"Μα ΕΓΩ είμαι η Μπίλιω!!!"

JsOphelia

Member
Μηνύματα
37
Likes
46
Ταξίδι-Όνειρο
Northern Lights
Ουάου! Μιλάμε για πλούσιο φωτογραφικό υλικό! Πολύ ωραίες φωτογραφίες πραγματικά!
Νομίζω με παρεξήγησες πάντως! Εγώ έφυγα με θετική γνώμη από το νησί. Εντυπωσιάστηκα από την ποικιλία που υπάρχει σε σχέση με το μέγεθος του νησιού. Και οι άνθρωποι μια χαρά, τα καλύτερα έχω να πω.

-Στο Καμπί όντως είχε κόσμο. (κυρίως οικογένειες) Απλά δεν κάτσαμε.
-Στην Ψιλή Άμμο απογοητεύτηκα κυρίως από τον βυθό. Όσο για τα υπόλοιπα, ε δεν είμαι και η πιο έμπιστη πηγή! 1.5 μέρα έμεινα! Πάντως οι ξαπλώστρες όντως απουσίαζαν. (Πάντως στην ξύλινη κατασκευή έπρεπε να πάω και βράδυ, dammit! Πού να το ήξερα?)
- Ο Μύλος ήταν κλειστός.
- Ναι. ΑΥΤΑ ήταν τα σκαλιά!
- Πολύ πιθανό να επιστρέψω. Υπάρχουν πράγματα που δεν πρόλαβα να δω, το αναφέρω άλλωστε.

Peace Φουρνιώτες! Μην μου ορμάτε!:haha:

Σε ευχαριστω πολυ!
Χαχαχα ειμαι χαλαρή, συγγνώμη αν φανηκα επιθετική! Απλα φάνηκε πως δεν έφυγες με,θετική εντύπωση και με στεναχώρησε καθώς πραγματικά είναι πολύ όμορφο νησί!
Ο μύλος ήταν όντως κλειστός φέτος! Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν ανοιχτός αλλα ελαχιστος κόσμος έως καθόλου..υπηρχαν εποχές που γινόταν χαμός εκεί πάνω!!
Ελπίζω να έρθεις του χρόνου και πλέον πιο οργανωμένος στις παραλίες κυρίως τωρα που ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλες και πολύ πιο όμορφες! (η αληθεια είναι πως η ψιλή άμμος δεν είναι πολύ όμορφη παραλία αλλα είναι κοντά..εγω συνηθίζω να πηδάω από την σκάλα για βουτιά για να αποφεύγω τις τεράστιες πλάκες οι οποίες δεν υπάρχουν κοντά στην σκάλα αλλα ξεκινάνε απο πιο πέρα, οποτε προτίμησε να μπεις και εσύ απο εκεί και θα διαπιστώσεις πως έχει απίστευτα νερά)
Καλή συνέχεια!!

JsOphelia τα επιχειρήματά σου είναι αδιάσειστα. Το καλοκαίρι πρέπει να βάλω τους Φούρνους στο πρόγραμμα.
Οι φωτογραφίες μιλανε απο μονες τους!! Δεν χρειάστηκε να πω εγώ πολλά.. Χαίρομαι πολύ που μέσα απο την κίνηση μου με τις φωτογραφίες "έπεισα" ανθρώπους να το δουν με αλλο ματι και να το επισκεφτούν!!
Αλλα όπως ανέφερα, η καλύτερη εποχή είναι τέλη Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου!! Έχει και 3-4 πανηγύρια που γίνεται χαμός(αμα σου αρέσουν τα πανηγύρια).
5-7 ημέρες είναι καλά νομίζω για να εξερευνήσεις αρκετα μέρη απο το νησί!! Άσχετα αν εμείς καθόμαστε ολόκληρο μήνα και πάλι φευγουμε με κλαμματα :p
Ελπίζω να έρθεις στο νησί μας και περιμένουμε την δικη σου ιστορία :))
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Χαχαχα ακομα γελαω. Ωραια γραφεις. Θα γινω φαν των ιστοριων σου. Παω να διαβασω κ καμια αλλη.Αντε προβλεπω ξενυχτι αποψε. Κιαν ειχα μια ιδεα να παω καμια μονοημερη Φουρνους απο Σαμο, μαλλον αδυνατο με τα σπιντατα τα καραβια που εχετε. Καλα που τους ειδα απο δω.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χαχαχα ακομα γελαω. Ωραια γραφεις. Θα γινω φαν των ιστοριων σου. Παω να διαβασω κ καμια αλλη.Αντε προβλεπω ξενυχτι αποψε. Κιαν ειχα μια ιδεα να παω καμια μονοημερη Φουρνους απο Σαμο, μαλλον αδυνατο με τα σπιντατα τα καραβια που εχετε. Καλα που τους ειδα απο δω.
Σε ευχαριστώ!! Σου έχω καλά νέα όμως. Το Δωδεκάνησος πράιντ (ή κάπως έτσι) συνδέει Σάμο με Φούρνους από πέρσι. Είναι καταμαράν και ζήτημα να θέλει μία ώρα. Το μόνο κακό είναι ότι φεύγει μόνο από Πυθαγόρειο. Εκτός βέβαια και αν μένεις εκεί....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οριστε καλε που γκρινιαζεις.. Βλεπεις ;Εκσυγχρονισμος. Μ αυτα κ μαυτα δε με βλεπω να μενω στο νησι χαχα. Φουρνοι... Πατμος... Αγαθονησι.... Αρκιοι... Λειψοι.. Κουσαντασι ολα τα πηρα σβαρνα. Με επιασε η αχορταγιλα μου!!!
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και από 1 Ιουλίου ΚΑΙ Καρλόβασι - Σμύρνη. Καλέ αυτό δεν είναι νησί. Κόμβος είναι!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σαμος ιντερνασιοναλ... Α να σου πω μη μου βαζεις κ τη Σμυρνη στο πλανο!! Που να τα προλαβω ολα η ερμη...
 

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88
Πήγα την προηγούμενη Παρασκευή 24/6/2016 μονοήμερη στους Φούρνους από Πυθαγόρειο Σάμου. Ήμουν για δουλειά στο Πυθαγόρειο, και έχοντας δει ότι το Δωδεκάνησος φεύγει το πρωί και γυρνάει το απόγευμα με πρώτη και τελευταία στάση τους Φούρνους αντίστοιχα κάθε Παρασκευή και Κυριακή, το έβαλα αμέσως στο πρόγραμμά μου.
Έφτασα 9:30 το πρωί και νοίκιασα αμέσως σκουτεράκι. Ευτυχώς μου είπε ο άνθρωπος να βάλω βενζίνη πριν απομακρυνθώ από τη χώρα, γιατί το βενζινάδικο κλείνει στη μία το μεσημέρι. Πήγα καρφί για Χρυσομηλιά και Καμπί Χρυσομηλιάς. Ο δρόμος πολύ καλός με καινούργια άσφαλτο και αρκετές στροφές. Περπάτησα λίγο μέσα στο χωριουδάκι, αλλά δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Το Καμπί Χρυσομηλιάς έχει σχεδόν πάνω στη θάλασσα 5-6 σπίτια στη σειρά και μια ταβέρνα, η παραλία δεν λέει τίποτα, οπότε ξεκίνησα για πίσω. Καλά που σταμάτησα στο parking λίγο μετά την ταβέρνα να βάλω αντηλιακό, γιατί στο μηχανάκι σε καίει ο ήλιος χωρίς να το καταλάβεις. Όπως πασαλειβόμουν, βλέπω ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ξένων να αφήνουν το μηχανάκι τους στο parking και να ανηφορίζουν με τα πόδια προς τη Χρυσομηλιά. Τους κοίταξα με απορία, αλλά φαντάστηκα ότι θέλουν να περπατήσουν. Μετά από 100 μέτρα μπαίνουν δεξιά σε ένα μονοπατάκι και κατέβηκαν σε μια φοβερή απόμερη παραλία με πολλά αρμυρίκια. Προς στιγμήν τους ζήλεψα, αλλά επειδή ήθελα να γυρίζω το νησί, συνέχισα με το μηχανάκι προς το Καμάρι που είναι απέναντι από τον Άγιο Μηνά. Τίποτα ιδιαίτερο, ούτε ο οικισμός, ούτε η παραλία. Το ίδιο και το Μπαλί (κρίμα γιατί το όνομα γεννά προσδοκίες), αδιάφορο και αυτό.
Μετά από λίγο έφτασα στο νοτιότερο άκρο του νησιού, όπου είναι η παραλία Βλυχάδα. Νομίζω είναι η καλύτερη παραλία με κρυστάλλινα νερά και λίγα αρμυρίκια για σκιά. Μπαίνοντας στη θάλασσα έχει πέτρες, αλλά μετά έχει άμμο. Τα νερά δεν είναι πολύ βαθιά και απόλαυσα ένα δροσερότατο μπάνιο, μετά από αρκετή ώρα στο μηχανάκι.
Αφού άραξα για αρκετή ώρα, πήγα στο Ελιδάκι (δεν προτίμησα το Πετροκοπιό γιατί έχει χωματόδρομο, αλλά και οι δύο παραλίες είναι στον ίδιο κόλπο), στο οποίο βρίσκεται το αρχαίο λατομείο. Είχε περισσότερες πέτρες στην παραλία από τη Βλυχάδα, αλλά τα νερά ήταν πεντακάθαρα. Μετά πέρασα μια βόλτα από το Καμπί, ωραία παραλία με άμμο και με beach bar και κόσμο, αλλά δεν βούτηξα. Με όλα αυτά είχε φτάσει 4 το απόγευμα είχα ακόμα μία ώρα και κάτι για να δω τη χώρα. Δυστυχώς εκείνη την ώρα ήταν όλα κλειστά εκτός από μια ταβέρνα και ένα-δυο καφέ, οπότε περιηγήθηκα στο Σοκάκι, την πλατεία με τον πλάτανο και τα γύρω στενά. Εκείνο το ΠΣΚ είχε Φουρνιάδα, δηλαδή μια σειρά αθλημάτων που συμμετέχουν οι κάτοικοι του νησιού. Εγώ έπεσα πάνω στο beach soccer. Το μόνο που δεν κατάφερα ήταν να δοκιμάσω μέλι, γιατί λένε ότι το μέλι που πουλάει ο φούρνος στον πλάτανο είναι μοναδικό, αλλά ήταν κλειστός. Μετά από λίγο ήρθε το katamaran και φύγαμε για Πυθαγόρειο.
Θετικό πρόσημο σίγουρα, αλλά λόγω δύσκολης πρόσβασης δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom