Με αυτοκίνητο από Αθήνα στο Nordkapp

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Και γιατι να το κανείς οδικώς απο Ελλαδα και δεν πας με αεροπλάνο και όλες τις μέρες να τις ξοδεψεις στην σκανδιναβια γενικότερα

Πιο οικονομικό και απείρως πιο ξεκουραστο πιστεύω
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.058
Likes
1.607
Επειδή βλέπω πως είναι κάπως βιαστικά τα σχέδιά σου, λάβε υπόψη ότι ο νορβηγικός χειμώνας στο βορά είναι πολύ βαρύς, καθώς και τη διάρκεια της νύχτας. Καλύτεροι μήνες είναι ο Ιούνιος & Ιούλιος, χειμώνα μην το σκεφθείς καν. Επίσης χειμώνα φθάνεις με δικό σου αμάξι μέχρι το κοντινό χωριό Honningsvåg και παίρνεις το λεωφορείο. Μην υποτιμάς το χιόνι και μην υπερεκτιμάς την οργάνωση, από οργάνωση σκίζουν αλλά η φύση δεν δαμάζεται. Αυτό σημαίνει ότι αν πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι από το χιόνι, θα κλείσουν.
Between 1 November and 30 April, the road is closed for private cars, and you must join the daily bus from Honningsvåg. It is recommendable to buy the ticket one day in advance.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.595
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Σαν μέλος του γκρουπ «Ταξιδευτές με αυτοκίνητο ΙΧ» ας πω κι εγώ την γνώμη μου. Κατ’ αρχήν απ’ ότι ξέρω το Nordkapp θεωρείται προορισμός ‘φετίχ’ για τους δικυκλιστές - που επαίρονται στις συναντήσεις και στις λέσχες τους επιδεικνύοντας το σχετικό αυτοκόλλητο - όχι για τους αυτοκινητιστές. Εάν είσαι αποφασισμένος να κάνεις το επίπονο ταξίδι και βρεις και την (αποφασισμένη) παρέα προτίμησε όπως είπαν και τα άλλα μέλη Ιούνιο – Ιούλιο όχι μόνο για την ευκολία της πρόσβασης αλλά και για να δεις και το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυκτίου. Τέλος Ιουλίου θα δεις τον ήλιο (εφ’ όσον είσαι τυχερός και δεν έχει σύννεφα) να δύει στον ορίζοντα μέχρι που να αγγίξει τη θάλασσα και να ξανα-ανατέλλει αμέσως. Μέχρι Γερμανία άντε και Στοκχόλμη το ταξίδι θα είναι ευχάριστο και ενδιαφέρον. Από εκεί και μετά όμως τα 4000 km πήγαινε - έλα θα είναι κουραστικά και μονότονα. Προπαντός στο Βορρά όπου θα συναντήσεις άγονα εδάφη και τοπία εντελώς αδιάφορα. Εξ άλλου τα χαμηλά επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας δεν θα δοκιμάσουν μόνο την αντοχή σου αλλά και την υπομονή σου και μην διανοηθείς να τα υπερβείς, τα πρόστιμα είναι τσουχτερότατα. (το Michelin route planner and maps, traffic news, weather forecast, restaurants and hotel booking δίνει μέση ταχύτητα κάτω από 60 km/h). Οι δρόμοι επίσης στο Βορρά είναι στενοί κάνοντας δύσκολα τα προσπεράσματα και οι οικισμοί αραιότατοι. Από την άλλη βέβαια θα έχεις σύμμαχο την ατελείωτη ημέρα. Καλό ταξίδι - πάρε και μια γεύση : Livecam
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.296
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
McElk said:
Μέχρι Γερμανία άντε και Στοκχόλμη το ταξίδι θα είναι ευχάριστο και ενδιαφέρον. Από εκεί και μετά όμως τα 4000 km πήγαινε - έλα θα είναι κουραστικά και μονότονα.
δεν μπορω να δω τα λινκ αλλα η διαδρομη που προτεινα που ειναι και η ορθη, ειναι ο απιστευτος νορβηγικος Ε6. οπου το ενδιαφερον αρχιζει απο Γερμανια κ μετα. ως εκει ειναι μονοτονα. ο Ε6 ειναι ενα αξιοθεατο μονος του ως το τερμα. Σουηδια-Φινλανδια ειναι βαρετα κ μονοτονα στο βορρα.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.595
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Επειδή ανέφερε για διανυκτέρευση τη Στοκχόλμη υπέθεσα ότι θα διασχίσει τη Σουηδία και όχι τη Νορβηγία.
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
481
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
Αγαπητέ Γιάννη.
Είναι από τα ταξίδια που ΔΕΝ γίνονται χωρίς προγραμματισμό...
Εδώ θα διαβάσεις μερικές σημειώσεις μου από το δικό μου ταξίδι αρκετά κοντά αλλά όχι στο βόρειο ακρωτήριο.
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...%E1%E8%DE%ED%E1-%ED%EF%F1%E2%E7%E3%DF%E1.html
συμφωνώντας με την "@ hydronetta" αλλά και με τους ντόπιους φίλους μου.
"Επειδή βρέθηκα μια ανάσα από το βόρειο ακρωτήριο προσωπικά αρνήθηκα επίμονα να πάω γιατί περιγράφεται σαν την απόλυτη τουριστική παγίδα, πολύ εμπορευματοποιημένο και δεν σου προσφέρει τίποτα."
Αν βαριέσαι να το διαβάσεις όλο- και καλά κάνεις- σου μεταφέρω εδώ τα πρακτικά...
"Η εμπειρία από την οδήγηση στην Νορβηγία μεγάλη. Το όριο ταχύτητος είναι ως επί το πλείστον 80 κλμ/ω στην καλλίτερη 90κλμ/ω, ταχύτητες που τηρούν με ευλάβεια. Τα περισσότερα χιλιόμετρα του εθνικού δικτύου είναι δρόμοι μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση και του επαρχιακού μίας, ναι μίας, λωρίδας με σημεία συνάντησης ανά τακτά διαστήματα… Όπως είναι λογικό τα αργοκίνητα αυτοκίνητα , όχι τόσο τα φορτηγά αλλά- ναι σωστά μαντέψατε- κάποιοι συνάδελφοι καμπερίστες σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη ευθειών δημιουργούν ατελείωτες ουρές. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος. Αποζημιώνεσαι όμως από τα καταπληκτικά τοπία που θα ήταν αδύνατον να θαυμάσεις ταξιδεύοντας με υψηλές ταχύτητες. Έχει αρχίσει η κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου έξω από το Όσλο. Αλλά ποιος τουρίστας θα τον χρησιμοποιήσει… Μόνο οι κολλημένοι με το North cape”. Ναι, συνάντησα και αυτούς – επικίνδυνα βιαστικοί- που θέλουν να διανύσουν τα 2.200 χιλιόμετρα από Όσλο σε 3~4 ημέρες. Ε, με 700- 800 χλμ την ημέρα δεν βλέπεις τίποτα. Καλύτερα να μην πας!!! Όχι οδικώς τουλάχιστον , η διαδρομή είναι όλα τα λεφτά! Το σημείο σαν σημείο… Μόνο ο θρύλος! http://www.visitnorway.com/en/ The-North-Cape/
Υπάρχουν διόδια, τα περισσότερα ηλεκτρονικά, σε σπάνιες περιπτώσεις σε τούνελ και στις εισόδους των μεγάλων πόλεων. Απλά δεν τα πληρώνεις… Συνάντησα και κάνα δύο όπου πετάς κέρματα. Ότι και να πετάξεις η μπάρα – αν υπάρχει- ανοίγει…
Κατά την επιστροφή μέσω της [Ε6] – η κύρια διαδρομή για North cape”. και [3] στο Όσλο και όχι μόνο, συνάντησα τα περισσότερα αυτοκινούμενα- και λίγα τροχόσπιτα, όσα δεν έχω συναντήσει οδηγώντας όλα μου τα χρόνια! Δυο προς ένα περισσότερα από τα απλά αυτοκίνητα, χωρίς υπερβολές!"
και τον επίλογο...
"
Τα οικονομικά τώρα, τα αναπόφευκτα .
Έχουμε λοιπόν συνολικά 2.607€ έξοδα αυτοκινήτου και εισιτήρια. Χωρίς καθόλου διαδρομές σε δρόμους με διόδια σε Ιταλία,
(διόδια από Αγκόνα- Μιλάνο 26,40€ πληροφορία από φίλο)-Αυστρία, Σουηδία. Αυστρία και Σουηδία υπάρχουν διόδια και ακριβά και τα πληρώνεις! Εγώ χρησιμοποίησα δευτερεύοντες δρόμους. Γερμανία και Δανία δεν υπάρχουν. Νορβηγία υπάρχουν- όχι πολλά- τα περισσότερα χωρίς καν μπάρες. Αν θέλεις τα πληρώνεις, εκείνοι πάντως συνειδητά πληρώνουν. τα ηλεκτρονικά τώρα είναι μια άλλη ιστορία. Είναι ως επί το πλείστον στις εισόδους των μεγάλων πόλεων και λειτουργούν με κάμερες. υπάρχει τρόπος να τα προπληρώσεις μέσω ίντερνετ και να αφαιρείτε το ποσόν ειδάλλως το ταχυδρομούν στον ιδιοκτήτη... Κάτι τέτοιο Πάντως δεν τα ταχυδρομούν σε τουρίστες. Σε ποια διεύθυνση άλλωστε και ποιο όνομα. το ίδιο φυσικά και με τις κλήσεις, εκτός και αν εμποδίζει και το πάρει γερανός. απλά δεν τα πληρώνεις… Το ίδιο και οι 5 συνολικά κλήσεις παρκαρίσματος που δεν θα πληρωθούν.
Για ευνόητους λόγους το κομμάτι Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα είναι εκτός των υπολογισμών.
Συνοπτικά λοιπόν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι διανύθηκαν σε διάστημα 3ων μηνών 11.027 χλμ με κατανάλωση 1069 λίτρων πετρελαίου αξίας 1.630€.
Πάτρα- Αγκόνα, Μπάρι-Πάτρα
“Blue Ferries” 250€.
Οι βινιέτες για Αυστρία 14€ & 8€ διόδια για 52χλμ!!!- κατά λάθος- στην Αυστρία. Γερμανία- Δανία (Puttgarden-Rodby) “Scandlines”. 84€
Δανία- Σουηδία
(γέφυρα Oressundsbron ). 40€
Νορβηγία-Δανία
(Larvik- Hirtshals ) “Color line” 155€
Στην Νορβηγία τώρα για τα άπειρα μικρά φεριμπόουτ:
Hoim-Vennesund 79 kr αυτοκίνητο+30Kr το άτομο
Forvik-Tjorta 135kr +45kr
Levang- nesna 89kr+30kr
Horn-Anddalsvag 73kr+28kr
Kilboghamn-Jektvik 153kr+49kr
Agskardet- foroy 61kr+25kr
Bognes- Lodingen 181kr+56kr
Moskenes-Bodo 586kr+163kr
Σύνολο
1783kr η 229€. 6μετρο βαν και οδηγός + ένα άτομο.
Γενικό σύνολο για μετακίνηση
2607€.
Όσον αφορά τον χρόνο πραγματοποίησης του του δύσκολου αυτού ταξιδιού δεν μπορεί να είναι άλλος από Ιούνιο- Ιούλιο άντε και Αύγουστο... Όπως σωστά σου έγραψε ο "@adiaforos"
"λάβε υπόψη ότι ο νορβηγικός χειμώνας στο βορά είναι πολύ βαρύς, καθώς και τη διάρκεια της νύχτας. Καλύτεροι μήνες είναι ο Ιούνιος & Ιούλιος, χειμώνα μην το σκεφθείς καν. Επίσης χειμώνα φθάνεις με δικό σου αμάξι μέχρι το κοντινό χωριό Honningsvåg και παίρνεις το λεωφορείο."
Ακόμη και τότε είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις 90% βροχή, 5%συννεφιά και 5% κάτι σαν ήλιο...;)
σχετικά με τα διόδια ο "@ accordion" έχει απόλυτο δίκιο πληρώνεις μόνο σε ελάχιστα που έχουν κιόσκι, μπάρα και εισπράκτορα. Τα ηλεκτρονικά απλά τα αγνοείς...:)
τις βινιέτες στις χώρες που διασχίζεις τις πληρώνεις οπωσδήποτε... :(
Πιστεύω πώς ο χρόνος των 11-13 ημερών που αναφέρεις είναι εξωπραγματικός....
Συμφωνώντας με τους υπόλοιπους προτείνω να το τρίτο-σκευτείς;)
Αν παρόλα αυτά το ξεκινήσεις Καλό ταξίδι!:clap: και μην παραλήψεις να μας ενημερώσεις για την εμπειρία σου :)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.728
Likes
14.937
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
και τον δικό μου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.983
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom