Αυστρία Με την Εθνική Ελλάδος στο Salzburg

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ξεκίνησαν -φυσικά- οι ετοιμασίες για τις εκδρομές στην Αυστρία τον ερχόμενο Ιούνιο για τα τελικά του Euro 2008.

Τα τρία πρώτα ματς της Ελλάδας είναι στο πανέμορφο Salzburg. Ας έχουμε αυτό το τόπικ για πληροφορίες για όσους θελήσουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Αυστρία για το Euro.

Αντιγράφω πληροφορίες που έχει μεταφέρει ο Γιάννης Δάρας για τους φιλάθλους που θα θελήσουν να ταξιδέψουν εκεί:

Μέριμνα για τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στην Αυστρία και την Ελβετία έχει πάρει η ΟΥΕΦΑ και σε κάθε πόλη θα υπάρχουν Fan Zone όπου θα μπορούν οι φίλαθλοι να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και παράλληλα τα media να καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκεί. Ο σχεδιασμός έχει γίνει για να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους όλοι οι επισκέπτες και οι διοργανωτές προτείνουν το τρένο και το τραμ ως τα κύρια μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικά για το Σάλτσμπουργκ, όπου κληρώθηκε να παίξει και τα τρία της παιχνίδια η Εθνική, οι αρχές έχουν φροντίσει σε τρία σημεία της πόλης να υπάρχουν «ζώνες φιλάθλων»: στην Mozart Platz, στην Residenz Platz και στην Kapitel Platz.

Οι εκτεταμένες ζώνες για τους πεζούς κάνουν εφιαλτική την κίνηση με αυτοκίνητο στο Σάλτσμπουργκ κι έτσι το τρένο ή το πάρκινγκ στις άκρες της πόλης και η μετακίνηση με το τραμ, είναι οι μόνες λύσεις για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει την πόλη του Μότσαρτ χωρίς να ταλαιπωρηθεί.

Πολύ κοντά στην πόλη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, σπήλαια, αλατωρυχεία, ωραίες τοποθεσίες για εκδρομές όπως η περιοχή των λιμνών και το σίγουρο είναι πως ο ταξιδιώτης δεν πρόκειται να πλήξει. Αλλά και μέσα στην πόλη υπάρχουν τα ανάκτορα Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Ζωολογικός Κήπος και πολλά άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι τιμές είναι προσιτές και συχνά φθηνότερες απ’ ότι στην Ελλάδα, όσον αφορά τη διαμονή και την διατροφή.

Ο προορισμός της Αυστρίας και ιδιαίτερα του Σάλτσμπουργκ θα διευκολύνει πολύ τους Ελληνες φιλάθλους που θα ταξιδέψουν εκεί τον προσεχή Ιούνιο. Η μετάβαση στο Σάλτσμπουργκ μπορεί να γίνει αεροπορικώς είτε μέσω Βιέννης με την Austrian Airlines, είτε μέσω Μονάχου με πολλές αεροπορικές εταιρίες (Lufthansa, Ολυμπιακή, Aegean) και στη συνέχεια οδικώς περίπου για 90 λεπτά. Επίσης ακτοπλοϊκώς και οδικώς μέσω Ιταλίας, από Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη, δηλαδή τα τρία μεγάλα λιμάνια στα οποία εκτελούνται δρομολόγια από την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα.

Ολα τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της Αυστρίας πρέπει να έχουν επικολλήσει στο τζάμι την ειδική βινιέτα που κοστίζει 22,20 ευρώ για δύο μήνες ή 73 ευρώ για έναν χρόνο, αλλιώς το πρόστιμο είναι μεγάλο. Επίσης σε ορισμένα σημεία του Τιρόλου και της Νότιας Αυστρίας, υπάρχουν διόδια.

Εκτός από τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη, στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ υπάρχουν πολλές καλές πανσιόν σε απόσταση 10-50 χιλιομέτρων από το κέντρο, προς τα βόρεια στην περιοχή Μάτζεε, στα νότια όπου βρίσκεται η πανέμορφη Βόλφγκανγκζεε και προς την πλευρά του Τιρόλου. Τα καταλύματα είναι καθαρά και οι τιμές κυμαίνονται από 35 έως 60 ευρώ το άτομο με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο.

Η περιοχή προσφέρεται γιατί σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται και το Ινσμπρουκ και το Κλάγκενφουρτ και έτσι αν κάποιος βρει εισιτήριο μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες και στον όμιλο της Γερμανίας (Κλάγκενφουρτ) αλλά και τα άλλα παιχνίδια του ομίλου της εθνικής (Ινσμπρουκ).

Το θέμα είναι πως θα αποφασίσει η ΕΠΟ να διαθέσει τα εισιτήρια. Αν δηλαδή τα δώσει σε συγκεκριμένα ταξιδιωτικά γραφεία που θα προσφέρουν πακέτο διαμονή και εισιτήρια. Σίγουρα ένας αριθμός θα δοθεί από την ΕΠΟ και μέσω του Ιντερνετ αλλά θα είναι μικρός σε σχέση με τα 6.000 εισιτήρια που δικαιούται η ομοσπονδία μας για κάθε παιχνίδι της πρώτης φάσης. Η τελευταία λύση είναι να βρει κάποιος εισιτήριο από τους Αυστριακούς που έχουν ήδη προμηθευτεί κάποια μέσω Ιντερνετ.

Σε κάθε περίπτωση η Αυστρία προσφέρεται για διακοπές και σε συνδυασμό με την παρουσία της Εθνικής μας, πρωταθλήτριας Ευρώπης, αυτή η καταπληκτική και φιλική χώρα στο κέντρο της Ευρώπης θα αποκτήσει ελληνικό χρώμα. Να μην ξεχνάμε ότι οι Αυστριακοί είναι φίλοι της Ελλάδας, μιλούν και αγγλικά και η χώρα μας αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό των Αυστριακών την τελευταία δεκαετία.

Επομένως ετοιμάστε τις βαλίτσες σας γιατί το «τιμημένο» σας περιμένει να το σηκώσετε στη Βιέννη. Κι αυτή την φορά το κύπελλο είναι καινούργιο. Το παλιό ανήκει δικαιωματικά στην Ελλάδα.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Η τύχη μου χαμογέλασε εισιτήρια βρέθηκαν και πρώτα ο θεός 10/6 με 15/6 θα δώσω βροντερό παρόν στα 2 πρώτα παιχνίδια της Ελλαδάρας. Με βάση το Μόναχο, θα οργανωθούν τέλειες εκδρομές στα γύρω υπέροχα μέρη...
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Από όσο ξέρω τα εισιτήρια για τους αγώνες είναι πολύ ακριβά και δεν μπορεί να βρει κανείς (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα...)

Έχει κανείς πληροφορίες για τα εισιτήρια και για τους τρεις αγώνες (από τα κλείνεις, πόσο κοστίζουν, κ.τ.λ);
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Eισιτήρια δυστυχώς πάπαλα... Εγώ είχα την τύχη να μπορέσω να τα πάρω από το site της Ε.Π.Ο την Πέμπτη... Τώρα μόνο στη μαύρη έξω από το γήπεδο. Η κανονική τους τιμή είναι 86 euro.
 

monter

Member
Μηνύματα
130
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-Ν.ΖΗΛΑΝΔ
καποια τουριστικα γραφεια διαφημιζουν οτι θα βγαλουν πακετα ,αλλα απο οτι ειδα μεχρις στιγμης ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι τουσ γινετε ,ουτε διευκρινιζουν αν θα εχουν και εισητηρια για τουσ αγωνες.

τεσπα ειδωμεν.

οι εξπερ του φορουμ ας μας ενημερωσουν.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Δες κι εδω: http://www.gstravel.gr/gr/packages.asp?supcat=2 ειναι το γραφειο του Γιωργου Σκρεκη παλιου παικτη του Πανιωνιου και ασχολειται παρα πολυ με αθλητικα ταξιδια.
 

monter

Member
Μηνύματα
130
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-Ν.ΖΗΛΑΝΔ
THANKS GIA TA INFOS PAIDIA .ELPIZW NA VRW TICKETS.

AN DEITE KAI TIPOTA ALLO EDW EIMASTE..POSTARETE TO.
 

monter

Member
Μηνύματα
130
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-Ν.ΖΗΛΑΝΔ
αν καποιος εχει σισητηρια για τουσ αγωνες ας με ενημερωσει παρακαλω γιατι καιγομαιιιι πραγματικα.
 

travelgeek

Member
Μηνύματα
33
Likes
1
Με την εθνική στο Salzburg – εισιτήρια

Καλησπέρα,

Ρίξε μια ματιά εδώ, τσούζουν λίγο οι τιμές αλλά τουλάχιστον μοιάζει να έχουν εισιτήρια

http://www.oleole.com/euro-2008/venuedetails/salzburg
 

monter

Member
Μηνύματα
130
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-Ν.ΖΗΛΑΝΔ
απο τι φαινετε το site που μου λες φιλε δεν εχει ακομη εισητηρια του αγωνα.

ευχαριστω για το ενδιαφερον.
 

travelgeek

Member
Μηνύματα
33
Likes
1
exei, alla se paketa mazi me thn diamonh. Pas kai dialegeis ton agwna pou se endiaferei (10, 14 h 18 Iouniou) kai kaneis view details meta epilegeis ton tupo tou xenodoxeiou 3* h 4* kai sou vgazei olo to paketo ti periexei. Fovamai oti pleon mono se paketa tha mporei na vrei kaneis eisithria.

Έχει αλλά σε πακέτα μαζί με την διαμονή. Πας και διαλέγεις τον αγώνα που σε ενδιαφέρει (10, 14 ή 18 Ιουνίου) και κάνεις Βιού Ντιτέιλς μετά επιλέγεις τον τύπο του ξενοδοχείου 3* ή 4* και σου βγάζει όλο το πακέτο τι περιέχει. Φοβάμαι ότι πλέον μόνο σε πακέτα θα μπορεί να βρει κανείς εισιτήρια.

Καλύτερατώρα?
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.338
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom