Ταϊλάνδη Μια στάση πρώτα στον ..... Παράδεισο !!

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
All the world 💓
Πίστα 10 : Αλλάξ'τε πεδίο μάχης !

Καλημέρααα!!! :wakeup: Τί λέτε?? Πάμε για νέες περιπέτειες???
Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω το πανέμορφο αυτό νησί και να σαλπάρουμε για άλλες παραλίες. Koh Samui λοιπόν :clap::clap::clap: Ο λόγος που ήθελα σαν τρελή πριν μερικά χρόνια να επισκεφτώ αυτή τη χώρα και το μόνο που κατάφερνα ήταν να δυναμώνει όλο και περισσότερο αυτό το απωθημένο. Και να λοιπόν, που ήρθε η στιγμή να δω και να νιώσω επιτέλους αυτήν την πολυφημισμένη και πολυδιαβασμένη γωνιά του κόλπου!
12 παρά και εμείς με τους φρεσκοστυμμένους εξωτικούς χυμούς στο χέρι αποχαιρετάμε το Koh Phangan και επιβιβαζόμαστε στο Raja ferry.

Δυο ώρες αργότερα αρχίζει να ξεπροβάλλει το νησί...


''Παιδάκια ετοιμαστείτε!!! Φτάσαμε!! ''
Αποβιβαστήκαμε από το πλοίο και η εξερεύνηση round 2 μόλις ξεκίνησε. Αλλά για κάτσε..... Τι ερημιά είναι αυτή???
Αμέσως προμηθευτήκαμε έναν χάρτη από ένα κιόσκι σχεδόν εγκαταλελειμμένο και συνειδητοποιήσαμε πως βρισκόμαστε αρκετά εώς πολύ μακρυά από εκεί που θέλαμε να πάμε.. Ε... Δηλαδή από....Ε..... Δεν είχαμε ιδέα!! Δεν υπήρχε πλάνο για το Koh Samui... Όπου φυσάει ο άνεμος!! Όπως και να έχει το λιμάνι στο οποίο βρισκόμασταν ήταν μακρυά....
Ένα ήταν όλο και όλο το μαγαζί με τα ενοικιαζόμενα μηχανάκια , οπότε χωρίς να το διαπραγματευτούμε βρεθήκαμε πάνω στα νέα μας οχήματα και έτσι ξεκίνησε η εκδρομή για κάπου.... κεντρικά !!!
15 με 20 λεπτά αργότερα ..... Κάτι δεν πάει καλά... Τί κίνηση είναι αυτή?? Τί φασαρία είναι αυτή?? Τί δρόμοι είναι αυτοί?? Βρε πού είμαστε?? Στην Αθήνα?? Πού είναι οι εξωτικοί , ήρεμοι δρόμοι του προηγούμενου νησιού?? Πού είναι η μαγική πλευρά του Samui που τόσο πολύ είχα διαβάσει και περίμενα να δω??:rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80: Κάτσε μωρέ όμως... Μην βιάζεσαι... Ίσως να είναι μόνο ένα μέρος του νησιού αυτό... Και αφού ξυπνάω από τις σκέψεις μου , αντικρίζω τα πρόσωπα των συνταξιδιωτών μου... Παγωμένα... Αλλά κανένας δεν μιλάει... Έχουμε περάσει Mae Nam, Bo Phut και κατευθυνόμαστε προς Chaweng. Ώσπου το μηχανάκι σταματάει απότομα!

-"Ρε παιδιά πού ήμασταν και πού ήρθαμε??!! Πάμε πάλι πίσω?? Δεν μου αρέσει εδώ!Πολύ τουρισμός, πολύ βαβούρα και πολύ κτίριο!:mad::mad::mad: ", φώναξε δυνατά και ελαφρώς αγανακτισμένα ο αγαπημένος μου.
-"Ησύχασε! Όλο και κάτι θα κρύβει αυτό το νησί . Αφού ήρθαμε ας το δούμε!" , απαντάω...

Λίγη ώρα αργότερα μας βρίσκει στην περιοχή Lamai να κλείνουμε ένα κεντρικό ξενοδοχείο επί του δρόμου για 3 βράδια και να κανονίζουμε με την εξυπηρετικότατη receptionist τις εκδρομές μας για τις επόμενες ημέρες.

Έχει πια νυχτώσει και εμείς σε ένα παραδοσιακό Ταυλανδέζικο "ταβερνάκι" κάπου στην περιοχή Lamai απολαμβάνουμε για άλλη μια φορά τις υπέροχες γεύσεις της μαγικής αυτής χώρας! Το κλίμα όμως έχει λίγο αλλάξει.. Στα μάτια όλων έλειπε κάτι... Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα...
Καλό βράδυ !!!
 
Last edited by a moderator:

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
All the world 💓
Πίστα 11 : Συνάντησε τον Νέμο !

Το ρολόι λέει 7.30 και εμείς ακόμα στο κρεβάτι χουζουρεύουμε ανέμελα ώσπου ένας ενοχλητικός ήχος...
-Good morning Mrs Ch. The driver is waiting for you ,for your trip . You will visit today Koh Nang Yuan !
Πππφφφ... Φαίνεται πως τα χθεσινοβραδινά coctails θόλωσαν τη μνήμη μας και διαγράφηκε από αυτήν η ώρα του σημερινού μας ραντεβού. Γρήγορα γρήγορα φορέσαμε ότι βρήκαμε μπροστά μας,φορτωθήκαμε την κάμερα και χωρίς πολλά λόγια ... έτοιμοι για αναχώρηση!!:trekker:

Ο Ταυλανδός οδηγός μάς υπενθύμισε την μουσικολατρεία που έχουν οι άνθρωποι αυτής της χώρας και μέχρι να φτάσουμε στο Bo Phut από όπου θα παίρναμε το speed boat , κοντεύαμε να πάθουμε κώφωση από τα υψηλά ντεσιμπέλ του ηχοσυστήματος!
Αποβιβαστήκαμε λοιπόν από το βανάκι , πήραμε ένα ελαφρύ δροσερό πρωινό και μαζί με την ομάδα μας (Κινέζοι- τί πρωτότυπο!) ανεβήκαμε στο speed boat με πρώτη στάση το νησί Koh Nang Yuan ή αλλιώς Sexy Lady Island :p


Το ταξίδι ξεκίνησε. Και όταν λέμε speed boat εννοούμε SPEED boat....


Μήπως κάποιος ζαλίζεται?? Μήπως κάποιος παθαίνει ναυτία?? Φυσικά!!! Εγώ !!! Η πιο εφιαλτική ώρα της ζωής μου... Αλήθεια τί είχα στο μυαλό μου όταν άκουγα speed boat και κατουριόμουν κιόλας από τη χαρά μου??Καμμία βαρκάδα στο Σηκουάνα?? Με μια σακούλα στο χέρι λοιπόν (εγώ και η χαριτωμένη Κινεζούλα ακριβώς μπροστά μου) κάναμε τον έναν εμετό μετά τον άλλον. Τα μούτρα μου μόλις φτάσαμε (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και κατεβήκαμε...???


Τα λόγια περιττά !!!:haha::haha::haha:

Το νησί Koh Nang Yuan (για την ακρίβεια είναι 3 μικροσκοπικά νησάκια μαζί) είναι ιδανικό για μονοήμερη εξόρμηση για καταδύσεις και snorkelling. Αυτό λοιπόν κάναμε κι εμείς! Προμηθευτήκαμε τις μάσκες μας και με 2 1/2 ώρες στη διάθεση μας εξερευνήσαμε το βυθό του νησιού:sub:


Νομίζω πώς πρέπει να βγούμε έξω!! Μουλιάσαμε!!!
Πραγματικά, αφήσαμε τις μάσκες και τα σχετικά, συναντηθήκαμε με την υπόλοιπη ομάδα στο μοναδικό εστιατόριο του νησιού όπου γευματίσαμε , πήραμε δυνάμεις και το ταξίδι συνεχίστηκε για Koh Tao ή αλλιώς Τurtle Island!
Η επίσκεψή μας στο νησί κράτησε μια ώρα και το πρόγραμμα είχε κι εδώ snorkelling!! Ας βουτήξουμε ξανά λοιπόν!!



Ο καθένας μας είχε πάρει διαφορετική κατεύθυνση και απολάμβανε τον υπέροχο κόσμο του βυθού.Τι όμορφη εμπειρία!! Καθώς όμως όλοι γνωρίζουμε "τα ωραία κρατάνε λίγο" , ήρθε η ώρα της επιστροφής ... Αυτήν που δεν θέλω να θυμάμαι.. Άννα - Ναυτία : 0-2 !!

Πίσω στο Koh Samui και στο ξενοδοχείο μας όπου κάναμε ένα χαλαρωτικό μπανάκι, ρίξαμε έναν σύντομο υπνάκο και έτοιμοι για την βραδινή μας έξοδο για φαγητό.

Πήγαμε μια βόλτα πρώτα στην φημισμένη Chaweng όπου φυσικά απογοητευτήκαμε από τον υπερβολικό τουρισμό, παντού φωνές και πανηγύρια και έτσι επιστρέψαμε στην κατά τ'άλλα πιο " ήρεμη " περιοχή Lamai.
Εκεί γευματίσαμε σε ένα όμορφο εστιατόριο μπροστά στο κύμα, ήπιαμε τα δροσερά μας coctails , κάναμε την καθιερωμένη ανασκόπηση της ημέρας και γυρίσαμε γεμάτοι (από φαγητό αλλά και από συναισθήματα ) στα δωμάτια του ξενοδοχείου.
Ξεκούραση τώρα γιατί αύριο μας περιμένει άλλη εκδρομή :xalara::xalara::xalara:
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
All the world 💓
Πίστα 12 : Η εξερεύνηση καλά κρατεί!

Έχοντας πάρει πια το κολάι των tour ( τόσα που έχουμε κάνει ζωή να'χουμε!) , έχουμε ξυπνήσει, έχουμε ήδη πιεί τον πρώτο μας καφέ και περιμένουμε το jeep για την ολοήμερη εκδρομή στην καρδιά του νησιού.
Πρώτη στάση στο Namuang Safari Park. Το πρόγραμμα έχει παράσταση με ελέφαντες και μαιμούδες,κάτι που δεν θελήσαμε να δούμε και έτσι χαλαρώσαμε να πιούμε το δεύτερο καφεδάκι μας για σήμερα σε ένα όμορφο ξύλινο τραπεζάκι χαμένο μέσα στις μπανανιές.
Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε αγώνας Muyai Thai τον οποίο φυσικά παρακολουθήσαμε μιας και λάτρεις των πολεμικών τεχνών! Το εντυπωσιακότερο στον αγώνα είναι ο χορός που εκτελείται από τους πυγμάχους λίγο πριν την έναρξη και ουσιαστικά μέσω αυτού δείχνουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους προς τους εκπαιδευτές τους.
Αφού ολοκληρώθηκε ο αγώνας , ακολούθησε βόλτα σε φυτείες δέντρων καουτσούκ.

259620_bc56d97f6dd06368491f714fcf7d9cbc.jpg


Αυτό που μου έμεινε χαρακτηριστικά είναι το πώς έρρεε το λάτεξ ( ή αλλιώς κόμμι) ελεύθερα από τα δέντρα μόλις αφαιρούσες μία λωρίδα του φλοιού.
259617_62c68eb4feae59c2991256ead1dd37d2.jpg

Μας εξήγησαν τους τρόπους κατεργασίας του καουτσούκ καθώς και τις εφαρμογές του.
259618_12269e3589ef44d4965d07efe74d1d00.jpg


Αφήσαμε πίσω μας το πάρκο και σειρά είχε ο ναός του μεγάλου Βούδα- Big Buddha temple ,
259621_83d8d2a9d11fc047f7e5ebe8fcf465a4.jpg
259623_97e1640dd4da29882210e4ccbde1443a.jpg


και έπειτα στάση για μεσημεριανό φαγητό στο "Jungle Route 360" το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του νησιού . Εκεί γεμίσαμε τα ντεπόζιτα μας ,χαλαρώσαμε και απολαύσαμε την υπέροχη θέα του κόλπου της Ταυλάνδης!
259622_4833cf2cae15ecbb5fc82467e671c167.jpg


Επόμενη επίσκεψη στον μοναχό μούμια το σώμα του οποίου δεν αποσυντέθηκε μετά τον θάνατό του γεγονός που αποκαλούν θαύμα οι καλόγεροι του μοναστηριού. Το μοναδικό αλλοιωμένο σημείο πάνω του είναι τα μάτια του γι'αυτό και του έχουν φορέσει γυαλία!!
259627_1f80200ec82f5a3a1a89e75d3205269e.jpg


Η σημερινή μας εκδρομή θα κλείσει με την επίσκεψη στους διάσημους βράχους του παππού και της γιαγιάς - Hin Ta και Hin Yai. Και τί είναι αυτά τώρα θα μου πείτε?! Είναι βράχοι λοιπόν σε σχήμα των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων!
259630_5eecb8430e495dae9ec9137c2eb33c5e.jpg
259628_b4226f529b5496bfec31f45f207c6566.jpg
259631_9191a66ca19fa902ba548f9d0cec5f57.jpg


Οπού φυσικά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μία ακόμα tourist trap! Το μόνο που άξιζε από την εκεί επίσκεψη μας ήταν ένα υπέροχο μπαράκι, το Rock Bar. Κυριολεκτικά μέσα στους βράχους με μαξιλάρες παντού στο πάτωμα οπού ήπιαμε τα coctails μας και ακούσαμε σούπερ μουσικές!

Εξουθενωμένοι από την σημερινή μας εκδρομή , και όχι τόσο συνεπαρμένοι να είμαι ειλικρινής, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μας και τα ζευγαράκια αποφασίσαμε να χωριστούμε για λίγο ιδιωτικό χρόνο και χώρο το καθένα.
Περάσαμε το βράδυ μας με τον καλό μου ξαπλωμένοι στη Lamai beach χαζεύοντας τον πανέμορφο ουρανό και αδειάζοντας το κεφάλι μας ωστέ να είμαστε φρέσκοι και ανανεωμένοι για την επόμενη και τελευταία μας μέρα στο νησί...
Καλό βράδυ💞
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
All the world 💓
Πίστα 13 : Η τελευταία μάχη!

Μιας και αυτή είναι η τελευταία μας μέρα στο νησί δεν θα μακρυγορήσω στο πώς την περάσαμε αλλά θα σταθώ περισσότερο στα συναισθήματα που μας άφησε - και το νησί και το ταξίδι γενικότερα.

Το σημερινό πρωινό, χωρίς άγχος και πίεση χρόνου αφού δεν είχαμε κάποιο κανονισμένο tour , μας βρήκε χαλαρούς να απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πρωινό μπροστά στο κύμα.Ελαφριά κουβεντούλα και έπειτα ένα χαλαρό ξυπόλητο περίπατο στην αμμουδιά της παραλίας όπου και είχαμε μία ευχάριστη συνάντηση!!!
259632_2b7ac69835d3ab6a66fbc96d9c185ce6.jpg


Αφού παίξαμε λίγο με το ατίθασο μαιμουδάκι , κατευθυνθήκαμε προς τα μηχανάκια μας. Καβάλα λοιπόν και βουρ για την περίφημη (και τουριστική) παραλία Chaweng noi οπού και περάσαμε σχεδόν όλη μας τη μέρα χυμένοι σε ένα μπιτσόμπαρο! Μετά από τόσο τρεχαντήρι άλλωστε όλες αυτές τις μέρες , επιβάλλεται λίγη αποσυμπίεση και επανένταξη του " είναι" μας καθώς μην ξεχνάμε πως εμένα με τον καλό μου μας περιμένει ένα part2 που λέγεται Ινδία...
259633_09b4a304668724501a17df060ea27a32.jpg


Η μόνη πίεση που είχαμε σήμερα είναι το δρομολόγιο μας μέχρι το λιμάνι ωστέ να κλείσουμε τα αυριανά μας εισητήρια για το αεροδρόμιο του Surat thani.Αφού εκτελέσαμε αυτό μας το χρέος επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να πακετάρουμε τα μπογαλάκια μας και να παραδοθούμε στον γλυκό Μορφέα προκειμένου να είμαστε φρέσκοι και ανανεωμένοι για το αυριανό μας ταξίδι...:airplane:

Ολόκληρη τη μέρα είμαστε σχεδόν αμίλητοι ο καθένας στο δικό του κόσμο και τις δικές του σκέψεις, με ένα κοινό μοναχά σημείο...την απογοήτευση που μας άφησε το νησί Samui. Παραδεχτήκαμε και οι 4 πως η σειρά επίσκεψης στα νησιά δεν ήταν η σωστή. Από το (τότε) παρθένο Phangan βρεθήκαμε στο αλλοτριωμένο αλαλούμ του Samui. Βέβαια για να σας προλάβω δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να προδιαθέσω κάποιον... Μιλάω καθαρά για τα δικά ΜΑΣ γούστα και τη δική ΜΑΣ ιδιοσυγκρασία. Με βεβαιότητα πάντως το ταξίδι αυτό με δίδαξε στο να μην ξαναπάω σε τουριστικά μέρη( όσο είναι εφικτό) και να επιλέγω απόκοσμα και κρυμμένα σημεία του χάρτη να περνάω τον πολύτιμο χρόνο μου στα ταξίδια. Αυτή είμαι τελικά εγώ !
Φυσικά και δεν αφήσαμε αυτό το γεγονός να μας επηρεάσει τη ψυχολογία. Μια χαρά περάσαμε και σε αυτό το νησάκι χρωματίζοντας με την καλή μας ενέργεια το κάθε λεπτό και την κάθε μέρα που περάσαμε εδώ!

Εν κατακλείδι, τα συναισθήματα που βιώσαμε στην εξωτική Ταυλάνδη είναι ανεμελιά, χαλάρωση,αποσυμπίεση,χαρά,γέλιο με μια μικρή δόση απογοήτευσης μα κυρίως ευγνωμοσύνη για όσα είδαμε,μυρίσαμε,γευτήκαμε και ακούσαμε! Σειρά τώρα στον κόσμο των συναισθημάτων έχει για εμάς η προσμονή και η αγωνία για την μαγική και μυστήρια Ινδία....
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
All the world 💓
Πίστα 14: Ο αποχαιρετισμός!

Φτάσαμε και στην τελευταία μέρα.Μια μέρα αθόρυβη χωρίς πολλές συζητήσεις και πολλά συναισθήματα.
Ξυπνήσαμε φρέσκοι φρέσκοι από τον 10ωρο ύπνο μας( πού είναι αυτές οι εποχές Χριστέ μου?!Με 2 μωράκια τώρα-το ένα πίσω απ'το άλλο-έχω να κλείσω 6ωρο ύπνου δεν ξέρω κι εγώ πόσο καιρό!) και αφού πήραμε ένα πλούσιο πρωινό στο κοντυνότερο μαγαζί, πήγαμε στην receptionist για παράδοση κλειδιών και εκτύπωση visas για Ινδία.
Το καράβι για Surat Thani έφευγε στις 4μμ οπότε τον λίγο χρόνο που διαθέταμε τον αξιοποιήσαμε πώς αλλιώς;! Χαλαρώνοντας!
Λίγο πριν το λιμάνι είχαμε "σταμπάρει" ένα κυριλέ ξενοδοχείο-Nikki beach hotel- οπότε είπαμε να απλώσουμε εδώ τα κορμιά μας by the pool με ένα τελευταίο Myuai Thai coctail στο χέρι!
Η ώρα πέρασε ήσυχα και χαλαρά ωσπού έφτασε η άχαρη στιγμή της επιστροφής. Καράβι για Surat Thani λοιπόν και από εκεί van για το αεροδρόμιο.Η πτήση μας για Bangkok ήταν την επόμενη νωρίς το πρωί οπότε το πρόγραμμα είχε ύπνο στο αεροδρόμιο! Δίπλα μας 2 Γερμανίδες και ένα ζευγάρι Σουηδοί γίναμε όλοι μια παρέα ωσπού χωρίς να το πολυκαταλάβουμε το βράδυ κύλησε με κουβεντούλα,ανταλλαγή εμπειριών,λίγο ύπνο και κανένα περίπατο γύρω γύρω από το αεροδρόμιο.
6.40πμ επιβίβαση στο αεροπλάνο και αποβίβαση στο αεροδρόμιο Don Muang της Bangkok.
Η ώρα του αποχαιρετισμού έφτασε...Οι συνταξιδιώτες μας θα κινήσουν για το αεροδρόμιο Suvarnabhumi με τελικό προορισμό το Ελ. Βενιζέλος και εμείς θα κινήσουμε προς την πόλη για να περάσουμε ακόμα ένα βράδυ προτού βρεθούμε πάλι στο αεροδρόμιο με τελικό προορισμό το Chennai της Ινδίας.

"Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν",αλλά εγώ θα συμπληρώσω "και κάτι ωραιότερο ξεκινά."
Έτσι ακριβώς και τώρα. Ένα πανέμορφο ταξίδι στην καταπληκτική και παιχνιδιάρα Ταυλάνδη έφτασε στο τέλος του μα ένα ωραιότερο ξεκινά...Σε έναν προορισμό μυστήριο,πολύχρωμο,αλλοπρόσαλο...Στην ανεπανάληπτη Ινδία!

ΤΕΛΟΣ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom