Ηνωμένο Βασίλειο Μονοήμερη Εκδρομή έξω από το Λονδίνο

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Θα ταξιδέψω στο Λονδίνο 8/12/2013 και για 4 μέρες έχω βρει την παρακάτω εκδρομή και θα ήθελα τη γνώμη σας !!Έχω διαβάσει πως το Bibury είναι ένα πολύ όμορφο χωριό που αξίζει τον κόπο να το επισκευτεί κανείς.
http://www.londontoolkit.com/tours/premium_cotswold_stratford.htm
Ή διαφορετικά έχετε κάποια άλλη εκδρομή να μου προτείνετε?? ευχαριστώ
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.982
Likes
12.036
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Εχεις μονο 4 μερες για Λονδινο και θα χαραμισεις τη μια για να στεκεσαι ολημερις μπροστα απο ενα γιοφυρι; Γιατι δεν πας στην Αρτα;

Αν δεν εχεις ξαναπαει Λονδινο μην σκεφτεσαι εκδρομες.
 
Last edited:

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ευχαριστώ πολύ Kalspiros για την απάντηση,σκέφτομαι πως οι μέρες δεν είναι πολλές αλλά θα ήθελα να πάρω μια "γεύση" από την "έπαρχία" αν μπορεί κανείς να το πει έτσι της Βρετανίας.Τα Χριστούγεννα του 2009 ταξιδεψα στη Βιέννη για 4 ημέρες έκανα μονοήμερη στο Σαλτσμπουργκ και δεν το μετάνιωσα.Καλές και οι πόλεις αλλά θεωρώ πως αν δεν βγεί κανείς και λίγο παραέξω δεν βλέπει τα βασικά θέματα της κουλτούρας κάθε χώρας.Περίμενα ευγενικά σχόλια ή απαντήσεις και όχι κριτική, μια ερώτηση έθεσα.Στην Πράγα τα Χριστούγεννα του 2004 έκανα εκδρομή στο παραμυθένιο Κάρλοβυ Βάρυ, και ούτε αυτό το μετάνιωσα.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ευχαριστώ πολύ Περίμενα ευγενικά σχόλια ή απαντήσεις και όχι κριτική, μια ερώτηση έθεσα..
Αγαπητή Binio μην τον παρεξηγείς τον tripakia, χιούμορ έκανε. Κατά βάθος είναι πολύ gentleman. Πάντως και εγώ θα σου έλεγα να μείνεις Λονδίνο αλλά ο καθείς όπως τη βρίσκει. Βέβαια αυτό μπορεί να σημαίνει ότι επίτηδες θα αφήσεις πράγματα που δεν θα δεις για να ξαναπάς σύντομα Λονδίνο :)
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.982
Likes
12.036
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Αγαπητε δεν με ενδιαφερει αν θεωρεις το ποστ μου σχολιο (ευγενικο ή αγενες), απαντηση ή κριτικη.

1) Η Πραγα (φανταζομαι και η Βιεννη, δεν ξερω) ειναι πολη που χρειαζεται υποπολλαπλασιο χρονο σε σχεση με το Λονδινο και οι 3 μερες ειναι υπεραρκετες για να τη ζησεις. Την τεταρτη αρχιζεις και βαριεσαι.

2) Το Καρλοβι Βαρι και το Σαλτσμπουργκ ειναι πολεις. Επαρχιακες μεν αλλα δεν ειναι χωρια. Η εκδρομη που διαλεξες εχει περιοχες που το χειμωνα δεν κυκλοφορει ψυχη και στην καλυτερη αν δεν ειναι χιονισμενα θα απολαυσετε τη φυση. Εξαιρεση το Statford upon Avon που η εκδρομη ομως του δινει λιγο χρονο και μαλιστα σχεδον την ωρα που νυχτωνει και τα αξιοθεατα ειναι κλειστα.

Αν λοιπον θεωρεις καλη περιπτωση να πληρωσεις 79£ για να πας δεις πετρινα σπιτια και γιοφυρια, χανοντας παραλληλα την ευκαιρια να πας σε διαμαντια που κρυβει το Λονδινο προχωρα.

Δεν σου κανω καμμια προταση γιατι εξακολουθω να πιστευω πως δεν αξιζει να φυγεις εκτος Λονδινου για να δεις την επαρχια. Εχει ενα σωρο χωριουδακια στο πολεοδομικο συγκροτημα του Greater London. Πηγαινε εκει.
 

gmaman

Member
Μηνύματα
20
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Κύπρος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Πριν από δυο χρόνια έκανα ένα ταξίδι στο Stonehedge( με στάση στο Salisbury ) και δεν το μετάνιωσα. Εμείς βέβαια δεν ξεκινήσαμε από Λονδίνο, αλλά θα στο πρότεινα σαν επιλογή. Αν όμως δεν έχεις ξαναπάει Λονδίνο, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις και να εξαντλήσεις τις ημέρες σου σε αυτό.
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.067
Likes
2.483
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Tripakia, εσύ που ξέρεις τα πολλά περί Λονδίνου, εγώ που πρώτα ο θεός θα πάω 5 μέρες London αρχές Δεκέμβρη, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, να τολμήσω να χαλαλίσω μια μέρα να πάω Windsor Castle-Stonehedge-Bath? Η ίσως μόνο Bath-Stonehedge? Το σκέφτομαι κι εγώ αυτό που λες, ότι έχει πολλά να δω στη πόλη, αλλά δε ξέρω αν και πότε θα ξαναπάω, δε μου τρέχουν κι από τα μπατζάκια κι έχω και μια παρέα που έτσι και πάει σ΄ένα μέρος δε ξαναπηγαίνει, τουλάχιστον όχι σύντομα..

Εναλλακτικά, έχω σκεφτεί μήπως πάω Hampton Court, που δεν είναι πολύ μακριά, τι λες, αξίζει σα μέρος? Το κοίταξα και μου άρεσε αρκετά, αν και έχοντας δει τις Βερσαλλίες θεωρώ θάναι μια από τα ίδια
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Ενταξει δεν ειμαι και ο tripakias, εχει κατι δουλειες αυτη τη στιγμη και δεν μπορει ν' απαντησει. Μεινε στο Λονδινο, δεν θα προλαβεις να δεις τιποτα και δεν θα θελεις να φυγεις.
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.067
Likes
2.483
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Χαχα, ΟΚ, απλώς δε θέλω να ακούω πάλι μουρμούρα "γιατί δε πήγαμε εκεί αφού είχαμε χρόνο και με ξεποδάριασες να κάνουμε άσκοπες βόλτες" (έχω μπλέξει αφήστε τα) όπως τόλμησα να κάνω η έρμη στην ΝΥ κι ακόμα ακούω γκρίνια που δεν "πεταχτήκαμε" Ουάσιγκτον (ναι ναι το άκουσα κι αυτό), δε θα το αντέξω.. Γι΄αυτό θέλω να ξέρω εκ των προτέρων μην υποσχεθώ κάτι και δεν μπορέσω να το κάνω.. Αν και θέλω να πάω μέχρι Στόουνχεντζ να πω την αλήθεια.. Τέλος πάντων, θα δούμε..
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
tripakia σοβαρά, έχεις πάει cotswold?
για τον topic starter, καθώς ούτε που είδα την εκδρομή που γράφεις, θα συμφωνήσω πως είναι εγκληματικό να πας Λονδίνο για 4 μέρες και να σκέφτεσαι εκδρομές αλλά αν το θες με το ζόρι να κάνεις την εκδρομή, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ! Τα χωριά του Cotswold είναι μαγικά και αποτελεί έναν από τους κυριότερους προορισμούς των εγχώριων τουριστών (κονταροχτυπιέται με την Cornwall). ειδικά το Bourton on the water είναι κουκλί, περπάτα το ποταμάκι και μετά χάσου στα στενοσόκακα πίσω από την Pub The Duke of Wellington με κατεύθυνση το ποταμάκι (όχι ακριβώς πίσω από την pub, που είναι το parking της, (με φανταστική βεράντα σε περίπτωση που θα σου κάνει καλή (λέμε τώρα) μέρα ) λίγο πιο νοτιανατολικά, θα το βρεις)
Το Stratford upon Avon το έχει φάει το hype του περί Shakespear. Κακό δεν είναι αλλά μάλλον παγερά αδιάφορο (πάνω στο ομορφότερο κομμάτι του οικισμού, τη λίμνη, υπάρχουν διάφορα κτίρια τερατουργήματα.. χρυσή μετριότητα)
Για το μέλος taxidiara να κάνεις την εκδρομή, για το stonhedge κράτα μικρό καλάθι (ειδικά αν το συνεργείο οδοποιίας που έχει εγκατασταθεί ακριβώς απ' έξω, δουλεύει, χέστα), το salisbury δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί, το bath σπέρνει, το Shaftesbury να το προσθέσεις για να βγάλεις φωτογραφία το golden mile (δεν ειν εύκολο να το βρεις αλλά ψάξτο) και να πουλάς μούρη σε φίλους και γνωστούς, να προσθέσεις οπωσδήποτε το Cheddar (ναι, ναι καλά κατάλαβες) και το φαράγγια του , να φας σε μια από τις pub του Chew Magna (προτείνω εκείνη που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία γιατί εκείνη στον κεντρικό είναι κάπως posh), να αναζητήσεις και να περπατήσεις τον δρόμο The Combe στο Compotn Martin και να αφιερώσεις και λίγο χρόνο στο παρεξηγημένο αλλά γεμάτο εκπλήξεις Bristol (tip, βρες την κρεμαστή του γέφυρα πάνω από τον A4176... magnificent!)
Να επαναλάβω βέβαια και για εσένα το πόσο εγκληματικό είναι για τις 5 πρώτες σου μέρες στο Λονδίνο, να τρέχεις εκδρομές. αν τελικά το αποφασίσεις, διάλεξε από τα παραπάνω και όρμα (το windsor άστο, καλό και χρυσό αλλά αν σκοπεύεις να πας μέχρι bath, ασχολήσου με τα μακρινά και άσε το windsor για το δεύτερό σου Λονδίνο
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Αν και για να δεις τα βασικά του Λονδίνου χρειάζεσαι μέρες, από την άλλη όπως σωστά λες, αν δεν βγεις έξω από τις πρωτεύουσες & τις μεγάλες πόλεις δεν 'αισθάνεσαι' τη χώρα που επισκέφτεσαι. Η Αγγλική 'επαρχία' έχει το δικό της χαρακτηριστικό χρώμα με ωραίες μικρές πόλεις και χωριά. Αν κ δεν μένω Λονδίνο- είμαι πιο βόρειος- δυο ωραίες μικρές πόλεις για να επισκεφθείς εύκολα με το τρένο μόνος σου από το Λονδίνο είναι το Canterbury, με τον περιφημο καθεδρικό του, και το Bath (αυτό λίγο πιο μακριά) με την καταπληκτική γεωργιανή του αρχιτεκτονική. Προσωπικά προτιμώ το Bath, θεωρώντας το από τις πιο ωραίες πόλεις του νησιού.

To Bibury που αναφέρεις είναι υπέροχο, αλλά δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με Λονδίνο, οπότε προτιμότερο να πας εκέι μεσω κάποιου τουριστικού γραφείου, όπως αυτό που αναφέρεις. Τώρα το Stonehenge ωραίο είναι, αλλά και να μην το βλεπα από κοντά δεν θα 'χανα κάτι. Επειδή δεν μένω Λονδίνο, δεν ξέρω να σου δώσω πληροφορίες για άλλους διοργανωτές ημερήσιων εκδρομών με χαμηλότερο κόστος.

Όπου κ ν αποφασίσεις να πας, καλά να περάσεις! Και φρόντισε την ημέρα της μονοήμερης να είσαι πιο χαλαρός, γιατί για να δεις τα βασικά του Λονδίνου θέλει ποδαρόδρομο- από το πρωί έως το βράδυ-!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.598
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom