Ινδονησία <<Μπαλώ..-Μπαλείς..-Μπαλί>>

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749

20161220_105827.jpg
<<Μπαλώ>> ή <<Πάλλω>> στην ροδίτικη διάλεκτο σημαίνει προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις-παλεύω.
Ο τίτλος που χρησιμοποίησα για το ταξίδι μας αυτό είναι χαρακτηριστικός,γιατί όχι μόνο παλέψαμε για να κάνουμε το ταξίδι αυτό (ενν.οικονομία κλπ.) αλλά και άθελα μας από διακοπές χαλάρωσης το μετατρέψαμε σε έναν αγώνα ..πάλης και αντοχής με αντίπαλο τον ίδιο μας τον εαυτό(είμαστε fit τα έχουμε πει αυτά..:p)

Αρχικά να πω ότι το ταξίδι πραγματοποιήθηκε 15/12-05/01/2017. Το παρεόνι αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό με σταθερό τον ήρωα-σύντροφο Ν. και στην παρέα άλλα δυο φιλικά ζευγάρια. Σύνολο λοιπόν 6 άτομα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων οι μέρες δεν βόλευαν ώστε να πάμε όλοι μαζί οπότε μοιράσαμε τις διακοπές μας με 11 μέρες να είμαστε όλοι μαζί και τις άλλες 10 μόνοι:)
Αεροπορικά εισιτήρια είχαμε βρει στην τιμή των 1100ευρώ από Ρόδο με Qatar Airways περίπου 5 μήνες πριν το ταξίδι μας. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με την εταιρεία,πέρα από το άπειρο κρύο που είχε κάποια στιγμη μέσα στην πτήση:confused:

Το πρόγραμμα φτιάχτηκε μετά από πολύ ψάξιμο στο φόρουμ και μετά από συζητήσεις με άτομα που είχαν ήδη επισκεφθεί το Μπαλί.
Έτσι μείναμε 10 βράδια στο Ubud,είχαμε υπολογίσει να μείνουμε 3 βράδια Lovina και τα υπόλοιπα Sanur.

Φτάνουμε λοιπόν στο Denpasar και είχαμε κανονίσει από το ξενοδοχείο μας στο Ubud,transfer αφού οι φίλοι μας ήταν ήδη εκεί.Πρώτη σφαλιάρα μόλις βγήκαμε από το αεροπλάνο η αφόρητη ζέστη και η μυρωδιά Ασίας,ναιιι φτάσαμεεε!!!:clap:
Προχωρώντας να βρούμε τον οδηγό μας, ένας αχθοφόρος αρπάζει τη βαλίτσα του Ν. και φεύγει με νάζι και μπρίο προς τα εμπρός(που πας αδερφέ...το μαγιό μουυυ:welcome: to Bali) αφού λύθηκε το θέμα με τη βοήθεια του οδηγού μας (να σημειώσω ότι ο οδηγός μας άνηκε στο team του ξενοδοχείου,επειδή τον αγαπήσαμε τον κρατήσαμε για όλες τις υπόλοιπες μέρες και τον λέγανε Didi)και αφού το φιλαράκι μας ο Π.είχε έρθει να μας προϋπαντήσει και να μας προσφέρει κρύες Bintang:xalara: φύγαμε για Ubud!!!

To ξενοδοχείο μας ήταν το Pajar House and Villas Ubud,φοβερό ξενοδοχείο,καθαρό με το πιο φιλικό προσωπικό που έχουμε συναντήσει και ανθρώπους πρόθυμους να σε εξυπηρετήσουν κάθε στιγμή. Να τονίσω ότι βρισκόταν έξω από την πόλη και παρείχε δωρεάν transfer από και προς το κέντρο ό,τι ώρα ήθελες,μέχρι τις 10 το βράδυ. Αργότερα χρέωνε ένα μηδαμινό αντίτιμο. Για να ειδοποιείς τον οδηγό σου παρείχε ένα κινητό για να καλείς όταν βρισκόσουν στην πόλη.

Αφού πέρασε η πρώτη μέρα με ξεκούραση, την δεύτερη μέρα οι γυναίκες της παρέας πήγαν στην ρεσεψιον και έβγαλαν πρόγραμμα. Είχαμε ψάξει και μέσα στην πόλη, αλλά αποφασίσαμε να κλείσουμε τις εκδρομές μας από το ξενοδοχείο γιατί χρέωνε την εκδρομή ως σύνολο και όχι ατομικά,έτσι στα 6 άτομα το αντίτιμο για κάθε εκδρομή ήταν πολύ μικρό. Ακριβότερη από όλες ήταν το trekking στο Mont Batur το οποίο πληρώσαμε κατά άτομο γύρω στα 15 με 20ευρώ.

Ξεκινάμε λοιπόν με ράφτινγκ,γιατί είμαστε και των εξτρίμ σπορτς :cool:.Εκεί που πιστέψαμε ότι θα μας πάρουν στε μια ακρούλα του ποταμού, θα μπούμε στη βαρκούλα και θα αρμενίζουμε στους ποταμούς του νησιού,κοιτώντας τα πουλάκια...μας φορτώνουν στον αγρότη με κουπιά,κράνη και εξάρτηση..o_O it's ok.. λέμε..Πάμε σε ένα risefield,με τους Μπαλινέζους που δούλευαν εκείνη την ώρα να μας χαμογελούν και να μας χαιρετούν (ήξεραν αυτοί γιατί γελούσαν..) Ποταμός γιοκ..εμείς να περπατάμε στα ρύζια και μια ξαφνική μπόρα να κάνει το τοπίο σαν από ταινία..:rolleyes-80: Μπαίνουμε σ'ενα δάσος και αρχίζει η κατηφόρα στους γκρεμούς...Κάτι Κινέζοι να'ρχονται από το πουθενά τρεχάτοι..-έλεος και εδώ μέσα στα δάση της Ινδονησίαςςςς:eek:- εμείς να κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια μην πέσουμε στις λάσπες και φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στον ποταμό και αυτοί να κάνουν και προσπέραση:mad:.Με τα πολλά..μπήκαμε στην βαρκούλα με τη βοήθεια του οδηγού μας, ζήσαμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία με τα φουσκωμένα νερά του ποταμού, να μας παρασύρουν,κάναμε και βουτιά στον ποταμό,γνωρίσαμε και ένα ζευγάρι Ινδούς και όλα καλά !!

Την επόμενη μέρα είχαμε το trekking στο βουνό. Θα ξεκινήσουμε 2 το βράδυ λέει Didi,είναι μακριά.Πλήρης εμπιστοσύνη στον οδηγό και 2 τη νύχτα ξεκινάμε για να δούμε το ηφαίστειο. Ονειρευόμασταν ένα ψηλό βουνό,στο οποίο θα μας άφηναν σε μια κοντινή πλαγιά στην κορυφή και εμείς θα ανεβαίναμε σιγά σιγά για να απολαύσουμε το τοπίο και το ξημέρωμα..:innocent:
Φτάνουμε στην πλαγιά,όπου και άλλα γκρουπ από διάφορες χώρες συναντούσαν τον οδηγό τους για το βουνό. Εμείς είχαμε ένα κυριούλη 65 ετών περίπου και την ανιψούλα του 18 ετών.Μα γιατί έχουν πάρει τόσο εξοπλισμό οι Γερμανοί ρε παιδιά,αναρωτιόμουν o_O Η ανάβαση ξεκίνησε,όταν καταλάβαμε τι μας περίμενε ήταν πλέον αργά..Ανεβαίναμε σε απότομα μονοπάτια μες το σκοτάδι,δεν βλέπαμε τη μύτη μας και ο δρόμος φάνταζε ατελείωτος. Μετά από κάποια ώρα.εμένα και τον φιλτατο Π. μας έπιασε και ανάγκη προς.. νερού μας..:icon_redface: Τώρα βρήκε;;; Όπως ήρθε,έφυγε στην σκέψη ότι ήμασταν μέσα στη μέση του πουθενά και σκαρφαλώναμε σε ηφαιστειογενείς γκρεμούς..:shock: Μετά από 4 ώρες ανάβασης, φτάσαμε στην κορυφή, νιώθαμε στα πόδια μας το ζεστό αέριο που έβγαινε από κάποιες τρύπες στο χώμα, παλέψαμε με κάτι μαϊμούδες,που ήθελαν τα τοστάκια μας( 4 ώρες τα κουβαλούσα στην πλάτη-δεν τα παίρνεις ποτεεεε!!!:icon_evil:),είδαμε τον κρατήρα του ηφαιστείου στο όρος Batur και θαυμάσαμε την λίμνη από κάτω και το απέναντι ηφαίστειο! Η επιστροφή μας έγινε μέσα από τροπικό δάσος, με εμένα να τρώω μια ωραιότατη τούμπα στα τελευταία μέτρα και να αποκτώ σουβενίρ από το βουνό,μελανιά ουράνιο τόξο :cry: Άλλες 4 ώρες δρόμος η επιστροφή.Περιττό να πω ότι όλοι στο ξενοδοχείο γελούσαν όταν βγαίναμε από το αμάξι,σέρνοντας τα απομεινάρια του γυμνασμένου κορμιού μας...:xalara:Massage pleaseeeee:haha:

Οι υπόλοιπες μέρες κύλησαν σε παρόμοιους ρυθμούς, με εκδρομές σε όλους τους ναούς, τα ricefields, σε χωριά αποτραβηγμένα από το τουριστικό Μπαλί και φυσικά καλό φαγητό και ξεκούραση. Χωρίσαμε τις εκδρομές μας με βάση την τοποθεσία των αξιοθέατων σε ανατολικό,δυτικό και νότιο Μπαλί. Θα αναφέρω επιγραμματικά Tanah Lot,Uluwatuh,Beasakih,Ulun Danu,Tirta Empul κ.α. άπειροι ναοί,καθένας με τη δική του ομορφιά. Φυσικά πήγαμε Tegalalang και Jatiluwih Rice Terraces και για Luwak καφέ.
20161218_105719.jpg φυτείες..ανανά!!

Για φαγητό στο Ubud ανακαλύψαμε το ένα και μοναδικό Fair Warung, το οποίο σας προτείνω να επισκεφθείτε,γιατί συνδυάζει καλό φαγητό και καλό σκοπό,τα έσοδα του προσφέρονται για τον εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία. Επίσης φάγαμε στο Warung D'Atas καλό και αυτό. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο Jungle Fish!! Φανταστική ανακάλυψη μέσα στη μέση του πουθενά, πισίνες μέσα στο δάσος,φοβερό φαγητό,μια καλή εναλλακτική για μια χαλαρή μέρα με μπανάκι και άραγμα.:clap:
Έτσι πέρασαν οι μέρες με τα φιλαράκια μας,με ωραίες στιγμές γεμάτες γέλιο και όμορφες αναμνήσεις!

Η ιστορία θα συνεχιστεί με το 2ο μέρος, στο οποίο ήμασταν μόνοι. To be continued;)
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
IMG_20170111_101853_921.jpg

Μέρος 2ο

Αποχαιρετήσαμε με βαριά καρδιά τους φίλους μας και ξεκινήσαμε προς τον βορρά του νησιού και την Lovina. Πρέπει να πω,πως στην απόφαση μας να πάμε εκεί συνέβαλε,η αγάπη μας για τη θάλασσα και τα δελφίνια,αφού όπως είχαμε πληροφορηθεί στην θαλάσσια περιοχή της υπάρχουν πάρα πολλά δελφίνια τα οποία μπορείς να δεις με εκδρομές το ξημέρωμα κ.α. τέτοια ρομαντικά..
Είχαμε κανονίσει από το ξενοδοχείο την μεταφορά μας να κάνει ο Didi και στην διάρκεια της να επισκεφθούμε καταρράκτες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος που θα ήταν στον δρόμο μας. Έτσι και έγινε!! Είδαμε τους καταρράκτες Sekumpul και Gitgit, περιπλανηθήκαμε σε δάση και ανεβήκαμε στο view point για τις"δίδυμες" λίμνες Buyan/Tambligan.Όλα ήταν υπέροχα!!:clap:

Μέχρι που στον δρόμο για τη Lovina,το σκηνικό άλλαξε, οι ουρανοί άνοιξαν και μάλλον το κουμπί που τους κλείνει χάλασε γιατί δεν σταματούσε να βρέχει!o_O Οι δρόμοι ποτάμια και όσο πιο βόρεια ανεβαίναμε τόσο πιο ερημικές φαίνονταν οι περιοχές. Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, ο Ν. ήθελε να μου κάνει έκπληξη και είχε κλείσει ένα ολόκληρο apartment για μας.:xalara: Στην περιπλάνηση μας στην πόλη-χωριό καλύτερα, ανακαλύψαμε πως δεν είχε ψυχή...:confused: Τα μαγαζάκια που ήταν ανοιχτά σέρβιραν πολύ καλό φαγητό και ειδικά ψάρια και γαρίδες,τις οποίες τιμήσαμε δεόντως ..Απογοητευτήκαμε πολύ όμως όταν μας ενημέρωσαν,πως τις επόμενες δυο μέρες οι εκδρομές για την παρακολούθηση δελφινιών δεν θα γίνουν λόγω καιρού :cry: , την ίδια ώρα 5-6 κυριούληδες μας την"'επεσαν" για να μας πουλήσουν κοχύλια και ο τύπος στο μοναδικό exchange της περιοχής ήθελε γερό commision.. no way darling:mad:
Εκεί που αποφασίσαμε πως θα αράζαμε στο σαλόνι του υπερπολυτελούς διαμερίσματός μας και θα περνούσαμε τις μέρες με βουτιές , καταλάβαμε πως A/C υπήρχε μόνο στο δωμάτιο.:icon_evil: Εγκεφαλικό ο Ν. ο οποίος κυκλοφορεί στις Άλπεις με T-shirt...:suicide: Επειδή την επόμενη μέρα ήταν Χριστούγεννα και δεν θέλαμε να τα περάσουμε με την γκαντεμιά να μας τριγυρίζει..πήραμε την μεγάλη και σωστή όπως αποδείχτηκε απόφαση.. Φύγαμε το πρωί της άλλης μέρας για Kuta!!!

Στην Kuta μείναμε 3 μέρες στο J4 πάνω στην Legian, το οποίο αν και το κλείσαμε τελευταία στιγμή,ήταν αρκετά οιkoνομικό και μας άρεσε.ήταν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης,δίπλα στο Skybar. Στην Legian είναι μαζεμένα τα μπαρ και γενικότερα η νυχτερινή ζωή του Μπαλί. Έχοντας μεγαλώσει σε παρόμοια περιοχή,μπορώ να πω ότι μου θύμισε πολύ τα καλοκαίρια μου και μου άφησε μια καλή εντύπωση. Αν κάποιος μείνει περισσότερες μέρες στην Kuta θα του πρότεινα να μείνει Seminyak,όπου η περιοχή είναι περισσότερο ανεπτυγμένη και η θάλασσα πολύ καλύτερη. Επίσης η πόλη αυτή, έχει μεγάλη αγορά με μεγάλα εμπορικά κέντρα και περισσότερα δυτικού τύπου εστιατόρια αλλά και γνωστές αλυσίδες γρήγορου φαγητού.Εμείς για τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να φάμε στου Jamie Oliver,για αλλαγή από τα ινδονησιακά φαγητά που τρώγαμε καθημερινά .Μπορώ να πω ότι απ'όσα εστιατόρια του συγκεκριμένου σεφ έχουμε δοκιμάσει, αυτό μας άρεσε καλύτερα.

Στο Sanur περάσαμε τις υπόλοιπες μέρες των διακοπών μας, με βουτιές στην θάλασσα, ηλιοθεραπεία, water sports αλλά και επιπλέον εκδρομές.Επισκεφθήκαμε την Nusa Dua,όπου κάναμε seawalker, diving:sub: .Επίσης πήγαμε στο μεγαλύτερο πάρκο του Μπαλί αφιερωμένο στον θεό Garuda Wisnu,αλλά και στο Waterblow.Φάγαμε ψάρι στην παραλία,μέσα στην άμμο στην Jimbaran bay και καλύψαμε ό,τι δεν είχαμε δει μέχρι τότε με τα υπόλοιπα παιδιά.
Ιδιαίτερη εμπειρία θεωρώ,την αλλαγή του χρόνου στην παραλία του Sanur, στο Bamboo bar,το οποίο αγαπήσαμε. Έπειτα, το πρώτο ηλιοβασίλεμα του χρόνου θα μας μείνει αξέχαστο,αφού η παραλία είχε εξαφανιστεί και σιγά σιγά την βλέπαμε να <<γεμίζει>> ξανά με το νερό να επιστρέφει και να δίνει ζωή..

Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε εστιατόρια και μαγαζιά στο Sanur τα οποία μας άρεσαν πολύ. Πρώτα πρώτα το παγωτό του Massimo,είναι από μόνο του μια εμπειρία:icecream:, το ίδιο και οι μακαρονάδες του,αφού έχει μπροστά παγωτατζίδικο και πίσω ιταλικό. Λατρέψαμε το εναλλακτικό Casablanca και το πρωινό του Bali Buddha.Γενικότερα πάντως δεν μπορώ να πω ότι δεν μας άρεσε κάποιο εστιατόριο στην περιοχή.Οι επιλογές μας στην πλειονότητα μας δικαίωσαν.
20161227_120018.jpg Sanur beach

image-0-02-06-15ddb7c6f96fa1428166da0c7f41175fb4c7be4f8cd461b1c90070ee40453037-V.jpg Το πρώτο ηλιοβασίλεμα του χρόνου.

Κλείνοντας, μπορώ να πω πως το Μπαλί με ικανοποίησε πλήρως. Τόσο από θέμα αξιοθέατων,ανθρώπων, διασκέδασης,φύσης. Πιστεύω πως το διάστημα που μείναμε εκεί,μας έδωσε τη δυνατότητα να τα δούμε όλα και ταυτόχρονα να ξεκουραστούμε μετά από το τρελό πρόγραμμα των πρώτων ημερών.Δεν μπορώ να πω πως οι παραλίες του νησιού με ξετρέλαναν,όμως ως Ελληνίδα και δη νησιώτισσα, έχω θέσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά στο θέμα αυτό.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το Μπαλί,γιατί έχει πολλά να σας προσφέρει και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια και αν χρειαστείτε!!
:hug:
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
20161220_122820_HDR.jpg Σεβασμός στην κάθε θρησκεία και στις παραδόσεις των λαών στις χώρες που επισκεπτόμαστε,όσο ..ιδιαίτεροι κ' αν είναι οι κανόνες τους..;)

Σημειώσεις για το Μπαλί:
Αν θελήσετε να ταξιδέψετε για το Μπαλί,αρκεί να βγάλετε το διαβατήριο σας, το οποίο θα σας σφραγίσουν στην είσοδο και την έξοδο από τη χώρα.
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί αντικουνουπικό σπρέι και να φοράτε πάντα αντιηλιακό!!Ο ήλιος στο νησί καίει,ακόμα και στις πιο συννεφιασμένες μέρες
Η αγορά ενός σαρόνγκ είναι επιβεβλημένη αφού σε κάθε ναό επιβάλλεται να φοράτε το παραδοσιακό τους ένδυμα. Υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζάκια και διάφορες τιμές, οπότε είμαι σίγουρη πως θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει .
Ένας είναι ο τρόπος να κάνεις φτηνές αγορές στο Μπαλί και αυτός περιγράφεται με μια μόνο λέξη "Παζάρι" είτε αφορά τις τοπικές αγορές,είτε τα μαγαζιά,στους Μπαλινέζους αρέσει το παιχνίδι των τιμών αρκεί βέβαια να είναι σε λογικά πλαίσια.
Το συνάλλαγμα την εποχή που πήγαμε ήταν 1ευρω=14000ρούπια. Προσοχή στα μαγαζιά που κάνουν συνάλλαγμα, να προτιμάτε τα πιστοποιημένα μαγαζιά,τα οποία ξεχωρίζουν από μακριά.;)
Να προσέχετε όταν περπατάτε στους δρόμους,καθώς καθημερινά οι άνθρωποι προσφέρουν τα "δώρα" τους στους θεούς τους, τα οποία τα αφήνουν μπροστά στο δρόμο σε σπίτια μαγαζιά κλπ.Αυτά τοποθετούνται σε ένα αυτοσχέδιο "καλαθάκι" και είναι λουλούδια,τσίχλες,καραμέλες κλπ όπως επίσης ανάβουν και αρωματικά στικς. Αν πατήσεις τα αρωματικά στικς, σίγουρα ένα δάκρυ θα κυλήσει απ'τα μάτια σου..Δοκιμασμένο:bleh:
Μη διστάσετε να παρακολουθήσετε μια από τις αμέτρητες τελετές τους είτε αυτή είναι στους δρόμους και έχει μορφή παρέλασης, είτε μέσα στους ναούς. Προσωπικά το θεώρησα μεγάλη τιμή, όταν με κάλεσαν στο ξενοδοχείο μας στο Ubud να παρακολουθήσω μια ιδιωτική γιορτή. Ήταν πραγματικά μια όμορφη στιγμή του ταξιδιού μου.
Προσοχή στα μαϊμουδάκια..Είναι πολύ χαριτωμένα αλλά και πολύ πονηρά. Ειδικά στο Monkey Forest παραλίγο να μας πετύχουν στο κεφάλι με κάποιο μπουκάλι που έκλεψαν από έναν άλλο τουρίστα.(Μάλλον βάζουν στοιχήματα στο στόχο,δεν εξηγείται αλλιώς :haha:)
Τέλος, να δοκιμάσετε τα πάντα και να πάτε παντού, ακόμα και η Lovina,από την οποία περιμέναμε πιο ωραίες εικόνες, είχε κάτι να μας προσφέρει και πρόσθεσε μια ακόμα ανάμνηση από τα ταξίδια μας,όλα για κάποιο λόγο γίνονται άλλωστε..:innocent:

Thank you Bali..!!:lol:

 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
Αεροπορικά το άτομο 1100 μόνο για Μπαλί?
Κατάρ και Μπαλί,όλες οι πτήσεις με αποσκευές(το τονίζω γιατί πλέον δεν εννοείται ). Όμως μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι πτήσεις Ρόδο-Αθήνα,πάλι με αποσκευές. Οι εσωτερικές πτήσεις ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι πανάκριβες,γεγονός που αναφέρω και στην ιστορία μου. :)
 

emmanouella

Member
Μηνύματα
15
Likes
3
Κατάρ και Μπαλί,όλες οι πτήσεις με αποσκευές(το τονίζω γιατί πλέον δεν εννοείται ). Όμως μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι πτήσεις Ρόδο-Αθήνα,πάλι με αποσκευές. Οι εσωτερικές πτήσεις ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι πανάκριβες,γεγονός που αναφέρω και στην ιστορία μου. :)
Οκευ επειδή βρίσκω και εγώ γύρο στα 1000 ευρώ Μπαλί και Σιγκαπούρη με 15 κιλα και μ φαίνονται πανάκριβα. Ακόμη το σκεφτομαι η αλήθεια;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom