Μαρόκο... εμψυχώστε με!!

tsiamaloug

Member
Μηνύματα
34
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
όσα ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
νησιά Πάσχα
χρωστάω πολλά σε αυτην την παρέα και σύντομα θα ανταποδώσω... χρόνια ταξιδεύω με τις συμβουλές σας και ξέρω ότι σας χρωστάω τις δικές μου ταξιδιωτικές ιστορίες - εμπειρίες.... και θα το κάνω σύντομα... άλλωστε κι εγώ όπως και τόσοι άλλοι πάντα πάω στο αεροδρόμιο.... με τις τυπωμένες σημειώσεις του travelstories παραμάσχαλα.... πριν όμως θυμηθώ τα περασμένα... θέλω λίγη βοήθεια, πάλι....
Κάπου πριν απο λίγους μήνες, στο Βερολίνο (εκεί που με στείλατε στα καλύτερα!!!...χχαχα) δέχτηκα ένα δαχτυλίδι. και έμεινα να κοιτω τον καθεδρικό να καμπανίζει μέρα μεσημέρι....
τώρα λίγους μήνες μετά προετοιμάζομαι για... το γαμήλιο...
παντρευόμαστε απρίλη , μια εβδομάδα μετά το πάσχα. οι μέρες μας για ταξίδι είναι μόνο 6, οπότε παραιτήθηκα από τα μακρυνα και εξωτικά που πάντα ονειρευόμουν.... και προσανατολίστηκα προς τα.... κοντινά και εξωτικά...
Μαρόκο....
Καλή Ιδέα???
έχω ταξιδέψει Τυνησία και Αίγυπτο γι αυτό αναρωτιόμουν αν είναι πολύ παρόμοιο μέρος το Μαρόκο ... είμαστε άνθρωποι της περιπέτειας, της τοπικής μουσικής και της παράδοσης. είναι το Μαρόκο το μέρος για μάς??? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... :xmas_razz:
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Tυνησία δεν έχω πάει πήγα όμως Αίγυπτο και πρόσφατα στο Μαρακές!! Βρήκα αρκετά κοινά σημεία.. Και τα δύο όμορφα και ειδικά με το Μαρακές ξετρελάθηκα γιατί είχα πάει με πολύ αρνητικές πληροφορίες. Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο και γυρίσετε περισσότερο φαντάζομαι ότι θα έχεις πολύ πιο εμπεριστατωμένη εικόνα από μένα. Η ώρα η καλή!!!!!!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Ααα για πειτε , για πειτε.... Πειτε λιγα λογια για το Μαρακες....
(μ'ακουει κανεις?)
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
εμένα το Μαρακές μου άρεσε.. Μπορεί να είναι τουριστικό από την μια από την άλλη εγώ όμως είδα και την αυθεντική του πλευρά.. Ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι μέναμε σε ριάντ στην παλιά Μεδίνα και έτσι έβλεπα πως είναι ο κόσμος στην καθημερινή του ζωή...
 

Alexandraaa

Member
Μηνύματα
260
Likes
34
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
Φανταστικά!!!!!! Έχει πάει ο αδερφός μου εκεί και του άρεσε πάρα πολύ Ωραίος και προτότυπος προορισμός ειδικά για γαμήλιο ταξίδι.
 

mairi5

Member
Μηνύματα
66
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Αγιος Δομινικος
Το Μαρόκο όπως και ο κάθε προορισμός έχει το κάτι διαφορετικό,όμορφη επιλογή για γαμήλιο όντως,πρέπει να σκεφτείτε το που θα πάτε γιατί το Μαρόκο έχει πολλά μέρη.Εμείς πήγαμε στο Μαρακές,στην Εσσαουίρα στον Ατλαντικό και στην Ουρίκα στον Άτλαντα.Έχει όμως κι άλλα πολλά μέρη.Παραδοσιακό φυσικά αραβικό,με τους χουρμάδες του,τα Μαροκινά τσάγια μέντας και κουζίνα μαροκινή,σούκς για άφθονα ψώνια,αν ενδιαφέρεσαι γιατί εγώ προσωπικά τα τίμησα δεόντως!Μεντίνα παραδοσιακή στο Μαρακές που παραπέμπει σε άλλες εποχές,απλά μην καθίσετε πολύ στο Μαρακές γιατί τα βλέπεις όλα σε 2-3 μέρες και μετά βαριέσαι,να πάτε και αλλού.Εμείς ας πούμε όλο στην πλατεία Jemaa el fnaa βρισκόμασταν αφού όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκει.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μην παραλείψετε τη Φεζ! Αμαρτία θα είναι!
Πολύ καλός προορισμός για περιπετειώδεις νεόνυμφους. Κάτσε να σκάσει μύτη και η Ρόζα που οργάνωσε ένα ταξίδι σε εκείνα τα μερη μόνη της.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Το Μαρακές μου άρεσε κι εμένα πολύ. Δεν ξέρω αν σας παίρνει να επισκεφθείτε και τη Φεζ. Απέχει, αν δεν κάνω λάθος, 300+ χιλιόμετρα από το Μαρακές, αλλά αξίζει με τα χίλια.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Αίγυπτο και Τυνησία δεν έχω πάει οπότε δεν μπορώ να σου πω κατά πόσο το Μαρόκο έχει κοινά μαζί τους. Μαρόκο όμως πήγα τον περασμένο Αύγουστο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη χώρα με πολλές εναλλαγές τόσο στο φυσικό τοπίο όσο και στους ανθρώπους. Οι μέρες που διαθέτεις είναι λίγο περιορισμένες και δεν ξέρω κατά πόσο θέλεις να χαλαρώσετε ή να δείτε όσο περισσότερα μπορείτε. Μια καλή λύση θα ήταν να νοικιάσετε αυτοκίνητο ώστε να κερδίσετε χρόνο στις μετακινήσεις, η οδήγηση είναι ασφαλής και εύκολη και σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές. Αν θέλετε να είστε πιο χαλαροί μια καλή λύση θα ήταν να πάτε Μαρακές που είναι μεν τουριστικό αλλά αξίζει προφανώς να το επισκεφτείτε και ταιριάζει έτσι λίγο και στο mood γαμήλιου ταξιδιού να μείνετε 2-3 μέρες μέσα στη μεντίνα φυσικά και μετά να πάτε Εσσαουίρα που είναι αυθεντικότατη, θα φάτε φοβερά θαλασσινά και φημίζεται για την παραδοσιακή Gnaoua μουσική της. Επίσης αν νοικιάσετε αυτοκίνητο μια ωραία ιδέα είναι να πάτε Cascades d' Ouzoud (καταρράκτες κανά δίωρο από Μαρακές).
Αν πάλι έχετε αντοχές και αντέχετε μια μικρή ταλαιπωρία, μείνετε 2 μέρες Μαρακές, νοικιάστε αυτοκίνητο ανεβείτε τον Άτλαντα, αφιερώστε μια μέρα οδηγώντας στα χωριά του (οι εικόνες είναι μοναδικές) και χαζεύοντας τις κάσμπες του, κάντε μια διανυκτέρευση στην Κελάα Μ Γκουνά ή στο κοντά στο Boumalne Dades, την επόμενη κατευθυνθείτε προς Μερτζούγκα και κανονίστε διανυκτεύρευση στην έρημο και έπειτα πηγαίνετε Φεζ οπού και θα μείνετε τις 2 τελευταίες μέρες. Η δεύτερη αυτή εναλλακτική έχει λίγο τρέξιμο αλλά τις πρώτες και τελευταίες μέρες θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και θα έχετε δει και αρκετά πράγματα. Πες μας όμως κι εσύ λίγο τι θα σε ενδιέφερε περισσότερο ώστε να σε βοηθήσουμε αναλόγως.
 

fotinip

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Παιδιά εγώ θα ήθελα να πάω Αίγυπτο για γαμήλιο τέλη Απρίλη επίσης. Αλλά έχω ακούσει για ταραχές στο Κάιρο. Ισχύει?
 

tsiamaloug

Member
Μηνύματα
34
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
όσα ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
νησιά Πάσχα
Σας ευχαριστώ όλους ... πολυ καλές ιδέες. δεν είχα σκεφτεί ποτε να νοικιάσω αυτοκίνητο σε χώρες όπως η αίγυπτος ή η τυνησία... δεν είχα εικόνα από το Μαρόκο. Στην Αίγυπτο (θα επιβεβαιώσουν όσοι έχουν πάει) η οδήγηση είναι μια μοναδική εμπειρία και είναι αδύνατο για τα δικά μας δεδομένα να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να μπούμε στη λογική οδήγησής τους. αν κάποιος έχει νοικιάσει αυτοκίνητο στο Μαρόκο, ας μοιραστεί την εμπειρία του. μου άρεσε η ιδέα οδήγησης σε χωριά στην έρημο. και θα προσπαθήσω οπωσδήποτε να συμπεριλάβω τη Φες..
ο ...μέλλων .... ασχολείται με μουσική και συγκεκριμένα με κρουστά, οπότε νομίζω ότι θα βρει τη μουσική παράδοση του μαρόκου κοντά στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του σωστά;; έχετε κάτι να μου προτείνετε με βάση τη μουσική;; κάποιο μουσικό δρωμενο η μουσικό τόπο που περάσατε όμορφα?
όσο για τις αντοχές μας νομίζω ότι έχουμε... το όμορφο στα ταξίδια είναι το τρέξιμο... το ριλάξ το κάνουμε και στα χανιά που μένουμε...
τέλος αναρωτιέμαι.... γαμήλιο είναι... ποια θεωρείτε τα πιο ρομαντικά μέρη στο Μαρόκο; σας ευχαριστώ και πάλι...
 

tsiamaloug

Member
Μηνύματα
34
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
όσα ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
νησιά Πάσχα
Παιδιά εγώ θα ήθελα να πάω Αίγυπτο για γαμήλιο τέλη Απρίλη επίσης. Αλλά έχω ακούσει για ταραχές στο Κάιρο. Ισχύει?
πήγα στην αίγυπτο οκτώβρη... και μάλλον προλάβαμε πριν 'σκάσουν' νέα γεγονότα... το διάστημα εκείνο συγκεντρώνονταν κάθε παρασκευή στην πλατεία Ταχριρ στο Κάιρο ... και μάλιστα μας έπιαναν στο δρόμο και μας έλεγαν.. μην πάτε εκει σημερα θα γίνει επανάσταση... πάντος νομίζω τα αξιοθέατα του καίρου τα βλέπεις χωρίς πρόβλημα. δεν ένιωσα ιδιαίτερη ανασφάλεια... δυστυχώς δεν πήγα στο νότο... και νομίζω ότι θα άξιζε για γαμήλιο.... ας μιλήσουν οι ειδικοί...:xmas_lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom