Μπαταρία φωτογραφικής,πόσο αντέχει στο κρύο?

Thanasis_S

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Διάσχιση της Γροιλανδίας
Καλησπέρα
Αν η μπαταρία της φωτ.μηχανής είναι λιθίου το πιθανότερο είναι οτι σε χαμηλές θερμοκρασίες θα έχεις απώλεια γύρω στο 20%-25% απο την κανονική διάρκεια.
Αυτό βέβαια σημαίνει οτι θα έχεις την μηχανή συνέχεια εκτεθειμένη στο κρύο και δεν θα την βάζεις ποτέ στην τσέπη ή σε τσάντα. Το manual της μηχανής έχει σίγουρα πληροφορίες για την διάρκεια της μπαταρίας κάθως και για τις θερμοκρασίες που αντέχει. Σε αυτές τις θερμοκρασίες βάλε και κάτι παρακάτω στο κρύο και κάτι παραπάνω στην ζέστη και είσαι εντάξει. Εχω τραβήξει σε θερμοκρασίες -15 και περισότερο και είχα μια απώλεια περίπου 35% (με καινούργια μπαταρία) στις φώτο που τραβάω με κανονικές συνθήκες αλλά η μηχανή και η μπαταρία ήταν διαρκώς εκτεθειμένες στο κρύο. Αν πιστεύεις (εγώ δεν το πιστεύω) οτι θα κυκλοφορίσεις με -35 βαθμούς τότε δες τις προδιαγραφές και της μηχανής αλλά και τις κάρτας γιατί και αυτές έχουν συγκεκριμένες αντοχές σε ζέστη και κρύο.
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Να προσέχετε τις μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας.

ΠΟΤΕ δεν μπαίνουμε από τα χιόνια, μέσα σε ένα ζεστό μέρος, κρατώντας τη μηχανή στο χέρι, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν υδρατμοί στο εσωτερικό της (από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας) και να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στη μηχανούλα, έως και να καταστραφεί. :(

Πρώτα την βάζουμε στη τσαντούλα της, στη θήκη της, ή κάπου τέλος πάντων και μετά μπαίνουμε στον ζεστό χώρο, ώστε να προλάβει εγκλιματιστεί σιγά - σιγά.


Όσοι φοράτε γυαλιά, θα ξέρετε πολύ καλά για ποιο φαινόμενο μιλάω.

:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.983
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom