Μετακόμιση στην επαρχία..

gastone_d

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Στο χρόνο..
Έχω φτάσει 30 χρονών και έχω συνειδητοποιήσει ότι η ζωή μου είναι μεροδουλι μεροφάι και δεν πρόκειται να αλλάξει..

Σιχάθηκα το παραμυθάκι της καριέρας και της προοπτικής εξέλιξης,
με κουράζει η ατελείωτη κίνηση στους δρόμους,
οι ξυνισμένες φάτσες κάθε πρωί,
η μιζέρια του ''έχω πείξει''
και βαρέθηκα να ακούω''είμαι κομμάτια'' .

Και όλα αυτα για ένα Σαββατοκύριακο για χαλάρωση και ανασυγκρότηση για να αντέξουμε την επόμενη εβδομάδα και να είμαστε αποδοτικοί..Ααα..Και για δύο εβδομάδες διακοπές τον Αύγουστο!

Έχω αρχίσει και σκέφτομαι την μετακόμιση σε επαρχία..
Είμαι ο μόνος?
 
Last edited by a moderator:

gyristroula

Member
Μηνύματα
96
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβουργο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Δεν είσαι ο μόνος.Εγώ σκέφτομαι να επιστρέψω στο χωριό μου τον τελευταίο χρόνο.Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι:δεν βρίσκω δουλειά!Το παλέυω όμως και που θα πάει...
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
καλημερα!
οχι δεν νομιζω οτι εισαι ο μονος!αλλωστε τον τελευταιο καιρο ολο και το ακουω περισσοτερο.εγω μενω επαρχια οποτε και χαιρομαι που μπορω να ειμαι σε πιο χαλαρος ρυθμους.ποιος σου ειπε οτι δεν μπορεις να κανεις καριερα στην επαρχια αλλα μονο στα μεγαλα αστικα κεντρα?????αααα νομιζω οτι κανεις μεγα λαθος!!!
δυσκολο να βρεις δουλεια ισως να ειναι λογο του οτι δεν εχουμε τοσες δουλειες οσο στις πολεις αλλα οχι οτι ειναι ακατορθωτο αλλωστε το κοστος ζωης στην επαρχια ειναι πολυ μικροτερο οποτε μπορεις να πορευτεις και με τα λιγοτερα για ενα χρονικο διαστημα.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Εγώ μένω επαρχία εδώ και 4 χρόνια, που τελείωσα τον στρατό δηλαδή και μ'αρέσει πάρα πολύ, δε μπορώ να φανταστώ τώρα ότι μπορώ να μείνω αλλού. Άλλωστε ΚΑΘΕ μέρος έχει τα καλά του και τα κακά του, απλά πρέπει καθένας να επιλέξει ποια τον ενοχλούν περισσότερο ή λιγότερο και έτσι να επιλέξει. Εχω ποιότητα ζωής, χρόνο να δουλέψω, να βγάλω χρήματα, αλλά και χρόνο να δώ την οικογένεια και τους φίλους μου. Επίσης, επειδή είναι μικρό μέρος, κάθε λίγους μήνες λες πρέπει να κάνω ένα ταξιδάκι για τον α ή β λόγο, οπότε να και τα ταξίδια (απλά αφορμές ψάχνουμε - αύριο ας πούμε πάω Ρόδο μια βολτίτσα γιατί έχει η αδερφή μου μια δουλειά....κατάλαβες...οτι να'ναι )
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Δεν είσαι καθόλου μόνος. Το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό. Άντε και πας στην επαρχία. Ακόμα και αν έχεις σπίτι δικό σου ή συγγενείς να σε φιλοξενήσουν, πώς θα ζήσεις? Δουλειές δεν υπάρχουν εκτός αν έχεις σπουδάσει κάτι πολύ ειδικό και σε άμεση σχέση με την ύπαιθρο (φαντάζομαι μιλάμε για μετακόμιση σε κάποια μικρή πόλη και όχι θεσσαλονίκη, πάτρα κτλ). αν τώρα τυχαίνει να έχεις γνώσεις απο π.χ. γεωργικά μηχανήματα, γεωπόνου, κτηνοτροφικές μονάδες / ιχθυοκαλλιέργειες ή κάτι ανάλογο ίσως βρείς μια καλή δουλειά, κατα τα άλλα με όλα αυτά που σπουδάσαμε μόνο στην πόλη βρίσκεις κάτι και αν
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν είσαι καθόλου μόνος.Αυτές κι άλλες παρόμοιες σκέψεις κάνουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά,στη μεγάλη τους πλειοψηφία αυτής περίπου της ηλικίας.

Το ζήτημα της εργασίας όμως,όπως επίσης των υποχρεώσεων και των κοινωνικών δεσμών που ήδη έχουν αναπτυχθεί,αν έχουν αναπτυχθεί,στο τωρινό τόπο διαβίωσης είναι αυτό που αποτρέπει τους περισσότερους από το "άλμα" προς την αποκέντρωση.

Όσο λιγότερα από αυτά έχεις στον παρονομαστή τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να το πραγματοποιήσεις.

Αλλά πια επαρχία,εδώ έχουν σοβαρέψει πλέον και οι σκέψεις για τη μετανάστευση.
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Μετα από 25 έτη στην Πρωτεύουσα πριν 1,5-2 χρόνια εφυγα και βρήκα την ησυχία μου.Οι αποστάσεις κοντινές, η ποιότητα ζωής πολυ ανεβασμένη ασε που εδω μπόρεσα να χτίσω ενα αξιοπρεπέστατο σπίτι για το οποίο στην Αθήνα θα ήθελα ένα αστρονομικό ποσό.Έχω και τα τυχερά μου (φρέσκα αυγουλακια, κοτοπουλάκια, χορταράκια και κάθε είδους ζαρζαβατικό χιχι) .Σε γενικές γραμμές βέβαια είμαι από τους ανθρώπους που αγαπουν την Αθήνα.Απλά θεωρώ η ποιότητα ζωής στη επαρχία είναι πολύ αναβαθμισμένη.Όσο για τη δουλειά νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο.Για μένα ξεπεράστηκε πολύ εύκολα όμως αν δεν το εξασφάλιζα αυτό δεν θα έφευγα ποτέ.Ειδικα σε χαλεπούς καιρούς όπως οι τωρινοί.
Γενικά πάντως πολλοί γνωστοί μου και φίλοι απο την Πρωτεύουσα ψάχνονται για να φύγουν.Νομίζω οτι τώρα όσο ποτέ άλλωτε οι νέοι έχουν την τάση να την εγκαταλείπουν.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Σου εύχομαι καλή επιτυχία, φίλε Gastone. Όπως βλέπεις δεν είσαι καθόλου μόνος. Σίγουρα είναι δύσκολο το θέμα της δουλειάς, πιστεύω όμως ότι αν το βάλεις στόχο θα μπορέσεις να βρεις κάτι, να ξεκινήσεις κάτι, έστω και από χαμηλά.
Κι εμείς το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά, ειδικά τώρα που κάναμε και παιδί. Δε θέλουμε να μεγαλώσει στην Αθήνα.
Κι εδώ στο νοίκι μένουμε οπότε δεν έχουμε να χάσουμε κάτι.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και γω προσπαθω να φυγω απο Αθηνα .Αλλα υπαρχουν διαφοροι δεσμοι εδω οπως ειπε και ο maltakias παραπανω.
Και καλα εγω ως δημοσιος υπαλληλος μπορω ανετα να μετακινηθω ακομα και αποσπαση στο εξωτερικο να παρω(αυτο κιαν θα ηταν τελειο!)
Αλλα ο συζυγος που ειναι στον ιδιωτικο τομεα ...τι?
Γιαγιαδες που γκρινιαζουν γιατι θα χασουν τα παιδια τους να τους εξυπηρετουν...τι?
Και ετσι αναγκαζομαστε να ζουμε καπου που δεν θελουμε και δεν μας αρεσει οπως και πολλοι πολλοι αλλοι.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όπως και να δουλεύουμε κάπου που δεν θέλουμε όπως πολλοί πολλοί άλλοι,να κινούμαστε εκεί που δεν θέλουμε όπως πολλοί πολλοί άλλοι κλπ κλπ κλπ

Τα αποτελέσματα της αστυφιλίας που μαστίζουν το παγκόσμιο στερέωμα κι όχι μόνο εμάς.Απλώς όσο πιο χάλι είναι η χώρα τόσο πιο μεγάλο αντίκτυπο έχει και στους κατοίκους των πόλεών της.
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Στην ερώτηση αν είσαι ο μόνος...Όπως βλέπεις απαντάται μάλλον εύκολα και από διαφόρους. Κι εγώ το χω σκεφτεί. Η δουλειά δουλειά, δεν λέω, αλλά νομίζω πως οι δεσμοί είναι κομμάτι πιο δύσκολο να τους σπάσεις ή να τους αραιώσεις..
Αν ξεπεραστεί το εμπόδιο της εύρεσης εργασίας που να σε καλύπτει έστω και λίγο προκειμένου να ξεφύγεις από την πόλη, υψώνονται άλλα μετά που δεν τα ξαναβρίσκεις το ίδιο εύκολα...
Πφφ:shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.242
Μέλη
38.935
Νεότερο μέλος
newrevie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom