Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

Συζητάμε το πόσο στοίχισε κάθε ταξίδι. Σωστά;
Δεν συζητάμε και δεν κρίνουμε για ποιούς λόγους διάλεξε κάποιος να του βγει πιο οικονομικά.
Ο καθένας μας απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.
Συζητάμε ελεύθερα. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι αφορά ένα ταξιδιωτικό forum το πόσο στοίχισε ένα ταξίδι με ταπεράκι από το σπίτι. Το να μαγειρεύει στον ταξιδιωτικό του προορισμό όμως κάποιος, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, σήμερα ενημερωθήκαμε για την τιμή του ωμού σολομού στη Νορβηγία.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εγώ τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την προηγούμενη συζήτηση πάντως. Δεδομένου ότι μου αρέσουν και οι δύο κατηγορίες προορισμών και εφαρμόζω κατά περίπτωση και τους δύο(τρεις) διαφορετικούς τρόπους ταξιδιού-οκ όχι τα διάφορα κουπόνια δεν έχω ασχοληθεί και δεν το κατέχω.
Οπότε όποιος μελλοντικά έχει να κάνει σύγκριση ή να δώσει πληροφόρηση όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη ας μην αποθαρρυνθεί.

mariageo

Member
Πιο πολύ εντύπωση μου έκαναν τα 2 hotdogs 6 ευρώ. Στο κάμπινγκ του Αρμενιστη τα πλήρωσα 4.2 το ενα
Ακριβώς. Τουλάχιστον αυτοί έχουν μισθούς Σκανδιναβίας. Εμείς έχουμε τις ίδιες τιμές με μισθούς πείνας.

paefstra

Member
ταξίδι στη Νορβηγία κάνατε μόνοι σας ή με γκρουπ οργανωμένο ;
Ειχα σχολιασει οτι το 6ημερο κοστισε περιπου 300κατι ευρω/ατομο με δωρεαν αεροπορικα Aegean. Αν ειχαμε παει οργανωμενο θα κοστιζε τα 4πλασια.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Πράγα από Αθηνα με μετακινήσεις σε Τσεσκι Κλρουμλοβ και Μπρνο τιμές για 2 άτομα:
Αεροπορικά εισιτήρια 288 ευρώ.
Πάρκινγκ αεροδρομίου 35 ευρώ.
Ξενοδοχείο 6 διανυκτερευσεις με πρωινό 380.
Λοιπά έξοδα, εισιτήρια μουσείων κλπ., φαγητό καφέδες κλπ. κάτι λιγότερο από 500 ευρώ.
Σύνολο 1200 ευρώ περίπου. Άρα 600 το άτομο.
Με γκρουπ θέλεις τα διπλάσια χωρίς την ανεκτίμητη ελευθερία κινήσεων.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Με γκρουπ θέλεις τα διπλάσια χωρίς την ανεκτίμητη ελευθερία κινήσεων.
Πραγματικά κάτι δεν πάει καλά πια με τα πρακτορεία. Και παλιότερα υπήρχε μια διαφορά στην τιμή του πακέτου με γκρουπ σε σύγκριση με το ατομικό ταξίδι, αλλά τώρα τα χρήματα που πρέπει κάποιος να πληρώσει για οργανωμένο ταξίδι είναι υπερδιπλάσια από αυτά που θα δώσει όταν το κάνει μόνος του. Τα πρακτορεία βάζουν κάτι χιλιάρικα στις τιμές τους λες και είναι μαρουλόφυλλα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Τα πρακτορεία είναι καταφυγή όσων:
Διαθέτουν τα χρήματα (κυρίως για "εξωτικά" πακέτα)
Δεν έχουν χρόνο ή διάθεση να ψάχνουν και να οργανώνουν (Η λογική όλα έτοιμα στο πιάτο)
Νιώθουν ανασφάλεια να κυκλοφορούν μόνοι τους
ΥΓ: Αναζητούν σχετική άνεση (μετακινήσεις, ξενοδοχεία κλπ)

Last edited:

paefstra

Member
Πραγματικά κάτι δεν πάει καλά πια με τα πρακτορεία. Και παλιότερα υπήρχε μια διαφορά στην τιμή του πακέτου με γκρουπ σε σύγκριση με το ατομικό ταξίδι, αλλά τώρα τα χρήματα που πρέπει κάποιος να πληρώσει για οργανωμένο ταξίδι είναι υπερδιπλάσια από αυτά που θα δώσει όταν το κάνει μόνος του. Τα πρακτορεία βάζουν κάτι χιλιάρικα στις τιμές τους λες και είναι μαρουλόφυλλα.
Οταν κανεις κατι τετοιο, απλα εχεις κανει επιλογη πελατων ωστε να μη σου τα κανουν τσουρεκια οι πλεμπαιοι. Δεν ειναι ολα για ολους. Ποιο το περιεργο?
Να σημειωσουμε οτι εδω στο φορουμ που γραφουν κυριως ανεξαρτητοι ταξιδιωτες μπορει να κανουν τεραστιες εκπτωσεις στην ποιοτητα διαμονης, οταν το οργανωμενο δεν διανοειται να σου κλεισει κατω απο 3-4αστερο δωματιο.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Οταν κανεις κατι τετοιο, απλα εχεις κανει επιλογη πελατων ωστε να μη σου τα κανουν τσουρεκια οι πλεμπαιοι. Δεν ειναι ολα για ολους. Ποιο το περιεργο?
Να σημειωσουμε οτι εδω στο φορουμ που γραφουν κυριως ανεξαρτητοι ταξιδιωτες μπορει να κανουν τεραστιες εκπτωσεις στην ποιοτητα διαμονης, οταν το οργανωμενο δεν διανοειται να σου κλεισει κατω απο 3-4αστερο δωματιο.
Όχι, τα πρακτορεία δεν κάνουν επιλογή πελατών! Αλίμονο αν έκαναν.
Το περίεργο είναι ότι οι τιμές των οργανωμένων πακέτων είναι πλέον υπερβολικά ακριβές όχι μόνο σε σύγκριση με τις τιμές ενός ανεξαρτήτου ταξιδιού αλλά και σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των ίδιων των πακέτων όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια.
Έχω κάνει κάποια ταξίδια με πρακτορεία και κάποια μόνος μου, στα οποία φυσικά δεν μένω σε 5άστερο γιατί ταξιδεύω με χρήματα από το υστέρημά μου. Όμως μη νομίζεις πως και τα 5άστερα που προσφέρουν στα οργανωμένα ταξίδια κοστίζουν πολύ στα πρακτορεία.

paefstra

Member
Δεν με ενδιαφερει ποσο κοστιζουν στα πρακτορεια ουτε τι κερδος βγαζουν. Στην τελικη οποιος θελει μπορει να γινει πρακτορας , παρα πολλα μελη του φορουμ εγιναν γιατι εχει ψωμι η δουλεια.
Εγω οποτε πηγα με πρακτορειο εμεινα σε 4αστερα, που δυσκολα θα τα πληρωνα αν εκλεινα απο πλατφορμα. Δεν το εχω ως προτεραιοτητα το 4αστερο, αλλος ομως το εχει.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Σε εξωτικά μερη παίζει ρόλο το καλό ξενοδοχείο γιατί παίρνουν το καλύτερο κομμάτι της παραλίας ή ίσως είναι πιο καθαρά, έχουν ανέσεις ενώ Ευρώπη και τα καλά διαμερίσματα συναγωνιζονται τα τετράστερα κατά τη γνώμη μου από την άποψη ότι είναι μεγάλα, έχεις δύο δωμάτια στην ουσία τα οποία μπορεί να είναι υπέροχα διακοσμημένα με καινούργια επιπλα, με ανέσεις, στο κέντρο της πόλης και σε πολύ καλύτερη τιμή από ένα ξενοδοχείο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.225
Μέλη
39.930
Νεότερο μέλος
Chrisovalantou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom