Αυστρία Ιταλία Ουγγαρία Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Οδικώς Ελλάδα – Σκόπια – Σερβία – Ουγγαρία – Αυστρία – Γερμανία (λίγο) – Ιταλία – Ελλάδα

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
ΒουδαπέστηΒιέννη 17-08-2014


Χιλιόμετρα : 255

Χρόνος : 4 ώρες 10 λεπτά (οδήγηση)

Κόστος διοδίων : 16€ (βινιέτα) Αυστρία

Νόμισμα : Ευρώ



Ξημέρωσε Κυριακή στη Βουδαπέστη και λέγαμε, αυτοκινήτου θέλοντος, να την δούμε πρωί. Το αυτοκίνητο όμως είχε άλλη βούληση και για κανα 15-20λεπτο δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Στη ρεσεψιόν μου είπε ότι υπήρχε ένα 24ωρο συνεργείο αλλα αντε συνεννοήσου στα ελάχιστα αγγλικά που ξέρουν.

Αφού τελικά πήρε μπρος το αμάξι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε Βιέννη και Δευτέρα πρωί πρωί στην αντιπροσωπεία για έλεγχο. Ως τότε θα το πάμε με 80-90χλμ τελική και με 3000 στροφές. Αυτό σημαίνει για μια διαδρομή 2.30 ώρες κάναμε τελικά 4.10!
View attachment 125200

Το άγχος μου εμένα ήταν τα επόμενα σύνορα, ακόμα και αν μου είχαν πει ότι δεν έχει (λόγο ευρωπαϊκής ένωσης). Τελικά όντος τα σύνορα ήταν ……. 2 πινακίδες και την σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης!!! Εεεεε αυτά είναι ….. ΕΥΡΩΠΗ!
View attachment 125201

Εδώ πρέπει να έχουμε κολλημένη στο τζάμι μας την βινιέτα αξίας 16€ για 10 μέρες (υπάρχουν και για περισσότερες μέρες με άλλη τιμή)
View attachment 125203

Και για τους μερακλήδες το gps-tablet μου εν δραση
View attachment 125202

Σύντομα (για τα δεδομένα μας) φτάσαμε στο ξενοδοχείο στην Βιέννη στο EuropahausWienHotelEuropahaus Seminarhotel / Event und Hochzeitslocation, 1140 Wien Είναι ενα τεράστιο κτήμα με 4-5 ξενοδοχειακές μονάδες.
View attachment 125204
Το δωμάτιο ήταν συμπαθητικό σχετικά παλιό μέσα και αρκετά απλό (έχει τηλεόραση 7 ιντσών θολωτή!!! Ναι αυτές τις παμπάλαιες…) Κόστιζε 48€ και περιλάμβανε πρωινό. Ο περιβάλλον χώρος ήταν καταπληκτικός… πραγματικά εξοχή.
View attachment 125205 View attachment 125206

Νωρίς το απόγευμα την κάναμε για εξερεύνηση. Η πόλη Βιέννη είναι γραφική σε κάθε σημείο της. Όπου και να μείνεις είναι ωραία. Πρέπει να σας πω ότι η πόλη είναι τεράστια και ακόμα μεγαλύτερη η περιφέρειά της. Αν δε συγκρίνουμε μόνο πρωτεύουσες νομίζω ότι πάει τσιφ για πρωτιά. Έχει παντού ποδηλατοδρόμους σε όλη την πόλη. Αν ενοικιάσεις ένα ποδήλατο μπορείς πραγματικά να γυρίσεις όλη την πόλη. Αξίζει.
View attachment 125207
Και αυτή έχει τον Δούναβη στην μέση και φυσικά τον έχει αξιοποιήσει.

View attachment 125208

Παρκάραμε εξω από το Stadpark(ένα μεγάλο πάρκο στο κέντρο) και περπατήσαμε μέχρι την Stephansplatz οπου είναι η «ομόνοια» της Βιέννης και δεσπόζει ο ναός του Αγ. Στεφάνου. Πολύ όμορφη διαδρομή για πεζοπορία. Περιπλανηθήκαμε στα γραφικά και αρχοντικά στενοσόκακα μέχρι που βαρεθήκαμε.
View attachment 125209 View attachment 125210

Ταξίδι χωρίς απρόοπτα δεν λέει οπότε …….

View attachment 125211

Ευτυχώς ήταν απόλυτα λειτουργικό απλά απέκτησα ένα μόνιμο wallpaper

Ώρα για φαϊ.

View attachment 125212

Πήγαμε στο …. Μια τύπου ταβέρνα που είχε αρκετούς ντόπιους. Το μαγαζί αρκετά «Αυστριακό» και την απαιτούμενη λίγδα στα τζάμια που καταλαβαίνεις ότι κάτι καλο μαγειρεύει ο μάστορας. Παραγγείλαμε μια ποικιλία κρεάτων και 2 μπύρες.
View attachment 125213 View attachment 125214
Τελικά έφερε ότι σωστά φανταστήκατε … σνίτσελ, λουκάνικα, χοιρινά κομμάτια κλπ κλπ κλπ. Πολύ καλο φαγητό. Άξιζε η επίσκεψη και τα 25€ που δώσαμε (πήραμε και 2 μπύρες ακόμα).
ωραίο ταξίδι και περιπετειώδες, αλλά μ΄έχεις μπερδέψει λίγο, στη Βιέννη έφαγες χοιρινό τελικά? Και τη Βουδαπέστη δεν την είδατε καθόλου?
Βιέννη – Γκολινγκ (Golling) 19-08-2014


Χιλιόμετρα : 420

Χρόνος : 5 ώρες 15 λεπτά (οδήγηση)



Το πρωι δεν κάναμε τίποτα και περιμέναμε πότε θα περάσει η ώρα να πάρουμε το αυτοκίνητο μας. Φωρτό τα μπαγκάζια μας στην πλάτη και πίσω στην αντιπροσωπεία για τελευταία (ελπίζω) φορά.

Ο τυπάς περιχαρής μας πληροφόρησε ότι όλα καλά. Έσφιξαν τον ιμάντα, έλεγξαν όλα τα υγρά κλπ έκανα και 2 ώρες τεστ και κυκλοφορία!!! και όλα καλά. Κανένα πρόβλημα.

Παμε και στο ταμείο….

- Τι χρωστάμε?

- 205€!!!

- Μμμμ…εεε…μάλιστα. Για κανε μας και ανάλυση τι πληρώνουμε.

- 40€ τον πρώτο έλεγχο, 120€ εργασία, 30€ 2ο τεστ και 15€ απόσβεση εργαλείων! (δηλαδή για την ζημιά που τυχών προκληθήκαν στα εργαλεία τους)

- Έστω. Αμα είναι να είναι το μοναδικό μας πρόβλημα χαλάλι.


Τελικά πήραμε ξανά το δρόμο δρόμο. Θα πηγαίναμε μέχρι το Welsκαι μετά αριστερά μεσα στις Άλπεις μέχρι το Χαλστατ! Το Γκολινγκ από εκεί είναι κανα 45λεπτο δρόμος.

Μετα από 80 χλμ το αυτοκίνητο τα ίδια!!! Διακοπή απόκρισης γκαζιού! Ανάθεμα τις αντιπροσωπείες και τα τεστ που έκαναν. Από το σημείο αυτό και μετα το πήρα απόφαση. Μέγιστη ταχύτητα 90χλμ/ωρα και όταν κολλάει 15λεπτά στάση!!!


Μετά από 3 τέρμινα!!... φτάσαμε στο Welsκαι κάναμε αριστερά για Άλπεις. Μέχρι τότε όλος ο δρόμος είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος με λίγα πράγματα να δεις στα πλαϊνά.

Μπήκαμε Αλπεις. Η σκέψη μου είναι ότι θα ανεβούμε τα βουνά και τα λαγκάδια για να φτάσουμε στο Χαλστατ αλλα τελικά μόνο έτσι δεν είναι. Όλοι οι δρόμοι είναι στις ρίζες του βουνού και κυρίως στο πλάι από κάποιο ποτάμι. Στα βουνά ανεβαίνεις μόνο αν θες να πας στα βουνά.

Το τοπίο όσο παει γίνεται και πιο μαγικό. Ξάφνου ανοίγουν τα τεράστια βουνά και εμφανίζετε μια λίμνη. Ήμασταν στο Traunkirchen. Από μακριά έμοιαζε με πίνακα του BobRoss.
View attachment 125471

Σταματήσαμε λιγάκι στην άκρη για να χαρούμε λίγο την λίμνη. Εδώ κάνει πραγματικό κρυο με την θερμοκρασία να είναι στους 15 βαθμούς κελσίου. Καταπληκτικό τοπίο. Να πάτε.

View attachment 125472
Προχωρώντας παρακάτω το μαγευτικό αυτό τοπίο επαναλαμβάνεται μιας και έχει κάμποσες λιμνούλες εδώ και εκεί.

Μετά από ώρα φτάσαμε και στο Χαλστατ, ένα από τα πιο διάσημα «χωριά» των Άλπεων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι έχετε δει μια φωτογραφία του.
View attachment 125473
Τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο όσο φαίνεται στις φωτογραφίες όμως ΕΙΝΑΙ τόσο γραφικό όσο φαίνεται. Ένα χωριό των περίπου 500 κατοίκων που έχει όμως πολλούς επισκέπτες και 3 πάρκινγκ! Η διαμονή εδώ είναι σχεδόν απαγορευτική αφού η πιο οικονομική διαμονή κοστίζει 150€!
View attachment 125474

View attachment 125475

Η νύχτα άρχισε σιγά σιγά να έρχεται και εμείς είχαμε λίγο δρόμο ακόμα.

View attachment 125476 View attachment 125477

Ως βλέπετε και εσείς οι Άλπεις ειναι βουνά με πράσινο χορτάρι παντού σαν γκαζόν!

View attachment 125478

Τελικά φτάσαμε βραδάκι στο Golling και μείναμε στο Pension St.Nikolaus
St. Nikolaus

View attachment 125479
Ο ξενώνας ήταν από έξω ένα κλασικό 2οροφο κτίσμα της περιοχής με τριγωνική σκούρα κεραμοσκεπή και παρτεράκια με λουλούδια στα μπαλκόνια.
Είχε μια όμορφη και βουκολική θέα με το δωμάτιο να είναι αρκετά απλό, σχετικά παλιό αλλά αρκετά καθαρό.
View attachment 125480 View attachment 125481
Το κόστος ήταν 52€ την ημέρα περιλαμβανομένου του πρωινού και υπαίθρια θέση στάθμευσης. Το συγκεκριμένο ξενώνα τον επιλέξαμε γιατί ήταν ανάμεσα στο Χαλστατ, το Σάλτσμπουργκ και τα Ice caves. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η εθνική οδός είναι σχετικά κοντά και κάνει μια σχετική φασαρία.
View attachment 125482 View attachment 125483

Ωρα για φαί. Στην άκρη του χωριού βρήκαμε μια πιτσαρία, χάμπουργκεραδικο, καφέ μπαρ, παμπ με ύφος δεκαετίας ’60.
http://whitestone-logo.businesscard.at/#_=_
Καθαρό σαν περιβάλλον δεν το λες αλλά ανάγκα και θεοί πείθονται. Το παλικάρι που είχε τοι μαγαζί ήταν ευγενέστατο πράγμα που εκτιμήσαμε ταμάλα. Παραγγελιά πίτσα, μπύρα και Ελβις στα ηχεία. Καλούτσικη η πίτσα με καλούτσικη τιμή
τι χαριτωμένο ξενοδοχείο, αλλά αυτά τα παπλώματα Παναγία μου, μαθηματικές εξισώσεις χρειάζεσαι να κάνεις για να σκεπαστείς! Και ναι! οι ΄Αλπεις είναι βουνά σκεπασμένα με γκαζόν!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.669
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom