Νέοι φόροι στους ταξιδιώτες.

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.589
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Αιφνιδίασε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνοντας νέα δέσμη φόρων που θα επιβαρύνει μία μεγάλη μερίδα ταξιδιωτών. Αξιοποιώντας πληροφορίες ότι οι ταξιδιώτες που οργανώνουν μόνοι τα ταξίδια τους εξοικονομούν αρκετά χρήματα έναντι αυτών που ταξιδεύουν με γκρουπ των ταξιδιωτικών πρακτορείων, το υπουργείο αποφάσισε να φορολογήσει αυτό το κέρδος, θεωρώντας το τεκμαρτό καθαρό εισόδημα. ....Αναλυτικότερα ο κ. Υπουργός αποκάλυψε ότι εδώ και λίγα χρόνια, στελέχη του υπουργείου συλλέγουν πληροφορίες από διαδικτυακούς τόπους με ταξιδιωτικό περιεχόμενο και υπό τον μανδύα του μέλους, παροτρύνουν ταξιδιώτες σε συγγραφή ιστοριών και αποκάλυψη στοιχείων, εντοπίζουν, καταγράφουν και φακελώνουν φορολογητέα ύλη. Υπό αυτό το πρίσμα ο Γραμματέας Αποκωδικοποίησης Λίστας Ατομικών Ταξιδίων εισηγήθηκε στον Υπουργό ΦΠΑ με συντελεστή 23 %, ο δε Σύμβουλος Ακτοπλοϊκών Μεταφορών Ιδιοτύπου Ωκεανίου Ναυσιπλοΐας εισηγήθηκε φόρο εισοδήματος 10 % στο παραπάνω προσδιοριζόμενο κέρδος..... Συνεχίζοντας ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση της Επιθεωρητού Ρύθμισης Συναφών Ημερομισθίων για υποχρέωση καταβολής ενός ενσήμου Ι.Κ.Α. ανά ημέρα ταξιδιού αλλά με αρκετές επιφυλάξεις εξετάζεται το προσχέδιο του Τμηματάρχη Ρεαλιστικών Αεροπορικών Βαθμονομήσεων και Εισηγητή Λαοφιλών Λύσεων Εστίασης - Ροφημάτων, για Φ.Π.Α. με συντελεστή Πολυτελείας 46%, ειδικά για ταξίδια σε Μπουρκίνα Φάσο με το αιτιολογικό του συμπιεσμένου κόστους και άρα του μεγάλου κέρδους του ταξιδιώτη, θεωρώντας ότι λόγω του πλήθους των Ελλήνων ταξιδιωτών προς την παραπάνω χώρα, δυνατόν να προκληθεί έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και κίνδυνος διαταραχής των διπλωματικών σχέσεων. ....Ακόμη διευκρίνισε ότι το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου σύμφωνα με ρύθμιση του Διευθυντή Μηχανογραφικής Διασφάλισης Ομογενών Κινήσεων δεν θα κάνει διάκριση στις ονομασίες με ταυτόσημη γραφή και έτσι θα επιβάλλονται οι ίδιοι ανώτατοι φόροι είτε πρόκειται για ταξίδι σε Ρίο ντε Τζανέιρο είτε σε Ρίο –Αντίρριο. ....Τέλος χαρακτήρισε ως «κακόβουλα μυθεύματα» φήμες προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Καρατζαφέρη ότι θα επιβάλλεται η ειδική εισφορά ρύθμισης ημιυπαιθρίων χώρων σε ταξιδιώτες που διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο υποχρεωτικής δήλωσης των αντισκήνων άνω των 2 ατόμων στο έντυπο Ε9 κατά πρόταση της Λογιστού Υποχρεωτικής Δήλωσης Αντισκήνων. ....Για «ανεπαρκή ημίμετρα» και «ατολμία» έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο όποιος ζήτησε να φορολογηθούν προκαταβολικά τα μελλοντικά διηπειρωτικά ταξίδια που θα οργανωθούν από ιδιώτες σε βάθος πενταετίας, σύμφωνα με εισήγηση του Τομεάρχη Οικονομικών Υποθέσεων Μελλοντικής Προπαρασκευής Ιδιωτικώς Οργανωμένων Ταξιδίων Ιδιαιτέρας Σπουδαιότητος. ....Στο νομοσχέδιο αντέδρασε έντονα η κ. Παπαρήγα ζητώντας να εξαιρεθούν «οι άνθρωποι του μεροκάματου» αλλά ο υπουργός ήταν κάθετος. Δεν θα γίνει καμία εξαίρεση είπε και θα φορολογηθεί ο κάθε πολίτης αδιακρίτως. - Είτε είναι μεροκαματιάρης είτε είναι ταβερνιάρης - συμπλήρωσε επί λέξει.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Καλή Πρωταπριλιά!
Σιγά μην το πιστέψω...
Αλλά για καλό και για κακό, να πώ σ'αυτούς που βάζει το υπουργείο να διαβάζει τις ιστορίες μας, ότι δεν πήγα Ν.Υ. ψέμματα τα έγραψα όλα!!

Ρε μπας και ο Def είναι του υπουργείου;;; :haha::haha:
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Καλό μήνα !
Και κάθησα και το διάβασα όλο !:p
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Καλο!!!!:haha::haha::haha::haha:
Αν και στην αρχη τρομαξα...:bleh:
 

coconut

Member
Μηνύματα
167
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Καλο μηνα σε ολους!Ομολογω οτι τρομαξα μ αυτα που διαβασα.
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Σας ενημερώνω ότι, ύστερα από εκτενή έρευνα, αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του μέλους McElk, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν φέρει αυτό το όνομα τυχαία, εφόσον το Mc βρίσκεται εκεί για αντιπερισπασμό. Το αληθινό του όνομα είναι Elk. Ελληνική Κυβέρνηση. Πιάστε τα τοτάλ και ας αρχίσουν οι χοροί.
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
χαχχαχαχαχα!μες στον υπνο σου το σκεφτοσουν?????
καλο μηνα!
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα είχε πλάκα ως πρωταπριλιάτικο,αν δεν υπήρχε ο Taver!!!
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Τώρα που το αναφέρει ο sprom σκέφτομαι ετούτος ο McElk μου φαίνεται πολύ σκοτεινός τύπος:cool:.

Δεν ξέρουμε τίποτε για αυτόν/ην ούτε καν το φύλλο του/της. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ξυπνάει στις 5.00 το πρωί (ή ξενυχτάει ως τότε) για να ποστάρει ένα άρθρο που φαινομενικά είναι απάτη. Όμως μήπως λέω μήπως είναι όντως μυστικός πράκτορας της κυβερνήσεως και αφού μάζεψε τόσα χρόνια όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν από αθώους και ανυποψίαστους ταξιδευτές, τώρα πάει να μας προετοιμάσει για τις ερχόμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις εις βάρος μας;
χμμμ

 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.405
Αν δεν φωτογράφιζες το site μπορεί νάπιανε το αστείο...
Πολύ καλή προσπάθεια όμως....
Καλή Πρωταπριλιά.......και καλό μήνα :) to everybody..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν θα γίνει καμία εξαίρεση είπε και θα φορολογηθεί ο κάθε πολίτης αδιακρίτως. - Είτε είναι μεροκαματιάρης είτε είναι ταβερνιάρης - συμπλήρωσε επί λέξει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom