Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

paefstra

Member
ενώ Ευρώπη και τα καλά διαμερίσματα συναγωνιζονται τα τετράστερα κατά τη γνώμη μου από την άποψη ότι είναι μεγάλα, έχεις δύο δωμάτια στην ουσία τα οποία μπορεί να είναι υπέροχα διακοσμημένα με καινούργια επιπλα, με ανέσεις, στο κέντρο της πόλης
Τωρα συγγνωμη αλλα αν δεν σου ανεβασει ο γκρουμ τις βαλιτσες και δεν στις φυλαξει ως το βραδυ στη ρεσεψιον, δεν σε ξυπνησει το πρωι που εχεις πτηση ο ρεσεψιονιστ αφου σου καλεσει ταξι και δεν σου βρει φορτιστη σε 1 λεπτο τα μεσανυχτα στη ρεσεψιον γιατι τον ξεχασες , δεν συναγωνιζονται. Η διαφορα δεν ειναι στα τμ.
Τα πιο πολλα απο αυτα τα κανουν και στα 3αστερα.
Αρκετα προβληματα προκαλουν στους κατοικους των πολεων τα διαμερισματα, ψηφιζω δαγκωτο ξενοδοχεια.

Last edited:

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Αν το σκεφτείς έτσι δηλαδή ότι δημιουργούν προβλήματα στις πόλεις ναι θα συμφωνήσω αλλά για ανθρώπους που ταξιδεύουν με την οικογένεια τους και χρειάζονται χώρο είναι σωτήρια.

paefstra

Member
Αν το σκεφτείς έτσι δηλαδή ότι δημιουργούν προβλήματα στις πόλεις ναι θα συμφωνήσω αλλά για ανθρώπους που ταξιδεύουν με την οικογένεια τους και χρειάζονται χώρο είναι σωτήρια.
Καποιες φορες μειναμε με παρεα που θελαμε χωρο επισης. Υπαρχει λογος που ειναι πιο φθηνα, δεν εχεις ουσιαστικα υπηρεσιες οσο μενεις. Η διαφωνια μου ειναι οτι ειναι "σαν 4αστερα". Οσοι εξυπηρετουνται κανουν πολυ καλα και μενουν.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Αχαχαχ εμείς δεν αντέχουμε 3 στο ίδιο δωμάτιο, το έχουμε δοκιμάσει και δεν...
Τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν, καλώ ένα bolt ή Uber, το κινητό έχει αφύπνιση, όλοι έχουμε φορτιστές, τα διαμερίσματα έχουν ασανσέρ

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Εννοω το εσωτερικό των διαμερισματων.
Τα ξενοδοχεία διαμερισματων ειδικά έχουν ρεσεψιόν, τουλάχιστον κάποιες ώρες αλλά και οι μεμονωμενοι ιδιοκτήτες σε βοηθούν σε περίπτωση ανάγκης.
Έχω συνηθίσει σε αυτά, βρίσκω σε κεντρικά σημεία με μαγαζιά τριγύρω οπότε δεν αισθάνομαι κάποια έλλειψη

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Όπως έγραψα και παραπάνω είναι ανεκτίμητη η ελευθερία κινήσεων. Ακόμα και στο φαγητό. Τα γκρουπ συνήθως σε πάνε σε ξενοδοχεία μακριά από το κέντρο πόλεων ώστε να σε έχουν "μαντρωμένο" και φαγητό της σειράς...
Πάμε όπου θέλουμε, μένουμε σε κάποιο σημείο όσο θέλουμε και κάνουμε τις
Κάθε ταξίδι θέλει μελέτη και καλή επιλογή καταλυμάτων. Το πρωινό είναι σημαντικό.
Τι θέλουμε; Πρωινό, ύπνο και μπάνιο αφού τις περισσότερες ώρες περιπλανιόμαστε.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Όπως έγραψα και παραπάνω είναι ανεκτίμητη η ελευθερία κινήσεων. Ακόμα και στο φαγητό. Τα γκρουπ συνήθως σε πάνε σε ξενοδοχεία μακριά από το κέντρο πόλεων ώστε να σε έχουν "μαντρωμένο" και φαγητό της σειράς...
Πάμε όπου θέλουμε, μένουμε σε κάποιο σημείο όσο θέλουμε και κάνουμε τις
Κάθε ταξίδι θέλει μελέτη και καλή επιλογή καταλυμάτων. Το πρωινό είναι σημαντικό.
Τι θέλουμε; Πρωινό, ύπνο και μπάνιο αφού τις περισσότερες ώρες περιπλανιόμαστε.
Τίποτα από αυτά δεν συμέβη σε περσινό ταξίδι στη Νορβηγία με πρακτορείο.
Ξενοδοχεία όλα κεντρικά, 4 αστέρων με εξαιρετικό πρωινό!! Κάποια με θέα θάλασσα ή μέσα στο φιόρδ.
Μετακινήσεις, πλοία, τρένο, κρουαζιέρα στο ωραιότερο φιόρδ, ξεναγήσεις κλπ.
Το ξενοδοχείο στο Όσλο κεντρικότατο μπροστά σε στάση τραμ.
Φοβερό γκρουπ και καλός συνοδός.
Και εγώ μόνη μου τα οργανώνω όλα σχεδόν τα ταξίδια στην Ευρώπη με την οικογένειά μου και νοικιάζουμε αμάξι πολλές φορές.
Αλλά όταν πήγα να οργανώσω παρόμοιο ταξίδι με αυτό που μου πρόσφερε το πρακτορείο για την ίδια περίοδο για 2 άτομα και άθροισα τα κόστη της ενοικίασης αυτοκινήτου, αεροπορικών και ξενοδοχείων μου έβγαινε ίδια τιμή, χωρίς να έχω οργανωμένη ξενάγηση σε μέρη που πραγματικά την εκτίμησα.
Την προηγούμενη χρονιά όταν πήγα να δω πρόγραμμα οργανωμένης εκδρομής στις Δαλματικές Ακτές φρίκαρα γιατί ήταν η απόλυτη ταλαιπωρία!
Πήραμε λοιπόν το αμάξι μας και κάναμε ένα υπέροχο οδικό για 9 μέρες.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε καποιες περιπτώσεις βγαίνει σχεδόν ίδια τιμή η οργανωμένη εκδρομή με αυτή που θα οργανώσει κάποιος που θέλει αυτές τις παροχές π.χ. ξενοδοχείο με πρωινό.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Τίποτα από αυτά δεν συμέβη σε περσινό ταξίδι στη Νορβηγία με πρακτορείο.
Ξενοδοχεία όλα κεντρικά, 4 αστέρων με εξαιρετικό πρωινό!! Κάποια με θέα θάλασσα ή μέσα στο φιόρδ.
Μετακινήσεις, πλοία, τρένο, κρουαζιέρα στο ωραιότερο φιόρδ, ξεναγήσεις κλπ.
Το ξενοδοχείο στο Όσλο κεντρικότατο μπροστά σε στάση τραμ.
Φοβερό γκρουπ και καλός συνοδός.
Και εγώ μόνη μου τα οργανώνω όλα σχεδόν τα ταξίδια στην Ευρώπη με την οικογένειά μου και νοικιάζουμε αμάξι πολλές φορές.
Αλλά όταν πήγα να οργανώσω παρόμοιο ταξίδι με αυτό που μου πρόσφερε το πρακτορείο για την ίδια περίοδο για 2 άτομα και άθροισα τα κόστη της ενοικίασης αυτοκινήτου, αεροπορικών και ξενοδοχείων μου έβγαινε ίδια τιμή, χωρίς να έχω οργανωμένη ξενάγηση σε μέρη που πραγματικά την εκτίμησα.
Την προηγούμενη χρονιά όταν πήγα να δω πρόγραμμα οργανωμένης εκδρομής στις Δαλματικές Ακτές φρίκαρα γιατί ήταν η απόλυτη ταλαιπωρία!
Πήραμε λοιπόν το αμάξι μας και κάναμε ένα υπέροχο οδικό για 9 μέρες.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε καποιες περιπτώσεις βγαίνει σχεδόν ίδια τιμή η οργανωμένη εκδρομή με αυτή που θα οργανώσει κάποιος που θέλει αυτές τις παροχές π.χ. ξενοδοχείο με πρωινό.
Δεν νοικιάζω αυτοκίνητο, κυκλοφορούμε με τρένο ή flixbus από πόλη σε πόλη, κυρίως Ευρώπη. Όλα έχουν να κάνουν με τα "θέλω " του κάθε ταξιδιώτη.

vchrono56

New Member
Road trip Αίγιο-Κωνσταντινούπολη-Καππαδοκία-Αθήνα-Αίγιο
Σύνολο km 4400
Ξενοδοχεία:
260 Eυρώ 3* Κωνσταντινούπολη 6 διανυκτερεύσεις ( Booking)
200 Ευρώ 5* Καππαδοκία 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό και παρκινγκ (Booking)
70 Ευρώ 1-2* Φέρρες Εβρου 1 διανυκτέρευση ( airbnb)
Τα ξενοδοχεία τα είχαμε κλείσει περίπου 2 μήνες πριν με δωρεάν ακύρωση. Στην Κωνσταντινούπολη ήταν σε μία κάθετο της istiklal περίπου 500 μέτρα από την πλατεία Ταξίμ.
Στην Καππαδοκία ήταν στο χωριό Uchisar, 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Goreme.
Πάρκινγκ: Mόνο στην πόλη διότι όπου και να πας, πρέπει να το βάλεις σε πάρκινγκ, με
διανυκτερεύσεις για 7 μέρες 110 Ευρώ.
Διόδια : Tουρκία 43,39 , Ελλάδα 113,25
Βενζίνη: 550 Ευρώ (2λιτρο 20 ετών) Στην Τουρκία το λίτρο ήταν από 1-1,05 Ευρώ.
Φαγητό: Εκεί μπορείς να φας από 2-3 Ευρώ το άτομο στα μαγειρεία που ήταν πολύ καλά και καθαρά , έως 10-15 Ευρώ το άτομο ,στα εστιατόρια.
Οι τιμές είναι για δύο άτομα.
Αξέχαστο ταξίδι. Το μόνο ακριβό ήταν τα μουσεία. Συνάλλαγμα κάναμε στην istiklal σε ανταλλακτήριο διότι στα σύνορα στην τράπεζα μας έδιναν 1 Ευρώ για 35 λίρες ενώ στην πλατεία Ταξίμ 1 Ε για 43 λίρες.
Λεπτομέρειες για το ταξίδι , αργότερα στο νήμα Ταξιδιωτικές Ιστορίες.

..

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Road trip Αίγιο-Κωνσταντινούπολη-Καππαδοκία-Αθήνα-Αίγιο
Σύνολο km 4400
Ξενοδοχεία:
260 Eυρώ 3* Κωνσταντινούπολη 6 διανυκτερεύσεις ( Booking)
200 Ευρώ 5* Καππαδοκία 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό και παρκινγκ (Booking)
70 Ευρώ 1-2* Φέρρες Εβρου 1 διανυκτέρευση ( airbnb)
Τα ξενοδοχεία τα είχαμε κλείσει περίπου 2 μήνες πριν με δωρεάν ακύρωση. Στην Κωνσταντινούπολη ήταν σε μία κάθετο της istiklal περίπου 500 μέτρα από την πλατεία Ταξίμ.
Στην Καππαδοκία ήταν στο χωριό Uchisar, 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Goreme.
Πάρκινγκ: Mόνο στην πόλη διότι όπου και να πας, πρέπει να το βάλεις σε πάρκινγκ, με
διανυκτερεύσεις για 7 μέρες 110 Ευρώ.
Διόδια : Tουρκία 43,39 , Ελλάδα 113,25
Βενζίνη: 550 Ευρώ (2λιτρο 20 ετών) Στην Τουρκία το λίτρο ήταν από 1-1,05 Ευρώ.
Φαγητό: Εκεί μπορείς να φας από 2-3 Ευρώ το άτομο στα μαγειρεία που ήταν πολύ καλά και καθαρά , έως 10-15 Ευρώ το άτομο ,στα εστιατόρια.
Οι τιμές είναι για δύο άτομα.
Αξέχαστο ταξίδι. Το μόνο ακριβό ήταν τα μουσεία. Συνάλλαγμα κάναμε στην istiklal σε ανταλλακτήριο διότι στα σύνορα στην τράπεζα μας έδιναν 1 Ευρώ για 35 λίρες ενώ στην πλατεία Ταξίμ 1 Ε για 43 λίρες.
Λεπτομέρειες για το ταξίδι , αργότερα στο νήμα Ταξιδιωτικές Ιστορίες.
Εδώ θα είμαι υπέρ του γκρουπ. Πτήσεις Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη και Καισάρεια - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα, Ξενοδοχεία, ξεναγήσεις σε Σμύρνη, Έφεσσο, Πέργαμο, Καππαδοκία, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ημιδιατροφή κόστισε 1150 το άτομο με το versus.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.225
Μέλη
39.930
Νεότερο μέλος
Chrisovalantou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα