Ιταλία Νάπολη: Τουριστικός οδηγός και βιντεο

vivika vika

Member
Μηνύματα
30
Likes
115
Πρόσφατα επισκέφθηκα τη Νάπολη. Κατέγραψα σε βίντεο το ταξίδι μου και μαζί με το παρακάτω άρθρο, ελπίζω να βοηθήσω όλους όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι εκεί.


Οι Ιταλοί λένε "τη Ναπολη ας δω και ας πεθάνω"!
Έτσι και εγω αποφασισα να επισκεφθω τη Ναπολη και να δω τι ειναι αυτο που την κανει τοσο ξεχωριστη.
Αφου εφτασα στο αεροδρομιο της Ναπολης, βρηκα το λεωφορειο που θα με αφηνε στον κεντρικο σταθμο Garibaldi και εβγαλα εισητηριο απο μεσα (το οποιο κοστιζει 5 ευρω).
Για τη διαμονη μου εκλεισα airBnB στην περιοχη του αρχεολογικού μουσειου. Αφου εφτασα σπιτι και αφησα τις αποσκευες μου, εφυγα για να αρχισω την εξερευνηση μου.
Ξεκινησα απο τη via Dei Tribunali, οπου ειναι ο ιδανικος δρομος για να σε βαλει στο κλιμα της πολης. Εδω θα βρειτε γραφικα σοκακια με απλωμενες μπουγαδες, οπως επισης και πολλα μαγαζακια με σουβενιρ και χειροποιητες κατασκευες, οπως ειναι οι φατνες για τις οποιες ειναι γνωστοι οι τοπικοι καλλιτεχνες.
Στο τελος της via Dei Tribunali βρισκεται ο καθεδρικος ναος Duomo. Η Ιταλια και ειδικα η Ναπολη εχει πολλες εκκλησιες, αλλα σας προτεινω να επισκεφθειτε αυτον τον ναο, οπου η εισοδος του ειναι ελευθερη και ειναι αφιερωμενος στον πολιουχο της πολης San Gennaro και μια φορα τον χρονο το αιμα του γινεται απο στερεο υγρο μπροστα στα ματια χιλιαδων πιστων.
Ακομα μία εκκλησια που αξιζει να επισκεφθειτε ειναι η Nuovo.
Η εισοδος ειναι ελευθερη, το εξωτερικο της ειναι πολυ εντυπωσιακο, αποτελειται απο πολλες μικρες πυραμιδες και δεν θυμιζει σε καμια περιπτωση εκκλησια, ενω το εσωτερικο ειναι ενα ιδιαιτερο κομματι της Ναπολιτανικης μπαροκ τεχνης.
Επόμενη στάση το κάστρο Nuovo, η εισοδος κοστιζει 6 ευρώ και ειναι δωρεαν για ατομα κατω των 18.
Μεσα θα βρειτε εκθεσεις απο τοπικους καλλιτεχνες. Το εσωτερικο του δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο οσο το εξωτερικο, ωστοσο εχει κατασπληκτικη θεα στο λιμανι της πολης.
Το μετρο θα σας βοηθησει πολυ στην μετακινηση σας, οποτε μην παραλειψετε να επισκεφθειτε τη σταση Toledo, μία ξεχωριστη φουτουριστικη πινελια μεσα σε μια τοσο κλασικη πολη.
Πολλοι θεωρουν πως ειναι η καλυτερη σταση μετρο μεσα στην Ευρωπη.
Με το τελευταιο φως του ηλιου εκανα μια βολτα στη piazza Plebiscito, εναν δρομο με πολλα επωνυμα καταστηματα, καφε και εστιατορια,
οπου με οδηγησε στο Palazzo Reale, το πιο εμβληματικο κτηριο της Ναπολης, σιγουρα θα το δειτε να δεσποζει στις περισσοτερες cart postal.
Αποφασισαμε να κλεισουμε μια τοσο γεματη ημερα, τρωγοντας την πιο νοστιμη πιτσα του κοσμου στην pizzeria di Michele. Η αναμονη εδω συνηθως ειναι απο 20 λεπτα εως μία ωρα.
Το μερος θα σας φανει γνωστο απο τη ταινια "Eat, Pray, Love" με τη Julia Roberts. Η πιτσα που κυριαρχει εδω ειναι η Margharita οπου ειναι στα χρωματα της ιταλικης σημαιας..
κοκκινο απο τη σαλτσα, λευκο απο τη μοτσαρελα και πρασινο απο τον βασιλικο.
Τελευταια μερα στη Ναπολη και πηραμε το τελεφερικ, που μας οδηγησε στο καστρο Sant'Elmo που βρισκεται στο ψηλοτερο σημειο της Ναπολης.
Η εισοδος ειναι ελευθερη και αξιζει να το επισκεφθειτε για να απολαυσετε την καλυτερη θεα της πολης, αλλα και του Βεζουβιου.
Δυστυχως ο χρονος μου ηταν περιορισμενος και δεν προλαβα να επισκευθω και το καστρο dell'ovo, το οποιο είναι κτισμένο πάνω σε νησάκι κοντά στη Santa Lucia.
Μεγαλόπρεπο σου προσφέρει ωραία θέα προς όλη τη Νάπολη.
Η Ναπολη ειναι ιδιαιτερη πολη και πολυ ξεχωριστη. Με το που πατησεις το ποδι σου εδω, ειναι σαν να εκανες ταξιδι στο χρονο. Γεματη απο παλιες εκκλησιες, καστρα και γραφικα δρομακια.
Αξιζει να την επισκεφθειτε, αλλα θα πρεπει να προσεχετε ιδιαιτερα τους τρελους οδηγους και φυσικα να δοκιμασετε την πιτσα τους και τις υπεροχες μακαροναδες.
 
Last edited by a moderator:

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μην ξεχνατε την pizza marinara στου michele που αλλωστε ειναι αρχαιοτερη εναμιση αιωνα της margherita. .

menu.jpg
 
Last edited:

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το βίντεο αφαιρέθηκε γιατί αντιβαίνει τους όρους του φόρουμ περί δωρεάν διαφήμισης. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τη συντονιστική ομάδα :)
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.209
Μηνύματα
883.798
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom