Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Είχε αρχίσει ήδη να σκοτινιάζει. Δεν χάνω εύκολα την αισιοδοξία μου. Αλλά το να έχεις μείνει από μπαταρία χωρίς να ξέρεις πολλά από αμάξια και να είσαι στο αεροδρόμιο μιας ξένης χώρα πόσο μάλλον των Σκοπίων άρχισε να με ρίχνει. Ρώτησα αρχικά ένα αμάξι με κάτι Σέρβους οι οποίοι με πολύ χαμόγελο μου είπαν ότι εφόσον δεν είχα καλώδια δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Το ίδιο και ένα ζευγάρι που τελικά ήταν Γάλλοι. Αυτοί μου είπαν ότι το έχουν πάθει και ζήτησαν βοήθεια από τους ταξιτζήδες. Έτσι και έπραξα. Ένας πολύ πρόθυμος ταξιτζής με έβαλε στο ταξί κάναμε τον κύκλο και πάρκαρε μπροστά από το αμάξι μου. Τα σύνδεσε και ευτυχώς ο εύχαριστος ήχος της μηχανής ξανά ακούστηκε. Ξύνισε όταν του είπαμε ότι είμαστε από την Έλλάδα και όταν από ευγένεια του είπα αν θέλει κάτι για τη βοήθεια του μου είπε ότι θέλει δέκα ευρώ για τον κόπο του και να του πληρώσουμε το είστήριο εφόσον μπήκε στο πάρκινγκ !!!!! Δεν είχα αμφιβολία αυτή τη χώρα θα την χωνέψω τη μέρα που θα την μοιραστεί η Ελλάδα με τη Σερβία , τη Βουλγαρία και την Αλβανία !! Είχαμε πάνω μας ούτε είκοσι ευρώ ! Τα απρόοπτα δεν τα περιμέναμε γιαυτό και φάγαμε όλα μας τα λεφτά στην Κύπρο !! Καλά να πάθετε θα μου πείτε , συνφωνώ θα σας πω !! Το χειρότερο ήταν ότι τα λεφτά τα είχαμε στην κάρτα. Αφήσαμε τη Σταυρούλα να δίνει γκάζι σε συγκεκριμένες στροφές , ενώ εμείς πήγαμε μέσα σε ένα μηχάνημα να βγάλουμε λεφτά. Η γλώσσα ήταν κλασική μακεδονική σαν αυτή που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος 
. Μου έιπε ότι τα δέκα ευρώ ήταν ένα συγκεκριμένο ποσό γιατί και τα λεφτά σε δινάρια ήταν , αλλά φυσικά δεν τον πίστεψα και πήγα με νεύρα να ρωτήσω σε ένα γκισέ ανταλλακτηρίου. Εγώ πάντως αν βοηθούσα τον οποιονδήποτε Έλληνα η ξένο δε θα έπαιρνα φράγκο , αλλάέχω συγκεκριμένη γνώμη και για τους ταρίφες ανεξαρτήτου εθνικότητας.
Με ακολουθούσε και μου μιλούσε με επιμονή αλλά άρχισα να τον γράφω και έμπαινα στο mood του θα του δώσω μπουνίδι σε λίγο. Τελικά πράγματι τα δέκα ευρώ ήταν αυτά που μας έιπε. Του τα έδωσα και μου ζήτησε και το εισιτήριο . Αυτά του τα έδωσα με τα μόνα ψιλά που είχαν μείνει . Ευτυχώς είχαμε άλλα 3-4 ευρώ τα οποία θα πήγαιναν στα διόδια . Αλλά και πάλι είχαμε αμφιβολίες πρώτον για το αμάξι , δεύτερον για τα διόδια το πόσα ήταν δηλαδή και άν είχαμε όλα τα λεφτά και τέλος γιατί ήμασταν 220 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη , βενζίνη δεν είχαμε αρκετή και στην κάρτα είχαμε ούτε δέκα ευρώ !!!!!
Αγχωτικά λοιπόν , και με χαλαρό ρυθμό διασχίσαμε τους δρόμους τους , με το δείχτη της βενζίνης να αρχίσει να πέφτει σιγά σιγά . Ευτυχώς μπορώ να πω ότι κατάπιαμε αρκετά χιλιόμετρα και περάσαμε δύο νομίζω διόδια . Για το επόμενο είχαμε μόνο ψιλά , εικοσάλεπτα δεκάλεπτα κι έτσι. Μας σόκαρε όμως ότι το μίνιμουμ που έπαιρναν τα διόδια ήταν πενηντάλεπτο !! Ξαφνικά η Σταυρούλα θυμήθηκε ότι στο πάνε μας είχε πέσει ένα ευρώ κάτω από το κάθισμα και το είχαμε αφήσει εκεί για έκτακτη ανάγκη. Απίστευτο κι όμως το βρήκαμε εκέι πληρώσαμε και φύγαμε για το πρώτο βενζινάδικο που βρήκαμε . Πολύ γέλιο μετά από αυτό το σκηνικό. Ούτε ταινία !!Του ζήτησα να με βάλει 5 ευρώ και με κοιτούσε με μεγάλη απορία . Σίγουρα δεν γέμισε αλλά ξανα ανέβηκε η δείχτης εκεί που ήταν αρχικά και ενθουσιάστηκα. Είναι περίεργο το πόσο μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση ένα πεντάευρω !!! Μετά από αρκετές ώρες φτάσαμε στα σύνορα και μπήκαμε τη νύχτα Ελλάδα !! Όμως ο δείχτης είχε αρχίσει να κατηφορίζει και σίγουρα δεν είχαμε τίποτα μέσα στην κάρτα !! Επιπλέον υπήρχε ένα ακόμα διόδιο από την ελληνική πλευρά αλλά της ξεκαθάρισα της κοπέλας ότι δεν είχα πάνω μου άλλα λεφτά κι άμα της άρεζαν τα ψιλά !! Ευτυχώς μου είπε ότι δεν έχει κανένα θέμα και ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε άλλο διόδιο. Πλέον ξεκάθαρα δίναμε μάχη με το ντεπόζιτο.
Το κακό που έχει το δικό μου αμάξι (πιθανόν και όλα τα άλλο) είναι ότι όταν πέσει ο δείχτης αρκετά χαμηλά αρχίζει να πέφτει γρήγορα. Έτσι κι έγινε. Έξω από το Πολύκαστρο δηλαδή 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη έβγαλε λαμπάκι !!!

Με μαθηματική ακρίβεια θα μέναμε στο δρόμο αφού ήμουν σίγουρος ότι δεν αντέχει για τόσο.Περιτό να σας πω ότι δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στην ιστορία αφού πήγαινα κυριολεκτικά με 40 !! Δεν βγάζαμε άχνα , εγώ καρφωμένος στο τιμόνι και η άλλη να έχει καπνίσει δύο πακέτα ! Προσπαθούσα να είμαι όσο πιο πλάγια γίνεται ώστε αν μείνω να μείνω εκτός δρόμου και όχι σε σημείο που δεν έχει λωρίδα . Εκείνο το βράδυ συνωμότησε όλο το σύμπαν , ο Θεός , σίγουρα ο πατέρας μου που έχει φύγει από τη ζωή και πιθανόν οι φύλακες άγγελοι μας. Καταφέραμενα φτάσουμε μέχρι ένα βενζινάδικο έξω από τα Διαβατά . Σταμάτησα να του ζητήσω να μου βάλει τρία ευρώ παρακαλώ , αφού πρώτα τσεκάρει αν υπάρχουν μέσα στην κάρτα. Τελικά δεν υπήρχε τίποτα. Το Διαβατά- Εύσομος το κάναμε σε 15 λεπτά και βάλε . ΣΟΚ και ΔΕΟΣ . Θαύμα. Το θρυλικό Hyundai Attos μόλις πάρκαρε έξω από το σπίτι !!!! Με μόλις 5 ευρώ βενζίνη από τα Σκόπια απόσταση 220 χιλιομέτρων και λαμπάκι για 70 και χιλιόμετρα είχαμε καταφέρει να καταρίψουμε κάθε ρεκόρ και κάθε υπολογισμό !!! Μέχρι και σήμερα δεν έχω καταλάβει πως. Το μάθημα μου πλέον είναι να είμαι πιο υπεύθυνος.. Πείτε μου εσείς πως θα γίνει αυτό.... Τέλος <3

Αγχωτικά λοιπόν , και με χαλαρό ρυθμό διασχίσαμε τους δρόμους τους , με το δείχτη της βενζίνης να αρχίσει να πέφτει σιγά σιγά . Ευτυχώς μπορώ να πω ότι κατάπιαμε αρκετά χιλιόμετρα και περάσαμε δύο νομίζω διόδια . Για το επόμενο είχαμε μόνο ψιλά , εικοσάλεπτα δεκάλεπτα κι έτσι. Μας σόκαρε όμως ότι το μίνιμουμ που έπαιρναν τα διόδια ήταν πενηντάλεπτο !! Ξαφνικά η Σταυρούλα θυμήθηκε ότι στο πάνε μας είχε πέσει ένα ευρώ κάτω από το κάθισμα και το είχαμε αφήσει εκεί για έκτακτη ανάγκη. Απίστευτο κι όμως το βρήκαμε εκέι πληρώσαμε και φύγαμε για το πρώτο βενζινάδικο που βρήκαμε . Πολύ γέλιο μετά από αυτό το σκηνικό. Ούτε ταινία !!Του ζήτησα να με βάλει 5 ευρώ και με κοιτούσε με μεγάλη απορία . Σίγουρα δεν γέμισε αλλά ξανα ανέβηκε η δείχτης εκεί που ήταν αρχικά και ενθουσιάστηκα. Είναι περίεργο το πόσο μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση ένα πεντάευρω !!! Μετά από αρκετές ώρες φτάσαμε στα σύνορα και μπήκαμε τη νύχτα Ελλάδα !! Όμως ο δείχτης είχε αρχίσει να κατηφορίζει και σίγουρα δεν είχαμε τίποτα μέσα στην κάρτα !! Επιπλέον υπήρχε ένα ακόμα διόδιο από την ελληνική πλευρά αλλά της ξεκαθάρισα της κοπέλας ότι δεν είχα πάνω μου άλλα λεφτά κι άμα της άρεζαν τα ψιλά !! Ευτυχώς μου είπε ότι δεν έχει κανένα θέμα και ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε άλλο διόδιο. Πλέον ξεκάθαρα δίναμε μάχη με το ντεπόζιτο.
Το κακό που έχει το δικό μου αμάξι (πιθανόν και όλα τα άλλο) είναι ότι όταν πέσει ο δείχτης αρκετά χαμηλά αρχίζει να πέφτει γρήγορα. Έτσι κι έγινε. Έξω από το Πολύκαστρο δηλαδή 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη έβγαλε λαμπάκι !!!