Ιταλία Μεταφορά από/προς Ciampino - Ρώμη

connosp

Member
Ευχαριστώ! Επειδή όμως μάλλον βλέπω να κρατάμε την αρχική διαμονή που κλείσαμε, που είναι όμως μακριά από Termini, έχω να σας κάνω μια ερώτηση. Η πτήση επιστροφής μας είναι στις 7 το πρωί. Η ιδιωτική μεταφορά προς το αεροδρόμιο που κοίταξα από getyourguide η αλήθεια είναι ότι βγαίνει κάπως ακριβή. Βρήκα ότι υπάρχουν αυτά τα λεωφορεία της terravision που ξεκινάνε από το Termini και το πρώτο φεύγει στις 4:05 το πρωί, οπότε μας βολεύει. Τα γνωρίζετε; Είναι αξιόπιστα έτσι; Και επίσης εμείς για να φτάσουμε στο Termini τοσο νωρίς το πρωί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα νυχτερινά λεωφορεία. Ξέρετε τι παίζει με αυτά; Είναι ακριβή στις ώρες τους; Ή είναι σαν την Ελλάδα που λένε ότι θα περάσουν από την στάση την τάδε ώρα και εμφανίζονται μετά από 1 ώρα!!
Δες τα δρομολόγια της trenitalia αξιόπιστα από termini ξεκινάς με το τρένο και από Ciampino σε παίρνει λεωφορείο και μάλιστα πολύ φθηνά, 2,70.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Βρήκα ότι υπάρχουν αυτά τα λεωφορεία της terravision που ξεκινάνε από το Termini και το πρώτο φεύγει στις 4:05 το πρωί, οπότε μας βολεύει. Τα γνωρίζετε; Είναι αξιόπιστα έτσι;
Μια χαρά είναι τα λεωφορεία της Terravision.

maraki86

Member
Χαίρεται!! Σε λίγες μέρες πετάω για Ρώμη για ciampino airport και προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις μεταφορές καθώς θα μένω περιοχή Prati (Βατικανό). Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος τι είναι πιο οικονομικό και πιο ασφαλές από και προς το αεροδρόμιο προς την πόλη;

connosp

Member
Χαίρεται!! Σε λίγες μέρες πετάω για Ρώμη για ciampino airport και προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις μεταφορές καθώς θα μένω περιοχή Prati (Βατικανό). Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος τι είναι πιο οικονομικό και πιο ασφαλές από και προς το αεροδρόμιο προς την πόλη;
https://www.rome2rio.com/map/Rome-Ciampino-Airport-CIA/Prati-Lazio-Italy

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία 13th October
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Ξεθάβω το θέμα λίγο, για μια ερώτηση, υπάρχει κάποιο άλλο ΑΡΡ που προτείνετε , ή με το Uber θα είμαι εντάξει;
Προσγειώνομαι FCO Αεροδρόμιο Ρώμης - Φιουμιτσίνο Λεονάρντο Ντα Βίντσι , και πάω σε μικρή απόσταση σε ξενοδοχείο αλλά βλέπω το Uber γράφει 30 ευρώ διαδρομή ακόμα και για τώρα να το κλείσω... (12 χλμ απόσταση).
Από το ξενοδοχείο είναι άλλα 15 χλμ το κέντρο της Ρώμης, οπότε ότι θα πάρω στην 1η διαδρομή θα το πάρω λογικά και για την 2η για να κατέβω (αν προλάβω) κέντρο.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Ξεθάβω το θέμα λίγο, για μια ερώτηση, υπάρχει κάποιο άλλο ΑΡΡ που προτείνετε , ή με το Uber θα είμαι εντάξει;
Προσγειώνομαι FCO Αεροδρόμιο Ρώμης - Φιουμιτσίνο Λεονάρντο Ντα Βίντσι , και πάω σε μικρή απόσταση σε ξενοδοχείο αλλά βλέπω το Uber γράφει 30 ευρώ διαδρομή ακόμα και για τώρα να το κλείσω... (12 χλμ απόσταση).
Από το ξενοδοχείο είναι άλλα 15 χλμ το κέντρο της Ρώμης, οπότε ότι θα πάρω στην 1η διαδρομή θα το πάρω λογικά και για την 2η για να κατέβω (αν προλάβω) κέντρο.
Καταρχάς γράφεις στο θέμα για το αεροδρόμιο Ciampino κι όχι για το Leonardo da Vinci που θα προσγειωθείς.
Θέλεις να μας γράψεις πού ακριβώς βρίσκεται το ξενοδοχείο σου μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε παραπάνω;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Με το UBER θα εξυπηρετηθείς μια χαρά! Υπάρχει και η freenow αλλά δεν την χρησιμοποίησα.
Υπάρχει ελάχιστη χρέωση ταξί από κάθε αεροδρόμιο που δεν θυμάμαι τις τιμές. Πριν 1,5 χρόνο από το Ciampino ήταν περίπου 35 € και από το Φιουμιτσίνο ήταν αρκετά παραπάνω. Τις τιμές τις γράφουν πάνω στα οχήματα και τα κλασικά ταξί που περίμεναν στην πιάτσα.
Το θέμα ήταν ότι από το Ciampino καλούσαμε ταξί με uber/freenow και δεν ερχόταν κανένα για πάνω από 40 λεπτά και στο τέλος πήραμε το λεωφορείο. Επίσης, δεν υπήρχαν καν ταξί στην πιάτσα... Καμία σχέση με τα δικά μας αεροδρόμια.
Εύχομαι να έχεις καλύτερη τύχη στο Φιουμιτσίνο γιατί είναι μεγαλύτερο αεροδρόμιο.

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία 13th October
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Καταρχάς γράφεις στο θέμα για το αεροδρόμιο Ciampino κι όχι για το Leonardo da Vinci που θα προσγειωθείς.
Θέλεις να μας γράψεις πού ακριβώς βρίσκεται το ξενοδοχείο σου μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε παραπάνω;
Δεν βρήκα άλλο παρεμφέρες όταν έκανα το Search, οπότε από το να το γράψω σε κανένα άκυρο θέμα που ρωτάνε για πόλεις το πήγα στο 2ο αεροδρόμιο ,καθότι αφορά μετακίνηση αεροδρόμιου.

Sheraton Hotel είναι το Χοτέλ ,έψαξα τα κόλπα με Maps κτλ. αλλά βγαίνει ολόκληρος κυκλος να πας κέντρο και να γυρίσεις από εκεί.

Με το UBER θα εξυπηρετηθείς μια χαρά! Υπάρχει και η freenow αλλά δεν την χρησιμοποίησα.
Υπάρχει ελάχιστη χρέωση ταξί από κάθε αεροδρόμιο που δεν θυμάμαι τις τιμές. Πριν 1,5 χρόνο από το Ciampino ήταν περίπου 35 € και από το Φιουμιτσίνο ήταν αρκετά παραπάνω. Τις τιμές τις γράφουν πάνω στα οχήματα και τα κλασικά ταξί που περίμεναν στην πιάτσα.
Το θέμα ήταν ότι από το Ciampino καλούσαμε ταξί με uber/freenow και δεν ερχόταν κανένα για πάνω από 40 λεπτά και στο τέλος πήραμε το λεωφορείο. Επίσης, δεν υπήρχαν καν ταξί στην πιάτσα... Καμία σχέση με τα δικά μας αεροδρόμια.
Εύχομαι να έχεις καλύτερη τύχη στο Φιουμιτσίνο γιατί είναι μεγαλύτερο αεροδρόμιο.
Κατάλαβα, αυτό μου ήταν αρκετό. Σ'ευχαριστώ πολύ , οπότε βούρ για Uber και ότι γίνει το πολύ πολύ το ξενοδοχείο μπορεί να με πάρει με 40€ κόστος service.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Έχω μείνει σε αυτό το ξενοδοχείο για ένα συνέδριο...Όντως δεν είναι καθόλου βολικό για να πας στην πόλη. Εγώ είχα οργανωμένη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο λόγω του συνεδρίου.
Αυτό που μπορείς να κάνεις εναλλακτικά είναι να πάρεις τον αντίστοιχο προαστιακό (treno regionale λέγεται -προσοχή, όχι το Express τραίνο Leonardo Da Vinci που πάει απευθείας Termini!). Έχει σίγουρα κάθε μισή ώρα, μπορεί και πιο συχνά. Και να κατέβεις Muratella και να πάρεις από εκεί Uber, ίσως είναι λίγο πιο οικονομικό. Το εισιτήριο του τρένου κοστίζει 8 ευρώ.
Όσον αφορά το κέντρο, πάρε Uber από το ξενοδοχείο για τη στάση του μετρό EUR Magliana.

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία 13th October
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Έχω μείνει σε αυτό το ξενοδοχείο για ένα συνέδριο...Όντως δεν είναι καθόλου βολικό για να πας στην πόλη. Εγώ είχα οργανωμένη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο λόγω του συνεδρίου.
Αυτό που μπορείς να κάνεις εναλλακτικά είναι να πάρεις τον αντίστοιχο προαστιακό (treno regionale λέγεται -προσοχή, όχι το Express τραίνο Leonardo Da Vinci που πάει απευθείας Termini!). Έχει σίγουρα κάθε μισή ώρα, μπορεί και πιο συχνά. Και να κατέβεις Muratella και να πάρεις από εκεί Uber, ίσως είναι λίγο πιο οικονομικό. Το εισιτήριο του τρένου κοστίζει 8 ευρώ.
Όσον αφορά το κέντρο, πάρε Uber από το ξενοδοχείο για τη στάση του μετρό EUR Magliana.
Τέλειο , πιο ακριβώς δεν γινόταν να καθίσει καθώς και εγώ για συνέδριο πάω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.225
Μέλη
39.930
Νεότερο μέλος
Chrisovalantou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom