Γαλλία Μια μικρη βοηθεια για το Παρισι...

Matryoshka

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία/ Υπερσιβηρικός
Καλησπέρα σε όλους! ;)

Είμαι καινούργια εδώ και "σκόνταψα" στην ιστοσελίδα ψάχνοντας πληροφορίες για το Παρίσι και από όσο περιηγήθηκα παρατήρησα πόσα πολλά χρήσιμα πράγματα γράφονται εδώ για όλους εμάς τους νέους επίδοξους ταξιδιώτες.;)

Η δική μου υπόθεση δεν διαφέρει πολύ από άλλες: Οι δύο κολλητές μου και εγώ αποφασίσαμε να πάμε πέντε μέρες στο Παρίσι, το Δεκέμβρη. Καταλαβαίνω πως πέντε μέρες είναι πολύ λίγες για μια τέτοια πόλη, όμως μιας και είμαστε και οι τρεις φοιτήτριες, οι σχολές και πόσο μάλλον τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν παραπάνω. Δεν πειράζει ωστόσο...

Για διαμονή βρήκαμε στο Beasejour Montmartre, ένα φτηνό ξενοδοχείο, αλλά σύμφωνα με τα σχόλια, καθαρό ασφαλές και άνετο, δεν έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις. Ωστόσο αν κάποιος έχει ακούσει ή ξέρει από προσωπικά για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή του.

Πέντε μέρες, δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να χαρούμε την πόλη όσο θα θέλαμε αλλά δεδομένου του ότι θα μένουμε εκεί σκεφτήκαμε να ξεκοκαλίσουμε την Μονμάρτρη αν μη τι άλλο. Οποιεσδήποτε προτάσεις για αξιοθέατα στην εν λόγω περιοχή ή λεπτομέρειες γενικότερα και από προσωπικές εμπειρίες είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Αν κάποιος έχει να προτείνει για άλλα ωραία μέρη στο Παρίσι θα χαιρόμουν να διαβάσω. :)

Δύο θέματα που με αγχώνουν ιδιαίτερα είναι εκείνο της γλώσσας και του φαγητού. Μόνο η μία μας καταλαβαίνει κάπως γαλλικά και μιλάει τα βασικά, αλλά οι άλλες δύο καμία σχέση και φοβάμαι πως θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα, δεν ξέρω...
Σχετικά με τα γεύματα θα σας ευγνωμονούσα αν ξέρει κανένας κάπου που να μπορούμε να βρούμε σχετικά φτηνό αλλά καλό φαγητό. Δεν μας ενδιαφέρει και πολύ να εισχωρήσουμε στα άδυτα της γαλλικής κουζίνας, το πορτοφόλι μας θα αναστέναζε με αβάσταχτο καημό στην προκειμένη περίπτωση και στην δική μου περίπτωση το ευαίσθητο στομάχι μου δεν μου αφήνει πολλές επιλογές ή αδιαφορία (ουδέν σχόλιον :rolleyes:) καταλαβαίνετε λοιπόν, μου είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα του φαγητού. :(

Έχω ακούσει ακόμα διάφορα για τη συμπεριφορά των Γάλλων, τους δρόμους τις νυχτερινές ώρες και για πολλούς πορτοφολάδες... Βέβαια μπορεί να είναι απλά "κλισέ", όμως αν κάποιος ξέρει κάτι ή έχει να προτείνει τι πρέπει να αποφύγουμε, ενδιαφέρομαι πολύ.

Ουφ! Συγγνώμη πραγματικά αν σας κούρασα αλλά θα είναι ουσιαστικά το πρώτο μου ταξίδι και είμαι πολύ ενθουσιασμένη, θα ήθελα να κάνω μια καλή αρχή και να είναι όλα οργανωμένα καλά, ακόμα και αν είναι για πέντε μέρες...

Ένα μεγάααλο ευχαριστώ σε όλους, οι συμβουλές σας και οι πληροφορίες σας μου είναι πολύτιμες!

Πολλούς πολλούς χαιρετισμούς,
Matryoshka :D
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.656
Likes
50.446
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η Μονμάρτη είναι πολύ μικρή περιοχή, δε θα έχετε πρόβλημα να καλύψετε όλα όσα θέλετε σε λιγότερο από πέντε μέρες. Μια γειτονιά που μου αρέσει πολύ είναι το αφρικάνικο κομμάτι, ειδικά το βράδυ, έχει πολύ χρώμα και ρυθμό.

Δύο θέματα που με αγχώνουν ιδιαίτερα είναι εκείνο της γλώσσας και του φαγητού. Μόνο η μία μας καταλαβαίνει κάπως γαλλικά και μιλάει τα βασικά, αλλά οι άλλες δύο καμία σχέση και φοβάμαι πως θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα, δεν ξέρω...

Στο θέμα της γλώσσας βρίσκω τους Παριζιάνους πολύ πιο large από κάτι Ισπανούς και Ιταλούς (ειδικά οι πρώτοι -πλην Καταλανών σε κάποιο βαθμό- είναι για τα μπάζα). Αν ξεκινάς την κάθε σου φράση με μια απλή στάνταρ προσπάθεια γαλλικών (π.χ "μιλάτε Αγγλικά;", ή "συγγνώμη") συνήθως η απάντηση είναι ευγενέστατη, ειδικά από τους νέους. Οι Γάλλλοι μιλούν πολύ περισσότερα Αγγλικά από όσο νομίζουν πολύ, απλά δε θέλουν να τους την πέφτεις στα Αγγλικά με τη μία και φυσικά δε θέλουν να τους διακόπτουν κάθε τρεις και λίγο οι τουρίστες ρωτώντας πού είναι το μετρό, ειδικά στο κέντρο καταντά ενοχλητικό. Επίσης, σε γενικές γραμμές έχεις καλύτερες αντιδράσεςι αν μιλήσεις Ισπανικά, Ιταλικά ή κάτι άλλο, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία. Τα Γαλλικά είναι πανεύκολα και η γλώσσα του σώματος κατανοητή εντός Ευρώπης, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Το φαγητό, ειδικά τα μεσημεριανά "σετ μενού", είναι πάμφθηνο και πολύ εύγεστο. Ειδικά τα ασιατικά εστιατόρια (ινδικά, κινέζικα, βιετναμέζικα κλπ) βρίσκονται σε κάθε γωνία και ορισμένα είναι διαμάντια με χορταστικότατα μεσημεριανά μενού σε τιμές που στην Ελλάδα παίρνεις δυο σουβλάκια και μια πατάτες (άντε κι ένα αναψυκτικό). Έμεινα ένα μήνα πρόπερσι στο Παρίσι για εκπαιδευτικούς λόγους και ξεσκίστηκα να πηγαίνω τα μεσημέρια σε διαφορετικές γειτονιές να δοκιμάζω φαγητό. Ακόμη και σε τουριστικές γειτονιές αν ψάξεις βρίσκεις μεσημεριανά (μωρέ και βραδινά!) γαλλικά μενού σε τιμές απίστευτες για τα ελληνικά δεδομένα. Τα βραδινά μενού σπανίζουν, οπότε προσπαθήστε να τρώτε το μεσημέρι.

Έχω ακούσει ακόμα διάφορα για τη συμπεριφορά των Γάλλων, τους δρόμους τις νυχτερινές ώρες και για πολλούς πορτοφολάδες...
Μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη είναι, δεν είναι και κανένα Καράκας. Θέλει λίγο προσοχή το RER τις βραδινές ώρες, αλλά αν μένετε στο κέντρο δε θα το χρησιμοποιήσετε βράδυ.

Καλά να περάσετε και...να μας γράψετε.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλώς όρισες κατ΄αρχάς!
Από την αναζήτηση πληροφ,ταξιδιωτ.ιστορίες και από συζητήσεις από το γκρούπ των ερωτευμ με το Παρίσι θα πάρεις αρκετές πληροφορίες πιστεύω.
Πέντε μέρες είναι μια χαρά για να δείτε τα βασικά...,το ξενοδ γιατί το επιλέξατε στη Μονμάρτη;ναι μεν ωραιότατη περιοχή αλλά είναι...απόκεντρο,βέβαια με το μετρό δεν θάχετε πρόβλημα να πάτε παντού...το ξενοδοχείο το συγκεκριμένο δεν το ξέρω για να εκφέρω άποψη.
Σχετικά με τη γλώσσα δεν θάχετε πρόβλημα,και μένα τα γαλλικά μου είναι ελαχιστότατα...με αγγλικά συννενοούμαι μια χαρά και αυτό που ακούγεται ότι οι Γάλλοι δεν μιλάν αγγλικά είναι μύθος...τουλάχιστον εγώ όσες φορές σταματούσα κάποιον για πληροφορίες κλπ και του πετούσα για αρχή μια λέξη στα γαλλικά και μετά συνέχιζα στ αγγλικά:haha: είχα πάντα ευγενική αντιμετώπιση.
Για το βράδυ που ρωτάς για θέμα ασφάλειας ...πορτοφολάδες κλπ ισχύει νομίζω ότι και στις περισσότερες χώρες ειδικά τέτοιες μεγάλες ...πολυφυλετικές πρωτεύουσες..ειδικά σε μετρό,σταθμούς μετρό κλπ ναι πολύ προσοχή τα μάτια σας 14:rolleyes:,φίλες μου έχουν πέσει θύματα κλοπών...
Πάντως σίγουρα θα περάσετε καλά,θάναι και στολισμένο το Παρίσι εν όψει των γιορτών...
Ρίξε μια ματιά στην αναζήτηση πληροφ,και πάλι εδώ έίμαστε αν μπορούμε να βοηθήσουμε.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Ουτε εγω αντιμςτωπισα προβλημα με τη γλωσσα....συχνα προσπαθουσα να μιλησω γαλλικα και μου ελεγαν δε πειραζει μιλαμε αγγλικα...Αν μιλας και ισπανικα ακομα καλυτερα...! Οσο απο αποψη επικινδυνοτητας κοινη λογικη και ισως προσοχη μετα τις 11 σε καποιους σταθμους μετρο. Φαγητα ολων των εθνικοτητων παντου στους δρομους...Το κρυο ισως θα πρεπε να σκεφτεσαι περισσοτερο δεκεμβρη μηνα και τη βροχη...ειχα παει μαρτη και φορουσα αρκετα για να αντεξω!και το χειροτερο ηταν τα βρεγμενα παπουτσια ολη μερα..αλλα πρωτον μπορει να ετυχε και δευτερον ειμαι και κρυουλιαρα...καλο ταξιδι!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ναι το κρύο πράγματι είναι ...διαπεραστικό,έχω βρεθεί δυό φορές μέσα Δεκεμ,και θυμάμαι και τις δυό φορές αναγκαζόμασταν μετά τις 5 ,6 το απόγεμα να ...συμμαζευτούμε:haha:από τη γύρα στο ξενοδ,γιατί δεν αντέχαμε να γυρνάμε άλλο έξω..
Αλλά τέτοια περίοδο ούτως η άλλως φαντάζομαι αυτό θα τόχετε στα υπόψην,είναι και θέμα τύχης καμιά φορά..
 

Zephyrous

Member
Μηνύματα
294
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Eμεινα πολυ καιρο στη γειτονια που ειναι το ξενοδοχειο σας, ειναι μια ανασα απο τη μονμαρτη και γενικα ειναι μια πολυπολιτισμικη γειτονια (οπως και ολο το Παρισι φυσικα). Επειδη δεν ειναι ακριβως ''κυριλε'' γειτονια θελει αρκετη προσοχη κυριως το βραδυ. Απο την προσωπικη μου εμπειρια τα λιγοτερα προβληματα τα προκαλουσαν οι μαυροι, αντιθετως με το τι λεγεται. Πιο πολυ πρεπει να προσεχει κανεις τους αραβες. Στο Παρισι δεν συνηθιζουν να ληστευουν με βια, αλλα στη ζουλα, το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να μην κουβαλατε τις κλασσικες υπερμεγεθεις τσαντες που συνηθιζουν να κουβαλουν οι γυναικες, διοτι προσελκυουν πορτοφολαδες. Αλλα γενικως δεν ειναι να τρελαινεσαι, αυτοι οι κινδυνοι υπαρχουν κυριως σε συγκεκριμενες περιοχες κ στο μετρο. Θα προτεινα το βραδυ να αποφυγετε τις περιοχες γυρω απο τις στασεις Barbes-Rochechouart, La Chapelle, Gare du nord, Gare de l' est.

Επειδη θα ειστε γυναικοπαρεα, θα ερχονται να σας μιλανε διαφοροι στο δρομο, απλα αγνοηστε τους, οι γαλλοι ειναι μεγιστα λιγουρια και μιλανε σε οποια γυναικα βρουν (χωρις να υπονοω οτι δεν ειστε θεες :D).
Λιγο πιο πανω απο Place de Clichy ειναι και η πασιγνωστη Pigalle (εκει που βρισκεται κ το θρυλικο Moulin Rouge), με πολλα μπαρακια, φαγαδικα, καμπαρε και sex shop... Γειτονια καθε αλλο παρα γκλαμουρατη, αλλα πολυ ομορφη. Αν το στυλ σας ειναι τετοιο θα την απολαυσετε πολυ!

Oλη η μονμαρτη ειναι ενα αξιοθεατο, αλλα σηματα κατατεθεντα ειναι η εκκλησια sacre coeur(με τρομερη θεα της πολης) και η place du tertre (η κλασικη με τους ζωγραφους). Aξιζει να περπατησετε ολη την περιοχη ειναι πολυ ξεχωριστη, να ανεβοκατεβειτε τα χαρακτηριστικα σκαλια οσο αντεχετε και να χαθειτε στα δρομακια. Σε μερικα σημεια η μονμαρτη πραγματικα θυμιζει χωριο μεσα στην πολη.

Ως προς τα φαγητα, τα ειπε σωστα Yorgos, υπαρχουν πολλες επιλογες. Πολυ φθηνα μενου απο τα ασιατικα, αποφυγετε να φατε σε οτιδηποτε μοιαζει κεντρικο, διοτι σφαζουν. Μια προταση που μου ηρθε τωρα και αξιζει να δοκιμασετε, ειναι να φατε φαλαφελ στο Marais (εβραιο-ομοφυλοφιλικη γειτονια:shock:). Δυο πολυ γνωστα μερη για φαλαφελ ειναι το L'as du falafel και το Mi-va-mi ακριβως απεναντι. Τα ειχαμε χτισει και τα 2!:D

Για να μη συνεχισω γραφοντας ο,τι μου κατεβαινει, θα επανελθω αν σκεφτω κατι αλλο χρησιμο...
 

nikosmosch

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπερα σε ολους.Σε 2 εβδομαδες απο σημερα θα παω στο παρισι.Θα ηθελα λοιπον μια μικρη βοηθεια σχετικα με τα μερη που αξιζει να δει κανεις.Με δεδομενο οτι το ταξιδι το εχω παρει απο ενα γραφειο ταξιδιων εχει στανταρ το λουβρο,πυργο αιφελ,γιουροντισνει,βολτα με καραβι στον σηκουανα και μια γρηγορη ξεναγηση στη πολη θα ηθελα να μου πει καποιος συγκεκριμενα μερη που αξιζει κανεις να δει στο παρισι.Σημειωνω οτι το ξενοδοχειο μου ειναι στι κεντρο και πολυ κοντα σε μετρο και οτι εχω 2 μονο μερες τελειως ελευθερες και επειδη κατανοω οτι το παρισι εχει απειρα ενδιαφεροντα πραγματα να κανεις και να δεις(γι'αυτο το διαλεξα) θα ηθελα να μου πει καποιος "εμπειρος" απο παρισι τι αξιζει να δω αυτες τις 2 μερες.Αντιλαμβανομαι οι μερες αυτες δεν φτανουν γι'αυτο και αναζητω κατι το ιδιαιτερο και σε αλλη επισκεψη μου στο παρισι να δω και τα υπολοιπα.Τελος και μια γνωμη για νορμανδια καθως υπαρχει προαιρετικη εκδρομη που μπορω να αγορασω και να παω και μια μερα εκει.Ευχαριστω πολυ!
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Αφού ο ελέυθερος χρόνος είναι μόνο δύο μέρες, γιατί δεν προτιμάς να περιπλανηθείς σε περιοχές όπως η Μονματρη, το Μάρε, το Καρτιέ Λατίν;
Να καθήσεις σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ,
να σταματήσεις για φαγητό σε ένα μπιστρό,
να χαθείς μεσα στον κόσμο και να προσπαθήσεις να καταλάβεις πως ζουν.
Γιατί ωραία είναι τα μουσεία, αλλά πιο σημαντικό είναι αυτό που θα αποκομίσεις αφού ζήσεις μέσα σε αυτή την πόλη.
Την επόμενη φορά που θα ξαναπάς, συνεχίζεις και με τα υπόλοιπα αξιοθέατα.
 

zakgr

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
θιβετ
γεια σου,
οπωσδήποτε μια βόλτα στα στενά της Μονμάρτης ένα πρωινό θα ήταν τέλεια. Αυτό δηλαδή θα ήταν αυτό που θα έκανα κι εγώ αν ξαναπήγαινα. Πολύ ωράια είναι και στη Σορβόννη γύρω από το πανεπιστήμιο όπου βρίσκεται και ένα "μαυσωλείο" με τάφους πολλών επιστημόνων καλλιτεχνών, πολιτικών κλπ (εκεί βρίσκεται και τάφος του Βοναπάρτη). Κατά τα άλλα να πιείς έναν καφέ σε μία γραφική μπρασερί και να κάνεις διαδρομές με το μετρό όπου ο παλμός είναι πολύ ξεχωριστός και αντιπροσωπευτικός των Παριζιάνων (πλανόδιοι καλλιτέχνες κλπ.)
Καλά να περάσεις και είμαι σίγουρος οτί θα το απολαύσεις!!
 

nikosmosch

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες.Και εγω ειναι η αληθεια κατι τετοιο σκεφτομουν δηλαδη πιο πολυ βολτες στην πολη γιατι πολυ καλα τα μουσεια δεν λεω αλλα αν παω στο παρισι και κλειστω στα μουσεια που θελουν πολλες ωρες για να τα δεις θα χασω την πολη που απο οτι καταλαβαινω απο τις περιγραφες ειναι υπεροχη.Παντως επιεδη ειμαι νεος χρηστης θελω να πω παρα πολυ μεγαλα συγχαρητηρια σε οσους συμμετεχουν σε αυτο το site.Η απαντηση αμεση και οι πληροφοριες απο τον λινκ που μου αφησατε εντυπωσιακες!!Πολυ καλη δουλεια!!!Ευχαριστω για τις ευχες και απο οτι καταλαβαινω μαλλον επιλογη μου να παω παρισι ηταν σωστη...!:D
 

travel story

Member
Μηνύματα
126
Likes
14
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ!!!!
καλησπερα σε ολους!σκεφτομαι να παω στο παρισι λιγο πριν τα χριστουγεννα και θα ηθελα καποιες πληροφοριες.με ενδιαφερει κυριως να μαθω ποσα λεφτα χρειαζεσαι μαζι σου περιπου για μια εβδομαδα εκτος απο εισιτηρια και διαμονη.θα με βοηθουσανε πολυ οι συμβουλες σας!
ευχαριστω.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.460
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom