groovecollector
Member
Το ότι πείστηκε ο κόσμος να πληρώνει - και μάλιστα φανατικά γιατί νομίζει ότι κερδίζει - τα πάντα με κάρτα οφείλεται πολύ από απλά στο σύστημα στο οποίο έχουμε κληθεί να ζήσουμε. Καπιταλισμός λέγεται και βιώνουμε ένα άθλιο παρακλάδι του, τον νεοφιλελευθερισμό. Ως γνωστόν, ο νεοφιλελευθερισμός μετατρέπει τους ανθρώπους σε ιδιώτες, άρα σε ηλίθιους-idiots. Γενικά, όλα τα “συστήματα” θέλουν ηλίθιους, επί του παρόντος έχουμε καταντήσει ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού.Έτσι ακριβώς. Τα ίδια περίπου δίνω και εγώ για επιχειρηματικό λογαριασμό. Εν τω μεταξύ μας ξεζουμίζουν στα κόστη και τις προμήθειες και το κόστος περνάει στον καταναλωτή.
Ο καταναλωτής από την άλλη παίρνει μια επιστροφή , πόντους ή οτιδήποτε όταν πληρώνει με κάρτα, και νομίζει ότι βγαίνει κερδισμένος , όταν αυτά τα έχει ήδη πληρώσει. Θα μου πεις να πληρώσει τα ίδια με μετρητά όταν μπορεί να κερδίσει κάτι? Όχι απλά να σκεφτεί ότι η άνοδος των τιμών εμπεριέχει και ένα μικρό νταβατζιλίκι στις τράπεζες.
Και προφανώς δεν είναι για την φοροδιαφυγή...
Εγώ μετρητά πληρώνω όσο μπορώ και ζητάω απόδειξη οπουδήποτε αν δεν μου φέρουν. Στο χέρι του καθενός είναι να ζητάει παραστατικό. Τα άλλα τα ακούω βερεσε.
Το παραμύθι φοροδιαφυγης σβήνει πολύ απλά όταν δεν υπάρχει κίνητρο στον καταναλωτή να πάρει παραστατικό. Άρα σε μεγάλα ποσά πείτε μου εσείς πόσοι θα κοιτάξουν να δώσουν ΦΠΑ, όταν μπορούν να το γλυτώσουν.
Την χώρα την παίζουν μπαλάρα 4-5 καρτέλ με την ανοχή την δική μας και των πολιτικών για να μην βγάλω κάποιον από το κάδρο. Το θέμα είναι ότι εμείς πληρώνουμε πάντα το μάρμαρο...
Αυτοί καλά ξεκίνησαν αλλά βάλανε 10€ ανά μήνα κόστος για να έχεις επιχειρηματικό λογαριασμό και να μπορείς να δέχεσαι εμβάσματα... Και pos στον υπολογιστή δεν μπορούν να έχουν αρκετοί κλάδοι... Είναι πρακτικό το θέμα.