Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Νομίζω ότι τα φυσικό συμπλήρωμα του θέματος "Μηχανές αναζήτησης πτήσεων" είναι το "Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων".

Ξεκινάω με το www.hotelclub.com. Το έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές (Βαρκελώνη και Βουδαπέστη) και ένας φίλος άλλες 2 (Ρώμη και Σαλτσμπουργκ). Και οι 2 μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι (βρήκαμε ξενοδοχεία και τα πληρώσαμε μέσω του site). Οι τιμές ήταν χαμηλότερες από αυτές που μας έδιναν ταξιδιωτικά γραφεία. Έχει και link για last minute κρατήσεις σε ξενοδοχεία με δελεαστικότατες τιμές. Αυτά προς το παρόν.

Υ.Γ. Δεν ξέρω κατά πόσο τα δύο θέματα με "Μηχανές" πρέπει να γίνουν ένα με νέο τίτλο. Το λέω αυτό γιατί κάποια sites έχουν και πτήσεις και ξενοδοχεία και θα διπλοποστάρονται. Dakis ποια είναι η γνώμη σου;
 

NaGR

Member
Μηνύματα
13
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
New York New Yooork
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Άλλο ένα πολύ χρήσιμο τοπικ για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού.

Το hotelclub δεν το ήξερα αλλά με μια πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά οργανωμένο και αξιόπιστο.

Μέχρι τώρα είχα χρησιμοποιήσει, για ψαξιμο κυρίως, το www.octopustravel.com

Αν μπορείτε να αναφέρετε και πως γίνεται η πληρωμή, μέσω του site ή απλά βλέπεις διαθεσιμότητα και κάνεις την κράτηση.

Γενική συμβουλή: Ψάξτε σε όσες περισσότερες μηχανές αναζήτησης μπορείτε καθώς έχω παρατηρήσει διαφορές στις τιμές των ξενοδοχείων με την ζυγαριά να γέρνει πότε προς τη μια και πότε προς την άλλη.

Kali mas xronia kai tou xronou akoma pio makria
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Θα συμφωνήσω απόλυτα NaGR. Κάθε ταξίδι θέλει αρκετό ψάξιμο.

O τρόπος πληρωμής για το hotelclub είναι μέσω πιστωτικής κάρτας. Σε πολλές περιπτώσεις η πληρωμή γίνεται άμεσα και με άμεσο confirmation της κράτησης.
Σε άλλες γίνεται πρώτα, μέσω e-mail, η επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας και κατόπιν η πληρωμή με το αντίστοιχο confirmation. Όταν υπάρχει κόκκινο button "BOOK" είναι instant confirmation και όταν είναι γαλάζιο σημαίνει μόνο request για επιβεβαίωση διαθεσιμότητας.

Σε κάποιες περιπτώσεις (νομίζω στις περισσότερες) προπληρώνεται το σύνολο του τιμήματος και σε κάποιες άλλες χρειάζεται μόνο κάποια προκαταβολή και η εξόφληση γίνεται στο ξενοδοχείο.

Επίσης σε κάθε κράτηση το site προσφέρει και κάποια ? δώρο (10 - 20 ανάλογα με το ύψος του ποσού). Τα χρήματα αυτά μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενο ταξίδι.

Και τις δύο φορές που χρησιμοποίησα το site ήταν με άμεση επιβεβαίωση και είχα τηλεφωνήσει κατευθείαν στα ξενοδοχεία σε μία ώρα για να σιγουρευτώ ότι όλα ήταν ΟΚ και ήταν ΟΚ.
 

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Ωραία! Δεν τα είχα υπόψιν μου αυτά τα sites. Βέβαια όπως αναφέρατε σε κάοιες μηχανές αναζήτησης πτήσεων υπάρχει αναζήτηση και για ξενοδοχεία.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το πόσο ασφαλές θεωρείτε να γίνονται κρατήσεις μέσω ίντερνετ. Εγώ-δεν ξέρω καλώς ή κακώς, ίσως κακώς- φοβάμαι να δώσω αριθμό πιστωτικών καρτών στο ίντερνετ, παρόλο που φαίνεται αρκετά δελεαστικό το να κάνεις κράτηση εισιτηρίων και ξενοδοχείων με αυτόν τον τρόπο.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μαρία εγώ ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιώ κάρτες στο internet όχι μόνο για ταξίδια αλλά και γενικά για αρκετά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Φυσικά πάντα σε αξιόπιστα sites, όχι σε τυχαία.
 

giotamike

Member
Μηνύματα
87
Likes
170
Επόμενο Ταξίδι
USA
Και εγώ έχω χρησιμοποιήσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν υπάρχει η δυνατότητα όμως καλό θα είναι να χρησιμοποιεί κανείς κάρτες με χαμηλό πιστωτικό όριο και φυσικά σε ασφαλή sites.
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Καλημέρα,

προσοχή χρειάζεται σε κάποια σημεία όπως τα εξής:
- Από τη στιγμή που ξεκινάει η συναλλαγή με την κάρτα στην κατω μπάρα του browser πρέπει να υπάρχει ένα κλειστό λουκέτο
- Η διεύθυνση πρέπει να ξεκινάει με https
- Πρέπει να υπάρχει, εμφανώς, το λογότυπο αυτού που πιστοποιεί την ασφάλεια πχ Verisign
- Και τέλος αν το έχει χρησιμοποιήσει και κάποιος άλλος χωρίς πρόβλημα θα είναι καλό.

Αν υπάρχουν και άλλοι τρόποι προφύλαξης ή γνωστά προβλήματα που έχουν τύχει με την ύπαρξη των παραπάνω των παραπάνω δικλείδων καλό είναι να αναφερθούν.
 

z01324

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Γεια σε όλους, :)

Ο φίλος lthanos, μου είπε για το site και επειδή και εμένα μου αρέσουν τα ταξίδια θα μοιραστώ ορισμένα πράγματα μαζί σας. Για το θέμα "μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων" σε πολλαπλές αναζητήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς έχω καταλήξει στα 2 site που ήδη έχετε αναφέρει. Το http://www.ratestogo.com/ που οδηγεί στην ίδια μηχανή αναζήτησης με το http://www.hotelclub.com./ και το http://www.octopustravel.com/. Όσες φορές έχω κοιτάξει, τα δύο site είχαν τις φθηνότερες τιμές από όλα τα υπόλοιπα.

Σε περίπτωση που θέλετε να κλείσετε ξενοδοχείο 20 ημέρες πριν ή περισσότερο, τότε σας συνιστώ το octopus, ενώ για λιγότερο διάστημα σας συνιστώ ανεπιφύλακτα την επιλογή Last minute deals από το Ratestogo. Έχω κλείσει από αυτά τα site, ξενοδοχεία για Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία, Ινσμπουργκ, Σαλτσμπουργκ, Βουδαπέστη, Πράγα, Μπρέννερο (Άλπεις), και Παρίσι.

Πουθενά δεν συνάντησα πρόβλημα ούτε με τις κρατήσεις μου ούτε με τις χρεώσεις μου.

Σας θυμίζω να έχετε υπόψιν σας δύο πράγματα όταν βλέπετε στα site τα ξενοδοχεία.
1) Διαβάζετε (αν υπάρχουν) τα σχόλια αυτών που ήδη έχουν επισκεφθεί τα ξενοδοχεία
2) Οι φωτογραφίες δωματίων, reception, και εστιατορίων είναι οι καλύτερες που έχουν, και μερικές φορές είναι και αρκετά παλιές. Το καλύτερο που θα πετύχετε είναι να το βρείτε (σπάνια) στην κατάσταση που το παρουσιάζουν.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Τα 6 απο τα 10 hotel που εμεινα τα ειχα κλεισει απο το www.booking.com και ολα ηταν οπως τα περιμενα.
 
Last edited by a moderator:

Lifesparker

Member
Μηνύματα
65
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Δανια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια
το καλυτερο ειναι το booking.com. Προσωπικα διαπιστωσα οτι πρεπει ΠΡΩΤΟΥ κανει κανεις την κρατηση να μπει και στην ιστοσελιδα τπυ ξενοδοχειου μονος του μεσω google π.χ. για σιγουρια.
Εαν δεν εχει ιστοσελιδα το ξενοδοχειο εγω δεν το κλεινω.Ψαχνω για φωτοφραφιες παντου.Επικοινωνω με το ξενοδοχειο και ζηταω πληροφοριες οπως
Θερμοκρασια πισινας(την εχω πατησει πολλες φορες)
Φυλασομενο παρκιγκ
Κρεββατακι μωρου
καθισματακια μωρου
Υπηρεσιες ΣΠΑ και καταλογο
Μενου εστιατοριου
Θερμανση
Τοποθεσια απο το κεντρο/μετρο κτλ
Δωματιο μη καπνιστων

κτλ.

φυσικα δειτε τα σχολια των προηγουμενων πελατων!πολλες πληροφοριες παιρνει κανεις απο εκει!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
τα περισσοτερα ξενοδοχεια τα εχω κλεισει απο το booking.com και εμεινα απο ολα παρα πολυ ευχαριστημενη. για το ταξιδι στην Γαλλια προτιμησα το www.france-hotel-guide.com παρα πολυ αξιοπιστο.το προτεινω ανεπιφυλακτα!!!! βεβαια ποτε δεν κλεινω κατι εαν πρωτα δεν το τσεκαρω με το www.tripadvisor.com το οποιο θεωρω το νουμερο ενα site γιατι εχει παρα πολλα reviews απο ταξιδιωτες .δοκιμαστε το!!!!:D:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom