Ιταλία Μιλάνο - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Μπορώ να μείνω στο Μιλάνο για λίγες ώρες στο επόμενο ταξίδι που θα κάνω και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, με το τρένο από το αεροδρόμιο ειναι περίπου 1 ώρα. Εϊναι κάποιος που έχει πάει και μπορεί να βοηθήσει? Προλαβαίνω να δω τίποτα ή θα δω το Duomo μόνο? Θα έχω στη διάθεσή μου περίπου 5 ώρες. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!
 

monter

Member
Μηνύματα
130
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-Ν.ΖΗΛΑΝΔ
αγαπητε φιλε αυτο που μπορεις ανετα να δεις εινα ιτο duomo και τους δρομους γυρω απο το duomo με ωραια κτισματα πολλα μαγαζια για shopping και απεριτιβο-καφε κτλ.

τωρα για να πας σε λιμνες κτλ νομιζω οτι δεν θα προφτασεις.

πηγαινε και στον san siro αν θες ετσι απλα να το δεις αλλα δεν θα στο προτεινα γιατι εκει γυρω δεν εχει κατι αλλο και θα χασεις τσαμπα ωρα για να πας εκει.

πηγαινε στο duomo και στους γυρω δρομους και στην monte napoleone.
αν εισαι fan του ποδοσφαιρου θα βρεις αρκετα αναμνηστικα ιντερ μιλαν κτλ.

επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις το μετρο του μιλανου το οποιο ειναι ευκολο και αν ρωτησεις θα σε βοηθησουν οι ιταλοι.

υπαρχει και το corso buenos aires ,ενας μεγαλος δρομος φαντασου κατι σαν πανεπιστημιου στην αθηνα,οπου οδηγει στο duomo,με μαγαζια με ρουχα ποιο φτηνα απο oτι στoυς πεζοδρομους του duomo.

απλα εχει περπατημα απο το corso buenos aires μεχρι το duomo.

εν ολιγοις...duomo kai monte napoleone.
 

meroulini

Member
Μηνύματα
6
Likes
17
Αγαπητέ Fellow-traveller,
όλα εξαρτώνται από τον καθαρό χρόνο που έχεις στη διάθεση σου, ωστόσο δεν το βλέπω δύσκολο να πεταχτείς 2 - 3 ωρίτσες στο κέντρο, δεδομένου ότι (όπως κι εσύ γνωρίζεις) μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρένο και μετρό. (Προς Θεού, να υπολογίσεις με πολύ προσοχή τον χρόνο της επιστροφής!!!)
Λοιπόν, έχουμε και λέμε... Καταρχήν θα πρέπει να μείνεις αυστηρά στο κέντρο. Μην ξεμακρύνεις για San Siro, ούτε να πας στο corso Buenos Aires. Να κινηθείς γύρω από τον Duomo. Εκεί, οι επιλογές που έχεις είναι ήδη αρκετές! Το πως θα περάσεις την ώρα σου, εξαρτάται από το αν σε ενδιαφέρει να κάνεις μόνο ψώνια, ή θέλεις να δεις αξιοθέατα. Ευτυχώς τα αξιοθέατα είναι όλα σε απόσταση αναπνοής από τον Duomo! Περπάτημα 5 λεπτών για το καθένα. Για να δούμε ένα προγραμματάκι που προτείνω εγώ. Πρώτα βλέπεις Duomo (μέσα είναι κάπως σκοτεινός και λιτός, οπότε μπες λίγο και βγες. Κατόπιν, πήγαινε βουρ στην πίσω πλευρά του Duomo, όπου πληρώνοντας εισιτήριο παίρνεις ασανσέρ κι ανεβαίνεις πάνω στην κορυφή και βλέπεις από κοντά τους πυργίσκους, τα αγάλματα και το χρυσό άγαλμα της Παναγίας (Madonnina). Καταλαβαίνεις ότι από 'κει πάνω βλέπεις και τη θέα). Αυτό δε θα σου πάρει πολλή ώρα. Όταν κατέβεις, πήγαινε στο διπλανό κτίριο (ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στεγάζεται εκεί, η Rinascente) μπες μες στην στοά (Galleria Vittorio Emanuele II ). Αυτή η στοά θεωρείται αξιοθέατο. Μάλιστα, αν κοιτάξεις το δάπεδο θα δεις έναν ταύρο. Θεωρείται μεγάλο γούρι να φέρεις 3 στροφές πατώντας με το ένα σου πόδι τα απόκρυφα του...!!! Κατόπιν, διασχίζοντας την στοά, βγαίνεις στην πλατεία της Σκάλας του Μιλάνου. Το θεωρώ αμαρτία να μην μπεις μέσα να δεις τη Σκάλα του Μιλάνου! Πληρώνεις εισιτήριο για το μουσείο και με το ίδιο μπαίνεις και βλέπεις και το Θέατρο. Μη χάσεις ώρα με τα εκθέματα του μουσείου (όλο πορτραίτα - μεταξύ των οποίων αυτό της Μαρίας Κάλλας & του Δ. Μητρόπουλου, φωτογραφίες και λιμπρέτα), πήγαινε κατευθείαν με γοργό βήμα να δεις τη Σκάλα κι άμα τη δεις (σε κανά τεταρτάκι), φύγε! Μόλις βγεις από κει και στρίψεις αριστερά στη via Verdi, προχωρώντας ευθεία στα εκατό μέτρα βρίσκεις τη via Brera (εκεί όλα τα σοκάκια πίσω απ' την Brera είναι πολύ γραφικά, αλλά μην μπλέξεις καλύτερα...) όπου εκεί είναι η πινακοθήκη Brera (πληρώνεις είσοδο). Θα μου πεις θα προλάβω? Κοίτα, αν σου αρέσουν αυτά θα προλάβεις, γιατί είναι πολύ μικρή και δεν έχει κόσμο μέσα, υπόθεση 20 λεπτών. Έχει και κλασική και μοντέρνα τέχνη. Αν όμως δεν σου αρέσουν αυτά, τότε πας καρφί για το Castello Sforzesco (Αυτό είναι ένα κάστρο, με ένα πάρκο, το Sempione. Είναι κοντά και στην πινακοθήκη και στη Σκάλα και στην πλατεία του Duomo.Εκεί πας και αράζεις στους ωραίους κήπους και τα γρασίδια για λίγη ξεκούραση και ... ΤΕΛΟΣ! Να σου πω πού είναι, να ξέρεις. Ακριβώς απέναντι απ' την πλατεία του Duomo είναι η via Mercanti (ακολουθείς αυτήν, ή την παράλληλη αριστερά της, τη via orefici). Προχωράς, πας προς τα κάτω όλο ευθεία και στην προέκταση της μετά από έναν ανοιχτό χώρο είναι η via Dante. Στο τέλος της Dante αντικρύζεις συντριβάνια και το Castello (κάστρο). Δεν πληρώνεις τίποτα. Μπαίνεις μέσα, σε βγάζει σε μια μεγάλη αυλή κι από κει προχωράς και φτάνεις στο πάρκο. Απ' τον Duomo, ή την Σκάλα (το ίδιο είναι) πρέπει νά' ναι κανά 10λεπτο.
Για ψώνια: ακριβοί δρόμοι με στυλίστες και φίρμες είναι η via Montenapoleone & η via Spiga (πίσω από Duomo και Rinascente),
προσιτοί δρόμοι είναι η via Torino και via Dante (από Duomo πηγαίνοντας προς κάστρο).
Για να πιεις και να τσιμπήσεις κάτι: Πάνω στην πλατεία του Duomo θα δεις στα δεξιά σου όπως τον κοιτάς το Spizzico (αλυσίδα τύπου φαστ φουντ με πίτσα!),
επίσης, στην ταράτσα του πολυκαταστήματος Rinascente (είναι πάνω από τη στοά) μπορείς να πιεις κάτι. Έχει υπέροχη θέα προς Duomo.
Εξαιρετικό παγωτό έχει στα δεξιά λίγο πιο κάτω από εκεί που παίρνεις το ασανσέρ για να ανέβεις στο Duomo.
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος! Προς την πίσω μεριά του Duomo, αλλά αριστερά, όχι δεξιά που είναι τα παγωτά, δηλ. πίσω απ' τη Rinascente, είναι ο παγκοσμίως διάσημος φούρνος του Luini (κοντά στα σινεμά Odeon) με τη μυστική συνταγή για panzerotto (κάτι σαν πιροσκί; σαν πεινιρλί; αλλά 1000 φορές καλύτερο! Άλλο πράγμα!
Καλό ταξίδι! : )
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Μeroulini σε βρίσκω άψογη... Λιτή και περιεκτικότατη. Δεν μπορώ να προσθέσω ούτε κόμμα... Εύγε για το ψαγμένο tip του Luini... Aπλά ο καλύτερος... http://www.luini.it/


 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Κι εγώ συμφωνώ να μην απομακρυνθείς από το κέντρο....το Μιλάνο είναι τόσο αδιάφορο άλλωστε που εκεί γύρω θα δεις ό,τι είναι να δεις. Πιες και στην υγειά μας ένα καπουτσίνο της προκοπής, γιατί εδώ τον πίνεις σωστά μόνο σε 4-5 μαγαζιά...και φυσικά θα τον πληρώσεις σε αστεία ποσά σε σχέση με την αριστοκρατική Ελλάδα:roll:
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Μeroulini τι να πω και πώς να σ΄ευχαριστήσω για τις πληροφορίες. Είσαι ένας πραγματικός inside pocket guide. Σας ευχαριστώ όλους ....
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Meroulini, τα ΄πες όλα.
΄Ηταν ότι καλλίτερο έχω διαβάσει για "μια βόλτα" στο Μιλάνο
Μπράβο σου.
Ούτε κι εγώ μπορώ να προσθέσω κάτι.-
 

meroulini

Member
Μηνύματα
6
Likes
17
Φίλοι travelstorίτες (!),
για μένα είναι είναι χαρά & απόλαυση να μιλάω για την Ιταλία (που έχει σχέση με τη δουλειά μου), αλλά και να μαθαίνω από εσάς για όλο τον υπόλοιπο κόσμο!!!
Ό,τι άλλο σχετικό χρειαστεί κάποιος και το γνωρίζω, ευχαρίστως θα συμβάλλω κι εγώ.
: )
 

monter

Member
Μηνύματα
130
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-Ν.ΖΗΛΑΝΔ
meroulini η περιγραφη σου ειναι απαισια και οποιος ακολουθησει τις συμβουλες σου συντομα θα εχει ενα ταξιδι μαρτυριο.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.....!!!!!!!!!

*Ετσι για να μην καλομαθαινεις στα καλα σχολια.:bleh::bleh::bleh:
 

BillGar

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σας,
Είμαι νέος στο forum και αυτό είναι το πρώτο ποστ μου!

Προγραμματίζω ενα ταξίδι για 2 για 4-5 ημέρες γύρω στα Χριστούγεννα (18-23) ας πούμε.Πως σασ φαίνεται σαν ιδέα?? αξίζει?? Κανείς που να εχει παει τετοια εποχη εκεί??
Το concept είναι το εξης:
Αεροπορικώς Αθήνα - Μιλάνο
Διαμονή έξω απο το Μιλάνο
Ενοικίαση Αυτοκινήτου
Εκδρομές σε Κομο κλπ λίμνες Β. Ιταλίας

Αξίζει ο συγκεκριμένος προορισμός τετοια εποχή η να στραφω προς Βιέννη,Πραγα??

Οποιαδήποτε πληροφοριά θα ήταν εξαιρετικα χρήσιμη!
Ευχαριστώ :)
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.589
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Καλώς ήρθες BillGar. Συμπτωματικά ενδιαφέρομαι γιά Μιλάνο τον Νοέμβριο και μόλις διάβαζα στον ταξ. οδηγό Top 10 της D K "Αποφύγετε τις λίμνες τον χειμώνα - ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι κλειστά από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο" Δες στις Ταξιδιωτικές Ιστορίες του φόρουμ υπάρχει μια πληρέστατη περιγραφή από το μέλος traveller αλλά γιά καλοκαίρι.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες στο travelstories. To θέμα σου μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.477
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom