Ολλανδία Οδηγίες για Άμστερνταμ

MPLECAFE

Member
Μηνύματα
148
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ
εγω πηγα το μαρτιο περσι φυσικα και θα σου πω οτι εμεινα διπλα ακριβωσ στο μουσειο του βαν κον που διπλα ακριβωσ ειναι και το αλλο μουσειο rijksmuseum πηγα στην heineken ?(αξιζει πιστεψε με εχει πολλα να δεισ και αρκετα μεγαλο ) βραδυ εχει τα μπαρακια στην κεντρικη πλατεια (δεν θυμαμαι ονομα )
ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ κοσμο φοιτητουπολη κανονικα
πολυ καλη ασφαλεια μπατσοι παντου μην μασασ μια
εχει πολλα βαρακια και ενα μεγαλο κλαπ
μην τυχον και κανεισ το λαθοσ και δεν νοικιασει ποδηλατο οτι και εποχη να ειναι θυμαμαι εγω το ειχα νοικιασει απο το www.[B]mikesbike[/B]toursamsterdam.com
αυτα τωρα τα ατραξιον(καταλαβεσ τι εννοω και πραγματι ειναι ατραξιον ) τα ξερεισ
 

kateP

Member
Μηνύματα
88
Likes
5
θα ειμαστε για 4 ωρες στο αμστερνταμ ( σαν ενδιαμεσο σταθμο - οποτε δεν θα εχουμε βαλιτσες.... ) Προλαβαινουμε να κανουμε καμια βοτλιτσα, εστω και μικρη; Εστω, αν μπουμε σε εναλεοφωρειο και δεν κατεβουμε καν... Απλα για να "δουμε" λιγο αμστερνταμ.... Εννοειται να μη γυρισουμε τελευταια στιγμη.....
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Βγείς δε βγείς....
Μη σου πώ ότι πιο ωραίο είναι το αεροδρόμιο!! :haha:
Δεν ξέρω ρε παιδιά γιατί δε μ'άρεσε καθόλου-μη με παρεξηγείτε...
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Εξαρτάται αν πας σε χώρα Σέγκεν ή όχι μετά, καθώς για τη ζώνη Σέγκεν απλά θα περάσεις από έλεγχο χειραποσκευών χωρίς τον έλεγχο διαβατηρίου, και άρα θα χρειαστείς να βρίσκεσαι λιγότερη ώρα πριν. Σε κάθε περίπτωση το βρίσκω λίγο τραβηγμένο και δε θα στο συνιστούσα. Σε προηγούμενη πτήση μας με χρόνο μετεπιβίβασης 1ωρα και 10λεπτά, ήμαστε οι τελευταίοι επιβάτες. Γενικά συναντήσαμε πολύ κόσμο και συνεπώς πολλές ουρές.
Το Άμστερνταμ είναι πολύ όμορφη πόλη, αρκεί να μην μείνεις στο τουριστικό κέντρο, έτσι θα έχεις μία τελείως διαφορετική - αρνητική μάλλον- εντύπωση γι αυτό.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.499
Likes
29.139
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
To Schiphol είναι πολύ μακρυά από το Amsterdam, η μετάβαση θέλει αρκετό χρόνο. Καλύτερα να μην το επιχειρήσεις.
 

p@n

Member
Μηνύματα
65
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Εμείς πάντως και προς και από το αεροδρόμιο κάναμε 15 λεπτα το πολύ 20 με το τρένο μέχρι centraal station!Η καθυστέρηση είναι μέσα στο αεροδρόμιο καθώς είναι μεγάλο.Πιστεύω ότι μια βόλτα περίπου 2 ώρες στην Dam και γύρω βγαίνει. Από εκεί και πέρα η γνώμη μου τελικά για την Ολλανδία συνοψίζεται στο "είναι το Αμστερνταμ και η Ολλανδία". Αλλο πράγμα δηλαδή το Άμστερνταμ και άλλο τα περίχωρα. Θα πρέπει όποιος θέλει να αποκτήσει μια σαφή εικόνα να κάνει οπωσδήποτε 2-3 εκδρομές στις γύρω περιοχές πχ Volendam-Maarken ψαροχώρια, Ουτρέχτη (όνειρο!!!!) και άλλα..Ίσως βέβαια δεν είμαι και πολύ αντικειμενική γιατί την ερωτεύτηκα την Ολλανδία!Μιλάμε για έρωτα!Ψάχνω τρόπο τώρα να οργανώσω τη ζωή μου και να πάω να μείνω μόνιμα στην Ολλανδία!Αααα προσοχή τα βράδια Παρασκευής-Σαββάτου!Θα έλεγα εξαιρετικά επικίνδυνα!Μαζεύεται πολύς κόσμος και από τις γύρω χώρες για σ/κ και είναι ό,τι να ναι!Εμείς είχαμε απώλειες αντικειμένων στην παρέα.Τα πράγματά σας επ ουδενί όχι στις τσέπες!Μόνο μέσα σε τσάντες!!!Έρχονται σου πιάνουν την κουβέντα για να σου πουλήσουν ναρκωτικά και ούτε που καταλαβαίνεις πως φεύγουν κινητά,λεφτά κτλ!
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
πανω απο 25 χρονια αμετρητα ταξίδια στο Αμστερνταμ-ολλανδια προβλήματα με ασφάλεια δε είχα λίγο το μυαλό σου να έχεις που είσαι και που πας-πιο επικίνδυνο θεωρώ το κέντρο της αθηνας παρα το Αμστερνταμ
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
p@n;284773 Από εκεί και πέρα η γνώμη μου τελικά για την Ολλανδία συνοψίζεται στο "είναι το Αμστερνταμ και η Ολλανδία". Αλλο πράγμα δηλαδή το Άμστερνταμ και άλλο τα περίχωρα. Θα πρέπει όποιος θέλει να αποκτήσει μια σαφή εικόνα να κάνει οπωσδήποτε 2-3 εκδρομές στις γύρω περιοχές πχ Volendam-Maarken ψαροχώρια said:
Ως προς την αρχιτεκτονικη των κτιριων και τη διακοσμηση τους θεωρεις το ολλανδικο ή το βελγικο στυλ,καλυτερο;
 

p@n

Member
Μηνύματα
65
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Δεν έχω πάει στο Βέλγιο οπότε δεν γνωρίζω για να σου απαντήσω!Πιθανολογώ ότι δεν θα είναι πολύ μακρια το ένα στυλ από το άλλο δεδομένου οτι συγγενεύουν και γεωγραφικά. Η αρχιτεκτονική πάντως στο Άμστερνταμ σίγουρα δεν ποικιλει κατ εμέ!Είναι όλα στην ίδια γραμμή σε όποια γειτονιά κι αν πας!Και αυτό είναι και το μαγικό της υπόθεσης φυσικά!!Το ίδιο και οι άλλες κωμοπόλεις. Αυτά που διαφοροποιούνται είναι τα μικρά χωριά στα παράλια της Ολλανδίας οπού το στυλ φαντάζομαι θα είναι το τοπικό παραδοσιακό τους!

Ως προς την ασφάλεια ίσως υπερέβαλα αλλά όπως και να έχει εγώ ήμουν τόσο συγκρατημένη μετά από ένα περιστατικό που έπαθε μέλος της παρέας μου που δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ τις νυχτερινές βόλτες!Και δεν μιλώ φυσικά για τις κακόφημες γειτονιές όπου ούτως ή άλλως είσαι κάπως υποψιασμένος αλλά για το κέντρο!Στη Dam μας την "έπεσε" ο τύπος!Πιο κεντρικά δεν γίνεται!Αυτά όντως όμως συμβαίνουν παντού!Απλώς το να βρίσκεσαι στο εξωτερικό και να χάσεις κάτι έχει συνέπειες!

Το τρένο τώρα από αεροδρόμιο προς centraal και αντίστροφα έκανε15-20 λεπτά!Όχι παραπάνω!Οπότε μέχρι να βρεις την αποβάθρα, να επικυρώσεις εισητήριο κτλ πες μισή ώρα!Και μισή να επιστρέψεις στο αεροδρόμιο 1 ώρα!Μια χαρά βόλτα γίνεται στην Damsquare για 2+ ώρες με μια manekenpis στο χέρι!(πατάτες τηγανιτές) ιδιαίτερα αν δεν είσαι αγχώδης τύπος!Εγώ θα το έκανα τώρα που ξέρω!Αν δεν ήξερα δεν θα το έκανα γιατι αγχώνομαι πολύ εύκολα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.274
Μηνύματα
885.887
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom