Αιθιοπία Ντανακίλ, η Γη πριν 4 δις χρόνια

Anas Tassos

Member
Μηνύματα
168
Likes
1.218
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παπούα Νεα Γουινέα
Κατ' αρχήν ευχαριστώ που δεν αρκέστηκες στο ένα κλικ του «Like». Όταν εδώ τρώμε ώρες και ώρες για να γράψουμε μια ιστορία και να την ανεβάσουμε, θέλουμε να γίνει μια κουβέντα. Καταλαβάινω ότι πολλοί από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο και γι αυτό εκτιμώ εκείνους που κάνουν μια παρατήρηση ή μια ερώτηση.
Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ευθεία: δεν δίνουμε σημασία, ούτε μας προκαλεί κανένα αίσθημα κινδύνου. Εγώ τουλάχιστον, αλλά κια η παρέα μας τους βλέπαμε κάτι σαν ξεναγούς. Ξέρουμε ότι έχουν συμβεί επεισόδια αλλά από τη στιγμή που αποφασίσαμε να πάμε, το έχουμε ξεχάσει. Τους οπλοφόρους τους αγνούμε, άλλωστε δεν μιλάνε συνήθως καμιά ξένη γλώσσα, οπότε δεν υπάρχει επικοινωνία.
Επομένως δεν είχαμε κανένα άγχος για το ενδεχόμενο περιστατικού. Τους άλλους εδώ να ρωτήσεις που τρέχουνε στο Πακιστάν και στη Αϊτή.
Λοιπόν επειδή εγώ έχω πάει στο Πακιστάν (1999 και πολύ ωραίο ταξίδι) και στην Αϊτή (Φεβ. 2019 και κόντεψα ναφήσω τα κόκκαλά μου) θα σου γράψω κάτι για την ιστορία σου.
Kατά τη γνώμη μου καλά έκανες που επικεντρώθηκες μόνο στο Ντανακίλ. Αυτό είναι "ταξίδι μέσα στο ταξίδι" και κάτι σπάνιο ακόμα και ως ανάγνωσμα.
Δεν το έχω κάνει όταν πήγα στην Αιθιοπία σόλο περιορίστηκα στα "εύκολα" και οικονομικά (15 ημέρες είχα και τότε εργαζόμουν στα 2003). Κατάλαβα ότι χρειάζονται περίπου κάνα τεσσάρι ημέρες για το Ντανακίλ;
Και υπόψη ότι η Αιθιοπία είναι χώρα σε δυναμική ανάπτυξη, κάθε ταξιδιωτικό αφήγημα μετράει. Να δούμε ως πότε θα διασχίζουν τη γη των Αφάρ τα φοβερά καραβάνια που είδατε και αποτελούν από μόνα τους λόγο για ταξίδι!
Και πολύ ωραία μας τα έγραψες και μας τα μετέφερες με οπτικό υλικό, μπράβο!
Είδα ότι έχεις πάει και σε άλλα φοβερά ηφαιστειακά μέρη. Ίσως ένα που σου λείπει να είναι το νησί Τάνα στα Βανουάτου. Πανέμορφο με το ηφαίστειο Γιασούρ σε καθημερινό ραντεβού.
Αλλά ουδείς φόβος να ξεχάσετε το Ντανακίλ, ακριβώς όπως το έγραψες.
 
Last edited:

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.730
Likes
14.340
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Αλλά ουδείς φόβος να ξεχάσετε το Ντανακίλ, ακριβώς όπως το έγραψες.
Το Ντανακίλ είναι αξέχαστο. Μακάρι να είχα χρόνο τότε για 2, 3 μέρες ακόμα.
Για το Βανουάτου θα το σκεφτώ όταν πάρω σύνταξη για να έχω περισσότερο χρόνο και ίσως χρήμα.
Και στην Ινδονησία έχει ωραία ηφαίστεια, όπως και στην κεντρική Αμερική. Μόνο υγεία να υπάρχει και όχι οι περιορισμοί του κορωνοϊού. Καλό καλοκαίρι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom