Γαλλία Μετακινήσεις στο Παρίσι, καρτα απεριοριστων διαδρομων

babouridis

Member
Καλησπέρα. Για 6 ημέρες (5 βράδια) που θα πάμε την άνοιξη τι προτείνετε να βγάλουμε από κάρτα για τα μέσα μεταφοράς. Τι συμφέρει? Γιατί έχω μπερδεύει τα έχω διαβάσει αυτά που έχετε αναφέρει να γράφετε για μια οικονομική κάρτα την Navigo Découverté αλλά κατάλαβα ότι πλέον είναι μόνο για κατοίκους. Μετά υπάρχει μια ημερήσια με περασμένα εισιτήρια αλλά δεν μπορείς με ένα εισιτήριο να κάνεις δρομολόγια στην σειρά με πολλά μέσα π.χ να πάρεις μετρό και μετά λεωφορείο.. Ποια απο.ολες συμφέρει? Οικογένεια 3 ατόμων είμαστε. Παιδί 10 ετών Θα πάμε σε όλα τα αξιοθέατα τα βασικά. Disneyland, Πύργο Άιφελ, Λούβρο, Βερσαλλίες ίσως κ.α. πτήση με Transavia φτάνουμε Orly. διαμονή κλείσαμε περιοχή Μονρουζ, έχει πολύ κοντά μετρό στάση.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vietnam
Ταξίδι-Όνειρο
japan
μάλλον θα πρέπει να βγαλετε ενα πενθημερο εισητηριο για τον καθενα, την τελευταια φορα που επισκεφτηκα το Παρίσι με τον τοτε 11χρονο υιο μου ανακαλυψα οτι ειναι πολυ ομορφες και βολικες οι μετακινησεις στο κεντρο του Παρισιου με λεωφορειο και οχι με μετρο (εννοειται στα μακρυνα μετρο) ιδιο χρονο εκανες αφου γλιτωνες τα ανεβα κατεβα στο υπογειο αλλα ειχες φοβερη θεα απο το λεωφορειο ....

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vietnam
Ταξίδι-Όνειρο
japan
αν κάποιος/α ρωτησει τι φοβερη θεα ειχες απο το λεωφορειο θα ζητησω να τον εκτελεσουν στην πλατεια της Βαστιλλης για παραδειγματισμο.

paefstra

Member
αν κάποιος/α ρωτησει τι φοβερη θεα ειχες απο το λεωφορειο θα ζητησω να τον εκτελεσουν στην πλατεια της Βαστιλλης για παραδειγματισμο.
Κατ αρχας ειναι ο πιο ξεκουραστος τροπος να δεις το Παρισι. Τα λεωφορεια ειναι τακτικα ανα λιγα λεπτα, οχι τα σαρδελοκουτια της Αθηνας. Κι εγω τα προτιμω για τις κεντρικες διαδρομες.
Δεν εχουμε ολοι το υψος του @psilos3 να κανουμε 2 χιλιομετρα με 3 δρασκελιες, που περπατησε ολο το κεντρο. Τι να κανουμε.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vietnam
Ταξίδι-Όνειρο
japan
μηνα Αυγουστο ηταν πολυ γρηγορες οι μετακινησεις για υπεργειο μεσο μετακινησης

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλησπέρα. Για 6 ημέρες (5 βράδια) που θα πάμε την άνοιξη τι προτείνετε να βγάλουμε από κάρτα για τα μέσα μεταφοράς. Τι συμφέρει? Γιατί έχω μπερδεύει τα έχω διαβάσει αυτά που έχετε αναφέρει να γράφετε για μια οικονομική κάρτα την Navigo Découverté αλλά κατάλαβα ότι πλέον είναι μόνο για κατοίκους. Μετά υπάρχει μια ημερήσια με περασμένα εισιτήρια αλλά δεν μπορείς με ένα εισιτήριο να κάνεις δρομολόγια στην σειρά με πολλά μέσα π.χ να πάρεις μετρό και μετά λεωφορείο.. Ποια απο.ολες συμφέρει? Οικογένεια 3 ατόμων είμαστε. Παιδί 10 ετών Θα πάμε σε όλα τα αξιοθέατα τα βασικά. Disneyland, Πύργο Άιφελ, Λούβρο, Βερσαλλίες ίσως κ.α. πτήση με Transavia φτάνουμε Orly. διαμονή κλείσαμε περιοχή Μονρουζ, έχει πολύ κοντά μετρό στάση.
Η εβδομαδιαία κάρτα Navigo ίσχυε και για τους τουρίστες σίγουρα. Την είχα βγάλει πριν 2 χρόνια. Που διάβασες ότι δεν ισχύει πια;
Θα είμαι στο Παρίσι τέλος Γενάρη και σκοπεύω να την ξαναβγαλω γιατί πετάω από CDG
Από όσα διάβασα περιλαμβάνεται πλέον και η μετακίνηση από και προς το Orly στην κάρτα που καλύπτει τις ζώνες 1-5 με κόστος έκδοσης 32 +5 €για την κάρτα.
Θα σου πω αναλυτικές πληροφορίες όταν γυρίσω.

babouridis

Member
Η εβδομαδιαία κάρτα Navigo ίσχυε και για τους τουρίστες σίγουρα. Την είχα βγάλει πριν 2 χρόνια. Που διάβασες ότι δεν ισχύει πια;
Θα είμαι στο Παρίσι τέλος Γενάρη και σκοπεύω να την ξαναβγαλω γιατί πετάω από CDG
Από όσα διάβασα περιλαμβάνεται πλέον και η μετακίνηση από και προς το Orly στην κάρτα που καλύπτει τις ζώνες 1-5 με κόστος έκδοσης 32 +5 €για την κάρτα.
Θα σου πω αναλυτικές πληροφορίες όταν γυρίσω.
Γαλλία - Μετακινήσεις στο Παρίσι, καρτα απεριοριστων διαδρομων
Εδώ αναφέρεται από άλλο μέλος και πρόσφατα σχετικά

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Να προσθέσω, αν δεν έχει γραφτεί, ότι αν αγοράσετε κάρτα navigo από το app λειτουργεί το nfc της κάρτας με το μηχάνημα και δεν χρειάζεται να έχετε ανοιχτό το app, απλά σκαναρετε το κινητό ακόμα και με κλειδωμένη οθόνη πάνω από το μηχάνημα και περνάτε.

Προσοχή αν δεν έχετε nfc στο κινητό δεν θα δουλέψει αυτή η κάρτα, αγοράστε τη φυσική!

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Το είχα διαβάσει και εγώ αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν ισχύει.
Την μηνιαία κάρτα μπορούν βγάλουν μόνο οι κάτοικοι με προσκόμιση δικαιολογητικών.
Η ημερήσια κάρτα δεν συμφέρει σίγουρα.
Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πάνω από 4 μέσα την ημέρα εάν κάνετε καλό πρόγραμμα μετακινήσεων.
Έχω εμπειρία στις μετακινήσεις στο Παρίσι γιατί θα είναι η 6η επίσκεψη στην πόλη.
Αρχές Φλεβάρη θα σου έχω νέα για την εβδομαδιαία κάρτα. 😉

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.308
Μέλη
39.983
Νεότερο μέλος
magnet73

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα