Μαυροβούνιο Οδικό ταξίδι Μαυροβούνιο.

iatrou2008

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Πέρυσι διασχίσαμε την Αλβανία και φτάσαμε στο Κότορ περνώντας τα σύνορα της Κακαβιάς. Το κάναμε μονοκόμματα αλλά το προηγούμενο βράδυ είχαμε μείνει Κόνιτσα μιας και υπήρχε σπίτι, οπότε ουσιαστικά ήμασταν πάνω στα σύνορα! Ισχύει αυτό που λέει και η skoumpi ότι θα βρεις κόσμο που θα μιλάει ελληνικά και κάνεις συναλλαγές με ευρώ.

Το google βγάζει 5 ώρες την απόσταση από τα σύνορα Ελλάδα-Αλβανία έως Αλβανία-Μαυροβούνιο. Ανάλογα με την μέρα και ώρα που θα περάσεις υπολόγισέ το για παραπάνω. Πας Αύγουστο και ίδια περίοδο με όταν πήγαμε εμείς. Εμάς έτυχε να είναι και Σάββατο και υπήρχαν πολλά αμάξια που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα, άρα είχαμε καθυστερήσεις και στα σύνορα αλλά και σε όλη τη διαδρομή. Η Αλβανία δεν διαθέτει καλό οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα ούτε να επιτρέπεται αλλά ούτε να μπορείς να τρέξεις λίγο παραπάνω κάνοντας προσπεράσεις. Επίσης όπως αναφέρθηκε, στην Αλβανία θα πετύχεις σίγουρα μπλόκα αστυνομικών. Οπότε πρέπει να πηγαίνεις πάνω κάτω βάσει των ορίων ταχύτητας και πάντα με αναμμένα τα φώτα διασταυρώσεως!

Μετά το κομμάτι σύνορα Αλβανίας-Μαυροβουνίου με Κότορ υποτίθεται ότι είναι κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Ούτε καν… Από Μπαρ μέχρι Κότορ έχει κίνηση. Η λωρίδα του ρεύματος σου είναι μονή και λόγω της καλοκαιρινής περιόδου (ειδικά τις απογευματινές ώρες) είναι δεδομένο ότι θα πας σημειωτόν. Το κομμάτι Μπούντβα-Κότορ είναι ακόμα πιο αργό. Επίσης μας έτυχε και εμάς τροχαίο που δεν κουνιόμασταν καθόλου για κάμποση ώρα.

Εν τέλει μας βγήκε τουλάχιστον ένα 10ωρο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Σίγουρα είναι κουραστικό πάντως λόγω των μικρών ταχυτήτων που αναπτύσσεις.
Φίλε julientn σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου... Σκέφτομαι μια μικρή στάση Πόγραδετς, δίπλα από την Οχρίδα για ένα ψαράκι, και μετά βουρ... Πιστεύω η ομορφιά του τοπίου στο Κότορ να ανταμείψει την κούραση που θα έχουμε...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.493
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom