Ινδία Μετρώντας ιερές αγελάδες στην Ινδία

Samion

Member
Μηνύματα
10.365
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πρόλογος

Ταζ Μαχάλ, Αγκρα, Ουνταιπούρ, Βαρανάσι.. Αρκετά τα μέρη που πάντα μου κέντριζαν το ενδιαφέρον για μια επίσκεψη στο Ρατζαστάν και στη Βόρεια Ινδία γενικότερα. Η κατάλληλη ευκαιρία μας δόθηκε, χρόνος διακοπών δηλαδή και εισιτήρια σε χαμηλή τιμή, με τη Lufthansa (ATH-DEL: 393). Μετά από ολιγόλεπτη σκέψη, και 2 ΠΜ που ανταλλάξαμε με τον taver , κλείσαμε για τέλος Ιανουαρίου..
Το πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός, μίνι οδηγός και λοιπές πρακτικές λεπτομέρειες θα αναφερθούν στο τέλος..
Προσωπικά είχα προετοιμαστεί όσο μπορούσα για την Ινδία. Δεν πήρα πολλά ρούχα ενώ μου χρειάστηκαν, δεν πήρα ελαφριά ρούχα ενώ μου χρειάστηκαν, δεν πήρα καπέλο - αντηλιακό ενώ μου χρειάστηκαν, δεν πήρα αντιμικροβιακά ενώ μου χρειάστηκαν.. Είχα προετοιμαστεί να μετρήσω ιερές αγελάδες, αλλά δεν περίμενα τόσες πολλές παντού, ήταν απλά αμέτρητες.. Είχα προετοιμαστεί όμως να αντιμετωπίσω την έλλειψη καθαριότητας, να γελάσω αλλά και να θαυμάσω, να στενοχωρηθώ αλλά και να χαρώ. Κατάφερε πάντως μερικές φορές αυτή η χώρα να εξαντλήσει την υπομονή και την ανεκτικότητα μου, γνωστές για τα μεγάλα περιθώρια που έχουν..
Το πρόγραμμα της εκδρομής σχεδιάστηκε σχετικά αργά, λιγότερο από ένα μήνα πριν, λόγω συσσωρευμένων ταξιδιών και υποχρεώσεων.. Κανόνισε ο taver τις εσωτερικές πτήσεις και τις βίζες (σχετικά απλή διαδικασία), έκλεισα χοτελς, βρήκαμε οδηγό με σύσταση του Traveller και έτοιμοι...
 

Attachments

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.421
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ενα νέο συγγραφικό αστέρι γεννιέται απόψε :)
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.365
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Το Ταξίδι

Μια πολύ κρύα νύχτα του Ιανουαρίου, έβαλα πλώρη για το ΕλΒελ. Η διαδικασία του τσεκ ιν σύντομη και κινήσαμε, άυπνοι σχεδόν, αμέσως για το lounge της Lufthansa για πρωινό. Αρκετά καλό, με μια φοβερή μαρμελάδα κεράσι, έλληνα μικροπαραγωγού. Με αυτή τη γεύση της Ελλάδας, που αντιστέκεται και παράγει αριστουργήματα, μπαίνουμε στο καινούριο σχετικά Α320 (D-AIZG, του 2010). Πρωί Σαββάτου, γεμάτη η πτήση 1285 των 05,55 για Φρανκφούρτη. Το πρωινό χάλια, με ένα αδιευκρίνιστο κιτρινωπό κατασκεύασμα. Θα ορκιζόμουν ότι ήταν ομελέτα, ο taver διαφώνησε. Στη νάρκη που ακόμα βρισκόμασταν είχαμε και αρκετή όρεξη οπότε το φάγαμε.. Μέχρι να πούμε τα νέα και να σχολιάσουμε την επικαιρότητα φτάσαμε. Θυμόμαστε τα αντικουνουπικά και γι αυτό βγαίνουμε λίγο έξω από τον έλεγχο να βρούμε φαρμακείο. Δίνουμε και την milesandmore κάρτα μας αφού η αγορά τους πιστώνει το λογαριασμό μας με 10(!!) ολόκληρα μίλια..
5 ώρες ακόμα για την επόμενη πτήση..
Επιστροφή και γρήγορα στο senator lounge που με μικρή αναμονή βρίσκουμε 2 κρεβάτια και πέφτουμε ξεροί. Μάλλον έπεσα γιατί ο taver επιμένει ότι μόνο εγώ κοιμήθηκα. Το σχεδόν 2ωρο με ανανέωσε πάντως. Βολικό το κρεβάτι, εφοδιασμένο με κουβέρτες και εξυπηρετικό το προσωπικό στο lounge. Μικρό δεκατιανό, λίγο planespotting μια και πετύχαμε το 787 της ΑΝΑ και έτοιμοι για την πτήση 763 προς Δελχί.
Το αεροσκάφος μας ένα 747-400 του 1997 (D-ABVS). Ευτυχώς ήταν ανακαινισμένο με ωραία αναπαυτικά μπλε καθίσματα αλλά κι αυτό ασφυκτικά γεμάτο.. Πάντως ανετότατα τα καθίσματα, σε προδιαθέτουν για ύπνο.
Το IFE το συνηθισμένο της Lufthansa, δηλαδή για κλάματα. Κι αν βρήκα μια ταινία να δω τώρα, cowboysvsaliens, στο γυρισμό ήταν πίκρα.. Καμιά 20ρια ταινίες, παλιές, όχι τόσο εμπορικές. Ούτε λόγος φυσικά για παιχνίδια, ούτε για ποικιλία, ούτε για τηλεχειριστήριο. Touchscreen που ήθελε και πολλά touch για να πάρει τις εντολές.. Μερικοί μερικοί πρέπει να αλλάζουν εταιρείες που και που πριν σχολιάζουν καυστικά τις άλλες.. Έβαλα το realtimeflightinformation και προσπάθησα να κοιμηθώ, ανεπιτυχώς.. Το σέρβις σχετικά γρήγορο και το προσωπικό πολύ ευγενικό και πρόθυμο. Πήραμε τα αγαπημένα μας ποτά αμέσως, τζιν τόνικ και Μπέιλις. Το φαγητό άθλιο. Απλά δεν τρωγόταν. Και το «ασιατικού» τύπου και το ευρωπαϊκού τύπου ήταν μία από τα ίδια. Το φάγαμε όπως όπως, κρασί, ταινίες, ύπνος ήταν η απασχόλησή μας στην υπόλοιπη πτήση.. Η «χρυσή μετριότητα» όπως είχε αποκαλέσει φίλος γνώστης, τη Lufthansa δεν επιβεβαίωσε σε αυτή την πτήση τον τίτλο της.
Φτάνοντας στο Δελχί, είχαμε προτιμήσει να φύγουμε αμέσως για Ουνταιπούρ όπου και θα μας παραλάμβανε ο οδηγός μας 2 μέρες αργότερα για το 5νθήμερο οδικό ταξίδι ως το Δελχί. Κουραστική αλλά σοφή η επιλογή να μη μείνουμε στο Δελχί με την άφιξή μας, αφού κερδίσαμε έτσι μια μέρα. Η ώρα άφιξης, 01.30 δεν άφηνε εξάλλου πολλά περιθώρια για την επόμενη μέρα.
Το αεροδρόμιο, τέρμιναλ 3, άψογο. Καινούριο, φωτεινό, μου θύμισε αυτό του Πεκίνου. Οι υπάλληλοι βέβαια στον έλεγχο αργοί με τους δικούς τους ρυθμούς.. Βρίσκουμε το τσεκ ιν της Jet, κοινό για όλες τις εσωτερικές της πτήσεις, γεγονός που σήμαινε αρκετή ουρά και χάσιμο χρόνου που όμως έτσι κι αλλιώς είχαμε αρκετό. Το metaldetector των security πρέπει να λειτουργεί για τους τύπους αφού σε ψάχνουν έτσι κι αλλιώς. Μετά τη σχολαστική σωματική έρευνα επικολούν ένα ταμπελάκι στη χειραποσκευή που χωρίς αυτό θα πρέπει να ξαναελεγχθεί πριν την επιβίβαση.. Οι διαδικασίες επιβίβασης γρήγορες πλην του τελευταίου ελέγχου της ανωτέρω ταμπελίτσας της χειραποσκευης.
05.25 η πτήση 2627 της Jet για Ουνταιπούρ με το VT-JCC, ATR 72.
Αν και όχι τέλεια καλοσυντηρημένο το εσωτερικό του ATR 72, μας άφησε καλή εντύπωση. Μάλλον επειδή ήταν μισοάδειο και πιάσαμε από 2 καθίσματα ο καθένας..
Από ψηλά μόλις χάραζε διακρινόταν μια καταχνιά που κάλυπτε τα πάντα. Ο οδηγός μας είπε αργότερα, ότι είναι συχνό φαινόμενο το χειμώνα χωρίς να είναι νέφος από μόλυνση του περιβάλλοντος. Αμφέβαλλα.. Πράσινο το τοπίο πλησιάζοντας στην Ουνταιπούρ με προδιαθέτει θετικά. Μικρό το αεροδρόμιο αλλά σύγχρονο με εντυπωσιακό κτίριο.
Παραλαμβάνουμε τις αποσκευές και κατευθυνόμαστε στο κιόσκι των prepaidtaxi..
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
. ....Κατάφερε πάντως μερικές φορές αυτή η χώρα να εξαντλήσει την υπομονή και την ανεκτικότητα μου, γνωστές για τα μεγάλα περιθώρια που έχουν..]
δε ξερω γιατι, θυμηθηκα αυτο....


ωραια, αλλη μια ιστορια της πολυαγαπημενης χωρας!!!
 
Last edited by a moderator:

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
επιτελους ιστορια !!! Signore continuò...
μια απορια μονο το Ταζ μαχαλ που γερνει λιγο στη φωτογραφια, ειναι για να μυριζει το στορυ Ιταλια;:bleh::haha:
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
περιμένω με αγωνία αυτή την ιστορία και ειδικά με συνοδοιπόρο τον Taver....
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Σημερα το πρωι εψαχνα απεγνωσμενα να παρω ενα ζεστο καρβελι ψωμι
Ματαια........ Βγηκα στο δρομο και αντικρυσα μια βομβαρδισμενη πολη.......
Μα τι εγινε και γκρεμιστηκαν ολοι οι φουρνοι?
Δεν μπορουσα να καταλαβω........ Ηταν ανεξηγητο....
Μεχρι που γυρισα αγανακτισμενη στο σπιτι και ανοιξα το πισι..
Οι αποριες μου λυθηκαν μονομιας..........
ΕΓΡΑΨΕ Ο SAMION ΙΣΤΟΡΙΑ:bleh::bleh:
Ζησαμε και το ειδαμε και αυτο........
Hamdu l'Allah !!!!


Y.Γ. μετα απο αυτο ειμαι πεπεισμενη οτι θα γραψει και βιβλιο:clap:

 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ΕΓΡΑΨΕ Ο SAMION ΙΣΤΟΡΙΑ:bleh::bleh:
Ξεκίνησε Ιστορία, είναι το σωστό. Αν θα την τελειώσει κιόλας.... θα το μάθουμε. Του πήρε μόλις ένα μήνα να γράψει το πρώτο κομμάτι (ξεκινήσαμε 28/1 από Αθήνα...) :bleh::bleh:

Προς το παρόν, δεν παρεμβαίνω. Τι να πω δηλαδή? Πως υπήρχε λόγος που αυτός και μόνο αυτός ήταν ο μόνος που κοιμήθηκε στο lounge?
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
samion πανε να σου ρίξουν το ηθικό!!
εσυ μη μασας -γράφεις τέλεια και περιμένω να ακούσω για τις πανεμορφες αγελάδες τις πεντακάθαρες πόλεις και δρομους της ινδίας..
καταλαβα οτι εισαι μεγάλη ψυχή!!
go on..
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Πολύ ωραία αρχή! Περιμένουμε συνέχεια...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.441
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom