Οικονομικό social!

Eagle Fly

Member
Εγώ προσωπικά ήμουν προβληματισμενος οταν συνόδευα τη μανούλα μου στο Ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο και έπρεπε να πάω επειδη με εστειλαν να παρω τη θεραπεία της που ηταν προγραμματισμενη απο το απέναντι φαρμακείο.
Τραγικό ε?
Ακριβώς μόνο με αυτό το πραγμα , καταλαβαίνεις πως η Ελλάδα είναι 2 αιώνες πισω , σε όλους τους τομείς, χώρα χειρότερη από το Αβγανισταν, δυστυχώς :cool:

Georgie

Member
Το περασα πριν μια εβδομαδα. Ειναι ακομη πιο περιεργο. Το φαρμακο δεν υπηρχε στο απεναντι φαρμακειο και θα το εφερναν σε λιγες ωρες. Ο φαρμακοποιος μου ζητησε να πληρωσω στο φαρμακειο το φαρμακο, να συνεννοηθω με το νοσοκομειο να βαλουν "το δικο τους" και ο φαρμακοποιος το απογευμα θα αντικαθιστουσε το φαρμακο στην αποθηκη του νοσοκομειου με αυτο που πληρωσα. Επειδη γραφτηκε απο το νοσοκομειο σε παραπεμπτικο, δεν υπηρχε κατι το παρανομο. Προφανως δεν δικαιουμαστε δωρεαν το φαρμακο της θεραπειας απο αυτα που εχει το νοσοκομειο ως εξωτερικοι ασθενεις.
Δεν ειχε να κανει με παραπεμπτικο αλλα με προγραμματισμένη θεραπεία, που το νοσοκομειο ηταν ανετοιμο ! Αλλα το παραδειγμα βγηκε απαντώντας στο μέλος @dammys που έβαλε το υποτιθέμενο "φιλότιμο" στην ιδια ζυγαρια με την επαγγελματική νόρμα στα ανεπτυγμενα Ευρωπαϊκά συστήματα υγείας. Έχω 10δες αλλα παραδείγματα επ' αυτου αλλα θα χρειαστεί ολόκληρο νήμα.
Δεν εχω αναγκη κανένα "φιλοτιμο" Αυτο που εχω ανάγκη ειναι ο σεβασμός το πρωτόκολλο και ο επαγγελματισμος σε ότι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες.
Για ποιο φιλοτιμο μιλάμε όταν οι ίδιοι έχουμε κανει τα πάντα για να καταστρέψουμε το περιβάλλον που ζούμε?

dammys

Member
Να κάνω μία διευκρίνηση... (τέσσερις για την ακρίβεια...)
Πρώτον το άρθρο ΔΕΝ το έγραψα εγώ....το μετέφερα απλά...
Δεύτερον δεν μιλάει για νοσοκομεία ή δημόσιο ,(πώς φτάσατε εκεί ούτε πού κατάλαβα) μιλάει για υπηρεσίες που παρέχονται στον τουριστικό κλάδο και εν είδει σε ξενοδοχεία...δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και πώς σε λίγα χρόνια λόγω έλλειψης υπαλλήλων ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ των λίγων κακοπληρωμένψν και εργασιακά εξουθενωμένων ελλήνων υπαλλήλων δε θα μας σώζει ΟΥΤΕ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ των εισαγόμενων υπαλλήλων δηλ. ουσιαστικά συγκρίνει επαγγελματισμό βορείων Λαών με φιλότιμο Ελλήνων κτλ και φυσικά ΚΕΡΔΑΜΕ αδέρφια...
Τρίτον το τόπικ ονομάζεται η βιομηχανία του τουρισμού σκέψεις για το παρόν και για το μέλλον...
Τέταρτον ΜΗΝ διαβάζετε διαγώνια....

Georgie

Member
Δεύτερον δεν μιλάει για νοσοκομεία ή δημόσιο ,(πώς φτάσατε εκεί ούτε πού κατάλαβα)
"Στα πλαίσια αυτά επισκέφτηκε ιατρικές δομές, για τις οποίες οι χώρες φημίζονται, και την εξέπληξε η ζεστασιά με την οποία οι εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν όλους. Προβληματίστηκε όμως όταν συνάντησε εκτός δομής εργαζόμενους οι οποίοι αντίθετα με την εντός δομής ζεστής συμπεριφοράς, δεν της μίλησαν, έκαναν σα να δεν την ήξεραν."

Μια προσπάθεια γίνεται να μη διαβάζω διαγώνια.

dammys

Member
Ε και;
Το αναφέρει ως αντιπαράδειγμα για να πει ότι στα ξενοδοχεία στο μέλλον θα έχουμε επαγγελματίες τουριστικούς υπαλλήλους που όμως θα αδιαφορούν για τον πελάτη εκτός τυπικής υπηρεσίας ενώ ο έλληνας τουριστικός υπάλληλος ή ιδιοκτήτης μικρού ξενοδοχείου ή μικρής μονάδας ενοικιαζόμενων δωματίων ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο από τον τυπικό επαγγελματισμό και θα έτσι δε θα υπάρχουν προσωπικές σχέσεις όπως υπάρχουν χρόνια και χρόνια εδώ στην Κρήτη ανάμεσα σε τουρίστες και επαγγελματίες του τουρισμού ..

παρτο και σε σποτάκι..... .

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
παρτο και σε σποτάκι..... .

Το βίντεο ουτοπικό στην καλύτερη, δείχνει μια αλλη Κρήτη που ισως υπήρξε κάποτε αλλα με τον μαζικο τουρισμό έχει εξαφανιστεί.
Ας παει ο τουρίστας να κοψει πορτοκάλι από χωράφι στο Μυλοπόταμο να δουμε αν θα καταλήξει να πινει ρακες στο χωριό ή με επιδεσμους στο νοσοκομείο.

Κρήτη: Ντόπιοι καταδίωξαν Γερμανούς τουρίστες και τους επιτέθηκαν- Για μια προσπέραση | LiFO

Σιγουρα ομως το νησί παραμένει πολυ καλο value for money και με υψηλη ποιότητα φαγητου για ξενους και ελληνες, ειδικα αν ξεφυγεις απο τα τουριστικά κέντρα.

panpan

Member
Το αναφέρει ως αντιπαράδειγμα για να πει ότι στα ξενοδοχεία στο μέλλον θα έχουμε επαγγελματίες τουριστικούς υπαλλήλους που όμως θα αδιαφορούν για τον πελάτη εκτός τυπικής υπηρεσίας
Και γιατί θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον για τον πελάτη εκτός υπηρεσίας;
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά όταν φεύγεις από την δουλειά σου σε απασχολεί η δουλειά σου
ή η οικογένεια; οι φίλοι; οι συγγενείς; η οτιδήποτε δικό σου;
Όταν κάποιος προσφέρει υπηρεσίες με ευγένεια, γνώση, ευπρέπεια μέσα στο ωράριο του,
γιατί πρέπει να έχει ενδιαφέρον για τον πελάτη εκτός υπηρεσίας;

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Πάντως στο βιντεάκι δε γίνεται καμμία αναφορά στους επαγγελματίες του τουρισμού της Ελλάδας αλλά στους απλούς ανθρώπους. Εναν αγρότη είδα με την οικογένεια του. Και, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στο αν είμαστε φιλόξενοι και φιλότιμοι σα λαός και στο αν είμαστε "σωστοί επαγγελματίες" στον τομέα του τουρισμού. Πιστεύω ότι τα χαρακτηριστικά αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν ειδικά λίγο πιο μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Και αυτό δείχνει και το βιντεάκι, με κάποια υπερβολή βέβαια.

dammys

Member
Και γιατί θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον για τον πελάτη εκτός υπηρεσίας;
Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά όταν φεύγεις από την δουλειά σου σε απασχολεί η δουλειά σου
ή η οικογένεια; οι φίλοι; οι συγγενείς; η οτιδήποτε δικό σου;
Όταν κάποιος προσφέρει υπηρεσίες με ευγένεια, γνώση, ευπρέπεια μέσα στο ωράριο του,
γιατί πρέπει να έχει ενδιαφέρον για τον πελάτη εκτός υπηρεσίας;
Δηλαδή ένας Γιατρός μετά το πέρας του ωραρίου δεν ασχολείται με τους ασθενείς τους όπως και ένας αστυνομικός ,ένας δικηγόρος,φαρμακοποιός, ένας καθηγητής , ένας δάσκαλος κτλ

Τι να σχολιάσω...

Το Ρέθυμνο τίμησε και φέτος τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του

Ναι το βιντεάκι είναι υπερβολικό αλλά αυτό θέλει να δείξει ότι η φιλοξενία κερδίζει τον επαγγελματισμό.Και φυσικά στο μέλλον -και λόγω της βιομηχανοποίησης του τουρισμού οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες θα εκλείψουν με ότι συνέπειες έχει αυτό για τον τουρισμό της Κρήτης και άλλων περιοχών.Χάνετε η προστειθέμενη αξία του ελληνικού τουρισμού ...
Σωστούς επαγγελματίες έχει και η Τουρκία και η Ταυλάνδη και όλες οι χώρες πλέον...

panpan

Member
Δηλαδή ένας Γιατρός μετά το πέρας του ωραρίου δεν ασχολείται με τους ασθενείς τους όπως και ένας αστυνομικός ,ένας δικηγόρος,φαρμακοποιός, ένας καθηγητής , ένας δάσκαλος κτλ
Φυσικά ο γιατρός πέραν του ωραρίου του πρέπει να πάψει να ασχολείται, γιατί έχει ψυχικό κόστός, βλέποντας καθημερινά αρρώστιες και προβλήματα. Το ίδιο και ο αστυνομικός.
Σιγά μην τον νοιάζει που ο τάδε έγινε πρεζόνι, κλέφτης , βιαστής κλπ.Ή ο καθηγητής/δάσκαλος
που έκανε καλά την δουλειά του και ο νεαρός θέλει να μείνει τούβλο. Υπάρχει μια οικογένεια που πρέπει να ασχοληθεί πέραν της δουλειάς, που έχει προτεραιότητα.
Αυτό με τα βραβεία είναι ότι πιο μούφα, στημένο για να δημιουργηθεί ντόρος να κονομήσουν
κάποιοι. Και δεν μιλάω για το συγκεκριμένο, μιλάω γενικά.
Για να καταλάβεις πόσο μούφα είναι, στα μέσα της δεκαετίας του 90 πήρα ένα χρυσό βραβείο
για ποιότητα μιας εταιρείας που την είχα κλείσει 4 χρόνια πριν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.253
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom