Ηνωμένο Βασίλειο Μια βδομάδα στη χώρα της Nessy, του Whisky και του Kilt!

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία

Μια εβδομάδα στη Σκωτία!
Το πολυπόθητο ταξίδι στη Σκωτία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2013. Είκονες, χρώματα, λίμνες, κάστρα, καταρράκτες, θαλασσες, βουνά και κοιλάδες! Τι να πρωτοθυμήθω...΄Ενα ταξίδι-εμπειρία! Όσα ταξίδια και αν είχα κάνει, αυτό που ενιώσα και κέρδισα απο αυτό το ταξίδι είναι ασύγκριτο!
Πρωινή πτήση με Airfance και...
Πρώτη στάση Εδιμβούργο. Εκεί θα μας φιλοξενούσε μια φίλη για τις επόμενες 4 ημέρες.
Δε θα αναλύσω το πρόγραμμα της διαμονής μας στο Εδιμβούργο, γιατι θεωρώ οτι είναι λιγο πολυ γνωστά και χιλιοειπωμένα ολα! Γενικά να πω μόνο πως είναι μια Ευρωπαική πόλη μοναδική, μυστηριώδης, με υγρά σοκάκια και σφηνωμένα στους τοίχους φάναρια, που τα βράδια ειδικά, κάνει την φαντασία σου να οργιάζει. Μύθοι για φαντάσματα, στοιχιωμένα σπίτια και ιστορίες για τον Τζακ τον αντεροβγαλτή, αρχίζουν να μοιάζουν τόσο ρεαλιστικά τόσο πιθανά!
DSC00769.JPG

Τις πρώτες 2 ημέρες κάναμε αμέτρητες βόλτες στα σοκάκια, ανεβήκαμε λόφους, επισκεφθήκαμε μουσεία και...ήπιαμε πολύ μπύρα. Μερικά από τα must αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος είναι:
1. το κάστρο και το royal mile
DSC00417.JPG

2. ο λόφος Calton
DSC00620.JPG

3. οι κήποι της Princes street
DSC00650.JPG

4. το Scott Monument
DSC00773.JPG

5. ο καθεδρικός St. Giles
DSC00526.JPG

6. το εθνικό μουσείο
DSC00572.JPG


Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι είχαμε προμηθευτεί από το κάστρο ένα 3ήμερο εισιτήριο το οποίο περιελάμβανε εκτός από την είσοδο στο κάστρο του Εδιμβούργο, απεριόριστες επισκέψεις σε μια λίστα από κάστρα (πάνω από 50) σε όλη τη Σκωτία, με μικρή χρηματική διαφορά (από το να παίρναμε το απλό εισιτήριο για το κάστρο -νομίζω plus 10 λίρες). Έτσι γλυτώσαμε αρκετά χρήματα τις επόμενες ημέρες.

Λίγα θυμάμαι για το που φάγαμε και ήπιαμε. Είχαμε την φίλη μας να μας πηγαίνει στα στέκια της και δεν δίναμε βάση. Θυμάμαι ένα πολύ ωραίο καφέ που μας πήγε, το elephant house. Σε αυτό ήταν θαμώνας η Joanne Rowling όταν έγραφε το Harry Potter! Αξίζει και σαν χώρος.

DSC00401.JPG

Το Εδιμβούργο είναι σίγουρα μία από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις!

Την τρίτη ημέρα πήραμε το τρένο για την Γλασκώβη. Επισκεφθήκαμε :
1. τον καθεδρικό ναό της πόλης
DSC00682.JPG

2. την κεντρική πλατεία και το δημαρχείο
DSC00664.JPG

3. τον κεντρικό πεζόδρομο Buchanan και το εμπορικό κέντρο princes square με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική
DSC00718.JPG

4. το μουσείο Θρησκευτικής Ζωής και Τέχνης St. Mungo με ενδιαφέροντα εκθέματα απ' όλες τις θρησκείες του κόσμου
DSC00693.JPG


DSC00691.JPG

5.την γέφυρα clyde arc
DSC00741.JPG

6. και τέλος το Κέντρο Επιστημών της Γλασκώβης, το οποίο ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Διαδραστικό για μικρούς και μεγάλους. Αξίζει πάρα πολύ.
DSC00748.JPG

Αργά το απόγευμα πλέον πήραμε το τραίνο για το Εδιμβούργο. Η εκδρομή μας στην Γλασκώβη ήταν ευχάριστη ωστόσο κατά την γνώμη μου και εκ των υστέρων, τολμώ να πω ότι δε μας ενθουσίασε. Θα προτιμούσαμε την μέρα αυτή να την αφιερώναμε στα Highlands!
DSC00717.JPG


DSC00757.JPG


DSC00758.JPG


Την τεταρτή ημέρα νοικιάσαμε αμάξι και ξεκινήσαμε για μια ημερίσια εκδρομή στην περιοχή γύρω απο το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση στο Stirling και με περίφημο κάστρο του. Το Stirling πολύ ομορφη και γραφική πόλη και το κάστρο καλοδιατηρημενο, με ηθοποιούς να αναπαριστούν την καθημερηνότητα της εποχής και με υπεροχή θέα στην πόλη και την ευρύτερη κοιλάδα.
DSC00806.JPG

Συνεχίζοντας φτάσαμε στο Perth. Όμορφη πόλη, ειδικότερα απο την μεριά του ποταμού.
DSC00918.JPG

Επόμενη και τελευταία στάση ήταν το St. Andrews . Πόλη παραθαλάσσια με το ομώνυμο Αββαείο. Το St. Andrews μας μάγεψε! Ήταν η ώρα που φτάσαμε (ήταν σούρουπο); ήταν το Αββαείο; ήταν η θάλασσα,;δεν ξέρω. Αυτή η πόλη είχε κάτι μαγικό!
DSC00957.JPG

DSC00939.JPG

Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Εδιμβούργο. Την επόμενη μέρα θα φεύγαμε για τα Highlands!


 

Attachments

Last edited:

fou

Member
Μηνύματα
79
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Για λεγε για τα Χάιλαντζ. Πήγες στο σκάι?
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Πήγα στο isle of sky και ήταν το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού! Θα σας τα γράψω αναλυτικά. Το θέμα ειναι ότι φεύγω σε 6 μέρες για Βιεννη-Βουδαπέστη κ δεν έχω χρόνο να γράψω! Λίγο υπομονή...και θα επανέλθω!
 

fou

Member
Μηνύματα
79
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Εγω παω τελος Ιουλιου, οποτε οταν επιστρεψεις δωσε καμια πληροφορια.
Καλα να περασεις στο ταξιδι σου και οταν επιστρεψεις μην μας ξεχασεις.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Θα γράψω οπωσδήποτε! Να σου πω ότι πας πολυ καλή εποχή! Τον Ιούλιο οι μέρες ειναι τεράστιες! Δύση ήλιου έχει στις 22:00! Πόδια να χεις, να γυρνάς!!!!
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Την επόμενη μέρα και με ηλιόλουστο καιρό, ξεκινήσαμε για τα Highlands. Τα καλύτερα έρχονται! Περνώντας έξω από την Γλασκώβη, κατευθυνθήκαμε προς την λίμνη Loch Lomond. Μια πολύ όμορφη λίμνη περιτριγυρισμένη από βουνά και πράσινο.
DSC01002.JPG


DSC00984.JPG

Πρώτη στάση το χωριό Luss. Πανέμορφο μέσα στο πράσινο και πάνω στην λίμνη. Τόσο γραφικό και περιποιημένο που νόμιζες ότι φτιάχτηκε για να το φωτογραφίζουν!
DSC00979.JPG


DSC00981.JPG

Περιπλανηθήκαμε στα δρομάκια του και στην προσπάθειά μας να επισκεφθούμε την εκκλησία του χωριού, διαπιστώσαμε ότι είχε γάμο. Όποτε, κλείσαμε ξανά την πόρτα και φύγαμε. Όλοι ήταν επίσημα ντυμένοι και οι άνδρες φυσικά με τα κιλτ τους.
DSC00986.JPG


DSC00987.JPG


Συνεχίσαμε την βόλτα μας κατά μήκος της λίμνης και κάναμε μια μικρή βόλτα στο δάσος το οποίο έκρυβε κάποιες μικρές εκπλήξεις...
DSC00997.JPG


DSC00996.JPG


DSC00991.JPG


Συνεχίζουμε βορειότερα με κατεύθυνση το Fort William. Στην διαδρομή μας, περνώντας μέσα από το φαράγγι του Glencoe, συναντήσαμε μερικές από τις εντυπωσιακότερες οι εικόνες του ταξιδιού μας. Το τοπίο άγονο και απόκοσμο. Αντίστοιχες εικόνες μόνο στην Ισλανδία έχουμε συναντήσει! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...
DSC01014.JPG


DSC01018.JPG


DSC01026.JPG


DSC01031.JPG


DSC01032.JPG


DSC01027.JPG


DSC01033.JPG
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Επόμενος σταθμός το Glenfinnan monument. Στο σημείο αυτό ο Κάρολος Εντουάρντ Στιούαρτ ξεκίνησε την εξέγερση των Ιακωβιτών το 1745, στην προσπάθεια του να ανακτήσει το θρόνο της Σκωτίας για τον εξόριστο Οίκο των Στιούαρτ και να εγκαθιδρύσει απόλυτη μοναρχία στη Σκωτία και το Ην. Βασίλειο. Η μάχη του Κάλοντεν αργότερα τελικά θα λήξει με ήττα των Ιακωβιτών και με τον Κάρολο Εδουάρδο Στιούαρτ να διαφεύγει καταζητούμενος. Το 1815 χτίσθηκε εδώ το Glenfinann Monument εις μνήμην των πεσόντων.

DSC01089.JPG

Ακριβώς πίσω μας βρίσκεται η διάσημη σιδηροδρομική γέφυρα Γκλένφιναν, γνωστή από το Harry Potter! Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε το 1897 και ολοκληρώθηκε την 1 Απριλίου του 1901. Έχει 21 ημικυκλικές καμάρες και είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γέφυρα στη Σκωτία. Το καλοκαίρι πραγματοποιούνται και τουριστικές διαδρομές.
DSC01049.JPG

Δεξιά της λίμνης Λοχ Σιλ βρίσκεται ένα δασάκι που προσφέρεται για πολύ όμορφες φωτογραφίες.
DSC01095.JPG


DSC01093.JPG

Το Glefinann μας χάρισε πολύ όμορφες εικόνες και πρέπει οπωσδήποτε να το συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας.
DSC01066.JPG
Τελευταία στάση για σήμερα το κάστρο Inverlochy, που στην ουσία πια είναι ερείπια. Ωστόσο βρίσκεται σε πολύ ωραία θέση, δίπλα σε ένα ποτάμι. Δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι που αξίζει να επισκεφθεί κανείς εκτός και αν είναι ο δρόμος του, όπως στην περίπτωσή μας. Βρίσκεται έξω από το Fort William που θα διανυκτερεύσουμε για απόψε.
DSC01122.JPG


DSC01119.JPG

Η μέρα μας έκλεισε με ένα πολύ καλό burger black angus σε μία pub του Fort William, που το όνομα του μου διαφεύγει. Η πόλη ή μάλλον χωριό, δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Χτισμένο κατά μήκος μιας λίμνης, με έναν κεντρικό πεζόδρομο όλο κι όλο. Για την διαμονή μας επιλέξαμε το Glentower Lower Observatory. Δεν είναι και από τα πιο οικονομικά που μπορείς να βρεις αλλά όταν είδαμε το δωμάτιο και την θέα του, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε! Ακριβώς πάνω στην λίμνη. Η τιμή του στις 95 λίρες (2013).
DSC01141.JPG


DSC01140.JPG


DSC01137.JPG

Άλλη μια μέρα γεμάτη υπέροχες εικόνες! Άραγε τι ακόμα μπορεί να μας επιφυλάσσει αυτή η χώρα;!
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Την σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε στο Isle of Skye. Λόγω πίεσης χρόνου δεν θα διανυκτερεύσουμε εκεί. Οπότε το πλάνο λέει "γύρος του νησιού" και επιστροφή για διανυκτέρευση στο Fort Augustus. Πρώτη στάση για σήμερα το κάστρο Eilean Donan, το οποίο είναι πραγματικά παραμυθένιο, ιδίως λόγω της θέσης του.
DSC01177.JPG


DSC01156.JPG

Περνώντας την μεγάλη τοξωτή γέφυρα πατάμε πλέον στο Skye. Στον δρόμο μας συναντάμε έναν μικρό καταρράκτη και σταματάμε για μερικές φωτογραφίες και συνεχίζουμε για την πολύχρωμη πόλη Portree.
DSC01215.JPG


DSC01221.JPG

Κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και στο γραφικό λιμανάκι και συνεχίζουμε βορειότερα. Κατά την διαδρομή περνάμε από το διάσημο Old Man of Storr. Έχουν γραφτεί πολλοί θρύλοι γι' αυτό. Ένας από αυτούς λέει ότι πρόκειται για τον αντίχειρα ενός γίγαντα που κάποτε θάφτηκε στη γη. Υπάρχει και ένα μονοπάτι 3,5 χλμ. που μπορείς να φτάσεις μέχρι την κορυφή (719μ) και προσφέρει ωραία θέα. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου το παραλείψαμε. Σίγουρα πρέπει να αξίζει πάντως...
DSC01223.JPG

Λίγο πιο πέρα θα βρούμε το Kilt Rock. Πρόκειται για ένα βράχο-γκρεμό και ονομάστηκε έτσι διότι μοιάζει με τις πιέτες του kilt. Από εκεί πέφτει ένας καταρράκτης κατευθείαν στη θάλασσα. Επίσης εδώ μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε footprints από δεινοσαύρους που έζησαν κάποτε εδώ!
DSC01225.JPG


DSC01232.JPG

Από τις τουριστικές πληροφορίες στο Portree μάθαμε για ένα μουσείο που υπάρχει λίγο παρακάτω για την ζωή στο νησί πριν 100 χρόνια. Πώς ήταν τα σπίτια τους, η καθημερινότητα τους, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν κ.τ.λ. Λίγο τουριστικό ομολογουμένως αλλά ήταν ευχάριστο.
DSC01244.JPG


DSC01253.JPG

Έχουμε περάσει πλέον στο δυτικό Σκάι και έχουμε επιλέξει να επισκεφθούμε το κάστρο Dunvegan. Δυστυχώς όμως φτάσαμε την ώρα που έκλεινε και έτσι δεν καταφέραμε να μπούμε μέσα. Εξωτερικά τουλάχιστον ήταν υπέροχο.
DSC01265.JPG


DSC01262.JPG

Η επόμενη και τελευταία στάση στο νησί, ήταν το σημείο που είχα δει και ονειρευόμουν να βρεθώ, όταν πριν χρόνια είχα πέσει τυχαία σε μια φωτογραφία στο internet. Το Neist Point! Στα μάτια μου φάνταζε σαν το τέλος του κόσμου. Τα συναισθήματα μας όταν τελικά βρεθήκαμε εκεί απερίγραπτα! Με διαφορά το highlight του ταξιδιού μας!
DSC01275.JPG


DSC01282.JPG


DSC01289.JPG

Λίμνη κατά την διαδρομή μας προς τον φάρο του Neist Point.
DSC01272.JPG

Είχε πλέον αρχίσει να σουρουπώνει και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το Fort Augustus. Στην επιστροφή κάναμε μια ακόμα στάση στο κάστρο Eilean Donan που πλέον ήταν φωτισμένο, σαν σκηνικό παραμυθιού!
DSC01339.JPG


DSC01344.JPG

Στο Fort Augustus καταλήξαμε να φτάσουμε στις 21.30 και μια περιπέτεια μας περίμενε... Όλα κλειστά! Νυστικοί όλη μέρα ψάχναμε απεγνωσμένα να βρούμε κάτι να φάμε. Μάταια. Όλα κλειστά! Το μόνο που είχαμε μισό πακέτο μπισκότα. Το πήραμε απόφαση ότι δεν έχει φαγητό για απόψε και αρχίσαμε να ψάχνουμε στις 22.00 πια, κατάλυμα.
Σε όλα τα b&b τα φώτα κλειστά. Βρίσκουμε ένα ξενοδοχείο. Ρωτάω για δωμάτιο και μας λέει μια εξωφρενική τιμή (170 λίρες). Αποκλείεται! Αρχίζουμε να χτυπάμε κουδούνια όπου βλέπαμε b&b. Πρέπει να χτυπήσαμε πάνω από 15. Όπου βλέπαμε... Οι μισοί δεν άνοιγαν καν, ενώ αυτοί που άνοιγαν μας έλεγαν πως δεν έχουν δωμάτιο! Οι άνθρωποι έβγαιναν να μας ανοίξουν με τις πυζάμες! Τι ντροπή!
Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πως θα την βγάλουμε στο αμάξι ξυλιασμένοι απ το κρύο. Αρχίσαμε να βγαίνουμε λίγο έξω από το κέντρο μήπως βρούμε κάτι άλλο.
Ξαφνικά βλέπουμε ένα guesthouse. Οι κουρτίνες ανοιχτές και στο σαλόνι ένας κοιλαράς με σωβρακοφανέλα - αποκρουστικός τύπος - να βλέπει tv. Η γυναίκα μου (τότε κοπέλα μου) μου λέει "το σκηνικό μου θυμίζει θρίλερ. Που πάμε; Το πρωί θα μας βρουν σφαγμένους". Τι να κάνουμε όμως; Δεν υπήρχε τίποτα άλλο! Έτσι, χτυπάμε το κουδούνι. Ευτυχώς είχε διαθέσιμο δωμάτιο. Η τιμή του στις 70 λίρες (2013). Τελικά οι φόβοι μας ευτυχώς δεν είχαν βάση!
Το δωμάτιο ήταν πεντακάθαρο και ο άνθρωπος ευγενέστατος! Μας έδωσε μέχρι και μια φόρμα να συμπληρώσουμε με επιλογές για το πρωινό της επόμενης ημέρας! Το πρωινό ήταν όντως πολύ καλό με σπιτικά προϊόντα. Πιάσαμε λίγο την κουβέντα με τον κύριο και την γυναίκα του και με λίγες τύψεις για τις χθεσινές σκέψεις που κάναμε για τον άνθρωπό, ξεκινήσαμε...

To κατάλυμα που μείναμε ήταν το παρακάτω και εννοείται το προτείνουμε :
https://www.tripadvisor.com.gr/Hote...us_Loch_Ness_Scottish_Highlands_Scotland.html
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Σίγουρα πρέπει να αξίζει πάντως...
Αν αξίζει;;; Καρα-αξίζει!!! Απο τις ομορφότερες πεζοπορίες που έκανα ποτέ.-

Όταν έφτασα σε αυτό το υπαίθριο μουσείο ήταν κλειστό....και έτσι δεν μπόρεσα να δώ το εσωτερικό αυτών των κατοικιών :( μόνο εξωτερικά τα είδα.
Χαίρομαι όμως τώρα που ανεβάζεις εσύ φώτο και έτσι έχω την ευκαιρία να έχω μία εικόνα του εσωτερικού τους!!! Ευχαριστώ!
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Αν αξίζει;;; Καρα-αξίζει!!! Απο τις ομορφότερες πεζοπορίες που έκανα ποτέ.-


Όταν έφτασα σε αυτό το υπαίθριο μουσείο ήταν κλειστό....και έτσι δεν μπόρεσα να δώ το εσωτερικό αυτών των κατοικιών :( μόνο εξωτερικά τα είδα.
Χαίρομαι όμως τώρα που ανεβάζεις εσύ φώτο και έτσι έχω την ευκαιρία να έχω μία εικόνα του εσωτερικού τους!!! Ευχαριστώ!
Φαίνεται ότι αξίζει! Αλλά τι να πρωτοχωρέσεις σε 3 μέρες στα highlands?

Ορίστε και μερικές ακόμα λοιπόν :)
DSC01241.JPG


DSC01247.JPG


DSC01248.JPG

DSC01242.JPG


DSC01251.JPG
 

Attachments

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Η μέρα μας ξεκίνησε με μια βόλτα στο κανάλι του Fort Augustus. Η λεγόμενη διώρυγα της Καληδονίας είναι ένα θαλάσσιο κανάλι 97 χλμ. το οποίο συνδέει την βόρεια θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Στο σημείο αυτό δε, υπάρχει ένας υδατοφράχτης, ο οποίος κλείνει το κανάλι και το γεμίζει νερό, αντισταθμίζοντας την διαφορά στάθμης και έτσι επιτρέποντας την διέλευση των πλοίων. Ενδιαφέρον έργο...
DSC01362.JPG


DSC01366.JPG
Στο κανάλι είδαμε για μια χαριτωμένη κατασκευή της Nessy ώστε να μας υπενθυμίζει ότι το τέρας ζει ακόμα κάπου εδώ... :)
DSC01361.JPG

Μαθαίνουμε ότι αρκετά κοντά μας βρίσκεται ένας καταρράκτης o οποίος πέφτει από ύψος 42μ στο φαράγγι Foyers! Ο δρόμος για τον καταρράκτη πέρναγε μέσα από δάσος με πανύψηλα εντυπωσιακά δέντρα. Σταματήσαμε το αμάξι και μπήκαμε μέσα. Σχεδόν δε μπορούσες να δεις τις κορυφές των δέντρων. Ο τρόπος που πέρναγαν οι ηλιαχτίδες του ηλίου ανάμεσα απ τους κορμούς, ήταν το κάτι άλλο...
DSC01412.JPG

Φτάσαμε λοιπόν στον καταρράκτη. Ομολογουμένως, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός όσο περιμέναμε, αλλά η διαδρομή μέχρι να τον προσεγγίσεις άξιζε πολύ. Κατεβήκαμε από το ύψος του δρόμου μέσα στο φαράγγι, το οποίο ουσιαστικά είναι δάσος, και φτάσαμε στην βάση του καταρράκτη. Το δύσκολο είναι βεβαία στην επιστροφή. Αν είστε λίγο αθλητικοί πάντως τολμήστε το!
DSC01389.JPG

Απόσπασμα από ποίημα του ποιητή Robert Burns που είχε γράψει το 1787 για τους Falls of Foyers στο μονοπάτι μας προς τον καταρράκτη.
DSC01381.JPG

Επόμενος σταθμός στην συνέχεια η λίμνη Ness. Στην διαδρομή μας σταματήσαμε σε μία φάρμα να δούμε από κοντά αυτά τα μαλλιαρά αξιαγάπητα και πολύ κοινωνικά βοοειδή! Πως μπορείς να σφάξεις αλήθεια αυτά τα πλάσματα;!
DSC01447.JPG


DSC01449.JPG

Καρποσταλική φωτογραφία που τραβήχτηκε τυχαία από το αμάξι ενώ πηγαίναμε προς την Ness και είμαι πολύ περήφανος γι αυτή!:clap:
DSC01435.JPG

Φτάσαμε λοιπόν στην Loch Ness! Ξαφνικά ο μύθος που από μικρός διάβαζα, ξεδιπλώνεται μπροστά μας! Που να βρίσκεται άραγε η Nessy; Για λίγο μπήκαμε στο τρυπάκι να ψάχνουμε μήπως δούμε κανένα κεφαλάκι να ξεπροβάλει... Το τοπίο μυστηριακό, υπέροχο.
DSC01526.JPG


DSC01485.JPG


DSC01518.JPG

Κάναμε για αρκετή ώρα βόλτες γύρω από την λίμνη και το κάστρο που υπάρχει εκεί και ξεκινήσαμε για ένα ακόμα κάστρο. Το Fort George!
To Fort George αν φτάσετε μέχρι το Inverness να το συμπεριλάβετε σίγουρα στο πρόγραμμά σας. Στο κάστρο αυτό του 18 αιώνα δεν είχε γίνει ποτέ επιδρομή και παραμένει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση καθώς έχει την χρήση στρατώνα έως και σήμερα. Επίσης, η ίδια του η θέση ακριβώς πάνω στην παραλία, το κάνει μοναδικό.
DSC01550.JPG


DSC01557.JPG


DSC01548.JPG

Δεν θα μπορούσε να κλείσει το road trip μας στα highlands χωρίς μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα των highlands, το Inverness! Κάναμε για βόλτα στην πόλη κατά μήκος του ποταμού Ness, είδαμε το κάστρο και το δημαρχείο της πόλης . Σίγουρα δεν της αφιερώσαμε όσο χρόνο της άξιζε γιατί φαινόταν ωραία πόλη.
DSC01574.JPG


DSC01568.JPG

Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει. Έριχνε χιονόνερο και έκανε τσουχτερό κρύο. Ήταν η μοναδική μέρα που έβρεξε και άρχισε να έχει κρύο. Δε μπορούσαμε άλλο να μείνουμε εκτός γιατί είχαμε παγώσει, οπότε πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το Εδιμβούργο. Ευτυχώς ο καιρός μας τα χάλασε στο τέλος της ημέρας και ενώ είχαμε δει όλα όσα θέλαμε. Γενικά είμασταν πολύ τυχεροί στο ταξίδι μας. Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 17 βαθμούς και οι μέρες μας ήταν ηλιόλουστες!

Το βράδυ φτάσαμε στο Εδιμβούργο και βγήκαμε για ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο με την φίλη μας. Την επόμενη μέρα το πρωί παραδώσαμε το αμάξι στο αεροδρόμιο και επιστρέψαμε στα πάτρια εδάφη.
DSC01599.JPG

Εννοείται ότι δεν καταφέραμε να δούμε όλες τις ομορφιές της χώρας! Αυτό όμως το ξέραμε εξ αρχής. Τι να πρωτοδεί κανείς σε 8 μέρες! Είχαμε ήδη καταφέρει πολλά και ήμασταν τρισευτυχισμένοι που πραγματοποιήσαμε άλλο ένα υπέροχο ταξίδι!
Ένα ταξίδι ξεχωριστό με πολύ φύση και τοπία μοναδικά, που εύχομαι όσοι δεν έχετε κάνει να πραγματοποιήσετε. Και σ' άλλα με υγεία!
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom