ΗΠΑ Νεα Υορκη;......Νεα Υορκη δε χαλαω εγω χατηρι στο αγορι μου!

Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μας πεις σε ποιο ξενοδοχείο έμενες και επίσης αν είχες κάποιο θέμα με το τελωνείο σε σχέση με τα ψώνια! Ευχαριστώ!

Αναμενουμε και την άλλη ιστορία!!!! :clap::clap::clap:
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μας πεις σε ποιο ξενοδοχείο έμενες και επίσης αν είχες κάποιο θέμα με το τελωνείο σε σχέση με τα ψώνια! Ευχαριστώ!

Αναμενουμε και την άλλη ιστορία!!!! :clap::clap::clap:
Γεια σου και σενα ταξιδιαρα ψυχη!
Μειναμε στο Wynham garden Chinatown, το συστηνω ανεπιφυλακτα!
Με το τελωνειο σταθηκαμε τυχεροι, δε μας σταματησαν καθολου και μετανιωσα που δε πηρα κι αλλα πραγματα που ηθελα σνιφ σνιφ.
Να επισημανω ομως οτι τελικος προορισμος ηταν το αεροδρομιο της Φρανκφουρτης και οχι η Ελλαδα, οποτε δε ξερω τι γινεται στα δικα μας αεροδρομια. Καλυτερα να σου απαντησει καποιος που εχει πειρα.
Ποτε σκεφτεσαι να πας;
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Ποτε σκεφτεσαι να πας;
Το είχαμε προγραμματίσει για φέτος. Αλλά ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά με τις άδειες. Δεν θέλω να την "κάψω" και να πάω μία εβδομάδα. Απλά πάντα μαζεύω πληροφορίες να έχω την αίσθηση οτι φτάνω....αχαχαχα

Όσο για το τελωνείο σίγουρα παίζει ρόλο οτι πήγες μονο Φρανκφούρτη στο όριο του αφορολόγητου. Καθώς από μια χώρα εντός ΕΕ σε άλλη το όριο ειναι μικρότερο από το να πας πχ ΗΠΑ - Ευρώπη και τέλος (να μη έχεις connection εν ολίγοις). Για το ψάξιμο δεν έχω ιδέα.

Οχι ότι έχω σκοπό να φέρω gadget κτλ, σε ρούχα θα περιοριστούμε αλλά πιστεύω το 1500άρι θα το φτάσουμε. Οπότε προσπαθώ να μαζεύω εμπειρίες απο πρόσφατους ταξιδιώτες! Που αλλού ψώνισες;;; (ο καθένας με τον πόνο του θα μου πεις αλλά εμένα εκεί με καίει!!!) Ευχαριστώ!!!! :bleh::bleh::bleh::bleh::bleh:
 

Giannis1988

Member
Μηνύματα
5
Likes
1
View attachment 165869 View attachment 165870 View attachment 165871 View attachment 165872 View attachment 165873

Οριστε και το πρωτο δειγμα του φωτογραφικου υλικου....ερχεται κι αλλο συντομα, πολυ συντομα...
Πολυ ωραια η ιστορια σου! Παντα απολαμβανω τις ιστοριες για Νεα Υορκη. Πηγα κι εγω το 2015 Δεκέμβρη και σε καταλαβαινω σε ολα! Αλλα δυστυχως ακομα δεν εχω γραψει ιστορια γιατι εχω ξεχασει αρκετα και κολλαω..
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Πολυ ωραια η ιστορια σου! Παντα απολαμβανω τις ιστοριες για Νεα Υορκη. Πηγα κι εγω το 2015 Δεκέμβρη και σε καταλαβαινω σε ολα! Αλλα δυστυχως ακομα δεν εχω γραψει ιστορια γιατι εχω ξεχασει αρκετα και κολλαω..
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!
Να γραψεις κι εσυ την ιστορια σου και οταν με το καλο την τελειωσεις, περιμενω με ανυπομονησια να την διαβασω!!
 

trompi

Member
Μηνύματα
28
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
19 Νοεμβριου πεφτει η προταση στο τραπεζι για χριστουγεννιατικες διακοπες!22 Νοεμβριου τα εισιτηρια και το ξενοδοχειο για Νεα Υορκη εχουν πληρωθει...

Εχω ενα μηνα σχεδον να βγαλω προγραμμα και σε αυτο με βοηθησε κατα κυριο λογο το travelstories καθως και η αγαπημενη tzenipan την οποια και θελω να ευχαριστησω δημοσια!

Οι μερες περνουσαν και ολο και κατι καινουργιο προσθετα στο προγραμμα ωσπου εφτασε αυτη η μαγικη μερα 24 Δεκεμβριου παραμονη Χριστουγεννων και εμεις ξεκινουσαμε να γνωρισουμε και να γευτουμε το μεγαλο κατακοκκινο και καταγευστο μηλο!!!

Φθανουμε μετα κοπων και βασανων στο αεροδρομιο της Φρανφκουρτης, η αφετηρια μας, και κανοντας το τσεκ ιν διαπιστωνουμε οτι η σταση απο μια (Μινεαπολη) μετατραπηκε σε 2 στασεις Ντιτροιτ και Μινεαπολη.

10.35 η ωρα και η πτηση ξεκιναει με το ευχαριστο πλην ομως ηλικιωμενο προσωπικο της Delta Airlines. Μετα απο πολυ φαγητο και ταινιες και 9 μιση ωρες ταξιδιου εφθασε η ωρα του ουσιαστικου ελεγχου.

Αφου βγαινουμε απο την φισουνα μπαινουμε στην ουρα για ελεγχο των ευρωπαιων πολιτων.Παμε στα μηχανηματα βαζουμε διαβατηριο, βγαζουμε δαχτυλικα αποτυπωματα και φωτογραφια και προχωραμε στον αστυνομικο ο οποιος σε καποια φαση πριν καλα καλα ξεκινησει και μου το που βλεπει τα διαβατηρια μας φωναζει στον διπλανο εχω ελληνικα διαβατηρια.

Οκ χαλαρα λεω στον αντρα μου αλλα οι σκεψεις που περασαν απο το μυαλο μου απειρες...και αφου τελειωνουμε και ειμαστε ετοιμοι να παραλαβουμε βαλιτσες ερχεται ενας αστυνομικος και μας λεει "παρακαλω ακολουθηστε με". Οχ λεω κατι δε μου αρεσει και με το αγχος να προλαβουμε την επομενη πτηση για Μινεαπολη ακολουθουμε τον αστυνομικο στην φυλαγμενη πορτα οπου μας βαζει να περιμενουμε.

Εμενα να με λουζει κρυος ιδρωτας και να ρωταω συνεχως τον συζυγο θα μας αφησουν να περασουμε η θα φαμε καμια πορτα και πες μας αφηνουν τι γινεται αν χασουμε την πτηση;

Μετα απο κανενα δεκαλεπτο ερχεται αλλος αστυνομικος και μας λεει "ακολουθηστε με " και αυτος και μας βαζει σε ενα δωματιακι να καθισουμε οπως ακριβως στις ταινιες και ξεκιναει η ανακριση αλλα με ευγενικο τροπο και καπου εκει σκαει η ερωτηση του συζυγου "μπορω να σας ρωτησω κατι, γιατι γινεται ολο αυτο;"!!

Και να σου και η απαντηση "μπορειτε να με ρωτησετε οτι θελετε αλλα δε σημαινει οτι θα παρετε και απαντηση" εκει λεω παει την βαψαμε θα γυρισουμε Γερμανια με το πρωτο το αεροπλανο παει το ονειρο!

Μετα απο καμια 2-3-4-5 ερωτησεις λεει "ειστε οκ και για να σας λυσω την απορια κανουμε ελεγχους σε ελληνικα διαβατηρια διοτι γειτονες σας (παει καπου το μυαλο σας αραγε;))σας κλεβουν τα διαβατηρια και επιδιωκουν να ταξιδεψουν προς Αμερικη μερια!!".....

Τα υπολοιπα λιγο πολυ τα γνωριζετε, αποσκευες, ελεγχοι και 2 ακομα πτησεις μεχρι να φθασουμε στον τελικο προορισμο!
31.12 Ξυπνησαμε πουρνο πουρνο και ξεχυθηκαμε στους δρομους της Chinatown, Little Italy και Soho, αφου φαγαμε το πρωινο μας , αγορασαμε τα τελευταια αναμνηστικα δωρακια για εμας και για φιλους-συγγενεις. Μετα σκεφτηκαμε να επισκεφθουμε το σημα κατατεθεν της σημερινης μερας, την Time Square, η οποια ηταν γεματη αστυνομια, περιπολικα, πυροσβεστικα οχηματα και ασθενοφορα. Ηταν δεν ηταν 10 το πρωι και ηδη ειχε ξεκινησει η εισοδος στον συναυλιακο χωρο αφου βεβαια ειχε προηγηθει εξονυχιστικος ελεγχος. Εβλεπες κοσμο που αφου περασε τον ελεγχο, καθοταν κατω στον δρομο, αλλωστε ειχαν πολλες ωρες ακομα μεχρι να ξεκινησει το σοου! Βεβαια καποιοι πλανοδιοι πουλουσαν σκαμνακια για την αναμονη.Πραγματικα δε νομιζω να μπορουσα να κατσω τοσες ωρες μεσα στο κρυο, χωρις την δυνατοτητα τουαλετας. Χαρα στο κουραγιο τους!

Οπως οι περισσοτεροι θα γνωριζεται ηδη ειναι αγνωστο ποιος-οι καλλιτεχνες θα ανεβουν στην σκηνη , ειναι και καλα ενα ειδος εκπληξης. Εμεις ομως δεν ειχαμε ιδεα και ετσι οταν ρωτησαμε εναν αστυνομικο, μας απαντησε πως ουτε και ο ιδιος γνωριζε. Η αληθεια ειναι οτι καναμε καποιες υποθεσεις, αλλα δυστυχως οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων πεσαμε εξω.

Καναμε τις τελευταιες βολτες, ηπιαμε τον τελευταιο μας καφε με αυτην την υπεροχη θεα και ξεκινησαμε για το ξενοδοχειο που μεχρι τις 12 επρεπε να εχουμε παραδωσει το κλειδι του δωματιου.

Δυστυχως οι αποσκευες ηταν αρκετες οποτε θα ηταν δυσκολη η μετακινηση με αυτες, αφηστε και την τρελη κινηση που υπηρξε λογω ημερας οποτε με τα πολλα και τα λιγα ξεκινησαμε για αεροδρομιο με μετρο μεχρι το jamaica station και απο εκει με το airtrain για jfk. Εδω θελω να τονισω και να επιστησω την προσοχη σας,οταν με το καλο κατεβειτε στο jamaica station θα σας πλησιασουν καποιοι τυποι, οι οποιοι θα ζητησουνε τις καρτες και τα εισιτηρια σας λεγοντας σας πως δε σας χρειαζονται για το airtrain.Μην τους πιστεψετε επουδενι! Η αληθεια ειναι οτι ειχα διαβασει οτι πρεπει να εκδωθει καινουργιο εισιτηριο, εγω παντα με επιφυλαξη αλλα μετα την επιμονη του συζυγου εντελει τους τα δωσαμε.Μεγα λαθος καθ οτι οπως αποδειχθηκε το εισιτηριο εβγαινε συνδυαστικα με την καρτα μας, οποτε και επρεπε να πληρωσουμε τα 5 δολαρια για το airtrain συν 3 δολαρια το εισιτηριο εκαστος.Βεβαια εξηγησαμε τι συνεβη στον υπαλληλο και μας απαλλαξε απο τα 6 δολαρια που θα διναμε για την εκδοση των 2 εισιτηριων. Φυσικα δεν προκειται για το( μικρο) ποσο, αλλα για το γεγονος οτι πηγαμε να κανουμε καλο και μας κοροιδεψαν.

Φτασαμε στο αεροδρομιο, παραδωσαμε βαλιτσες και σειρα ειχε ο ελεγχος. Εννοειται πως εκει βγαζουν ολοι παπουτσια ασχετως αν φορας μποτες η παντοφλες. Μαλιστα χρησιμοποιουν ενα μικρο εργαλειο ουτως ωστε να ελεγχουν τις γυναικειες τσαντες , παραξενευτηκα η αληθεια ειναι γιατι μετα απο τοσα ταξιδια δεν ειχα συνατησει κατι αναλογο.

Αφου τελειωσαμε ξεκινησαμε για το τερμιναλ οπου και διαπιστωνω οτι εχω ξεχασει τα καινουργια γυαλια ηλιου μου που ειχα αγορασει απο την Νεα Υορκη στον ελεγχο. Αρχιζω τρεχω και παρακαλω να μην τα εχει παρει καποιος, φτανω στην υπαλληλο την ρωταω και μου λεει οτι δεν εχει βρει κατι, αλλα μου επιτρεπει να ριξω μια ματια και ναι ηταν εκει και με περιμεναν. Περα απο την πλακα χαρηκα πολυ διοτι το ειχα σιγουρακι οτι θα ειχαν κανει φτερα. Αφηστε που οποτε θα τα φοραω θα μου θυμιζουν τις ηλιολουστες μερες που περασα σε αυτην την πανεμορφη πολη!!!

Οι ωρες της αναμονης περασανε ευχαριστα και συναμα πρωτοτυπα εχοντας πραγματοποιησει στην ουσια 2 πρωτοχρονιες την ελληνικη και την γερμανικη.Οι αεροσυνοδοι φορουσαν διαφορα αξεσουαρ που υποδεικνυαν την αλλαγη του χρονου, αλλωστε την αμερικανικη πρωτοχρονια θα την γιορταζαμε στον αερα. Η αληθεια ειναι οτι ειχαμε κλεισει το ταξιδι με σκοπο να κανουμε μια φορα πρωτοχρονια στον αερα. Βεβαια οπως αποδειχτηκε δεν ηταν κατι ιδιατερο, περα δηλαδη απο την σαμπανια δεν υπηρξε κατι αλλο που να σου κανει αυτην την εμπειρια αξεχαστη. Μονο στο αεροδρομιο της Φρανκφουρτης μας μοιρασαν καποια δωρακια.

Η πτηση ηταν one way οποτε οταν με το καλο φτασαμε στην Γερμανια πηραμε τις αποσκευες μας, φαγαμε κατι, ηπιαμε το καφεδακι και με το λεωφορειο γυρισαμε στην πολη μας.

Η Γερμανια μας υποδεχτηκε στα λευκα και αυτο καπως με εκανε να ξεχαστω και να μην πεσω ψυχολογικα. Αλλωστε πρωτα ο Θεος λεμε να επισκεφθουμε μεσα στο 2017 την Κουβα, οποτε Αμερικη δε γλυτωνεις απο εμας....

Υ.Γ ειναι η πρωτη μου ιστορια οποτε παρακαλω δειξτε κατανοηση και σας ζητω ειλικρινα συγνωμη για τυχον λαθακια. Τωρα που πηρα το κολαι θα επανελθω και με καινουργια ιστορια για Μαλδιβες!!!
Perixvra....ρουφούσα με πάθος κάθε περιγραφή σου και ξαφνικά.....ένα πέπλο ζήλιας με κυρίευσε.....δεν ήμουν ο εαυτός μου αλλά .....ήμουν εσύ...! Τραγουδούσα μαζί σου στην Time Square, έτρωγα μαζί σου στα five guys και έκανα φοβερή βόλτα με το τελεφερίκ μέχρι το Roosvelt Island! Και φυσικά (με το συμπάθειο), εισχώρησα στο δωμάτιό σου και χάζευα όλη τη νύχτα από το παράθυρο την ΄΄ατέλειωτη θέα΄΄!
Πιστεύω ότι κατάλαβες πόσο ΄΄ταξίδι ζωής΄΄ είναι για μένα το ταξίδι που πραγματοποιήσατε!
Σου εύχομαι ολόψυχα να το ξανακάνετε σύντομα και στα διπλανά καθίσματα στο αεροπλάνο να κάθεται αυτός που σε ζήλεψε (καλοπροαίρετα) με την οικογένειά του!
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Perixvra....ρουφούσα με πάθος κάθε περιγραφή σου και ξαφνικά.....ένα πέπλο ζήλιας με κυρίευσε.....δεν ήμουν ο εαυτός μου αλλά .....ήμουν εσύ...! Τραγουδούσα μαζί σου στην Time Square, έτρωγα μαζί σου στα five guys και έκανα φοβερή βόλτα με το τελεφερίκ μέχρι το Roosvelt Island! Και φυσικά (με το συμπάθειο), εισχώρησα στο δωμάτιό σου και χάζευα όλη τη νύχτα από το παράθυρο την ΄΄ατέλειωτη θέα΄΄!
Πιστεύω ότι κατάλαβες πόσο ΄΄ταξίδι ζωής΄΄ είναι για μένα το ταξίδι που πραγματοποιήσατε!
Σου εύχομαι ολόψυχα να το ξανακάνετε σύντομα και στα διπλανά καθίσματα στο αεροπλάνο να κάθεται αυτός που σε ζήλεψε (καλοπροαίρετα) με την οικογένειά του!
Χαιρομαι παρα πολυ που σε εκανα να αισθανθεις ετσι μεσα απο την ιστορια μου!!!
Σου ευχομαι ολοψυχα να πραγματοποιησεις αντιστοιχο ταξιδι στην λατρεμενη Νεα Υορκη ειτε με εμας στα διπλανα καθισματα ειτε οχι, αν και η αληθεια θα προτιμουσα την πρωτη επιλογη χιχιχιχ.
Κατι ομως μου λεει οτι θα επισκεφθεις συντομα την πολη αυτη και η ιστορια σου θα με ταξιδεψει εξισου....
 

trompi

Member
Μηνύματα
28
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Χαιρομαι παρα πολυ που σε εκανα να αισθανθεις ετσι μεσα απο την ιστορια μου!!!
Σου ευχομαι ολοψυχα να πραγματοποιησεις αντιστοιχο ταξιδι στην λατρεμενη Νεα Υορκη ειτε με εμας στα διπλανα καθισματα ειτε οχι, αν και η αληθεια θα προτιμουσα την πρωτη επιλογη χιχιχιχ.
Κατι ομως μου λεει οτι θα επισκεφθεις συντομα την πολη αυτη και η ιστορια σου θα με ταξιδεψει εξισου....
Απ το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί. Απλά σκεφτόμουν κατά πόσο ένα τέτοιο ταξίδι που απαιτεί.... πόλλες σόλες, μπορεί να πραγματοποιηθεί μαζί με ένα αντράκι τεσσάρων χρόνων?
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Φεύγουμε σε ένα μήνα για Νέα Υόρκη!!
Με βοηθάς με την εμπειρία σου,με internet και τηλέφωνο τι έκανες ?
Δεν αγοράσαμε αριθμό χρησιμοποιούσαμε το Ίντερνετ του ξενοδοχείου και κάναμε βιντεοκλήσεις με την οικογένεια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom