Δανία Νέα από Κοπεγχάγη και όχι μόνο..

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Ευχαριστωωω Kate237!

Valia 1234567, για δες αυτά :

http://www.studyguide.aau.dk/programmes/postgraduate/53233/
http://www.studyguide.aau.dk/programmes/postgraduate/78507/
http://www.studyguide.aau.dk/programmes/postgraduate/57384/
http://itu.dk/en/Uddannelser/Study-Programmes/MSc-in-Digital-Innovation-and-Management
http://www.kea.dk/en/programmes/academy-professional-degree-ap-programmes/

Γενικά τα κριτήρια οπως σου είπα δεν είναι αυστηρά, γενικά δεν κοιτάνε βαθμολογίες πτυχίου νομίζω, μετράει το cover letter που θα στείλεις όταν αιτιολογείς γιατί θέλεις να πας σε αυτή την σχολή και γενικά ζητάνε και IELTS ή TOEFL η proficiency.

Το κόστος ζωής δεν είναι ιδιαίτερα πιο ακριβό, τα super market είναι ίδια έως και φτηνότερα.. Τα ενοίκια είναι ακριβά αν ψάχνεις σε περιόδους που ψάχνουν όλοι είναι τρελές οι τιμές αλλά αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά συνεχώς, μέσα στην χρονιά έχει καλά ενοίκια μέχρι και στο κέντρο. Γενικά το ενοίκιο από 300 ευρώ σίγουρα υπολόγισε. Γενικά είναι φτηνότερα τα ενοίκια σε σχέση με Λονδίνο ας πούμε η Παρίσι, απότι ακούγεται..Και όλα τα μεταπτυχιακά τζάμπα :)

Τα εισιτήρια για Ελλάδα επίσης ακριβά τον χειμώνα σε σχέση προς άλλες χώρες. Το καλοκαίρι έχει charter πτήσεις και είναι φτηνότερα.

Γενικά πάρα πολλοι φοιτητές έχουν part time student jobs και είναι περίπου 12 ώρες την εβδομάδα. Και πληρώνουν το λιγότερο 12 ευρώ την ώρα :)

Και επίσης όταν έχεις μόνιμο συμβόλαιο για student job που δείχνει ότι δουλεύεις 12 ώρες την εβδομάδα, μετά από τρεις μήνες δουλειάς δικαιούσαι να κάνεις αίτηση για μία υποτροφία που δίνει το κράτος στους φοιτητές και είναι 700 ευρώ τον μήνα ! (Οι Δανοί δεν χρειάζεται καν να δουλεύουν και παίρνουν την υποτροφία μόνο επειδή είναι φοιτητές, οι international έχουν τον όρο να δουλεύουν)
 

valia1234567

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Φαίδρα, σε ΥΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν γνωρίζεις, τι δουλειά μπορεί να πιάσει ένας μεταπτυχιακός σπουδαστής?και αν υπάρχει κάποιος οργανισμός μέσα απ το πανεπιστήμιο(ή εκτός) που να μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση εργασίας.

Επίσης, μαζί με την υποτροφία έχεις και τα χρήματα απο την δουλεία?? ή αφού έχεις υποτροφία δεν σε πληρώνουν στην δουλειά πλέον??(για την υποτροφία εκτός του οτι χρειάζεται να έχει δουλέψει κανείς 3 μήνες υπάρχει και κάποια άλλη προυπόθεση? ή όσοι φοιτητες δουλεύουν, πέρνουν την υποτροφία) ...
Τα ενοίκια ξεκινάνε και απο 300?!!!! εντύπωση μου κάνει(καλή.. :) )...έχω ακουσε,πολύ υψηλές τιμές!!(οπως βλέπεις με απασχολούν αρκετά τα οικονομικά,αφού δεν θέλω να επιβαρύνω τους δικούς μου και ψάχνω να βρώ τρόπους )

Πως ήταν η προσαρμογή σου εκεί?? εννοώ με την γλώσσα,με τις παρέες, με το κλίμα.
Απ΄το πανεπιστήμιο και τον τρόπο που γίνεται το μάθημα, είσαι ευχαριστημένή?

Συγγνώμη για τις τοοοοοοοοοσες ερωτήσεις!!!! Σευχαριστώ και πάλι Α ΠΕΙ ΡΑ!!!!!!!!!!
 

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Χαχα τίποτα σιγά καλέ ! Με το πολύ το ψάξιμο τα έχω μάθει απέξω τα πανεπιστήμια και πού να ψάχνω..
Δουλειές γενικά προσφέρουν και οι εταιρείες, βγάζουν ανακοινώσεις για student jobs, αλλά υπάρχουν και τα κλασσικά, καφετέριες, μαγαζιά με ρούχα κτλ κτλ.
Επίσης τα περισσότερα μεταπτυχιακά έχουν ένα εξάμηνο για internship όπου είτε πηγαίνεις σε εταιρεία για πρακτική είτε κάνεις exchange ή κάποιο πρότζεκτ.
Αλλά το internship δεν μετράει για την υποτροφία. Η υποτροφία θέλει μόνιμο συμβόλαιο για student job και να φαίνεται καθαρά ότι δουλεύεις όχι περισσότερες από 15 ώρες νομίζω. Και ναι παίρνεις και της δουλειάς και την υποτροφία.
Τα ενοίκια είναι μεγάλη ιστορία, τον Σεπτέμβρη γίνεται χ α μ ο ς , το ψάξιμο πρέπει να αρχίσει Απρίλιο για να πετύχεις κάτι καλό. Εγώ όταν έψαχνα τον Σεπτέμβρη οι τιμές και η ζήτηση ήταν απίστευτα και έχω ένα σωρό γνωστούς που έμεναν σε hostel και σε short-term ενοίκια για 1-2 μήνες μέχρι να βρουν κάτι.
Τώρα αυτή την περίοδο βλέπω πολύ καλές προσφορές και ωραία διαμερίσματα και εστίες... Από τιμές έχει ποικιλία και δεν είναι καθόλο απίθανο να συναντάς 600 ευρώ για 20τμ πχ, αλλά αν ψάξεις βρίσκεις και με κάτω από 350.
Η υποτροφία νομίζω δεν έχει πολλές προυποθέσεις, μόνο αυτά που σου είπα, έχω ήδη δύο φίλες μου που την έχουνε πάρει. Αλλά γενικά θέλει προσπάθεια, δεν είναι όλα ρόδινα, θέλει να ψαχτείς, να κάνεις αιτήσεις κτλ κτλ... Και το να ψάχνεις σπίτι και να μην βρίσκεις είναι αρκετά αγχωτικό :)
 

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Η προσαρμογή μου προσωπικά, πολύ καλή... Οι Δανοί πολύ καλοί και φιλικοί με τους international students, σκέψου ότι μέχρι και μεταξύ τους μιλάνε στα αγγλικά όταν είμαστε ξένοι μπροστά. Τους συμπαθώ πάρα πολύ.Βέβαια ξέρω και πολλούς με όχι την ίδια άποψη με εμένα, που βρίσκουν τους Δανούς απόμακρους και ψυχρούς, αλλά προσωπικά διαφωνω !
Μαθαίνω και την γλώσσα ναι, εχει στο πανεπιστήμιο δωρεάν μαθήματα... Στην αρχή η γλώσσα είναι πραγματικά πολύ πολύ δυσνόητη, σκέψου ότι το "meget" προφέρεται "μαλ " για παράδειγμα! Αλλά συνιθίζεται. Και όλοι μα όλοι μιλάνε αγγλικά.
Και με το πανεπιστήμιο είμαι πολύ ευχαριστημένη και από παρέες, προσωπικά έκανα πιο πολλές απο όσες ειχα στην Ελλάδα γιατί εδώ έχει ένα σωρό φοιτητές από άλλες χώρες που έρχονται μόνοι και ψάχνουν για παρέα, οπότε είναι εύκολο να δεθείς. Πολλά πολλά πάρτυ, Παρασκευοσαββατοκύριακο του δίνουν και καταλαβαίνει...
Αλλά εξαρτάται και από το πανεπιστήμιο σου η εμπειρία σου εδώ, γιατί πχ στο Copenhagen University (KU) αλλάζεις συμφοιτητές διαρκώς λόγω των πολλών μαθημάτων επιλογής και δεν δένεσαι με το τμήμα σου.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη πάντως. Και η βροχή είναι λιγότερη από αυτή που περίμενα.. Το κρύο ίσως λίγο περισσότερο χαχα..
 
Last edited by a moderator:

GEORGE91

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σου Φαίδρα, ήθελα να σε ρωτήσω τι παίζει με το βαθμο του πτυχίου για μεταπτυχιακό στη Δανία?Πόσο θεωρείται ένας καλός βαθμός και αν χρειάζεται να ξέρεις και τι γλώσσα εκτός αγγλικά.
 

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Γεια! Η αλήθεια είναι δεν ξέρω τι παίζει με τους βαθμούς πτυχίου, δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο. Γενικά δεν υπάρχουν απαιτήσεις σε σχέση με βαθμούς στα πανεπιστήμια της Δανίας. Επίσης κάποια πανεπιστήμια λένε ότι είναι μη-ανταγωνιστικά, που σημαίνει ότι δεν κοιτάνε βαθμούς για να σε δεχτούνε αλλά έχει σχέση η σειρά προτεραιότητας. Έχει σχέση η ζήτηση και το αντικείμενο, δήλαδή κάποια μεταπτυχιακά προσελκύουν πολύ κόσμο, και συνήθως το γράφει όταν κάνεις την αίτηση ότι έχει μεγάλη ζήτηση και αναγκαστικά αν χρειαστεί θα κοιτάξουν βαθμούς. Επίσης ίσως κοιτάνε συγκεκριμένους βαθμούς αλλά και πάλι θα το λέει όταν κάνεις την αίτηση στα requirements. Μόνο αγγλικά χρειάζονται, αλλά υπάρχουν και μεταπτυχιακά μόνο στα δανικά. Ελπίζω να σε κάλυψα !
 

Eleftheria1992

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σου Φαίδρα!
Είμαι φοιτήτρια και σπουδάζω στη Ρόδο στο τμήμα νηπιαγωγών. Σκοπεύω να ρθω για erasmus placement του χρόνου στην κοπεγχαγη και θα θελα αν μπορείς να μ ενημερώσεις σχετικά με τη διαμονή. Τα ενοίκια που κυμαίνονται περίπου? Είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπιτι περιπου προς τον Δεκέμβρη που σκοπεύω να ρθω εγω?
 

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
157
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Τα εισιτήρια για Ελλάδα επίσης ακριβά τον χειμώνα σε σχέση προς άλλες χώρες. Το καλοκαίρι έχει charter)
Επειδή μέσα Αυγούστου πρεπει να ειμαι στο lund, στην Σουηδία και απο οτι είδα το βολικότερο αεροδρομιο ειναι της Κοπεγχάγης, μπορεις να μου δώσεις μια κατεύθυνση για τις charter πτησεις που έχεις εντοπίσει;
 

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Επειδή μέσα Αυγούστου πρεπει να ειμαι στο lund, στην Σουηδία και απο οτι είδα το βολικότερο αεροδρομιο ειναι της Κοπεγχάγης, μπορεις να μου δώσεις μια κατεύθυνση για τις charter πτησεις που έχεις εντοπίσει;
Rebequita, συμφωνώ, η norwegian έχει κυρίως απευθείας για Ελλάδα... Αλλιώς είναι και η sas σε συνεργασία με aegean , από Αθήνα, ενώ η norwegian έχει πτήσεις από τουριστικά μέρη, νησιά κυρίως, απευθείας για Κοπεγχάγη... Υπάρχει και το αεροδρόμιο του Malmo που είναι δίπλα στο Lund αλλά δεν ξέρω τι πτήσεις έχει.


Γεια σου Φαίδρα!
Είμαι φοιτήτρια και σπουδάζω στη Ρόδο στο τμήμα νηπιαγωγών. Σκοπεύω να ρθω για erasmus placement του χρόνου στην κοπεγχαγη και θα θελα αν μπορείς να μ ενημερώσεις σχετικά με τη διαμονή. Τα ενοίκια που κυμαίνονται περίπου? Είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπιτι περιπου προς τον Δεκέμβρη που σκοπεύω να ρθω εγω?
Γειά ! Εε τα ενοίκια έχουν μεγααλη διακύμανση, ανάλογα με την εποχή και την περιοχή...Ξέρω από 300 ευρώ για ένα δωμάτιο αν είσαι πολυυυυυυυ τυχερή (αλλά υπάρχουν κ αυτα) αλλά το συνηθισμένο είναι από 400-500 ευρώ και ανεβαίνει όσο θες.... Αν θέλεις εστία, νομίζω ότι αν κάνεις τώρα αίτηση, θα σε έχουν πάρει σε κάποια μέχρι τον Δεκέμβρη, δες εδω για τις εστίες https://www.kollegierneskontor.dk/
 
Last edited by a moderator:

VassoStav

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σου Φαίδρα!
Επειδή θα έρθω Κοπεγχάγη τώρα τον Σεπτέμβρη και έχω σκοπό -οπωσδήποτε- να βρω δουλειά...από την εμπειρία σου, βρίσκεις εύκολα part-time job αν δεν μιλάς τη γλώσσα της χώρας? Στο site του CBS λέει οτι οι πιθανότητες στενεύουν αν μιλάς μόνο αγγλικά....
 

Frabala

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σου Φαίδρα! Ονομάζομαι Χαρά.
Με χαροποίησε ιδιαίτερα η προσπάθειά σου αυτή να βοηθήσεις νέους που ψάχνονται για σπουδές. Ψάχνω εδώ και κάποιον καιρό ανθρώπους που γνωρίζουν για σπουδές στην Δανία και .. να' σαι! Έχω πτυχίο φυσικής και ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στην θεωρητική φυσική ( αστροφυσική, κοσμολογία, υψηλές ενέργειες). Θα μπορούσες να με ενημερώσεις σχετικά; Για δίδακτρα, απαιτήσεις και γενικά γνωρίζεις που μπορώ να απευθυνθώ; Θα περιμένω απάντησή σου, σ' ευχαριστώ και πάλι μπράβο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom