• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Επιλογη ταξιδιου εκτός Ευρώπης για Αυγουστο?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
εγώ Αύγουστο θα πήγαινα στην Ινδονησία.! έτσι για να σε μπερδέψω.

Η Κουβα δεν έχει μουσωνες σε αντίθεση με την Ασία, δεν υπάρχει δηλαδή περίοδος ασταματητων βροχών. Ζεστη και κάποιες βροχες έχει το καλοκαίρι, ε τώρα αν σου πέσει τυφώνας έπιασες το Τζόκερ, δεν έχουμε καν κάθε χρόνο, ούτε αααααν σε πετύχει κάποιος θα ειναι σώνει και καλά στην περιοχή σου, πέρυσι είχαμε δύο... το Νοέμβριο (εκτος εποχής), ο χειροτερος που εχω πετυχει ηταν Ιουνιο, προσφατα περασαμε 3 σερί χρονια χωρις τυφωνα. δεν μπορείς να προγραμματισεις με βάση τους τυφώνες, είναι σα να υπολογίζεις με βάση το αν θα κάνει σεισμό στην Ιαπωνία. μια χαρά είναι και ο Αύγουστος στην Κούβα, που ειναι πολύ φτηνότερη από την Ιαπωνία δεν τίθεται θέμα εκεί. να αλλάξει δραστικά η χώρα σύντομα δεν το βλέπω πάντως. το φαγητό αν επιλέξεις σωστά είναι πάρα πολύ καλό, αλλά στα επίπεδα Ιαπωνίας δε θα φτάσει ποτέ , για μένα η Ιαπωνία ειναι πραγματικά κορυφή σε αυτό παγκοσμίως.

Οπως είπαν και οι άλλοι για το Βιετναμ , θα το απέρριπτα, ο καιρός είναι τόσο χάλια που κάποιο σχέδιο θα σας χαλάσει, όταν μπορέσετε πχ Πάσχα να πάτε με καλύτερες συνθήκες.

Ο καιρός δεν είναι κριτήριο για να απορρίψεις την Κουβα ή την Ιαπωνία. δες τα οικονομικά σου, τι σε τραβάει περισσότερο, τι έχεις ανάγκη να δεις/ζήσεις τη δεδομένη στιγμή και αποφασίζεις. μιλάμε ίσως για τις δο πιο αντίθετες χώρες στον κόσμο.

rafaela 14

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Καλησπέρα σας, αναζητώ και εγώ προορισμό για τον Αύγουστο. Είμαι ανάμεσα σε Παναμά με Κόστα Ρίκα και Σρι Λάνκα ίσως με 2 μέρες Μαλδίβες. Με προβληματίζει αν είναι καλή εποχή (λόγω καιρού).

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Καλησπέρα σας, αναζητώ και εγώ προορισμό για τον Αύγουστο. Είμαι ανάμεσα σε Παναμά με Κόστα Ρίκα και Σρι Λάνκα ίσως με 2 μέρες Μαλδίβες. Με προβληματίζει αν είναι καλή εποχή (λόγω καιρού).
Σρι Λανκα - Μαλδιβες αποκλειονται για Αυγουστο. Κοστα Ρικα και Παναμας ναι μεν εισαι σε rainy season αλλα ισως να ειναι οκ αν δεν προσανατολιζεσαι σε παραλιες (που μαλλον για φυση πας). Καλυτερα να πει κ καποιος αλλος γνωμη.

tataros

New Member
Γεια σας, νέος στο forum και αναζητώ παρόμοια γνώμη με τον αρχικό φίλο:

Πόσο χάλια μπορεί να είναι το Βιετνάμ τον Αύγουστο από πλευράς καιρού; Δεν έχω πρόβλημα με τη βροχή γενικώς, αρκεί να μην είναι μόνο βροχή :)

Μιας και αναφέρθηκαν και αυτά τα μέρη, Αύγουστο έχω βρεθεί σε Κούβα (απίστευτη ζέστη/υγρασία, θέμα με φαγητό/νερό) και Μαλδίβες (μια χαρά με λίγες σύντομες βροχές που σε δροσίζουν κιόλας).

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αύγουστο να πας στο Περού

yiannis1985

Member
Καλησπερα σε ολους και Χριστος Ανεστη!
Ειμαι σε αναζητηση μακρινου προορισμου για αρχες Αυγουςτου. Αν και εχω ψιλα στην λιστα το Νεπαλ και την Ινδια διαβαζω οτι ειναι η περιοδος των Μουσωνων και δεν προσφερετε…εχετε αποψη για αυτους τους 2 προορισμους. Δεκτες προτασεις για εναλλακτικους προορισμους
Σας ευχαριστω εκ των προτερων

varioAthens

Member
Αληθως Ανεστη! Για την Ινδια μπορω να σου πω οτι ειναι ενας μοναδικος προορισμος που δεν μοιαζει με κανεναν αλλο...το πολιτισμικο σοκ που θα βιωσεις θα ειναι 10/10. Ωστοσο καλο θα ηταν να αποφυγεις την περιοδο των μουσωνων οχι τοσο γιατι αν αρχισει να βρεχει θα σου χαλασει το προγραμμα, αλλα γιατι αν αρχισουν να τρεχουν ποταμια τα νερα στους δρομους φανταζεσαι ολους αυτους τους τονους σκουπιδιων και σκ@των αγελαδων που θα συμπαρασυρουν μαζι τους ποσο πιο μεγαλη υγιειονομικη βομβα θα κανουν την χωρα απ' οσο ειναι ηδη?

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Καλησπερα σε ολους και Χριστος Ανεστη!
Ειμαι σε αναζητηση μακρινου προορισμου για αρχες Αυγουςτου. Αν και εχω ψιλα στην λιστα το Νεπαλ και την Ινδια διαβαζω οτι ειναι η περιοδος των Μουσωνων και δεν προσφερετε…εχετε αποψη για αυτους τους 2 προορισμους. Δεκτες προτασεις για εναλλακτικους προορισμους
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Ινδονησία Μαλαισία είναι καλή επιλογή για Αύγουστο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.012
Μέλη
39.730
Νεότερο μέλος
fifos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom