Γενικά Οικονομικές διακοπές για νεαρό ζευγάρι

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.112
Μου φαίνεται ότι όλοι γράψαμε για τη Σίφνο σχεδόν ταυτόχρονα.Δες το ποστ μου έχει αρκετές πληροφορίες και αν την επιλέξεις,μας λες αν έχεις άλλες απορίες.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.445
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κάποια επιπλέον πληροφορία για το νησί;
Μπορείς να βρεις στο booking ενοικιαζόμενα δωμάτια σε καλές τιμές, το συγκοινωνιακό είναι καλό, η ζωή στο νησί πολύ πιο οικονομική σε σχέση με άλλα τύπου Πάρος κλπ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.049
Likes
41.168
Καλύτερη επιλογή για διαμονή είναι η Απολλωνία αν είστε νεαρό ζευγάρι, αλλά οι τιμές εκείνη την περίοδο είναι τσιμπημένες. Δεύτερη επιλογή ο Πλατύς Γιαλός, όπυ μπορείτε να κάνετε και κανένα μπάνιο, είναι συμπαθητική η παραλία και έχει και συμπαθητικά εστιατόρια. Τις Καμάρες δεν τις συνιστώ, η παραλία είναι πάρα πολύ ρηχή και ζεστή, άσε που είναι και λιμάνι και προσωπικά αυτό με απωθεί...
Αν θες φτηνή διαμονή, δες ΑΜΕΣΑ σε μηχανές αναζήτησης (π.χ booking), υπάρχουν ακόμη οικονομικά δωμάτια, αλλά δεν σου εγγυώμαι ότι θα υπάρχουν σε κανένα μήνα, αυτά εξαντλούνται πρώτα.
 

mac

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Μου δώσατε, με σχετική ομοφωνία, κάποιες ιδέες, θα το ψάξω και θα επανέλθω! Βέβαια όποιες άλλες προτάσεις υπάρχουν, εννοείται πως είναι καλοδεχούμενες!!
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Η Μήλος είναι όντως μια πολύ καλή επιλογή όμως την επισκεφθήκαμε πέρσυ! Ψάχνω για κάτι παρόμοιο εν ολίγοις.
Μες στο μυαλό σου ήμουν βρε :haha:

Για Σίφνο αν και δεν έχω πάει ακόμα, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια...και μ'αυτή την ομοφωνία από τα παιδιά θα την επιλέξω και εγώ στο μέλλον!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να επιβεβαιωσω και για τις 2 προτασεις που αναφερθηκαν οτι ειχα παει χωρις αυτοκινητο και δε με δυσκολεψε καθολου.Η Σιφνος εχει ολα οσα σου εγραψαν παραπανω ..αν εχεις παει Μηλο πριν βεβαια ,οι παραλιες θα σου φανουν λιγες ....αλλα ειναι πολυ συμπαθητικο νησι.
Οσο για τη μεταβαση στον Αγιο Κων/νο και μετα Αλοννησο ..μην ανησυχεις υπαρχει ΚΤΕΛ +καραβι με ενα ενιαιο εισιτηριο..εμεις ετσι το ειχαμε κανει.
 

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Χαιρετώ την παρέα του φόρουμ!
Θα ήθελα τη βοήθεια όσων είναι πρόθυμοι να πουν τη γνώμη τους.Ψάχνω να βρω κάποιο ελληνικό νησί για να το επισκεφθώ το καλοκαίρι, ίσως μέσα Ιουλίου ή και Αύγουστο, αυτό δεν το ξέρω ακόμα, για 3-6 ημέρες, με τα εξής κριτήρια:
1)Να προσφέρει οικονομική διαμονή (έως 40-45 Ε τη βραδιά, ή και φθηνότερα, αν και δύσκολο θεωρώ)
2)Οικονομικό και ποιοτικό φαγητό (αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που προσφέρει καλό φαγητό ας είναι και λίγο ακριβότερο)
3)Να είναι κατάλληλο για νεαρό ζευγάρι (22ετών). Δεν τρελαινόμαστε για δυνατή νυχτερινή διασκέδαση, να έχει όμως ένα - δυό μέρη για ένα ποτό και κάποια χώρα που θα κυκλοφορεί κόσμος και μετά τις 12.
4)Καθαρές παραλίες μιας και καλοκαίρι είναι και θα θέλουμε να κάνουμε μπάνιο.
5)Να έχει καλό συγκοινωνιακό δίκτυο μιας και θέλουμε να τη βγάλουμε όσο πιο φθηνά γίνεται και να αποφύγουμε ενοικιάσεις οχημάτων ή μεταφορά δικού μας.
Ξέρω,ίσως ζητάω πολλά, θέλω όμως προτάσεις για μέρη που προσφέρουν έστω και ένα από αυτά που θέτω ως κριτήρια και μετά να καταλήξω σε αυτό που συνδυάζει τα περισσότερα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
όλα τα κριτήρια νομίζω ότι τα πληροί η άνδρος. Περυσι μείναμε με 35 ευρώ αυγουστιατικα σε καλό δωμάτιο ξενοδοχείου στο γαύριο (όχι στη Χώρα), η συγκοικωνία είναι μάλλον η καλύτερη των Κυκλάδων και το φαι αξιοπρεπέστατο. Ακολουθεί η Νάξος, όπου μπορείς να βρεις καλές τιμές , αλλά με καλό ψάξιμο. Καλή συγκοικωνία, αλλά υπερβολικός κόσμος στις γνωστές παραλίες. Θα μπορούσατε , επίσης, να μείνετε σε camping στην Τήνο ή στα 2 προηγούμενα νησιά. Φετος ανακάλυψα ότι υπάρχουν αξιοπρεπη φθηνά καταλύματα και στην Κύθνο....

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα Μήλο! Έχει όλα όσα ζητάς και θα περάσεις τέλεια...Είναι το απόλυτο ζευγαρονήσι, έχει καταπληκτικές παραλίες που δεν τις χορταίνεις (και σε 2-3 να πηγαίνεις τη μέρα δεν θα τις προλάβεις όλες)...Η Μήλος είναι σχετικά ήσυχο νησί με κάποια μπαράκια το βράδυ για ποτάκι, έχει όμως ζωή, κυρίως ζευγάρια στην ηλικία μας! Το φαγητό είναι φανταστικό και ποιοτικό και έχω να σου προτείνω πολλά μέρη να πας. Επισκέφτηκα το νησί πέρσι με το αγόρι μου τέλη Ιουλίου και περάσαμε υπέροχα. Αν σε ενδιαφέρει ευχαρίστως να σε βοηθήσω... :cool:

Το μόνο που πιστεύω δύσκολα θα αποφύγεις είναι η μεταφορά του αυτοκινήτου σας ή η ενοικίαση εκεί γιατί το νησί για να το ευχαριστηθείτε πρέπει να το γυρίσετε!
δυστυχώς η Μήλος έχει πανακριβα ακτοπλοϊκά!
 

mac

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
δυστυχώς η Μήλος έχει πανακριβα ακτοπλοϊκά!
Τα ακτοποϊκά δε θα μας έρθουν τόσο ακριβά καθώς είμαστε φοιτητές και έχουμε έκπτωση. Δηλαδή πέρσυ στη Μήλο είχαμε βρει πολύ οικονομικά εισιτήρια. Το κυριότερο έξοδο θεωρώ πως είναι η διαμονή, που κοπανάνε τις τιμές για ενοικιαζόμενα δωμάτια μια σταλιά, με ένα μπάνιο που με το ζόρι χωράς και γενικά η ποιότητα δεν ταιριάζει με την τιμή.
 

mac

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Η πρωτεύουσα της Σίφνου είναι διαφορετική από το λιμάνι; Δηλαδή είναι όπως στη Μήλο που στο λιμάνι έχει ό,τι θέλεις, αλλά η πρωτεύουσα είναι η Πλάκα; Ρωτάω γιατί καθώς είπα δε θέλω να μεταφέρω όχημα ούτε να ενοικιάσω για οικονομία. Επομένως θέλω εύκολη πρόσβαση στο ΚΤΕΛ την ημέρα και να μη χρειαστώ όχημα για την επιστροφή τη νύχτα.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.112
Η πρωτεύουσα της Σίφνου είναι η Απολλωνία.Το λιμάνι είναι οι Καμάρες.Και τα δυο έχουν μπαράκια,εστιατόρια και αρκετή ζωή τον Ιούλιο.Εμείς εκεί που μέναμε στις Καμάρες είμασταν λίγα μέτρα απο τη στάση του λεωφορείου και δεν χρειαστήκαμε αυτοκίνητο.Μάλιστα η θάλασσα ήταν διάφανη(έβλεπες τα πάντα),πράγμα που μου έκανε εντύπωση για λιμάνι και νομίζω οτι η παραλία είχε πάρει και γαλάζια σημαία.Συνήθως χρησιμοποιούσαμε κτελ για βόλτες προς την Απολλωνία(τη Χώρα)το βράδυ και βόλευε αρκετά.Με κτελ πήγαμε και στα άλλα αξιοθέατα(κάστρο κτλ)
 
  • Like
Reactions: mac

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
851
Συμφωνώ κι εγώ ότι η παραλία στις Καμάρες ήταν πανέμορφη! Κι εγώ που δεν συνηθίζω να κολυμπάω σε λιμάνια, εκεί το καταευχαριστήθηκα!

Πάντως δες τα σχετικά θέματα για Σίφνο, θα σου καλύψουν όλες τις απορίες νομίζω!
 

mac

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Ξέρει μήπως κάποιος, στη Σίφνο τα λεωφορεία του κτελ, από ποια περιοχή περνάνε γυρνώντας από τις παραλίες; Έχω την εντύπωση με βάση ένα πρόγραμμα που είδα στο ιντερνετ ότι όλα περνάνε από την Απολλωνία και πολύ λίγα από τις Καμάρες. Ισχύει κάτι τέτοιο και το καλοκαίρι; Γιατί το πρόγραμμα που βρήκα είναι της άνοιξης όχι του καλοκαιριού.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom