Α. Οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσεις στο Τama Negara είναι συγκεκριμένες. Μπορείς να ενημερωθείς είτε απο το κατάλλυμα που θα μείνεις είτε από το tourist information office. Bέβαια εάν υπάρχει χρόνος και διάθεση(που σίγουρα υπάρχει αν φθάσεις μέχρι εκεί) μπορείς με οδηγό να κάνεις πιο μακρινές διαδρομές και να κατασκηνώσεις και μέσα στην ζούγκλα. Πάντως είναι όλα όμορφα οργανωμένα.
Β. Φυσικά φορούσα μπότες trecking, μακρυμανικη φόρμα και είχαμε ψεκαστεί με ένα απωθητικό βδελών.Moνο Ο Ράμπο θα μπόρουσε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος. Μας είχαν ενημερώσει ότι οι βδέλες είναι πολύ πιθανό να εμφανιστουν μετά από την βροχή. Πάνω μου δεν πρόλαβα να τις δω. Το πήρα χαμπάρι όταν ήδη είχαν ρουφήξει το κακό αίμα. Οπτική επάφη είχα όταν κόλλησαν πάνω στο χέρι της φίλης μου. Πάντως πιο ενοχλητικά ήταν τα κουνουπια πάρα οι βδέλες.
Το μπάνιο στο ποτάμι ήταν πράγματι κάτι ξεχωριστό.
Η διαρομή που ακολουθήσαμε ήταν η εξής:
KL 2 βράδυα και από εκεί με ενοικιαζόμενο αμάξι
Τaman negara 2 βράδυα
Perhentian Besar 3 βράδυα
Cheranting 1 Βράδυ
Pulau Besar 2 βράδυα
Στα σύναρα με Σιγκαπούρη αφήσαμε το αμάξι και περάσαμε με λεωφορείο στην Σιγκαπούρη (3 Βράδυα)
Melaca 1 Βράδυ και τέλος επιστροφη στο αεροδρόμιο της KL
Β. Φυσικά φορούσα μπότες trecking, μακρυμανικη φόρμα και είχαμε ψεκαστεί με ένα απωθητικό βδελών.Moνο Ο Ράμπο θα μπόρουσε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος. Μας είχαν ενημερώσει ότι οι βδέλες είναι πολύ πιθανό να εμφανιστουν μετά από την βροχή. Πάνω μου δεν πρόλαβα να τις δω. Το πήρα χαμπάρι όταν ήδη είχαν ρουφήξει το κακό αίμα. Οπτική επάφη είχα όταν κόλλησαν πάνω στο χέρι της φίλης μου. Πάντως πιο ενοχλητικά ήταν τα κουνουπια πάρα οι βδέλες.
Το μπάνιο στο ποτάμι ήταν πράγματι κάτι ξεχωριστό.
Η διαρομή που ακολουθήσαμε ήταν η εξής:
KL 2 βράδυα και από εκεί με ενοικιαζόμενο αμάξι
Τaman negara 2 βράδυα
Perhentian Besar 3 βράδυα
Cheranting 1 Βράδυ
Pulau Besar 2 βράδυα
Στα σύναρα με Σιγκαπούρη αφήσαμε το αμάξι και περάσαμε με λεωφορείο στην Σιγκαπούρη (3 Βράδυα)
Melaca 1 Βράδυ και τέλος επιστροφη στο αεροδρόμιο της KL