Δανία Να ζει κανείς ή να μη ζει?

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Μαθαινοντας δανεζικα και σαλσα!

Οταν ο διαδοχος εχει ηδη παντρευτει, ο γκομενος σου δεν ειναι Δανος και ολοι οι Δανοι μιλανε αγγλικα (και κανεις ξενος δανεζικα), πειτε μου, ποιος ο λογος να παρακολουθεις τα μαθηματα? Ο Jacobo την κοπανουσε συχνα προφασιζομενος πονοκεφαλους (ασχετα που μετα ολο το απογευμα επαιζε ποδοσφαιρο), εμεις πασχιζαμε να μαθουμε τα 105 διαφορετικα φωνηεντα που εχει η γλωσσα (η προφορα τους ειναι σαν να μιλας γερμανικα και ταυτοχρονα να προσπαθεις να ξερασεις) και παραλληλα ψαχναμε τροπο να περασουμε δημιουργικα το χρονο μας. Και τοτε ηρθε ο Juan Carlos (ειπαμε, οταν θελεις κατι πολυ...). Ο Juan Carlos λοιπον ειναι μεξικανος, καθηγητης φωτογραφιας στο κολεγιο και ορισμος του πολιτη του κοσμου. Εχει ταξιδεψει και ζησει σε πολλες χωρες κανοντας διαφορες δουλειες και κατεληξε λογω μιας κοπελας στη Δανια (μονο ετσι καταληγεις εκει μαλλον-και ο γκομενος της Ιγκε Μαροκινος ηταν!). Ο Juan Carlos βλεποντας τη βαρεμαρα μου ή ισως μην αντεχοντας τη γκρινια μου, προσφερθηκε να μου μαθει σαλσα! Αν κατι μου εμεινε απο αυτο το σεμιναριο, εκτος απο το χαρτι που πιστοποιει οτι ξερω δανεζικα (παρολο που δεν ξερω!) και τη φιλια με υπεροχουν ανθρωπους, ειναι η σαλσα! Μαθαιναμε τα βηματα ακουγοντας το La vida es un carneval απο το soundtrack της ταινιας Amores Perros. Και στροφες και φιγουρες και λικνισματα... Αχ, τι μου θυμισατε τωρα...
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Αχινε να σου υπενθημισω οτι μονη σου τα θυμασε και τα μοιραζεσαι μαζι μας!
Επισης εκτος απο το πιστοποιητικο γλωσσας,στη χωρα σου γυριζεις και με εναν γαμπρο; Δηλαδη οποιος θελει να βρει γαμπρο ή νυφη απο το εξωτερικο να τρεξει σε αυτα τα σεμιναρια; :haha:
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Μα βρε αχινούλα, τον αφήνουν τον Ισπανό έτσι ανεκμετάλλευτο? Α πα πα, δεν τα κάνουν τέτοια λάθη. Για λέγε λοιπόν για τον Μεξικάνο...έχει αρχίσει κι έχει περισσότερο ενδιαφέρον ;). Έχω πάρει ποπ-κορν και περιμένω!

Πέρα από την πλάκα, περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια... :D
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Οι ερωτικές ιστορίες πουλάνε πάντα! :haha:

Εγώ πάντως σε παρακολουθώ Αχινέ! :clap:
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
χαλια τα περασες αχινε :D....μεξικανοι, ισπανοι, απορω τι ερχεται στη συνεχεια....????:bleh: και μην ανησυχεις η σαλσα ειναι πιο διεθνης γλωσσα απο τα δανεζικα.....:D
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Παιδια, ο μεξινακος ηταν λιγο μεγαλος για τα γουστα μου, αλλα πολυ γοητευτικος. Μπορειτε να τον δειτε στη σελιδα του ipc, διδασκει ακομα εκει. Μfish, μετα (την προταση απο τον ισπανο και τη σαλσα με τον μεξικανο) ο μονος που ηρθε ηταν ο τοτε γκομενος και νυν συζυγος για επισκεψη και ισως και επιθεωρση (με τοσους αντρες που κυκλοφορουσαν εκει!) :)
Getxo, στο σεμιναριο ηταν ενα ζευγαρι (αυτος ρουμανος, αυτη φινλανδη), οι οποιοι ειχαν γνωριστει σε προηγουμενο σεμιναριο και επροκειτο να παντρευτουν! Αρα ναι, αν θελει κανεις γαμπρο ή νυφη και δεν βρισκει τιποτα στην πατριδα του, ας κανει ενα περασμα απο κανενα σεμιναριο. Και μεταξυ μας, επαιζαν παρα πολλα ειδυλλια (αλλωστε προσφερεται το περιβαλλον: απειρες νεες γνωριμιες, χαλαρη κατασταση, χωρα που δε σε ξερει κανεις...). Μου φαινεται οτι μονο εγω το επαιζα πιστη πηνελοπη! :)
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Ο Aymard, η ταξη και μια τουρτα!

Στο κολλεγιο χωριστηκαμε σε τμηματα αναλογα με το επιπεδο μας. Εγω ημουν φυσικα στο τμημα των αρχαριων, μαζι με την Αννα, τον κοπανατζη Jacobo, τη Nayeli (απο μτερα Δανη και πατερα Μεξικανο-τρελος συνδυασμος, μεγαλωμενη ομως στο Μεξικο, οποτε απο Δανεζικα ηξερε μονο λιγες λεξεις), γη Μιχαλ (Ισπαηλινη, που ομως εζησε μεγαλο κομματι της ζωης της στη Νεα Υορκη-απιθανος τυπος!) και διαφορους αλλους. Με συνοπτικες διαδικασιες με επελεξαν εκπροσωπο της ταξης (τρομαρα μου!). Ενα απο τα καθηκοντα μου, εκτος απο την τακτικη συμμετοχη μου σε συζητησεις μαζι με τους υπολοιπους εκπροσωπους των τμηματων και τον Κριστοφ (διευθυντη του θερινου τμηματος του κολλεγιου) για να κανονιζουμε διαφορα διαδικαστικα, ηταν και να συντονιζω τη δουλεια στην τραπεζαρια! Τι ειναι αυτο, θα μου πειτε?
Καθε εβδομαδα, μια ταξη αναλαμβανε να βοηθαει στο να στρωνεται η τραπεζαρια για το φαγητο και φυσικα μετα να μαζευει τα λερωμενα πιατα και να καθαριζει τα τραπεζια (τουλαχιστον δεν καναμε λαντζα!). Ετσι, συντονιζοντας τη δουλεια στην τραπεζαρια γνωρισα το μαγειρα. Ο Aymard, παλαιστινιος προσφυγας στη Δανια, μαγειρευε το νοστιμοτερο φαι που εχω φαει (μετα τη μαμα μου και τα προφιτερολ του LeftrisB!). Καναμε καλη παρεα και μιλουσαμε με τις ωρες για τις πατριδες καιτις εμπειριες μας. Αγαπουσε πολυ την Ελλαδα και ετσι δεχθηκε με χαρα να ετοιμασει τα εδεσματα για ενα παρτυ εκπληξη για τα γενεθλια της Αννας, οπως επισης να μας δανεισει και το χωρο του. Να σημειωσω εδω οτι ολοι οι καθηγητες και οι υπαλληλοι του κολλεγιου ειχαν διαμερισματακια με αυλιτσα στο συγκροτημα.
Τα φαγητα ετοιμαστηκαν, τα δωρα ψωνιστηκαν, η μουσικη βρεθηκε (απο ποπ μεχρι καλαματιανα-ο Aymard τα ειχε!) και το παρτυ ξεκινησε! Η Αννα ηταν τρισευτυχισμενη! Που να φανταζοταν οτι τελικα θα καταφερει να γιορτασει τα γενεθλια της μακρια απο φιλους και συγγενεις. Ο χορος ξεκινησε απο το σπιτι του Aymard και συνεχιστηκε μεχρι αργα στο υπογειο, οπου υπηρχε κατι σαν ντισκο. Ηπιαμε, χορεωαμε, γελασαμε, περασαμε τελεια! Να ειναι ολοι τους καλα, οπου και αν βρισκονται, εκεινο το βραδυ δε θα το ξεχασω ποτε. Τελικα ειναι πολυ ομορφο να κανεις τους αλλους ευτυχισμενους...
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Το κολατσιο μας και φυγαμε!

Εκδρομουλες λοιπον! Καθε Σαββατοκυριακο ηταν προγραμματισμενη και μια. Παιρναμε ενα ωραιο πακετακι με ξηρα τροφη που μας ετοιμαζε το πρωι ο Aymard, μπαιναμε στο λεωφορειο και βουρ!
Πρωτη εκδρομουλα Κοπεγχαγη. Δεν θα πω πολλα, μονο οτι η γοργονα με απογοητευσε, οτι λατρεψα τις πορσελανες της (αν και δεν μου αρεσουν οι πορσελανες), οτι ειδα το υπεροχο νυφικο της μελλουσας βασιλισσας και νυν πριγκιπισσας του στεμματος Mary, οτι εκανα ατελειωτες βολτες και δεν τη χορταινα με τιποτα. Στην Κοπεγχαγη πεταχτηκαμε και καποια βραδια (ηταν μονο μια ωρα με το τρενο απο μας) και ακομα νιωθω οτι ειναι μια πολη που θελει κανεις να γυριζει ξανα και ξανα,..
Δευτερη εκδρομουλα Zealand. Η Zealand ειναι το μεγαλυτερο νησι της Δανιας, στο οποιο βρισκεται φυσικα η Κοπεγχαγη και το Helsingor. Το νησι ειναι πανεμορφο, καταπρασινο, με απιθανες παραλιες (και τοσο παγωμενο νερο που κρυωνεις καρπουζι για το απογευματακι). Επισκεφτηκαμε το ψαροχωρι Gilleleje (Gilleleje - Pictures Of Denmark), οπου γινοταν ενας περιεργος διαγωνισμος. Ειχαν χωσει πασσαλους στο νερο και επανω τους στεκονταν ορθιοι ανθρωποι. Κερδιζε αυτος που θα εμενε τις περισσοτερες ωρες πανω! Μας ειπαν οτι καποιοι αντεχουν εως τρεις μερες!!!! Ελεος!
Στην ιδια εκδρομουλα επισκεφτηκαμε και το παλιο παλατι της βασιλικης οικογενειας, που πλεον λειτουργει ως μουσειο http://www.frederiksborgmuseet.dk/default.asp , αλλα και την καινουρια κατοικια (μινι παλατι) του μελλοντικου βασιλικου ζευγους (φτωχοσπιτο, μην φανταστειτε!). Επισης μας πηγαν στο σπιτι του Knud Rasmussen http://en.wikipedia.org/wiki/Knud_Johan_Victor_Rasmussen, ενος εξερευνητη της Γροιλανδιας, οπου ειδαμε και χασκι, απο αυτα που σερνουν τα ελκηθρα.
Σε μια απο τις εκδρομουλες πηγαμε και στο Louisiana http://www.louisiana.dk/dk/Service+Menu+Right/English , το υπεροχο μουσειο συγχρονης τεχνης και design. Αλλωστε οι Δανοι ειναι γνωστοι για την πρωτοπορια τους σε αυτα τα θεματα και πραγματικα το μουσειο ειναι ενα κοσμημα. Να φανταστειτε οτι η τρελα τους για τα μοντερνα σχεδια ειναι τετοια, που και εκκλησια με σουπερ συγχρονες καρεκλες ειδαμε (απο αυτες που μονο στο ικεα και στα φοιτητοσπιτα βλεπει κανεις!).
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Όμορφη ιστορία! Μου θύμισες και τις δικές μου αντίστοιχες περιπέτεις στην Ουγγαρία, προ αμνημονεύτων ετών...;)
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
υπέροχη αφήγηση αναμνήσεων. Περιμένουμε κι άλλα! Δεν χορταίνω να διαβάζω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.800
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom