Γερμανία Μεταφορές Βερολίνο (κάρτες, μουσείων – μεταφορών )

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Γειά σας!!! Θα ήθελα να ρωτήσω για εμπειρίες σχετικά με το Βερολίνο το καλοκαίρι με παιδιά. Σκεφτόμαστε με τον άντρα μου να πάρουμε την wellcome Berlin card αλλά δεν γνωρίζω αν μας δίνει την δυνατότητα να κλείσουμε και ηλεκτρονικά κάποια εισιτήρια για διάφορα μουσεία
Με μικρά παιδιά στο Βερολίνο δεν θα το πρότεινα σε κάποιον. Εμεις πρόσφατα γυρίσαμε απο εκει με μεγάλα παιδιά (11, 17, 18) και ξεποδαριαστήκαμε στην κυριολεξία :haha:
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Λοιπόν μόλις επιστρέψαμε απο πενθήμερο οικογενειακό ταξίδι (πέντε άτομα) στο Βερολίνο και οι ενυπώσεις είναι θετικές αλλά και με ορισμένα αρνητικά σχόλια. Θα παραθέσω εν συντομία τις εντυπώσεις μου και ορισμένα χρήσιμα tips για μελλοντικούς ταξιδιώτες.
  • Πρώτον και βασικό είναι πραγματικά μεγάλη πόλη και οι αποστάσεις παρά το πυκνό δίκτυο μαζικών μεταφορών που έχουν (S-Bahn, U-Bahn, Tram, Buses) δύσκολα καλύπτονται και θα σας κουράσουν αν δεν βγάλετε ενα λογικό πρόγραμμα επισκέψεων στα αξιοθέατα. Εμεις χρησιμοποιήσαμε την ημερήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για μικρό γκρούπ (έως πέντε άτομα) με 19,90 την ημέρα για τις ζώνες ΑΒ και για την ημέρα που πήγαμε και στο Potsdam (είναι στην C) επιλέξαμε όλες τις ζώνες ΑΒC με 20,80 και μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εκεί και τα τοπικά μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τραμ).
  • Βρείτε ξενοδοχείο κάπου κοντά στα βασικά αξιοθέατα (ανατολικά) και στην χειρότερη περίπτωση πιο δυτικά αρκεί να είναι κοντά σε σταθμό μετρό. Αν πάτε με οικογένεια αποφύγετε το δήθεν "κουλτουριάρικο" και πολυτισμικό Kreuzberg και Neukolln. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά πιο ανασφαλής ένιωσα στο Βερολίνο βράδυ (μιλάμε για 10:00 - 11:00 μμ όχι δηλαδή υπερβολικά αργά) παρά στην Κωνσταντινούπολη, ή στο Λονδίνο. Δύο περιστατικά σε πέντε ημέρες στην τουριστική καρδιά του Βερολίνου (Alexander Platz) δεν είναι λίγα. Το ενα περιστατικό ήταν κατά τις 9:30μμ ενώ απολαμβαναμε το γνωστό curry wurst & pommes (λουκάνικο με carry και πατάτες) πλάκωθηκαν στο ξύλο στην απέναντι πλευρά του δρόμου απο την καντίνα δύο τύποι (λογομαχία ήταν; ληστεία; δεν κατάλαβα) και η polizei κατέφθασε. Στην ίδια πλατεία (Αlexander platz - ή αντίστοιχη πλατεία ομόνοιας στο Βερολίνο ; :() απόγευμα μπροστα απο το πολυκατάστημα Galleria νέα συμπλοκή ανάμεσα σε μουσουλμάνους μετανάστες με την polizei να καταφθάνει και τα περιπολικά να τρέχουν ανάμεσα στους αμέριμνους πεζούς της πλατείας επικίνδυνα :eek:και να προχωρά σε συλλήψεις.
  • Οσο και αν ειμαι οπαδός του μετρό ως μέσο μεταφοράς πρέπει να ομολογήσω πως το μετρο του Βερολίνου είναι δυστυχώς το πιο βρώμικο που έχω δει. Απαράδεκτη κατάσταση, σε αρκετούς σταθμούς υπάρχει μόνο τσιμέντο στους τοίχους, σπασμένα μπουκάλια και πρεζόνια στις εισόδους. Παντελής έλλειψη αστυνόμευσης, μόνο κάτι κάμερες "για το φόβο των Ιουδαίων".
  • Ολοι κυκλοφορούν μικροί - μεγάλοι με ποδήλατα (ηλεκτρικά ή μη) και φυσικά με e-scooter (ηλεκτρικά πατίνια) σε ενα οργανωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων με ασφάλεια. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εταιρείες (Lime,Voi, Tier, Wind, Circ) που ενοικιάζουν τα πατίνια με κάρτα μέσω κινητού τηλεφώνου ! Η όλη διαδικασία είναι απλή, εντοπίζεις μέσω της εφαρμογής του κινητού το πλησιέστερο διαθέσιμο πατίνι (χρειαζεσαι δίκτυο wifi, ή data και gps) βλέπεις πόση μπαταρία έχει ακόμη, το ξεκλειδώνεις σκανάρωντας με το κινητό τον αντίστοιχο κωδικό που είναι στο τιμόνι του πατινιού και ξεκινάς...:) Οταν τελειώσεις την βόλτα το αφήνεις όπου θέλεις και το φωτογραφίζεις με το κινητό για να ξέρουν μεσω gps που βρίσκεται. Κόστος; Το ξεκλείδωμα το χρεώνουν 1 ευρώ και μετά 0,15 - 0,20 ανα λεπτό χρήσης. Δεν το λες και φτηνό αλλά υπάρχουν προσφορές για πρώτη χρήση (πχ δωρεάν το ξεκλείδωμα, ή τα πρώτα 15 λεπτα), υπολογίστε περίπου 5-6 ευρώ μια βόλτα μισής ώρας.
  • Χρησιμοποιήστε το λεωφορείο 100 για να πάρετε μια γεύση απο τα αξιοθέατα μεταξύ Zωολογικού κήπου και Alexander platz.
  • Eπισκεφτείτε οπωσδήποτε το νησί των μουσείων με την ημερήσια κάρτα που ισχύει και για τα πέντε. Αν δεν μπορείτε να κλείσετε απο το επίσημο site εισιτήριο (συχνό φαινόμενο τελευταία) χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Tiqets για να κλείσετε ηλεκτρονικά (ίδια τιμή απλά πρέπει να έχετε το κινητό για να τα επιδείξετε). Το zeitfensther για να μην περιμένετε στην ουρά και να μπείτε στο μουσείο της Περγάμου σε συγκεκριμένο χρόνο ψιλό απάτη, γιατί έχει ΠΑΝΤΑ ουρά και δεν ισχύει η προτεραιότητα όταν είναι 500 άτομα ήδη μέσα ! Οπότε είτε το βγάλετε (δωρεάν είναι) είτε όχι στην ουρά θα περιμένετε :bleh:
  • Αν έχετε χρόνο πηγαίνετε και στο Potsdam, γραφική πόλη για περπάτημα στο κέντρο της για φαγητό και καφεδάκι εκτός απο τα παλάτια και τους κήπους έχει να δείτε. Απο όλους τους κεντρικούς σταθμούς S-Bahn έχει δρομολόγια (προσοχή είναι στην ζώνη C). Eμεις πήγαμε απο το σταθμό του Charlottenburg με το τοπικό εξπρές RE1 στο Potsdam Hauptbanhoff σε 16 λεπτά και γυρίσαμε με το RE7 στον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου Hauptbanhoff σε 18-19 λεπτά. Πηγαίνει στο Potsam και το S7 και γενικά μην διανοηθείτε να πάτε χωρίς εισιτήριο γιατί υπάρχει ελεγκτής στο τραίνο. Αν έχει ζέστη, τιμήστε το παγωτό της Ασιάτισας δεξιά στην έξοδο του σταθμού, καλό και φτηνό (1 ευρώ η μπάλλα :)) Μόλις βγείτε υπάρχουν οργανωμένες μίνι νησίδες όπου αναχωρούν τα λεωφορεία και τα τραμ για διάφορα αξιοθέατα. Εμεις αν θυμάμαι καλά πήραμε το λεωφορείο 695 για του κήπους του Sanssouci
  • Ξεχάστε το φτηνό και δροσερό νεράκι, 2 ευρώ το μικρό μπουκαλάκι απο κατάστημα και φυσικά πολύ πιο φτηνά στα σουπερ μάρκετ. Προσέξτε όμως θα σας χρεώσουν στο ταμείο περισσότερα απο την αξία του για να αναγκαστείτε εμέσως να επιστρέψετε την πλαστική φιάλη ! Πας τα άδεια μπουκάλια πίσω στο μηχάνημα ανακύκλωσης και ανάλογα με την ποσότητα παίρνεις ενα χαρτάκι με την επιστρεφόμενη αξία και συνεχίζεις τα ψώνια σου, ή απλά παίρνεις τα μετρητά (πχ 4 μεγάλα μπουκάλια και 4-5 μικρά, σύνολο 2,50 ευρώ επιστροφή). Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την μανία τους με το ανθρακούχο νερό :mad: και την μη ύπαρξη νερού σε ψυγείο (μόνο μπύρες, αναψυκτικά, ποτά αντε σπάνια και κανα πανακριβο ανθρακούχο). Ζεστό νερό με 26-27 βαθμούς θερμοκρασία...:eek:παράλογα πράγματα.
 
Last edited:

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Pilgrim,θα συμφωνησω και για τις αποστασεις και για το μετρο οτι δεν ειναι και το καλυτερο,ειδικα για τα γερμανικα στανταρντ.
Ανασφαλεια δεν εχω νιωσει αλλα η αληθεια ειναι οτι προς την ανατολικη πλευρα,τα πραγματα ειναι καπως πιο περιεργα.
Οχι και πλατεία ομονοιας ομως η alexanderplarz. Καμμια σχεση!
Το βερολινο ειναι ξεχωριστο και κατι διαφορετικο για το vibe που βγαζει και για το ιστορικο βαρος που εχει.Το ποτσδαμ πρεπει να σου αρεσε πολυ,ετσι δεν ειναι;
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Pilgrim,θα συμφωνησω και για τις αποστασεις και για το μετρο οτι δεν ειναι και το καλυτερο,ειδικα για τα γερμανικα στανταρντ.
Ανασφαλεια δεν εχω νιωσει αλλα η αληθεια ειναι οτι προς την ανατολικη πλευρα,τα πραγματα ειναι καπως πιο περιεργα.
Οχι και πλατεία ομονοιας ομως η alexanderplarz. Καμμια σχεση!
Το βερολινο ειναι ξεχωριστο και κατι διαφορετικο για το vibe που βγαζει και για το ιστορικο βαρος που εχει.Το ποτσδαμ πρεπει να σου αρεσε πολυ,ετσι δεν ειναι;
Πέστο ανασφάλεια; creepy feeling; Η αλήθεια είναι οτι κάποιες περιοχές (νότια και ανατολικά) τη νύχτα στο Βερολίνο δεν εμπνέουν ασφάλεια. Καλό θα ήταν άτομα που πηγαίνουν οικογενειακά να το γνωρίζουν αυτό ώστε να προγραμματίσουν καλύτερα κάποια πράγματα. Συμφωνώ πως έχει κάτι διαφορετικό (αυτό το vibe που λες) δεν απλά μια μεγαλούπολη. Σίγουρα θα δεις άτομα να λιάζονται στο γρασίδι και σε άλλες πόλεις...να λιάζονται όμως στη σκεπή και να πίνουν μπύρες ; Μόνο στο Βερολίνο :haha: Για την Alexander platz θα διαφωνήσω...δυστυχώς οτι χειρότερο, μόνο ημέρα και με προσοχή στους πορτοφολάδες. Το Potsdam ήταν όντως μια ευχάριστη χαλαρή ανάπαυλα.
 
Last edited:

lyk.an

Member
Μηνύματα
123
Likes
252
Επόμενο Ταξίδι
Baltics/Helsinki
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Επειδή βλέπω και προτείνεται αρκετά το potsdam και σε κάνα μήνα πάω κι εγώ Βερολίνο, 'αξίζει' να το βάλω στο πρόγραμμα παρόλο που θα έχω 3 φουλ μέρες εκεί;
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν μουσεία (ή τέλος πάντων αυτά που θα επισκεφθώ θα είναι κάποια δωρεάν που έχω δει να υπάρχουν) και στο νησί θα πάω για να δω τα κτίρια κυρίως.
Γενικά είμαι στη φάση που προσπαθώ να φτιάξω κάποιο πρόγραμμα δηλαδή για να αξιοποιηθεί καλά το τριήμερο κι ας βγει και κάπως κουραστικό :p
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Εμείς πήγαμε σε 4 ημέρες (η πέμπτη ημέρα ήταν για shopping) στα ακόλουθα:
1. Charlottenburg palace (στους κήπους είναι δωρεάν).
2. Κaiser-wilchem memorial
3. Siegessaule (victory column 285 σκαλοπάτια :p) στο tiergarten
4. Raichstag (για το θόλο).
5. Magdemburg gate (εντυπωσιακή ιδιαίτερα το βράδυ)
6. Museum insel (πέντε μουσεία, πήγαμε στα δύο)
7. Berliner dom (ο καθεδρικος τους ναός)
8. Topography of terror (το πρώην αρχηγείο της Γκεστάπο)
9. Gendarmenmarkt ( πλατεία με δύο πολύ όμορφοους ναους Γαλλικός/Γερμανικός και κτήριο Κονσερτων).
10. Wall memorial (υπάρχει και ένα κομμάτι με τον πύργο παρατήρησης άθικτο)
11. East side gallery (με γκράφιτι στο τείχος 1.5km).
12.Μνημειο ολοκαυτώματος
13.Κοκκινο δημαρχειο και εκκλησία της Μαρίας;
14. Πύργος της τηλεόρασης στην alexander platz
15. Koκκινη γέφυρα μεταξύ kreuzberg και friedrichshain
16. Potsdam 16-18 λεπτά από το Bερολινο με τα RE τραίνα.
Eιχαμε κουραστεί και δεν πήγαμε Olympiastadium και στο συμμαχικό μουσειο
 

lyk.an

Member
Μηνύματα
123
Likes
252
Επόμενο Ταξίδι
Baltics/Helsinki
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ψάχνοντας κι εγώ πως θα χειριστώ το θέμα με τα εισιτήρια για τα μέσα (και γενικότερα το τι θα κάνω) τσέκαρα την welcomecard.
Οι απορίες που μου προκύπτουν υπολογίζοντας αν με συμφέρει, είναι:

1. Οι εκπτώσεις σε partners (για την απλή, όχι την all inclusive) είναι αυτοί που αναφέρονται εδώ, σωστά;
2. Σε περίπτωση online αγοράς, λαμβάνεις μόνο ένα Α4 πχ. με το οποίο κυκλοφορείς στα μέσα; (Πόνταρα ότι θα έπρεπε να παραλάβεις κανονικό εισιτήριο μεσών από κάπου.)
3. Δεδομένου ότι θέλω να ανέβω σίγουρα Berliner Dom (είσοδος 7eu, γύρω στα 5eu με την κάρτα) και πύργο (είσοδος 16.5eu, γύρω στα 12.5eu με την κάρτα) βλέπω ότι οριακά με συμφέρει η 48ωρη AB σε σχέση με τις εισόδους τους + 2 ημερήσια για τα μέσα (κι αφήνω κι ανοιχτή επιλογή για έκπτωση σε panoramapunkt, αν τελικά αποφασίσω να πάω).
Αντίστοιχα με συμφέρει η 48ωρη ABC αν θέλω να πάω στα παραπάνω + σταδιο/spandau [edit: τώρα είδα ότι αυτά τα δύο είναι ζώνη B, άρα το αν θα πάω και ποια μέρα Potsdam είναι που θα έκανε τη διαφορά] (αλλά αυτό θα το διερευνήσω αργότερα).
Και για τα δύο προκειμένου να πάρεις την έκπτωση μπορείς να κλείσεις μόνο από κοντά;
- ο ναός έχει είσοδο γενικότερα, ακόμα κι αν δεν θες να ανέβεις τρούλο, καλά κατάλαβα; -
4. Σε αντίθεση με τα ημερήσια εισιτήρια (που λήγουν στις 03:00 ακόμα κι αν τα χτυπήσεις 23:59 της προηγούμενης ημερολογιακά ημέρας αν δεν κάνω λάθος), η welcomecard είναι ακριβώς 48ώρη;

Αυτά για την ώρα. :p
 
Last edited:

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Καλησπέρα. Διαβάζω ότι όλοι προτείνουν το kreuzberg σαν το εναλλακτικό Βερολίνο αλλά βλέπω ότι είναι μια τεράστια περιοχή που το ένα προτεινόμενο σημείο από το άλλο απέχουν πάρα πολύ.

Αν μπορεί ας προτείνει κάποιος μια διαδρομή μικρή για βράδυ που να μπορούμε να την συνδυάσουμε και με επίσκεψη σε κάποιο bar η cafe.

*Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στο να κατεβούμε στον σταθμό Mehringdamm και να περπατήσουμε την Bergmannstrasse
 
Last edited:

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα. Διαβάζω ότι όλοι προτείνουν το kreuzberg σαν το εναλλακτικό Βερολίνο αλλά βλέπω ότι είναι μια τεράστια περιοχή που το ένα προτεινόμενο σημείο από το άλλο απέχουν πάρα πολύ.

Αν μπορεί ας προτείνει κάποιος μια διαδρομή μικρή για βράδυ που να μπορούμε να την συνδυάσουμε και με επίσκεψη σε κάποιο bar η cafe.

*Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στο να κατεβούμε στον σταθμό Mehringdamm και να περπατήσουμε την Bergmannstrasse
Στάση Schlesisches Tor και τριγύρω δρόμοι είναι γεμάτοι μπαράκια, κλαμπάκια και χάπενινγκ. Κι όταν όλα τελειώσουν, μπεργκεράκι από το Burgermeister πάνω στην πλατεία.
Για πιο νωρίς, Oranienplatz και Heinrichplatz.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Στάση Schlesisches Tor και τριγύρω δρόμοι είναι γεμάτοι μπαράκια, κλαμπάκια και χάπενινγκ. Κι όταν όλα τελειώσουν, μπεργκεράκι από το Burgermeister πάνω στην πλατεία.
Για πιο νωρίς, Oranienplatz και Heinrichplatz.
Καλημέρα. Τη θεωρείς δηλαδή πιο ενδεδειγμένη περιοχή για διαμονή σε σχέση με αυτή που βρήκα να κλεισω;

led.jpg

Όλοι συνιστούν kreuzberg με βάση τη νυχτερινή ζωή (κυρίως τα μπαρ) αλλά η περιοχή είναι αχανέστατη απ' ότι φαίνεται.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλημέρα. Τη θεωρείς δηλαδή πιο ενδεδειγμένη περιοχή για διαμονή σε σχέση με αυτή που βρήκα να κλεισω;

View attachment 285881

Όλοι συνιστούν kreuzberg με βάση τη νυχτερινή ζωή (κυρίως τα μπαρ) αλλά η περιοχή είναι αχανέστατη απ' ότι φαίνεται.
Ναι, αν και όλα σχετικά είναι, το Βερολίνο είναι σχετικά μικρή πόλη, περπατιόνται αυτές οι αποστάσεις.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εμείς θα πάμε κατά τις 9 με 10 το βράδυ μάλλον αλλά δεν θέλουμε club αλλά κάτι πιο χαλαρό να μπορούμε να κάτσουμε κιόλας.

Δεν είναι και τόσο μικρές αποστάσεις στο kreuzberg. H bergmannstraße από τον σταθμό Schlesisches Tor απέχει γύρω στα 4-5 χιλιόμετρα.

Η bergmannstraße που προτείνεται από πολλούς από ότι κατάλαβα είναι για πιο νωρίς.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.717
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom