Μικρές και μεγάλες καθημερινές ιστορίες

vickygian

Member
Μηνύματα
87
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο....
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου!!!
tita μου είσαι καταπληκτική! Πολύ ωραία η αφήγησή σου, πολύ γλαφυρή και σε μεταφέρει στο κλίμα που ζεις!! Περιμένω κάθε σου ιστορία με ανυπομονησία! Συνέχισε έτσι....
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πάω προχθές στο ΙΚΕΑ και παίρνω το λεωφορειο. Άδειο, μονο 3 ατομα μέσα.
Καθομαι σε μια θεση και μπροστά μου καθόταν ένας μπάρμπας. Χάζευα εγώ έξω από το παράθυρο και ήμουν κλασικά τελείως αφηρημένη. Πάλι κάτι υπολογισμούς έκανα.
Σε κάποια φάση, μετά από κάποια ώρα, γυρνάει ο μπροστινός και μου λέει κάτι. Τα έλεγε και μέσα από το στόμα του, δεν κατάλαβα.
Του απαντώ "δεν μιλώ Ολλανδικά"
και με ρωτάει στα αγγλικά:
-Σε πειράζει που κάθομαι εδω;
εγώ δεν κατάλαβα.
-ορίστε;
-σε πειράζει που κάθομαι εδώ, μπροστά από εσένα, από τη μεριά του παραθύρου; λέω μήπως δεν βλέπεις, σου κόβω τη θέα.
-.....όχι, κανενα προβλημα! δεν με ενοχλειτε!
-μπορώ να καθησω στη διπλανή θέση, να μη σε ενοχλώ
-μα δεν με ενοχλείτε, δεν κοιταω μπροστά
-σίγουρα;
-σιγουρα!
-καλα, θα καθήσω στη μεση, για να μη σε ενοχλώ
-μα οχι, ειναι οκ!
και καθοταν ο ανθρωπος αναμεσα στις 2 καρεκλες...
τι κουλό κι αυτό
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Την ιδια μερα, πιο πριν, μου έτυχε κάτι άλλο:
κατέβηκα σε ένα σταθμό, που έχει και τρένο και metro. Όσοι βγαίνουν από το μετρό, χτυπάνε την κάρτα τους στις αυτόματες πόρτες που γράφει από πάνω "metro" ενώ αυτοί που κατεβαίνουν από το τρένο, βγαίνουν από τις αυτόματες που γραφει "train" αλλά είναι πάντα ανοιχτές. δεν χρειαζεται να χτυπήσεις κάρτα.
Εκεί που πάω να φορτώσω την κάρτα μου στο μηχάνημα, βλέπω μια κυρία προσπαθεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι που δεν μπορούσε να περάσει από τις πόρτες, γιατί είτε είχε λήξει η κάρτα τους είτε δεν είχαν κάρτα είτε ποιός ξέρει.
Η κυρία τους πέρασε τη δικιά της κάρτα μέσα από τη χαραμάδα, αλλά ούτε αυτή έπιασε. Τους λέω:
-Μπορώ να σας βοηθήσω; να, ελάτε από αυτή την πόρτα, θα χρησιμοποιήσω τη δικιά μου κάρτα.
Την 'χτυπάω" λοιπόν, και παρόλο που άνοιξε, μόλις πήγαν να περάσουν, έκλεισε αυτόματα, μάλλον γιατί από αλλού περίμενε να έρθει και ανίχνευσε κίνηση από την άλλη. Με τα πολλά, τους άνοιξα μια πόρτα. Δεν άντεξα όμως, και τους ρώτησα:
-Γιατί δεν πήγατε από εκεί δίπλα, που είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες; εννοώ να, αυτές εδώ. που είναι για το τρένο.
-ααα...δεν το σκεφτήκαμε...
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το παρακάτω το είχα γράψει εν βρασμώ ψυχής. Μην παρεξηγείτε


Δεν ξέρω εσάς ποιά είναι η γνώμη σας, αλλά εμένα με πιάνει το πατριωτικό όταν προσβάλλουν τη χώρα μου. Δικαίωμα να την κακολογούν έχουν μόνοι οι Έλληνες!

Πήρα ανάποδες με ένα βλάκα(φυσικά Ολλανδο) συμφοιτητή μου χθες. Για πολλούς λόγους. Αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ατάκα του:
-χα! Ελλάδα...Η Ισλανδία και η Ελλάδα είναι ηλήθιες χώρες

μπορεί να το είπε στην πλάκα, μπορεί όχι. Το είπε με σοβαρό ύφος όμως. Και για εμένα δεν είχε σημασία. Ήδη είχε πει αρκετά και πιο πριν. Και στο τσαφ ήμουν να του πω "αι και γ@μ..", αλλά κρατήθηκα και του απάντησα στα ελληνικα (γιατι μιλουσα με Έλληνα πιο πριν και μας διέκοψε επιδεικτικά για να μου τη σπάσει):
-Θα σου έλεγα τιποτα τώρα, αλλά έχε χάρη!

Δεν ξέρω τι με πείραξε. Και δίκιο να έχει, που έχει εν μέρει, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει έτσι για τη χώρα του άλλου και να τη βρίζει στα μούτρα του. Αν θέλω, κι εγώ μπορώ να απαριθμήσω μπροστά του όλες τις μαλακίες της χώρας του και τις δικές του.

Μέχρι χθες, δεν με αφορούσε καν το άτομο. Ένα μηδέν. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Τυπικές σχέσεις. Από χθες το πρωί όμως που άρχισε κάτι σχόλια, πήρα ανάποδες.

Και σήμερα οι άλλοι Έλληνες μου σχολίαζαν:
μην ασχολείσαι καν με το άτομο! Να φανταστείς κατάφερε να πάει summerstudent στο CERN και να τον αντιπαθήσουν όλοι! Πόση προσπάθεια θέλει αυτό!
Τις προάλλες έλεγε:
-Εγώ δεν μπαίνω σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
-Γιατί;
-Γιατί τα χρησιμοποιεί η εργατική τάξη

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;;;; εσύ που είσαι master student είσαι δηλαδή ΤΑΞΕΙΣ ανώτερος; άι σιχτίρ...βλαχοχωριάτη! Και νόμιζα κάτι τέτοιους έχουμε μόνο στη χώρα μου...
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Διακριτικότητα μηδέν

Μάλιστα. Εκτός του ότι έρχονται, βαράνε τα πόδια τους στους διαδρόμους (που είναι μεταλλικοί και τρέμει όλο το κτήριο), κοιτάνε και μέσα στα δωμάτια, και όταν με βλέπουν, χαιρετάνε κιόλας! έλεος! και αν άλλαζα εκείνη την ώρα;

τι 'ν' τούτοι καλέ;

από χθες, έρχεται κόσμος και κοιτάει τα κτήρια και τα δωμάτια από έξω.
Α, ναι, μας στείλαν mail ότι θα έρχονται Ολλανδοί να κοιτάνε τον χώρο, αλλά αυτό από Δευτέρα έως Πέμπτη. Όχι από χθες, Σάββατο! Αυτή η αδιακρισία των Ολλανδών είναι χειρότερη και από των Ελλήνων. Βγαίνοντας να πάω για ποδηλατάδα, βλέπω ένα ζευγάρι στον κάτω όροφο να με κοιτάει. Κλειδώνω την πόρτα, και συνεχίζει. Ως κλασική Ελληνίδα, παραξενεύτηκα. Μου χαμογελάνε, με χαιρετάνε, και τους βλέπω που πάνε στους από κάτω μου και κοιτάνε μέσα, από τα παράθυρα.
Σήμερα πάλι, καθόμουν στον υπολογιστή και δούλευα. Βλέπω κάποιον πίσω από το παράθυρό μου. Κοιτάω και βλέπω έναν παπούλη να κοιτάει μέσα. Κάνω λίγο πιο πίσω το κεφάλι μου για να δει ότι υπάρχει άνθρωπος μέσα, να μην είναι τόσο αδιάκριτος, με κοιτάει, μου χαμογελάει, του κάνω με το κεφάλι "τι;" και με χαιρετάει χαρούμενος. Ε ρε αέρα που τον έχουν!!!! :-D

έτσι δλδ θα τη βγάλουμε την άλλη βδομάδα; θα γίνουμε αξιοθέατο; ή θα πρέπει να ζω με κλειστές κουρτίνες όλο το 24 ωρο;

Και από το Μάιο λέει θα μας έρθουν Ολλανδοί φοιτητές να κατοικήσουν. Ευτυχώς αυτούς τους βάζουν συνήθως κάτω, ως..."human shield" όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από τους R.A. μας.
-Οι ξένοι είναι ήσυχοι. Αν γίνει κάτι, φασαρία ή τίποτα περίεργο, ψαρώνουν και κλείνονται μέσα. Γι'αυτό βάλαμε κάτω τους Ολλανδούς. Αφενός κάνουμε πολύ φασαρία από μόνοι μας, αφετέρου αν γίνει κάτι, ο Ολλανδός θα βγει αμέσως έξω και θα πει "εεεε!!!! τι θες; ε; τι θέλεις;". Οπότε καταλαβαίνετε. Στην ουσία σας προστατεύουμε :p Τους έχουμε για human shield!
 

pswrite

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
'Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πολύ ωραίο το ύφος σου και πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνεις!!!!
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
H αδιακρισια των Ολλανδων ειναι παροιμιωδης. Αν προσεξεις καλυτερα ακομα και οταν περπατανε στον δρομο παρατηρουν και σχολιαζουν τα ισογεια διαμερισματα
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
ω ναι., για αυτο αλλωστε εχουν ανοιχτες τις κουρτινες, για να βλεπουν οι αλλοι μεσα. πολυ γελιο εχει. νομιζω το ειχα ξαναναφερει, οτι το κατω δωματιο μπορει να μην το χρησιμοποιουν, αλλα το εχουν για να ειναι ομορφο!

και καπου, νομιζω ο taver ηταν, ειχε πει οτι οι Ολλανδοι δεν νοιαζονται για την εμφανιση.
Τελικα, ισα ισα, το παραδεχτηκε και ενας καθηγητής μας στο μάθημα:
"καλώς ή κακώς, είμαστε ενας λαός που μας νοιάζει πολύ η εμφάνιση, και κρίνουμε πολύ από αυτό.Μπορεί να παρουμε μια αποφαση, που κατα βαθος δεν το δεχομαστε, αλλα να μας εχει επηρεάσει η εμφάνιση αυτού που το είπε!" τοτε θυμήθηκα αυτο το τοπικ :-D
 

pswrite

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
'Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χαχα, έλεος. Οπότε εγώ που θα έχω εστία στο ισόγειο πρέπει να είμαι πάντα στην τρίχα-όπως κι το δωμάτιο μου...
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
μπαααα οχι, ενταξει. φοιτητικο δωματιο θα ειναι! ενας χωρος ειναι εξαλλου, τι θα κανεις; :-D
 

pswrite

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
'Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επειδή προφανώς στις εστίες δεν υπαρχουν τηλέφωνα σταθερά εννοείται οτι χρησιμοποιείς SKYPE, αλλά κι ένα κινητό τηλέφωνο φαντάζομαι είναι πια απαραίτητο. Ποια είναι η καλύτερη εταιρεία? Υπάρχουν εταιρείες που έχουν προσφορές για επικοινωνία με άλλες χώρες εκτός της Ολλανδίας. Στην χειρότερη, αν θέλει να σε πάρει ή θες να πάρεις κάποιον στην 'Ελλαδα- υπάρχει κάποια συμφέρουσα προσφορά/εταιρεία?
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
εγώ έχω της Lebara, που θεωρειται από τις φτηνές. Αλλά επειδή γενικώς δεν ειμαι και πολύ του τηλεφωνου, δεν ξέρω. Η Lebara ειναι καρτοκινητή και όσους θυμάμαι, αυτή μου είπαν. μπορείς να δεις τις χρεώσεις λογικά στο ιντερνετ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.328
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom