Γενικά Νησιά που γεμίζουν την κοιλιά - Σε ποιο ελληνικό νησί φάγατε καλύτερα;

dimitris sil

Member
Εκπληκτικό φαγητό στη Λέρο,τεράστια ποικιλία για νησί τέτοιου μεγέθους,απογείωναν ακόμη και τα γλυκά.Για μένα πολύ σημαντικό πως δεν μιλάμε για σούπερ παχυντικά φαγητά,τίγκα στις κρέμες γάλακτος και τις σος, αλλά ακόμα κι απλά πιάτα είχαν το κάτι μικρό που τα έκανε ξεχωριστά.

Εύβοια σε συγκεκριμένα σημεία εκπληκτικά θαλασσινά, πάνε ημερήσιες από Αθήνα για φαγητό.

Λήμνος επίσης έτρωγες καλά και ποιοτικά.

Αμοργό κάποιες πολύ ξεχωριστές ταβέρνες.

Νησιά λιγότερο τουριστικά όπως Χίος,Σάμος, έχουν απίστευτη σχέση ποιότητας-τιμής ειδικά σε χωριά.

Λέσβο έχω φάει καλά σε μεζεδοπωλεία(μου είπαν όπως κάποια χάλασαν τελευταία.Και πάλι μάλλον απίθανο να μη βρεις κάπου καλό φαϊ)

Κέρκυρα παρά τον τουριστικό χαμό,βρίσκεις να φας καλά.

Κρήτη τεράστια,λογικό να έχει καλές και λιγότερο καλές επιλογές.

Επίσης αν μιλήσουμε για μικρά νησιά,στο Μαράθι είχαμε φάει τόσο νόστιμο κατσικάκι που το θυμόμαστε ακόμα, όπως και τα θαλασσινά στα Ψαρά. Υπέροχα!
Καλησπέρα Δευτέρα φεύγω για Λέσβο. Για πες μου μερικά φαγάδικα / τοπικά φαγητά και Μυτιλήνη αλλά και στα τουριστικά χωριά. Δεν θέλω κάθε βράδυ το κλασικό πυτόγυρο. Τοπική κουζίνα σχετικά οικονομικά όχι όμως ακριβά γκουρμε.

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Νο 1 το φαγητό στα χωριά της Τήνου για μένα. Μετά την Κρήτη βέβαια.

alma

Member
Καλησπέρα Δευτέρα φεύγω για Λέσβο. Για πες μου μερικά φαγάδικα / τοπικά φαγητά και Μυτιλήνη αλλά και στα τουριστικά χωριά. Δεν θέλω κάθε βράδυ το κλασικό πυτόγυρο. Τοπική κουζίνα σχετικά οικονομικά όχι όμως ακριβά γκουρμε.
'Εχουν περάσει χρόνια από την τελευταία επίσκεψη οπότε το μόνο όνομα που θυμάμαι από μέσα στην πόλη είναι το "Καλντερίμι".Μεζεδοπωλείο με αρκετή ποικιλία τότε που πήγαινα στο νησί.

koker

Member
Ταξίδι-Όνειρο
μαυρικιος
Αν και έχουμε χρονια να παμε σε νησί θα πω και γώ την γνώμη μου : Σίφνος,Σέριφος, Λημνος , Σαμοθρακη , Μυτιλήνη . Γενικά στα νησιά προτιμάμε ψάρια αν και στη Σαμοθράκη το κατσίκι έχει τα πρωτεία, εξίσου υπέροχα και τα ψάρια. Το δε καλύτερο λιαστό χταπόδι - γιατί είναι αγαπημένο πιάτο που παίρνουμε πάντα- το έχουμε γευτεί σε ένα μεζεδοπωλείο στην Πατμο ( Νο 1 το κατατάσσω) και μετά στον Βόλο ή στο Πήλιο. Όπου αλλού έχω φάει είναι απλά μέτριο.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα. Εννοείται όχι πιτογυρο, κανένα βράδυ, όχι ακριβά γκουρμέ. Στη Λέσβο πας!
Μυτιλήνη
Το ουζερί του Κουτσομύτη · Mitilini

Ουζερί "Αντώνης" · Taxiarches 811 00, Greece

Σε ποια χωριά θα πας

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.061
Μέλη
39.808