Νότια Εύβοια

Despina A

Member
Μηνύματα
18
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία-Ν.Αμερική
Τι δεν πρέπει να παραλείψουμε να επισκεφτούμε, στην περιοχή γύρω από την Κάρυστο?:cool::cool:
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Έχω πάρα πολλά χρόνια να πάω στην περιοχή, αλλά ενδιαφέρον για βόλτα και για μπάνιο έχουν οι περιοχές μετά την Κάρυστο από Αετό προς Μπούρο και μετά στα χωριά του Κάβοντόρο όπως ο Πλατανιστός. Κάποτε ο δρόμος ήταν πολύ κακός. Ψάξε ή ρώτα να σου πουν τί παίζει τώρα.
 

DRIVER

Member
Μηνύματα
108
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Eπισκεψη στους Μυλους χωριο πολυ κοντα στην Καρυστο με τρεχουμενα νερα πλατανια και ταβερνες.Στην διαδρομη απο Καρυστο Μπουρο (9χλμ ασφαλτος) θα βρεις πολους κολπους για μπανιο εγω προτοιμω τις πιο οργανομενες στον Καβο και στον Μπουρο στο αγαλμα που εχουν ενα μαγαζακι για φαι και ποτο η μια και μια καντινα η αλλη διαθετουν και ξαπλωστρες μην φανταστεις οτι γινεται πανικος μονο ΣΚ εχει αρκετο κοσμο.Για το φαραγγι του Δημοσαρη γινονται οργανωμενες εκδρομες πληροφοριες στο κιοσκι του δημου στην παραλια.Για τα χωρια του καβο ντορο οπως ανεφερε και η anny εχουν βελτιωθει οι δρομοι αλλα ειναι μια περιπετεια αξιζει το Ποταμι.μια επισκεψη στον Ανω Αετο .οσο για φαι θα σου προτεινα την ταβερνα κυμα
στον δρομο για αετο θα δεις ταμπελα και στο Παραδεισι στην διασταυρωση για μαρμαρι στις Μουριες (καλυτερα το βραδυ).οτι αλλο θελεις ρωτα.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πάω στην Κάρυστο ανελλιπώς τα τελευταία 30 χρόνια!!
Η περιοχή έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα αρκεί να βγεις λίγο έξω από τα γνωστά. Κατά τη γνώμη τα σπουδαιότερα ενδιαφέροντα της περιοχής είναι το φαράγγι του Δημοσάρη και το Δρακόσπιτο στην κορυφή της Όχης. Στο φαράγγι ο συνδιασμός νερού και πράσινου είναι μοναδικός. Κάποιες εκδρομές εκεί οργανώνει το καλοκαίρι ο Δήμος αλλά μπορείς για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθείς στο πρακτορείο που είναι στην πλατεία της Καρύστου. Όσον αφορά το Δρακόσπιτο τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Θέλει αρκετό ποδαρόδρομο αν αποφασίσει κανένας να ανέβει από τους Μύλους ή λιγότερο ποδαρόδρομο αν πάει κανείς με κάποιο 4Χ4 όχημα στο καταφύγιο. Όποιος όμως ανέβει εκεί πάνω και αν όπως συνήθως συμβαίνει το καλοκαίρι έχει ορατότητα τότε η νότια Εύβοια, τα νοτιοδυτικά παράλια της Αττικής με το νότιο Ευβοϊκό ανάμεσα και τα νησιά Άνδρος, Τήνος, Μύκονος και Τζιά πιάτο!!!!
Από παραλίες τώρα πάρα πολλές. Το πρόβλημα ο αέρας. Τα καλοκαιρινά μελτέμια του δίνουν και καταλαβαίνει. Αν δε φυσάει το Ποτάμι είναι πολύ καλό. Όπως και η Σκυνοδαύλια στον Άγ. Δημήτρη, η παραλία στους Καλιανούς και αυτή στο Γιαννίτσι.
Το οδικό δίκτυο δεν είναι και το καλύτερο αρκεί κάποιος να είναι αποφασισμένος να βάλει το όχημά του στο χώμα. Άσφαλτος είναι ο κεντρικός που έρχεται από Χαλκίδα (όχι όλος γιατί κάνουν έργα), ο δρόμος από Κάρυστο μέχρι Πλατανιστό (περίπου 20 χμ) και από Κάρυστο μέχρι τον Άγ. Δημήτρη (περίπου άλλα 20 χμ). Το υπόλοιπο χώμα αλλά σε αρκετά καλή κατάσταση.
Για φαΐ στην πόλη μακράν το καλύτερο "Καβοντόρος" στο στενάκι-πεζοδρομο δίπλα στην πλατεία. Γενικά έχει αρκετά καλό φαγητό σχεδόν παντού. Συμφωνώ με τις προτάσεις των φίλων μας.
Δες και εδώ Καβοντόρος
Ακόμα http://www.in-karystos.gr/
Πολύ ενδιαφέρον θα είχε μια Travelstorική συνάντηση στην Κάρυστο. Θα βρίσκομαι εκεί σχεδόν όλο τον Ιούλιο. Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει ΠΜ μέχρι τέλος Ιουνίου. Εκεί δεν παίρνω υπολογιστή. Κάνω αποτοξίνωση!!
 
Last edited by a moderator:

DRIVER

Member
Μηνύματα
108
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
και εγω πανω απο 30 χρονια παω καρυστο τωρα τελευταια ενα δυο σκ το χρονο μονο δυστυχως εγω θα ειμαι αυγουστο στον μπουρο.
 

violator

Member
Μηνύματα
26
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κοστα ρικα-αργεντινη
...οσο για φαι θα σου προτεινα την ταβερνα κυμα
στον δρομο για αετο θα δεις ταμπελα ...
η ταβερνα αυτη αν καταλαβα καλα ειναι παραθαλασσια κοντα στον αετο?


και μια ακομα ερωτηση. στο μπουρο ειναι καλα για μπανιο ή μαζευει πολυ κοσμο? αν φυσαει δε θα μπορεσουμε να παμε απο την πλευρα του αιγαιου οποτε λεμε να εχουμε μια εναλλακτικη κοντα στην καρυστο.

εχω επισκεφτει 2 φορες την καρυστο αλλα μονο σε ημερησιες μοτοβολτες. και τωρα λεμε να παμε να δουμε και τις ωραιες παραλιες. αλλα δεν ξερουμε τιποτα οποτε οι συμβουλες που διαβαζω εδω ειναι παντα χρησιμες.
 

DRIVER

Member
Μηνύματα
108
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
καλα καταλαβες ηταβερνα ειναι πανω στην θαλασσα λιγο πρι μπεις στον Αετο (εχει πινακιδα) τα σκ μαζευει κοσμο η παραλια του μπουρου αλλα μην φανταστεις οτι γινεται και πανικος οι περισσοτεροι λουομενοι εχουν τα εξοχικα τους εκει και προς το μεσημερι η παραλια αδειαζει.
 

marcrafin

Member
Μηνύματα
130
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Κατάβαση στο φαράγγι του Δημοσάρη...
Κατάβαση του Δημοσάρη κατακαλόκαιρο? ην το προτείνεις ούτε στον χειρότερο εχθρό σου. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι στο ξέφωτο, ο ήλιος σε τσουρουφλίζει μέχρι λυποθυμιάς. Για ξανασκέψου το...
 

vamvakoolas

Member
Μηνύματα
27
Likes
2
απλως να επισημανω οτι ο δρομος ακομα για καρυστο απο Χαλκιδα φτιαχνεται οποτε εχει εργα και θελει προσοχη....επισης απαικτες η παραλιες μετα τον Αετο.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.301
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom