Νέος κοροναϊος- Και τώρα τι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
Εξαλλου η μασκα δεν προστατευει απο τον κορωνοιο του Ουχαν, οπως εχει τονιστει απο τον WHO με εμφαση.
Δεν είναι έτσι.

Η μάσκα προστατεύει τους υγιείς από τους νοσούντες που την φορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τους υγιείς σε συνδυασμό με πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, εκτός αν είσαι σε απόσταση αναπνοής από κάποιον νοσούντα που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αρκετή γιατί καμιά μάσκα αυτού του είδους δε μπορεί να φιλτράρει στο μέγεθος των ιών. Λέει χαρακτηριστικά ότι είναι ένα από τα προστατευτικά μέτρα.

Σε απόσταση 2 μέτρων μπορούν να κρατήσουν τα σταγονίδια που περιέχουν ιούς, φθάνει να εφαρμόζουν και να χρησιμοποιηθούν σωστά (πχ να μην την πιάσεις απ'έξω για να την βγάλεις και μετά τρίψεις την μύτη σου).

Το πρόβλημα είναι ότι η λάθος χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ψευδή αίσθηση ασφάλειας και γι αυτό και η ανακοίνωση. Γενικά είναι πολύ δύσκολο να μη κάνεις το λάθος αν δεν είσαι εκπαιδευμένος, πχ μπορεί να πλύνεις τα χέρια σου και να την πατήσεις κλείνοντας την βρύση ή από το πόμολο της πόρτας βγαίνοντας, ενώ νομίζεις ότι είσαι καθαρός.

Επίσης δεν προτείνεται η αλόγιστη χρήση σε περιοχές που δεν υπάρχει λόγος.

https://www.who.int/publications-de...of-the-novel-coronavirus-(2019-ncov)-outbreak
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Σωστα. Νομιζω ομως οτι σιγα σιγα θα πρεπει να περιμενουμε update απο τον WHO, καθως απο τη στιγμη της ανακοινωση της 28ης Ιανουαριου που τα περιστατικα ηταν 6000+ ισως τα δεδομενα ειναι αλλα σημερα που ειναι 41000, μολις σε λιγες μερες.
Ηδη δημοσιευονται πολυ πλουσιοτερα στατιστικα στοιχεια και σταδιακα θα ξεκαθαρισει το θεμα της θνησιμοτητας που ειχε βασιστει σε πρωιμο μοντελο υπολογισμων.
Οχι τιποτε αλλο, να δουμε λιγο πιο σοβαρες οδηγιες απο το ελληνικο δημοσιο προς τις δημ. υπηρεσιες, εκτος απο τις γνωστες "να σαπουνιζετε τα πομολα" που γελανε και τα πομολα.
 
Last edited:

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
"Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς" Donald Trump

Αφού το είπε ο πλανηταρχης...
Δεν το είπε μόνον ο πλανητάρχης. Το είχε γράψει πριν από 12 μέρες η εφημερίδα The Phnom Penh Post αλλά το γράφουν και σήμερα οι Straits Times της Σιγκαπούρης (μια από τις σοβαρότερες πηγές πληροφόρησης - όπου μπορεί κάποιος να διαβάσει και πώς αντιμετωπίζει την κρίση ένα σοβαρό κράτος).
Αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι το τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο που ξεκινάνε τον Ιούλιο. Εάν δεν βρεθεί το εμβόλιο τους επόμενους 2-3 μηνες, αμφιβάλλω εάν θα πραγματοποιηθούν τελικά..
Πάντως, στη Σιγκαπούρη ήδη δοκιμάζουν φάρμακα κατά του HIV με θετικά - λένε - αποτελέσματα, ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία από τους επιστήμονές τους ότι θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν κάποιο εμβόλιο μέσα σε 3-4 μήνες.
 

Pierre_1976

Member
Μηνύματα
512
Likes
853
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Αν πάντως υπάρχουν απαγορεύσεις εισόδου σε Κινέζους και ταξιδιωτικές οδηγίες για Κίνα .... βλέπω να αποκλείεται και η μεγαλύτερη χώρα και η τρίτη μεγαλύτερη αποστολή ...από το Τόκιο...(
Από τη μια οι Ρώσοι από την άλλη οι Κινεζοι) .μια με τελωνειακούς Δασμούς μια με Ιούς έχουν βαλθεί να ξετιναξουν την Ν.1 χώρα του πλανήτη... ή μου φαίνεται;
 
Last edited:

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εκτός από πληθυσμό ...και εξαγωγές πολυπληθέστερη αποστολή αθλητών στους ΟΑ...θες να σου πω κ άλλα;
Αυτά που ανέφερες (εκτός των εξαγωγών) - προσωπικά - δεν μου λένε τίποτα αλλά, ΟΚ, ας το αφήσουμε γιατί θα είμαστε off-topic.
 

Kostass

Member
Μηνύματα
213
Likes
362
Φορανε μασκα γιατι η κοινη γριππη θεριζει και για πρωτη φορα κλεινουν σχολεια λογω ελλειψης μαθητων. Εξαλλου η μασκα δεν προστατευει απο τον κορωνοιο του Ουχαν, οπως εχει τονιστει απο τον WHO με εμφαση.
Μη βγαζετε ακυρα συμπερασματα, ο μεσος Αθηναιος ανησυχει για τη γριππη.
Πρώτον ο H1N1 δεν είναι η κοινή γρίπη(μη μπερδεύεσαι) και δεύτερον ο Έλληνας δε φοράει τη μάσκα γι αυτό.Εγω πέρυσι δεν έβλεπα μάσκες στα μμμ.Τωρα με τον κοραναϊο ο φόβος φυλάει τα έρημα που λένε κι ο κόσμος είναι υποψιασμένος και περισσότερο φοβισμένος από κάθε άλλη φορά. Παρόλο που απ ότι φαίνεται ο ιός είναι λιγότερο επικίνδυνος από τη γρίπη ειναι ομωσ περισσότερο μεταδοτικός. Όσον αφορά τη γρίπη δεν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο από ότι πέρυσι.Η χώρα μέχρι τέλος Μαρτίου 2019 ειχε 154 θανάτους.φετος ως τώρα έχουμε 38.
 
Last edited:

Ανθηg

Member
Μηνύματα
13
Likes
67
Το οτι εχει λιγοτερους απο τη Γερμανια απο που πηγαζει;;
'
Αναλογικά.
Παρακολουθώ εδω και 15 μέρες τις αναλογίες των κρουσμάτων πως κινούνται ανα χωρα και η Ταυλάνδη ήταν απο την αρχη η 2 χώρα που είχε πολλά κρουσματα. Η Σιγκαπούρη όταν η Ταυλάνδη είχε 12 είχε 1 και το Χονκ Κονγ και το Τόκιο επίσης. Καθημερινά διπλασιάζονται τα κρούσματα σε ολες τις χώρες πλήν της Ταυλάνδης που ανεβάζει μόνο τους recovered. Η Γερμανία που έχει λιγότερους κινέζους και απο την Ελλάδα, απο 1 κρούσμα πριν μια εβδομάδα εχει ήδη 14 και η Ταυλάνδη παπατζάμ έχει μόνο 32? Που αν σε κατεβάσουν στο Πουκέτ χωρίς να σου πουν που είσαι νομιζεις οτι πατάς Κίνα,

Η Ταυλάνδη είναι η χώρα της Ελευθερίας αρκεί να μη θίξεις τη πολιτική τους και τα συμφέροντα τους γενικά. Είναι η χώρα που προστατέυει τον σεξοτουρισμό για να έχουν τουριστες και θα κολλήσει να αποκρύψουν τους ασθενείς?

Τώρα κατανοώ ότι δεν είναι καλό να παραπληροφορούμαστε και μεταξύ μας, αλλά καλυτερο δεν είναι να μας παραπληροφορεί και η χώρα... προκείμενου να έχει τουρίστες. Δεν εχω διάθεση να σπείρω πανικό αλλά παιδιά όταν γνωρίζεις κάποια δεδομένα ο εγκέφαλος σου χτυπάει καμπανάκι και ούχι ο φόβος και φυσικά δεν θέλω και κανένα Ταυλανδό να μας κοροιδεύει μες στα μάτια μας. Προσωπικά έχω θυμό και όχι φόβο.

Τον θυμό μου εκφράζω.

Πές φίλε έχω 200 ασθενείς αλλά έχω και ένα κοκτέιλ που θα σε θεραπεύσει και θα στο δώσω τζάμπα πριν μπεις στη μπάγκλα και θα αποφασίσω εγώ αν θέλω να το παίξω επαναστάτης του Κοροναιού και να μπω στο αεροπλάνο να έρθω να αποδείξω ότι τα ΜΜΕ και η τρομολαγνεία δεν με επηρεάζουν αλλα να παίζουμε έντιμα. Όχι άτιμα.

Και φυσικά όταν έχεις ξέγνοιαστους τους πολίτες φυσικά ο Ιος πολλαπλασιάζεται εν αγνοια και ταχύτατα. Αυτό είναι η βόμβα.
 

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
Δεν είναι μόνο η Ταυλάνδη, το Βιετνάμ, Λάος, Μύανμαρ, Καμπότζη, Νεπάλ ή ακόμα και η Ρωσία που μοιράζεται σύνορα και άμεσο εμπόριο στην ανατολική πλευρά της με κίνα έχουν επίσης ελάχιστους.

Από την άλλη το Hong Kong, Macau και Taiwan έχουν ελάχιστα κρούσματα συγκριτικά με τον αριθμό δεκάδων χιλιάδων ατόμων που περνάνε/περνάγανε τα σύνορα κάθε μέρα αεροπορικώς και οδικώς από Κίνα μέχρι και πολύ πρόσφατα. Γιατί δηλαδή θεωρείς ότι η Ταϊλάνδη που έχει τουρίστες είναι σε χειρότερη μοίρα από τις χώρες που "είναι" κίνα;

Μήπως όλες οι χώρες είναι "άτιμες" τελικά ή μήπως είναι πιο εύκολη η εξήγηση ότι δεν ξέρουμε ακόμα πολλά πράγματα για την ασθένεια και τους τρόπους που μεταδίδεται; Σίγουρα αληθοφανή μπορεί να είναι πολλά συμπεράσματα, αλλά το αν είναι αληθή είναι άλλο πράγμα.
 

athinapo

Member
Μηνύματα
12
Likes
25
Καλημερα !
Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις τι εχουν απογινει τα κρουσματα της Ευρωπης!
Ξερει κανεις;Αν εχει ακουστει καποιος θανατος , εχουν θεραπευτει ;
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Καλημερα !
Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις τι εχουν απογινει τα κρουσματα της Ευρωπης!
Ξερει κανεις;Αν εχει ακουστει καποιος θανατος , εχουν θεραπευτει ;
Σύμφωνα με το παρακάτω site δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάποιος θάνατος στα κρούσματα εντός Ευρώπης.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom