Περιεχόμενα

Μέρος 2ο
Αποχαιρετήσαμε με βαριά καρδιά τους φίλους μας και ξεκινήσαμε προς τον βορρά του νησιού και την Lovina. Πρέπει να πω,πως στην απόφαση μας να πάμε εκεί συνέβαλε,η αγάπη μας για τη θάλασσα και τα δελφίνια,αφού όπως είχαμε πληροφορηθεί στην θαλάσσια περιοχή της υπάρχουν πάρα πολλά δελφίνια τα οποία μπορείς να δεις με εκδρομές το ξημέρωμα κ.α. τέτοια ρομαντικά..
Είχαμε κανονίσει από το ξενοδοχείο την μεταφορά μας να κάνει ο Didi και στην διάρκεια της να επισκεφθούμε καταρράκτες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος που θα ήταν στον δρόμο μας. Έτσι και έγινε!! Είδαμε τους καταρράκτες Sekumpul και Gitgit, περιπλανηθήκαμε σε δάση και ανεβήκαμε στο view point για τις"δίδυμες" λίμνες Buyan/Tambligan.Όλα ήταν υπέροχα!!

Μέχρι που στον δρόμο για τη Lovina,το σκηνικό άλλαξε, οι ουρανοί άνοιξαν και μάλλον το κουμπί που τους κλείνει χάλασε γιατί δεν σταματούσε να βρέχει!

Εκεί που αποφασίσαμε πως θα αράζαμε στο σαλόνι του υπερπολυτελούς διαμερίσματός μας και θα περνούσαμε τις μέρες με βουτιές , καταλάβαμε πως A/C υπήρχε μόνο στο δωμάτιο.

Στην Kuta μείναμε 3 μέρες στο J4 πάνω στην Legian, το οποίο αν και το κλείσαμε τελευταία στιγμή,ήταν αρκετά οιkoνομικό και μας άρεσε.ήταν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης,δίπλα στο Skybar. Στην Legian είναι μαζεμένα τα μπαρ και γενικότερα η νυχτερινή ζωή του Μπαλί. Έχοντας μεγαλώσει σε παρόμοια περιοχή,μπορώ να πω ότι μου θύμισε πολύ τα καλοκαίρια μου και μου άφησε μια καλή εντύπωση. Αν κάποιος μείνει περισσότερες μέρες στην Kuta θα του πρότεινα να μείνει Seminyak,όπου η περιοχή είναι περισσότερο ανεπτυγμένη και η θάλασσα πολύ καλύτερη. Επίσης η πόλη αυτή, έχει μεγάλη αγορά με μεγάλα εμπορικά κέντρα και περισσότερα δυτικού τύπου εστιατόρια αλλά και γνωστές αλυσίδες γρήγορου φαγητού.Εμείς για τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να φάμε στου Jamie Oliver,για αλλαγή από τα ινδονησιακά φαγητά που τρώγαμε καθημερινά .Μπορώ να πω ότι απ'όσα εστιατόρια του συγκεκριμένου σεφ έχουμε δοκιμάσει, αυτό μας άρεσε καλύτερα.
Στο Sanur περάσαμε τις υπόλοιπες μέρες των διακοπών μας, με βουτιές στην θάλασσα, ηλιοθεραπεία, water sports αλλά και επιπλέον εκδρομές.Επισκεφθήκαμε την Nusa Dua,όπου κάναμε seawalker, diving

Ιδιαίτερη εμπειρία θεωρώ,την αλλαγή του χρόνου στην παραλία του Sanur, στο Bamboo bar,το οποίο αγαπήσαμε. Έπειτα, το πρώτο ηλιοβασίλεμα του χρόνου θα μας μείνει αξέχαστο,αφού η παραλία είχε εξαφανιστεί και σιγά σιγά την βλέπαμε να <<γεμίζει>> ξανά με το νερό να επιστρέφει και να δίνει ζωή..
Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε εστιατόρια και μαγαζιά στο Sanur τα οποία μας άρεσαν πολύ. Πρώτα πρώτα το παγωτό του Massimo,είναι από μόνο του μια εμπειρία

Κλείνοντας, μπορώ να πω πως το Μπαλί με ικανοποίησε πλήρως. Τόσο από θέμα αξιοθέατων,ανθρώπων, διασκέδασης,φύσης. Πιστεύω πως το διάστημα που μείναμε εκεί,μας έδωσε τη δυνατότητα να τα δούμε όλα και ταυτόχρονα να ξεκουραστούμε μετά από το τρελό πρόγραμμα των πρώτων ημερών.Δεν μπορώ να πω πως οι παραλίες του νησιού με ξετρέλαναν,όμως ως Ελληνίδα και δη νησιώτισσα, έχω θέσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά στο θέμα αυτό.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το Μπαλί,γιατί έχει πολλά να σας προσφέρει και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια και αν χρειαστείτε!!