Νησιά Κουκ Νησιά Kουκ

MarilenaAth

Member
Μηνύματα
121
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...
Παρα πολύ ωραία η αφήγηση σου...
Δεν μπορώ να φανταστώ το συνάισθημα του να βρίσκεσαι σε τέτοια μέρη αφού ποτέ δεν έχω παει... όμως τώρα πραγματικά με ταξίδεψες!!!
Περιμένουμε και την συνέχεια για το ....Aitutaki.... :bleh:
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Ξυπνητήρι λοιπον 6:30 … Γενικά είμαι πολύ δύσκολος στο ξύπνημα…αυτή τη φορά όμως τινάχτηκα σαν ελατήριο….Πρώτη κίνηση ανοίγω την πόρτα και κοιτάω τον ουρανό ..τα 1-2 συννεφάκια που είδα δεν μου χάλασαν την διάθεση…όπως θα μας έλεγε και ο ξεναγός μας στο Aitutaki μετά από 3 ώρες…’think positive’.

Για να πάμε στο Aitutaki είχα κλείσει μέσω Ιντερνετ το one day tour με την Air Rarotonga στην τιμή των 429 NZD περίπου δηλαδή 210 ευρω. Μέσα σε αυτή την τιμή εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια για τον παραδεισο..συμπεριλαμβανονται και ολες οι μετακινήσεις, φαγητό, πετσέτες, μάσκα ,αναπνευστήρας ..και γενικά ότι μπορεί να χρειαστείς εκείνη τη μέρα.

Αφού λοιπόν ετοιμαστήκαμε βγαίνουμε στο δρόμο 7:10 όπου θα μας περίμενε το λεωφορείο για να πάει στο αεροδρόμιο. Έλα όμως που το λεωφορείο δεν ήταν εκεί….. Οι κάτοικοι των Νησιών Κουκ είναι τύποι χαλαροί....και έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το χρόνο…αν το λεωφορείο αργούσε στη Νέα Ζηλανδία τότε θα άρχιζα να ανησυχώ....στα Κουκ όμως ήμουν ήσυχος ..κάποια στιγμή θα ερχόταν…και έτσι και εγινε..20 λεπτά καθυστερημένο βέβαια ..αλλά ήρθε ..αεροδρόμιο…επιβίβαση...πτήση ..και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…αυτό που έβλεπα για μήνες στο Internet….πόσα βράδια δεν είχα ξενυχτήσει για να ψάχνω πληροφορίες και να κοιτάω φωτογραφίες…πόσες φορές ειχα δει αυτή την τέλεια αεροφωτογραφία από το Aitutaki…ποσά σχόλια είχα διαβάσει για το αεροπλάνο που περνάει πάνω από το Lagoon πριν προσγειωθεί…εκεί στη μέση του πουθενά…χαμένο κάπου στη μέση του ωκεανού.…με τα κύματα να αφρίζουν γύρω γύρω, να το χτυπάνε ανελέητα μέρα νύχτα…και στη μέση το ΑΠΟΛΥΤΟ γαλάζιο… ήμουν εκεί ..και το έβλεπα ...τι τέλεια αίσθηση …….προσγείωση…. η πινακίδα Welcome to Aitutaki πάνω από την είσοδο του terminal…για την ακρίβεια δεν είναι terminal ..είναι τρεις τοίχοι με μια σκεπή από πάνω…τις βαλίτσες τις βγάζουν με το καροτσάκι ..και πας και τις παίρνεις πάνω από το καρότσι ..όπως βέβαια όταν θέλεις να φύγεις περνάς την βαλίτσα σου από μια τρυπά στο τοίχο και αυτή πέφτει απ’εξω πάνω στο καροτσάκι…!!!!! Μερικοί Aitutakiaνοι ξυπόλυτοι έτρεχαν για να πάρουν κάτι από το αεροπλάνο η για να προλάβουν να στείλουν κατι στη Rarotonga.
Επειδή το αεροδρόμιο είναι μικρό και δεν μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα αποφάσισαν να μεγαλώσουν τον διάδρομο και έτσι σε λίγο καιρό θα προσγειώνονται αεροπλάνα με μέγεθος από 737. Όπως καταλαβαίνεται σιγά σιγά θα αρχίσει και εκεί ο έντονος τουρισμός, οι τιμές θα αυξηθούν κατακόρυφα και θα γίνει κάτι σαν Bora Bora. Ήδη κάποιο αμερικανικό Survivor και καποιο αντίστοιχο της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και 2-3 ταινίες έχουν γυριστεί εκεί. Οι τιμες των προϊόντων είναι αρκετά υψηλές στο Aitutaki και ο λόγος είναι ότι είναι πολύ απομονωμένο ..το πλοίο έρχεται μια φορά κάθε τρεις μήνες και επειδή ο ύφαλος εκτείνεται γυρώ γύρω από το νησί …το πλοίο δεν μπορεί να μπει μέσα και το ξεφορτώνουν με βαρκούλες…
Επιβίβαση στο λεωφορείο και ξενάγηση στο βασικό νησί…
Το Aitutaki αποτελείται από νησάκια τα οποία βρίσκονται γύρω από το lagoon. Στo μεγαλύτερο από αυτά βρίσκεται το αεροδρόμιο και η πρωτεύουσα Arutanga. Το εσωτερικό την πρωτεύουσας είναι όπως και της Rarotonga και όπως μάλλον όλων των τροπικών νησιών. Οι κάτοικοι όμως δεν είναι ήταν έτσι…ήταν ακόμα πιο χαλαροί…όπως μας έλεγε ο ξεναγός, με μεγάλη δόση ειρωνείας, στο Aitutaki οι άνθρωποι δεν έχουν και πολλά να κάνουν και παρόλο που ήταν Δευτερα, έμοιαζε σαν ήταν Κυριακή. Μετά από μια ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού με το λεωφορείο και μια στάση στον κεντρικό δρόμο, έχω μια πολύ ωραία φωτογραφία με ένα παιδάκι που μας κοιτάει, πήγαμε σε μια ακροθαλασσιά όπου και μας περίμενε το πλοιαρακι που θα περνούσαμε το υπόλοιπο της μέρας μας.

Εμείς οι δυο λοιπόν, μαζί με άλλους 8, 4 αυστραλοί και 4 νεοζηλανδοι, και ο ξεναγός μας…επιβιβαστήκαμε στο πλοιαρακι…..:clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ωστε μεγαλωνουν τον αεροδιαδρομο στο Αιτουτακι , survivor θα γυριστει , αντε να χτιστει και κανενα ξενοδοχειο για αρχη...Head_cf εισαι τυχερος που το ειδες τωρα. Εμεις μαλλον δεν προλαβαινουμε να το δουμε ανεγγιχτο :roll:

Για παμε για τη βαρκαδα στη λιμνοθαλασσα :clap:
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Από αυτό το σημείο και μετά δεν έχω να πω και πολλά….το πρόγραμμα είχε βόλτα στο lagoon..κατάδυση με αναπνευστήρα ..κολύμπι ..φαγητό…πάλι βόλτα στο lagoon…και τέλος αφού το καταμαραν μας άφησε πάνω σε μια λωρίδα ΚΑΤΑΣΠΡΗΣ άμμου ..συνεχίσαμε με τα ποδιά(μιας και τα το νερό έφτανε μέχρι περίπου τη γάμπα μας) μέχρι το One Foot …
Πάρτε τις λέξεις …κάτασπρη .. πολύχρωμα ψαριά…κοραλλιά…μπλε αστερίες…παραδεισένια….τουρκουάζ ..λιμνοθάλασσα ..αποχρώσεις γαλάζιου…ηρεμία…όνειρο ..και ενώστε τες μαζί με οποίο τρόπο θέλετε… και όπως και να έχει το ίδιο θα βγει..…ένα απίστευτο τοπίο….το Aitutaki...

Για το μόνο που θέλω να γράψω ειναιγια την προσέγγιση κοντά στο One Foot…

Υπό άλλες συνθήκες θα φοβόμουν μήπως γίνω υπερβολικός….αυτή τη φορά φοβάμαι όμως μήπως πω λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε …..κάτι βλέπαμε από μακριά …στην αρχή νόμιζα ότι ήταν το κύμα που έσκαγε πάνω στον ύφαλο…τόσο άσπρο ήταν…πλησιάζαμε σιγά σιγά…και τότε άρχισα σιγά σιγά να καταλαβαίνω….δεν ήταν ο αφρός του κύματος…ήταν μια μεγάλη λωρίδα άσπρης άμμου…κατεβήκαμε πάνω σε αυτό το εξόγκωμα κάτασπρης άμμου… κοιταζόμασταν και δεν μιλούσαμε….δεν είχαμε λόγια…ήθελε ο ένας να πει κάτι στο άλλο αλλά δεν μπορούσε…απλά αρχίσαμε να γελάμε…με γέλιο σπαστικό…ήταν το απίστευτο χρώμα του νερού σε 3 αποχρώσεις του γαλάζιου;; ήταν η απόλυτη αίσθηση ελευθέριας που σε έκανε να θέλεις να φωνάξεις και να ακουστείς στον απέραντο ωκεανό που έβλεπες μπροστά σου ..ηταν η απίστευτη θεά όλου τους lagoon που έβλεπες μπροστά σου;; ήταν λίγο πιο κάτω το One Foot με την τροπική του βλάστηση και την απίστευτη σε χρώματα και σχήμα παράλια του;;; δεν ξέρω τι..…..ήταν όλα μαζί…η απόλυτη ευτυχία ...ήμουν πραγματικά χαρούμενος…το θυμάμαι σαν παραμύθι….συνεχίσαμε με τα ποδιά περπατώντας στα διάφανα νερά.. μέχρι το One Foot.
Επειδή τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν όλο αυτό το τοπίο…ανεβάζω και μερικές φώτο…
Εύχομαι σε όλους που το έχουν σαν όνειρο ζωής να καταφέρουν κάποτε να πάνε…αξιζει…ότι ερώτηση έχετε ..απλα πειτε μου.

αν θα ξαναπηγαινα;;;; ΝΑΙ!!!:clap:
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Αυτή ειναι η πρώτη...



Εχω ανεβάσει άλλες δώδεκα..στο φακελο Aitutaki..στα Cook Islands
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Τι να πεις και τι να γραψεις????????
Aitutaki ειπαμε ε??
Εγω γιατι δεν εχω παει ακομα οεο??:bash::bash::bash:
Αλλα ειπαμε θα παω one way.:roll:

Head_cf ευχομαι μεσα απο ταξιδια σου να βρεις κι`αλλους παραδεισους του κοσμου.
Ευχαριστουμε για την βολτα στον γηινο παραδεισο:cool:
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
..... τι να πω και εγω τωρα, που εμαθα για αυτα τα νησια μονο απο ενα κολπο των επιτηδειων οταν μου ηλθε λογαριασμος ΟΤΕ φουσκομενος πριν καμποσα χρονια και απο τοτε τα τρεμει η ψυχη μου!!!! τωρα μετα απο ολα οσα εγραψες ,,,χμμμ σκεφτομαι να παω !!!!!!!!!!! :p
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
ευχαριστούμε πολυ! να δώ πως θα δουλέψω σήμερα μετά απο αυτό...
 

nmavra

Member
Μηνύματα
62
Likes
16
Πολυ ωραιο ταξιδι.. Να σαι καλα να ταξιδεύεις και σε άλλους μαγικούς προορισμούς!!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
σημερα διάβα κι εγω τον επιγειο παραδεισο σου... τι ομορφη εικονα μας μετεφερες...να σαι καλα και να ταξιδευεις, σε τετοιους παραδεισους...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πολύ ωραίο χαλαρωτικό ταξίδι!!!Eκπληκτικές και οι φωτογραφίες σου αλλά και η περιγραφή σου που αφορά κυρίως τα εντυπωσιακά χρώματα της θάλασσας και όλου του τοπίου που σε γοήτευσε ιδιαίτερα στο Οne foot!
Τελικά το όλο τοπίο και η ηρεμία συμβαδίζουν εκεί και με την ψυχοσύνθεση των κατοίκων που απ΄ότι λες τελούν λίγο εν ...αφασία,δεν αγχώνονται νάναι στην ώρα τους:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.656
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom