Πολωνία Μια Πολωνία σε "Ενδιαφέρουσα"

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Να σας ζήσει το παιδάκι σας, να ναι πάντα γερό :)
Μου έφτιαξες πολύ τη διάθεση με την ιστορία σου και ανυπομονώ να έρθει ο χειμώνας :)
 

Sotiria Dram

Member
Μηνύματα
11
Likes
42
Τον δέκατο μήνα του 2014 με ειχε πιασει νοσταλγία από το γαμήλιο ταξίδι και με ετρωγε το χερι μου να οργανώσω ταξιδάκι για τα Χριστουγεννα,και μάλιστα να αλλάξουμε χρόνο στον προορισμό μας μιας και δεν ειχε τυχει ποτέ να κάνουμε Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό.Πέσανε ιδέες στο τραπέζι και καταλήξαμε...Πολωνία!Βαρσοβία και Κρακοβία θαταν οι προορισμοί μας.Ενθουσιασμένη μέχρι αρχες Νοέμβρη τα ειχαμε όλα έτοιμα,και τα πιο πολλά από αυτά με μη επιστρέψιμη χρέωση.Στις 17 Νοέμβρη σκάει η χαρμόσυνη βόμβα...Είμαι έγκυος!!!!!Δεν μπορω να πω οτι έτυχε.Οχι,προσπαθουσαμε γενικά μιας και μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί και παντρευτηκαμε, μόνο ένα μωράκι θα προσπαθούσε να μας ολοκληρώσει σαν ανθρώπους.Εννοειται οτι οι περισσότεροι θεωρουσαν οτι θα ακυρωσουμε το ταξίδι.Με την ψυχραιμία που είχα και με την ιδέα "ευτυχισμένη μαμά=ευτυχισμένο μωρό" απαντουσα σε όλους ένα ξερό "ότι πει η γυναικολόγος μου".Τελικά η απάντηση της γιατρου ήταν "το αεροπλάνο δεν κανει κακό στο μωρό,είναι ασφαλέστατος τρόπος μετακίνησης,φόρα ελαστικές κάλτσες στο ταξίδι,αν πιαστείς κάνε και καμιά βολτα στον διάδρομο του αεροπλάνου και ζησε εκει 1 ζωή εγκυου,μην τρως σαλάτες απο ρεστοράν ή μπουφεδες και καλά ψημένα τα κρέατα".Οποτε δεν ακυρώσαμε τίποτα και το ταξιδι εγινε κανονικότατα.Μετά απο τόσο καιρό λοιπόν και περιμένοντας να ταισω τον μπέμπη μου αποφάσισα να γράψω την ταξιδιωτική μου εμπειρία.Δεν θα σας πω πολλά σε σχεση με τα ωραρια-εισιτηρια κλπ γιατί ολα αυτα αναφέρονται με λεπτομέριες στην κοινότητα μας (ετσι οργανώθηκα και εγω),θελω να σας πω το πως ειναι να ταξιδευεις σε "ενδιαφερουσα" ,τα συναισθήματα,και φυσικά τα δικά μου tips για Κρακοβία-Βαρσοβία!
Μπράβο σου που το αποφάσισες! Το έχω κάνει κι εγώ, στην τρίτη μου εγκυμοσύνη, να ταξιδέψω στο Άμστερνταμ και, μάλιστα, έχοντας μαζί και τον 5χρονο (τότε) γιό μου. Έχοντας μια καλή εγκυμοσύνη και λογική παρόμοια με τη δική σου (αφού κάνω τα πάντα, γιατί όχι κι αυτό?), ούτε καν τη συμβουλή του γιατρού θεώρησα απαραίτητη.Τελικά βέβαια, μας βγήκε σε καλό, μόνο γιατί η τύχη (και όχι η σύνεση) βοηθάει τους τολμηρούς! Σήμερα, 10 χρόνια μετά, κάνοντας ένα flash back και φέρνοντας στο νού μου ότι έπαθα (μάλλον) δηλητηρίαση από Ταυλανδέζικο και ότι και στη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και μετά την επιστροφή μας είχα έντονους πόνους στη μέση (προφανώς απο την κούραση και το πολύ περπάτημα), αναρωτιέμαι τί μυαλά κουβαλούσα τότε.Η κόρη μου, πάντως, από την ασφάλεια της ύπαρξής της σήμερα, "κοκορεύεται" στ΄αδέλφια της, που το τόλμησα μαζί της αυτό!
 
Last edited:
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Τελευταία μας μέρα και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μην πάμε στο πάρκο Lazienki. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε εισιτήριο και επειδή ήταν πρώτη μέρα του χρόνου ήταν κλειστά τα εκδοτήρια. Βέβαια μέσα στα λεωφορεία έχει μηχανήματα που βγάζεις εισιτήριο και σε κάποιες στάσεις επίσης. Εμείς μπήκαμε στο λεωφορείο, αλλα ήταν χαλασμένο το μηχανημα, τραγικο;επρεπε να κατεβούμε σε στάση που είχε μηχάνημα και να πάρουμε άλλο λεωφορείο και χάσαμε αρκετό χρόνο. Στο πάρκο ένιωθες τον καθαρό αέρα. Υπήρχαν σκιουράκια που αν τους έκανες νόημα ανέβαιναν και στις μπότες μας για να πάρουν από το χέρι μας κάτι για φαγητο!
DSCN2522.JPG

Ειχε κρύο αλλά δεν φυσούσε και ήταν όμορφα.
DSCN2544.JPG

Γυρίσαμε όλο το πάρκο. Είχε κάτι φανταστικές πάπιες...είναι κάποιες φορές που θαυμάζεις την φύση για τα χρώματα που έχει!
DSCN2548.JPG

Από το μέρος του πάρκου που βγήκαμε είχε μια μεγάλη ανηφόρα, οκ τα ψιλοφτύσαμε. Η μέρα μας δεν είχε τίποτα άλλο εκτός από αγορά αναμνηστικών, βόλτα στην παλιά πόλη και φαγητό. Την άλλη μέρα το πρωί θα επιστρέφαμε Ελλάδα και όπως κάθε φορά που ταξιδεύουμε η μέρα αυτή είναι λίγο καταθλιπτική. Να σημειώσω ότι πολλά μαγαζιά (εμπορικά και με σουβενίρ) ήταν κλειστά εκείνη την μέρα!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Όμορφη η Πολωνία, με το δικό της χρώμα, χωρίς όμως να μπορώ να πω ότι αν κάποιος μου έλεγε που να πάω για διακοπές, θα έλεγα εκεί. Την γνωρίσαμε όσο μπορούσαμε και την περπατήσαμε αρκετά σε σχέση με την κατάσταση μου. Σίγουρα χάσαμε κάποια πράγματα που θα βλέπαμε αν κινούμασταν όπως στα προηγούμενα ταξίδια μας.

Δεν δυσκολεύτηκα στο φαγητό ούτε στο θέμα τουαλέτα! Βέβαια αν ήμουν 2-3 μηνών παραπάνω θα είχα πρόβλημα γιατί θα είχα πολύ μεγαλύτερη κοιλιά και δεν θα ήταν εύκολο!

Η ερώτηση που τίθεται είναι η εξής : Θα το ξανά έκανα;

"Ναι μεν αλλά". Αυτή είναι η απάντησή μου.

"Αλλά;"...Δεν θα πήγαινα σε 1 τόσο κρύο μέρος. Δεν υπήρχε λόγος να πρέπει να ντύνομαι σαν κρεμμύδι και να φοβάμαι να περπατήσω στους πάγους. Έπρεπε να πάμε σε 1 πιο ζεστή περιοχή για να μην υπάρχει άγχος στις βόλτες μας. Αυτό για να πω την αλήθεια είναι μια πιο γενική σκέψη ανεξάρτητη από την εγκυμοσύνη. Δεν ξέρω αν άξιζε το τόσο κρύο που φάγαμε. Τα Χριστούγεννα που είχαμε πάει Ρουμανία το κρύο ήταν πιο γλυκό ενώ είχε περισσότερο χιόνι και για αυτό το λόγο πήραμε θάρρος και επιλέξαμε την Πολωνία!

Δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα γενικά! Αν ήμουν Αθήνα ίσως κουραζόμουν περισσότερο μιας και τέτοιες μέρες όλο και κάποιος έρχεται σπίτι για φαγητο, όλο και κάποια δουλειά θα κάνεις όλο και καμιά βόλτα θα πας.

Η μάνα μου λέει και ξανά λέει ότι είχε τρελαθεί από το άγχος της και ότι αν ξανά μείνω έγκυος να μην το διανοηθώ, να μην μου περάσει καν από το μυαλό. Το θέμα είναι ότι μετά το τέλος της εγκυμοσύνης μου και από την συναναστροφή μου με άλλες εγκυμονούσες της ηλικίας μου έχω καταλάβει ότι αν είναι κάτι να συμβεί θα συμβεί. Μπορεί να φυλάγεσθε και να ζεις σε γυάλα και να πάθεις αποκόλληση και να πρέπει να κρεβατωθείς ή μπορεί να δουλεύεις κανονικά και να μην πάθεις τίποτα. Το θέμα είναι να μην υπερβάλεις. Να ζήσεις έτσι όπως σου επιτρέπει το μωρό σου!Αν δεν ζαλίζεσαι και δεν έχεις στομαχικά προβλήματα γιατί να μην ταξιδέψεις; Γιατί να μην αλλάξεις εικόνες ώστε να πάρεις ενέργεια που σου χρειάζεται μιας και κακά τα ψέματα είναι πήξιμο οι πρώτοι μήνες του μωρού. Δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα με το που θα γεννηθεί μιας και σε έχει τόσο πολύ ανάγκη και εσύ ξαφνικά ερωτεύεσαι τόσο πολύ που δεν έχεις μυαλό και μάτια για τίποτα άλλο! Και όπως είχε πει η γυναικολόγος μου αν συνέβαινε κάτι δεν θα οφειλόταν στο ταξίδι. Τούμπα μπορεί να φας και μέσα στο σπίτι σου ή αν πας σε κάποιο εξοχικό στην Ελλάδα. Και θα κλείσω με αυτό που πίστευα και πιστεύω..."Ευτυχισμένη μαμά = Ευτυχισμένο μωρό" .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.811
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom