Μηχανές Εσπρέσσο {και καφές}

Μηνύματα
109
Likes
605
Εχω μια μηχανή ΝεsEspresso Vertuo για κάψουλες καμια διετία τώρα .Οχι τίποτα σπουδαίο αλλά μπορεί να κάνεις {ας πούμε και καμιά ανοησία} αξιοπρεπή καφέ. Συνήθως τον προτιμώ παγωμένο. Κέρδισα πρόσφατα εκτατως στο πάμε Στοίχημα ενα καλό ποσό το οποίο είμαι διατεθειμένος {η πρώτη μου επιλογή} να αγοράσω μια πολύ καλύτερη μηχανή καφέ και χειροκίνητο μηχάνημα για να αλέσω τον καφέ κοντά στο 500 ευρώ.

Αλλά το ερώτημα για μένα είναι αν αξίζει γευστικά για οικία/γραφείο να δώσει κανείς τόσα λεφτά.
Είχα και μια ευκαιρία να πάω σε μια έκθεση καφέ που θα έβρισκα τη δυνατότητα να δοκιμάσω αλλά δεν ήταν στο μυαλό ακόμα να αγοράσω ενα νέο μηχάνημα καφέ και ψιλο βαριόμουνα.
Προσωπικά πίνω 1 καφέ την ημέρα

Κάποιες σκέψεις/προτάσεις.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Χρησιμοποιω χρόνια τη σπιτικη μηχανη της KRUPS για καφέ αλεσμενο.
Κανει γυρω στα 200 ευρω ειναι αξιοπιστη και κραταει γυρω στα πεντε χρόνια με 3 καφεδες την ημερα κατα μεσο όρο.Μια φορά που χάλασε σκεπτομενη τα χρηματα αγόρασα DeLonghi, τότε εκανε 130 ευρω. Σκεφτηκα επισης οτι οι Ιταλοι πινουν εσπρεσσο καλη θα ειναι.
Τελικα Γερμανια - Ιταλία 1-0.
Αυτο για να αλεθεις τον καφέ με ενδιαφερει. Πες μου σε παρακαλω τι μεγεθος εχει και πόσο κοστιζει.
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πριν καναδυό χρόνια πήρα για το μπαρ του lobby σε ένα καινούργιο μικρό κατάλυμα (10 δωματίων) που φτιάξαμε μια Lelit ημιεπαγγελματική και κάνουμε γύρω στους 20 καφέδες τη μέρα το καλοκαίρι. Βγάζει πλούσιο καϊμάκι και δεν είχαμε κάποιο θέμα μέχρι τώρα.

Σ' ένα άλλο κατάλυμα έχουμε για το προσωπικό μία ημιεπαγγελματική της Nespresso με κάψουλα, τη στρογγυλή, την πλατιά, όχι την κλασσική. Σκυλί, 15-20 καφέδες τη μέρα και 12-13 χρόνια (ούτε που θυμάμαι) δεν έχει πάθει τίποτα. Κι από άρωμα και καϊμάκι άπαιχτη. Κάποια στιγμή είχε χαλάσει η μηχανή του pool bar και κάναμε για μερικές μέρες σε αυτήν. Θυμάμαι είχαμε μια παρέα Ιταλών που ήταν ενθουσιασμένοι με τον καφέ που έκανε και ζητούσαν να την αγοράσουν.

Γενικά όμως χρησιμοποιούμε μόνο Wega παντού, αλλά δεν γνωρίζω αν έχει ημιεπαγγελματικές ή οικιακές. Krups οικιακές έχουμε στα δωμάτια στο ξενοδοχείο και είναι γενικά αξιόπιστες με κύκλο ζωής γύρω στα 6-7 χρόνια μ.ο. Μόνο μία είχε θέμα 1-2 μήνες αφότου αγοράστηκε αλλά έφταιγε ο πελάτης που είχε βάλει στον κάδο του νερού αντί για νερό γάλα.
 

tatooine

Member
Μηνύματα
1.445
Likes
5.278
Έχοντας περάσει από πολλές μηχανές και δοκιμάσει πολλούς καφέδες καθότι λάτρης, έχω καταλήξει στη δουλειά στις κάψουλες illy iperespresso, 55 λεπτά κόστος η κάθε κάψουλα με πολλές ποικιλίες καφέ στη διάθεση μας. Από τους καλύτερους καφέδες γενικά.
Όποιος από σας έχει περάσει έξω από το εργοστάσιο στην Τεργέστη θα του έμεινε η μυρουδιά στον αέρα.
Οι μηχανές nespesso έχουν καλό μάρκετινγκ, όχι καλό καφέ.
Βελτιώθηκε λίγο η κατάσταση όταν έληξε η πατέντα και άλλοι κατασκευαστές μπόρεσαν να βγάλουν, αλλά γευστικά παραμένει χαμηλά. Ξεχωρίζω τις κάψουλες σταρμπακς γιατί είναι οι πιο πίκρες.
Οι επαγγελματικές nespresso με τις πλατιές κάψουλες (έχει η Αιγαίου τέτοιες στα lounge της και αρκετά μεγάλα ξενοδοχεία) κάνουν σαφώς καλύτερο καφέ και οι μερίδες έχουν σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τις συμβατικές..
Η κλασική μόκα bialetti επίσης κάνει καλό καφέ αν κάποιος αρέσκεται στην λίγο μεταλλική γεύση και στην έντονη μυρουδιά.
Δεν θα αναφέρω τις ενδιάμεσες μηχανές που χρησιμοποιούν αλεσμένο καφέ η κόκκους γιατί είναι αρκετές.
Θα αναφέρω όμως τις εντειχιζόμενες για όποιον έχει χρήματα να επενδύσει. Κάνουν εξαιρετικό καφέ και ροφήματα, δέχονται παραμετροποίηση δουλεύουν με κόκκους καβουρδισμένου καφέ της επιλογής μας, είναι αθάνατες διότι όποιο εξάρτημα και να χαλάσει μπορεί εύκολα να αλλαχθεί και έχουν στιλ.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.072
Likes
2.836
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
στο σπιτι εχω δυο νεσπρεσσο.
μια παλια (απο το 2009, δωρο γαμου) και επι lock down πηρα μια απο τις καινουργιες (ηταν προσφορα με 180 καψουλες δωρο η μηχανη)
γενικα δεν εχω βρει καφε σε καψουλες καλυτερο απο της νεσπρεσσο
βεβαια τελευταια για να ριξω λιγο το κοστος (υπολογισα οτι το 2022 εδωσα πανω απο 800 ευρω για καψουλες) εβαλα παλι μπρος το bialetti ειδικα τα σαβκα

παντως γενικα τον καλυτερο καφε τον πινω στην δουλεια οπου εχουμε μια wmf 1800ς και παιρνουμε καφε seeberger. Δεν ξερω αν παιζει ρολο η μηχανη η ο καφες

αλλα τοσα λεφτα δεν θα δωσω για να πινω καφε . Καυλτερα να παω ενα ταξιδι
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.050
Στην Ιταλια 3 μερες για πρωτη φορα απο τις τοσες φορες που πηγα η κυριουλα που ειχε το σπιτι μας εφερνε το πρωι τον καφε στην παραδοσιακη καφετιερα εσπρεσο των 20 ευρω που γινεται στο ματι της κουζινας και ηταν καταπληκτικος γιατι ξερει να τον φτιαχνει. Σ αυτες τις καφετιερες χτιστηκε η παραδοση του εσπρεσο, οχι στα μηχανηματα της τελευταιας 10ετιας.
Δεν χρειαζονται τοσο φαμπιουλους μηχανηματα των 800 ευρω, νομιζω.
Εγω εχω την Tassimo. Ειναι τοσο μετριος ο καφες της που ακομη κι η καθηγητρια που ερχεται σπιτι και τον επινε αρχισε να φερνει απ εξω.
 
Last edited:

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.790
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Δεν ειμαι ειδικη αλλά εχω μια μηχανή caffitaly που την πηρα μεταχειρισμένη επειδή τέτοια είχε το διαμέρισμα στο οποίο έμεινα στη Μπολόνια την τελευταία φορά και είχα ενθουσιαστεί. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες κοντά κάψουλες και πρέπει να παραγγείλεις, αλλά για μένα αξίζει. Νομίζω έχουν λίγο περισσότερο καφέ ανα κάψουλα από τις dolce gusto (8 vs 7g για το απλό εσπρέσο). Η ίδια η καφετιέρα δεν πρέπει να είναι πολύ ακριβή (κανα 100ευρω καινούρια). Εδώ η μοναδική που βρήκα στο skroutz (όχι αυτή που έχω).

https://www.skroutz.gr/s/40387602/Caffitaly-Iris-S27-Καφετιέρα-για-Κάψουλες-Caffitaly-Black.html

υγ. Με αφορμή το ποστ της @paefstra , ίσως αξίζει να δώσεις τα λεφτά για μαθήματα barista και να πάρεις μια μόκα Bialetti του 30ευρου :haha:
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Delonghi Magnifica S. Πολύ αξιόπιστη . Την είχα πάρει 340€ πριν 4 χρόνια περίπου. Τώρα έχει πάει στα 300€. Κρατάει τιμή καλές αξιολογήσεις. Αλέθει τον καφέ μέσα. Φυσικά παίζει ρόλο το χαρμάνι που παίρνεις. Πχ εμείς έχουμε βολευτεί με τον lavazza super crema και κάνει τρομερό καιμάκι και δυνατό καφέ.
 

vicky_pl

Member
Μηνύματα
174
Likes
459
Επόμενο Ταξίδι
Ζαγοροχώρια
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική

Billouk

Member
Μηνύματα
497
Likes
1.628
Θα έβγαζα έξω την Philips και θα προτιμούσα την Delonghi.

Εναλλακτικά, έχω την Gaggia Naviglio και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια, αν πίνετε ζεστή σοκολάτα ή καπουτσίνο, για πιο ποιοτικό αφρόγαλο έχω πάρει και αυτή τη συσκευή:

https://www.skroutz.gr/s/2758504/Cl...-Αφρόγαλα-για-Κρύα-Ροφήματα-450ml-631258.html

Όπως και να έχει, κάναμε απόσβεση σε 5-6 μήνες.
 

paykopete

Member
Μηνύματα
64
Likes
370
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Οποιος ειναι μερακλης και εχει να διαθεσει ελαχιστο χρονο καθε πρωι μπορει με ενα μπατζετ 100 με 120 ευρω να κοβει με εναν καλο χειροκινητο μυλο καφε καθε πρωι και να κανει μοκα εσπρεσσο μεσω bialetti. Το αποτελεσμα που παιρνεις σε αυτο το μπατζετ δεν το παιρνεις με κατι αλλο . Πρεπει να ανεβεις σε μεγαλυτερο μπατζετ (πανω απο 500) για να δεις διαφορα.
Περα απο τον αλλο εξοπλισμο για αλλου ειδους καφε εγω εχω παρει αυτα για μοκα και ειμαι εξτρα ικανοποιημενος.
  1. Bialetti New Venus Induction Μπρίκι Espresso 4cups Inox (καλυτερα inox αντι για αλουμινιο για λογους υγειας) λεει 4 cups αλλα βγαζει εναν μεγαλο καφε η δυο μικροτερους.
  2. TIMEMORE Chestnut C3 Χειροκινητος Μυλος
  3. Ενα μικρο κουτι αεροστεγες για κοκκους καφε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.829
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom