Οικονομικό social!

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Και για αυτό είπα μπράβο της που έκανε σωστά την δουλειά της σε αντίθεση με τον δικό μου που το μόνο που τον ένοιαζε είναι να μας δέρνει. Αλλά φύγαμε από το θέμα.
[/QUOTE]
Μας πήγε η κουβέντα!

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Πώς από την βιομηχανία του τουρισμού και τις σκέψεις περί αυτού, φτάσαμε στα σώψυχα σας σε ένα ακόμα νήμα, είναι πρωτοτυπία του TRAVELSTORIES :xalara: :clap: :bleh:

Georgie

Member
Πώς από την βιομηχανία του τουρισμού και τις σκέψεις περί αυτού, φτάσαμε στα σώψυχα σας σε ένα ακόμα νήμα, είναι πρωτοτυπία του TRAVELSTORIES :xalara: :clap: :bleh:
Μα το θεμα ξεκίνησε απο το προβληματισμό της συζύγου του Ιατρού και απο τη σύγκριση του (ψυχρου) επαγγελματισμου με το υποτιθέμενο χαρακτηριστικό του λαού μας που ειναι το φιλοτιμο ( λεμε τωρα).
Και την Ανησυχία ότι λόγω έλλειψης προσωπικού θα αρχίσουμε να εισάγουμε αφιλοτιμους και θα χαθεί αυτο το τρομερό χαρακτηριστικό που κανει το Γερμανό να λατρεύει τη Κρήτη και τα αλλα νησια μας.
Δεν εχει σημασία που για παραδειγμα στη Μαγιόρκα ( που δεν ειναι τοσο φιλοξενοι, και με φιλοτιμο)οι Γερμανοί έχουν ολόκληρα χωριά και πανε παραδοσιακά παρα πολλα χρονια.

panpan

Member
που κανει το Γερμανό να λατρεύει τη Κρήτη και τα αλλα νησια μας.
Οι γερμανοί όντως αγαπάνε την χώρα μας και θα ήθελαν να μένουν μόνιμα, αλλά αντιμετώπισαν
πολλά προβλήματα.
1) εγώ σε γερμανό δεν πουλάω το σπίτι μου.Την μια ήρθαν με τα όπλα και τώρα με τα λεφτά τους.
2) Τίτλους. Πόσοι είχαν κανονικά χαρτια για να μεταβιβάσουν; Τα πιο πολλά ήταν στο μιλητό.
Ο αδερφός μου που ζει στην Κρήτη έκανε χρόνια να μπορέσει να αποκτήσει την κυριότητα
από τα πεθερικά του για να μπορέσει να τα γράψει στο κτηματολόγιο.
Ο πεθερός μου δεν κατάφερε να αποκτήσει την κυριότητα από ένα χωράφι στην Χαλκιδική.
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια αλλαξαν πολλά στις μεταβιβάσεις.
Δεν εχει σημασία που για παραδειγμα στη Μαγιόρκα ( που δεν ειναι τοσο φιλοξενοι, και με φιλοτιμο)οι Γερμανοί έχουν ολόκληρα χωριά
Στην Μαγιόρκα ζουν 20-22.000 μόνιμα γερμανοί και υπολογίζεται ότι 50-60.000 έχουν σπίτι
εκεί. Μιλάμε για το 10% του πληθυσμού της Κρήτης. Και αν υπόλογίσεις ότι σχεδόν σε κάθε σπίτι
ζουν δύο άτομα συν τα εγγόνια-ανήψια- λοιποί συγγενείς που έρχονται κάθε χρόνο.
Όλοι αυτοί φέρνουν λεφτά συνέχεια κάθε χρόνο χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτα.
Και δεν είναι μόνο η Μαγιόρκα. Στο Αλικάντε έχει 500.000 εγγεγραμμένους αλλοδαπούς.
Ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών είναι Βορειοευρωπαίοι.
Υπάρχει ένας δήμος στην Ανδαλουσία που είμαι σίγουρος το 99% των μελών του φόρουμ
θα το γκουγκλάρει γιατί πρώτη φορά το ακούει.
Είναι ο δήμος Torrox με 21.000 πληθυσμό. Είναι πάνω από 2000 μόνιμοι κάτοικοι γερμανοί,
1850 άγγλοι , ολλανδοί, Βέλγοι, Γάλλοι, Σουηδοί κλπ. Περίπου το 20% του πληθυσμού είναι βορειοευρωπαίοι. Και άλλοι τόσοι έχουν την εξοχική τους κατοικία. Καταλαβαίνουμε πόσα έσοδα υπάρχουν χωρίς έξτρα κόπο.
Για να μπορέσει ένας Β. ευρωπαίος να αγοράσει σπίτι στην Ισπανία χρειάζεται...
1) ΝΙΕ Δήλωση ότι θα μείνεις μόνιμα στην Ισπανία. Σου δίνουν έναν αριθμό σαν το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Κόστος 120 ευρώ. Τα 100 δεν χρειάζονται αν ξέρεις την γλώσσα. Είναι η αμοιβή του διεκπεραιωτή. Βγαίνει άμεσα. Μπορείς να το πάρεις και από την Ισπανική πρεσβεία στην Ελλάδα.
2) Συμβολαιογράφος Αμοιβή 100-200 ευρώ.
3) Υποθηκοφυλακείο. Καταθέτεις το συμβόλαιο, πληρώνεις 10% φόρο και τέλος.
Με το ΝΙΕ που έχεις αποκτήσει έχεις δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και πληρώνεις συμμετοχή στα φάρμακα από μηδεν έως 40 % ανάλογα τα έσοδα που έχεις. Όσοι δεν έχουν
έσοδα στην Ισπανία έχουν 5-10 % συμμετοχή.
Αυτοί οι μόνιμοι κάτοικοι φέρνουν τουρίστες (συγγενείς-φίλους) όλο τον χρόνο και επιμηκύνουν την τουριστική σεζόν.
Ας συγκρίνουμε την γραφειοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα για έναν ευρωπαίο κάτοικο
να έρθει μόνιμα να ζήσει στην Μάνη και να αγοράσει σπίτι. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα
πράγματα και να έχουν γίνει πιο απλά και να μην το ξέρω.
edit
όσοι έχουν εισοδήματα στην Ισπανία έως 100.000 έχουν συμμετοχή στα φάρμακα 50%
Και όσοι πάνω από 100.000 έχουν 60%

Last edited:

Eagle Fly

Member
Η νοοτροπία του 8ωρο , και δεν ασχολουμαι με τίποτε άλλο, είναι κακό, ειδικά στην Ελλάδα, με τα πραγματα που όλο και ανεβαίνουν.

Αυτές οι νοοτροπίες είναι για το εξωτερικό ( εκτός βέβαια αμα έχουν οι δικοί σου χρήματα και σε ταΐζουν η αν θες να ζεις μιζερα, σε όλη σου τη ζωή) .

Δυστυχώς στη Ελλάδα έτσι είναι τα πραγματα .

Είναι η παροιμια που έλεγαν οι παλιοί :

Αν δεν βρέξεις κ#λ* , ψάρι δεν τρως .

Αμα περιμενεις απο το 8ωρο στην Ελλάδα , να ζήσεις μια φυσιολογικη ζωή, θα περιμενεις πολλα χρονια :cool:

varioAthens

Member
Εγω παλι θεωρω οτι μονο αν εισαι αφεντικο του εαυτου αξιζει να δουλεψεις παραπανω και εχει μια καποια λογικη η ρευστοτητα των οριων μεταξυ δουλειας και προσωπικης ζωης… δηλαδη οκ θα βγω για ενα φαγητο με εναν δυνητικο πελατη ή συνεργατη γιατι επενδυω πανω στην επιχειρηση μου και θα μου αποφερει κερδη… αλλα ως υπαλληλος εξαρτημενης εργασίας δεν εχει κανενα νοημα.

panpan

Member
Η νοοτροπία του 8ωρο , και δεν ασχολουμαι με τίποτε άλλο, είναι κακό, ειδικά στην Ελλάδα, με τα πραγματα που όλο και ανεβαίνουν.
Και γιατί είναι κακό το 8ωρο; Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύει κάποιος;
η αν θες να ζεις μιζερα, σε όλη σου τη ζωή
Δηλαδή αν κάποιος δουλεύει 12-13 δεν είναι μίζερη η ζωή;
Αμα περιμενεις απο το 8ωρο στην Ελλάδα , να ζήσεις μια φυσιολογικη ζωή,
Μα με το 10ωρο η 12ωρο είναι φυσιολογική ζωή;
Αυτές οι νοοτροπίες είναι για το εξωτερικό
Ξέρω άτομα που εγκατέλειψαν το εξωτερικό και ζουν πιο άνετα στην Ελλάδα κάνοντας
τηλεργασία σε ξένες εταιρείες, με μισθούς εξωτερικού. Ειδικά ο ένας το μόνο του προσόν
είναι πολύ καλή γνώση αγγλικών. Το μόνο που έκανε είναι ψάξιμο και αποστολή βιογραφικών.
Σίγουρα δεν μπορούν όλοι να το κάνουν. Αλλά να δουλεύεις 50-60 ώρες την εβδομάδα δεν ζεις.
Επιζείς.
Παιδιά ψάξτε το. Το λέω με αγάπη. Υπάρχουν εκεί έξω ευκαιρίες .

paefstra

Member
Η νοοτροπία του 8ωρο , και δεν ασχολουμαι με τίποτε άλλο, είναι κακό, ειδικά στην Ελλάδα.
Γιατι τιποτε αλλο? Μετα το 8ωρο ασχολεισαι με την οικογενεια σου. Ξερεις δεν χρειαζονται καταναλωτικα αγαθα απο αυτα που ανεβαινουν. Να πεις καμια κουβεντα θελει, δωρεαν ειναι. Και πλυσιμο, ξεψειριασμα στα παιδια που οσο πιο επιτυχημενοι ειναι οι γονεις και δουλευουν ολη μερα, τοσο πιο απλυτα και τιγκα στην ψειρα γιατι δεν συναντιουνται ολη μερα να το δουν.

Last edited:

Georgie

Member
Καταλαβαίνω τις όποιες ανάγκες
Αλλα οταν στη συνέντευξη ακούς "εδω είμαστε οικογενεια" έφυγες

alma

Member
Τα φαρμακεία είναι άλλη ιστορία, στον κορωναιο είχαν 80 ℅ αυξηση τζιρου, όποιος έχει ανοίξει φαρμακείο παει καρφί.

Από 15 χρονών όλοι φάρμακα παιρνουν , το φάρμακο είναι αναγκαίο, γιατί έχουν βιταμίνες, καλλυντικά μέσα , όποτε έχουν πολλα κέρδη :cool:
Ακριβώς.Τα κέρδη είναι και από τα παραφαρμακευτικά.Κρέμες,προϊόντα μακιγιάζ, βρεφικά είδη από μπιμπερό και Babylino ως πιπίλες ακόμα και ρουχαλάκια.

Επίσης επί Κορώνας κάποιοι θυμάμαι χωρίς να χρειάζεσαι χαρτιά,ούτε εμβόλιο,ούτε τεστ, μέχρι τα δώρα τους ψώνιζαν από φαρμακεία από καλλυντικά ως κοσμήματα,παπούτσια,μέχρι βραδυνά τσαντάκια είχαν φέρει κάποια φαρμακεία. o_O

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.255
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom