• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Οικονομικό social!

bandit650

Member
Πολύ καλό όλο αυτό. Το κέρδος ποιο θα είναι; Θα ενισχύσει την τοπική Κοινότητα; Όχι.
Ο πωλητής του ακινήτου και ο μεσίτης.
Α και ο γείτονας που θα φουσκώνει από περηφάνια...

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Έβαλα πριν κάμποσο καιρό να δω ένα βιντεακι του luben που έλεγε γιατί κανείς δεν θέλει να δουλέψει. Ξεκίνησε ωραία, το πήγαινε καλά και ξαφνικά νασου διαφήμιση για τη freedom24. Βλέπω σε άλλη φάση ένα βίντεο του pcsteps για τη φούσκα του ΑΙ, α ωραία τα λέει σκεφτόμουν, πολύ καλή ανάλυση και τσουπ αρχίζει κι αυτός τη freedom24 κασέτα. Βλέπω κι ένα βιντεακι του greekonomics για τους επενδυτικούς ινφλουενσερς που το έχουν παρακάνει και τελικά αυτό ήταν το χειρότερο όλων, μια τεράστια διαφήμιση για τη freedom24 σε βιντεακι που υποτίθεται ασκούσε κριτική στους influencers που λένε για επενδύσεις🤮

Αναρωτιέμαι τι έχει δει στην Ελλάδα ο Ρώσος υγιής επιχειρηματίας/ιδιοκτήτης της freedom24 που τον έχει κάνει να επενδύσει τόσα λεφτά στους Έλληνες ινφλουενσερς. Τι έχει (ή δεν έχει) άραγε η χώρα μας και τον έχει τραβήξει; Πολλά λεφτά; Ή κάτι άλλο; Επίσης αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι ινφλουενσερς με τον χρόνο που ρίχνουν για τις έρευνες που κάνουν, δεν σκέφτηκαν να σπαταλησουν λίγο χρόνο για το τι εστι ο χορηγός τους;

paefstra

Member
Αναρωτιέμαι τι έχει δει στην Ελλάδα ο Ρώσος υγιής επιχειρηματίας/ιδιοκτήτης της freedom24 που τον έχει κάνει να επενδύσει τόσα λεφτά στους Έλληνες ινφλουενσερς. Τι έχει (ή δεν έχει) άραγε η χώρα μας και τον έχει τραβήξει; Πολλά λεφτά; Ή κάτι άλλο;
Τζογο. Οχι μονο εδω ομως. Οι "επενδυτικες" ταχα εφαρμογες σπρωχνουν σε εξαρτηση οχι διαφορετικη απο το παμε στοιχημα.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Τζογο. Οχι μονο εδω ομως. Οι "επενδυτικες" ταχα εφαρμογες σπρωχνουν σε εξαρτηση οχι διαφορετικη απο το παμε στοιχημα.
Πάλι καλά. Γιατί το μυαλό μου πήγε σε χειρότερα πράγματα.

paefstra

Member
Πάλι καλά. Γιατί το μυαλό μου πήγε σε χειρότερα πράγματα.
Υπαρχουν βιντεο διαφορων κατακαθιων που ωθουν τους μουρλοκακομοιρηδες οταν πεφτει η αγορα να μπουν πιο πολυ μεσα για να ρεφαρουν. Ετσι καταστρεφει η ρουλετα.
Σε κατι ξεμπαρκες ερωτησεις "αν κλεισει ξαφνικα η εφαρμοφογη τι γινεται με τις μετοχες μας" οι απαντησεις ειναι σκιωδεις καθως δεν εχουν κωδικο επενδυτη και κυριολεκτικα δεν ειναι στο ονομα τους.

Last edited:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έβαλα πριν κάμποσο καιρό να δω ένα βιντεακι του luben που έλεγε γιατί κανείς δεν θέλει να δουλέψει. Ξεκίνησε ωραία, το πήγαινε καλά και ξαφνικά νασου διαφήμιση για τη freedom24. Βλέπω σε άλλη φάση ένα βίντεο του pcsteps για τη φούσκα του ΑΙ, α ωραία τα λέει σκεφτόμουν, πολύ καλή ανάλυση και τσουπ αρχίζει κι αυτός τη freedom24 κασέτα. Βλέπω κι ένα βιντεακι του greekonomics για τους επενδυτικούς ινφλουενσερς που το έχουν παρακάνει και τελικά αυτό ήταν το χειρότερο όλων, μια τεράστια διαφήμιση για τη freedom24 σε βιντεακι που υποτίθεται ασκούσε κριτική στους influencers που λένε για επενδύσεις🤮

Αναρωτιέμαι τι έχει δει στην Ελλάδα ο Ρώσος υγιής επιχειρηματίας/ιδιοκτήτης της freedom24 που τον έχει κάνει να επενδύσει τόσα λεφτά στους Έλληνες ινφλουενσερς. Τι έχει (ή δεν έχει) άραγε η χώρα μας και τον έχει τραβήξει; Πολλά λεφτά; Ή κάτι άλλο; Επίσης αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι ινφλουενσερς με τον χρόνο που ρίχνουν για τις έρευνες που κάνουν, δεν σκέφτηκαν να σπαταλησουν λίγο χρόνο για το τι εστι ο χορηγός τους;
Υπαρχουν βιντεο διαφορων κατακαθιων που ωθουν τους μουρλοκακομοιρηδες οταν πεφτει η αγορα να μπουν πιο πολυ μεσα για να ρεφαρουν. Ετσι καταστρεφει η ρουλετα.
Σε κατι ξεμπαρκες ερωτησεις "αν κλεισει ξαφνικα η εφαρμοφογη τι γινεται με τις μετοχες μας" οι απαντησεις ειναι σκιωδεις καθως δεν εχουν κωδικο επενδυτη και κυριολεκτικα δεν ειναι στο ονομα τους.
Παιδιά μισό λεπτό και ένα ένα. Θα σχολιάσω επειδή ασχολούμαι λιγάκι με το θέμα.

Το συγκεκριμένο βίντεο του Μαρινάκη δεν έγινε για να διαφημίσει τη freedom, αν κάποιος κατάλαβε αυτό, νομίζω ότι κάνει λάθος. Η Freedom είναι όντως χορηγός των βίντεο του Μαρινάκη πάρα πολλούς μήνες τώρα, δεν το κρύβει ο άνθρωπος. Το πώς έφτασε να γίνει χορηγός όμως, το έχει εξηγήσει αναλυτικότατα σε παλαιότερα βίντεο.
Τώρα, όσον αφορά το συγκεκριμένο βίντεο, ο Μαρινάκης εξηγεί ότι "το παράκαναν οι ινφλουένσερς" με το να λένε ότι δεν χρειάζεται να δουλέψεις για να βγάλεις χρήματα, και ότι είναι απλό να επενδύεις. Επίσης άλλοι ινφλουένσερς λένε να βρεις δεύτερη δουλειά και με αυτά τα λεφτά να επενδύεις...Αυτά κράζει, και τονίζει ότι το να επενδύεις συστηματικά και προσεκτικά θέλει ενασχόληση και δεν είναι "κάθομαι έρχονται τα λεφτά". Αυτό προσπαθεί ο άνθρωπος να εξηγήσει και καλά κάνει, γιατί ξέρω κόσμο που αυτό προσπαθεί να κάνει. Να κάθεται και να περιμένει λεφτά από επενδύσεις....

Τώρα, όσον αφορά αν θα κλείσει η πλατφόρμα. Η συγκεκριμένη είναι εποπτευόμενη από όλες τις αρμόδιες αρχές, δεν είναι αερητζίδες οι άνθρωποι, και τα χρεόγραφα που έχεις είναι στο όνομά σου, και ναι αν κλείσει, θα μεταφερθούν σε μια άλλη πλατφόρμα, δε χάνονται.

Το ότι ο κάθε πικραμένος και άσχετος με το αντικείμενο νομίζει ότι θα γίνει ο Μπάφετ, και το βλέπει σαν τζόγο και ευκαιρία για κονόμα, ναι ισχύει, και όντως καταπίνουν αμάσητα αυτά που λένε οι διάφοροι ινφλουένσερς. Αλλά σε αυτή την κατηγορία, δεν ανήκει ο Μαρινάκης.

Κλείνοντας, ακόμα και άσχετος να είσαι, υπάρχουν επιλογές μακροχρόνιες αρκετά safe για να επενδύσεις. 100% δεν είναι τίποτα όμως, όσοι είναι σοβαροί εκεί έξω, το τονίζουν με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι για όλους αυτά, αν δε νιώθεις άνετα, καλό είναι να απέχεις.

paefstra

Member
Σε ποια σλλη πλατφορμα θα μεταφερθουν αν κλεισει.
Τι δικηγορο θα βαλεις σε ποιο δικαστηριο αν δεν μεταφερθουν? Ελληνικο? Που ειναι η εδρα? Εννοω διευθυνση της εταιριας διαχειρισης των κεφαλαιων.

Εγω εχω κωδικο επενδυτη ΣΑΤ. Αν κατι δεν παει καλα, που δυσκολο γιατι δραστηριοποιουμαι μεσω ελληνικων τραπεζων που ειναι θεσμικοι φορεις, ξερω οτι θα βαλω ελληνα δικηγορο και θα επιλυθει στα ελληνικα δικαστηρια, γιατι ξερω τουλαχιστον την εδρα του θεσμικου φορεα.
Δεν ειμαι ειδικη, αλλα ακριβως επειδη δεν ειμαι, ξερω οτι μπορω να βαλω δικηγορο να επιλυσει τις διαφορες.
Εχοντας δει λιγακι τι γινεται με τα κληρονομικα θεματα λογω του πατερα μου, αν αυριο μας θερισει ενα αυτοκινητο, πως εξασφαλιζονται οι κληρονομοι? Ειναι δυσκολα θεματα αυτα και θελουν προσοχη.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δε ξέρω σε ποια πλατφόρμα. Ξέρω ότι αν ρίξει κανόνι, θα επέμβουν οι ρυθμιστικές αρχές. Έχει έδρα στην ΕΕ, οπότε εμπίπτει στους κανονισμούς του ταμείου αποζημιώσεως επενδυτών. Η εταιρεία αναφέρεται στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, δεν είναι ότι θα κλείσει και θα τους ψάχνεις στο Καζακστάν.

Οπότε σε περίπτωση χρεοκοπίας, ζητάς άμεσα αποζημίωση από το εν λόγω ταμείο. Αλλά έτσι και αλλιώς επεμβαίνουν αυτομάτως οι ρυθμιστικές αρχές μέσω διαχειριστή, και εσύ αποφασίζεις πού θα πάνε τα περιουσιακά σου στοιχεία.

Τώρα, ποιος δικηγόρος θα αναλάβει δε γνωρίζω. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και Έλληνες τέτοιοι, μιας και ουσιαστικά μιλάμε για χρηματομεσίτη, τη freedom δηλαδή, με έδρα την ΕΕ.

paefstra

Member
Δε ξέρω σε ποια πλατφόρμα. Ξέρω ότι αν ρίξει κανόνι, θα επέμβουν οι ρυθμιστικές αρχές. Έχει έδρα στην ΕΕ, οπότε εμπίπτει στους κανονισμούς του ταμείου αποζημιώσεως επενδυτών.
Δεν ξερω εγω αλλα βλεπω εδω. Δεν το ειχα ψαξει ως τωρα αλλα δεν μου φαινεται οτι θα βγαλεις ακρη με τους ελληνικους φορεις. Οσο για την "αυτοματη επεμβαση", εχω καποιες επιφυλαξεις.
Screenshot_20251202_091552_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20251202_091512_Samsung Internet.jpg

Last edited:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο ψάξιμο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αυτό που έβαλες μιλάει για τράπεζες μόνο αν κατάλαβα.

Εδώ μιλάμε για επενδυτικές υπηρεσίες και εννοείται πως τις καλύπτει το ταμείο.

Ποιες επενδυτικές υπηρεσίες καλύπτονται
Καλύπτονται από το ΤΕΚΕ, επιγραμματικά οι ακόλουθες επενδυτικές υπηρεσίες:
  • η λήψη και διαβίβαση εντολών για λογαριασμό πελατών, για κατάρτιση συναλλαγών σε χρηματοπιστωτικά μέσα
  • η εκτέλεση εντολών για λογαριασμό πελατών
  • η διαπραγμάτευση για ίδιο λογαριασμό
  • η διαχείριση χαρτοφυλακίων
  • η αναδοχή χρηματοπιστωτικών μέσων ή η τοποθέτηση χρηματοπιστωτικών μέσων με ή χωρίς δέσμευση ανάληψης και
  • η φύλαξη και διοικητική διαχείριση χρηματοπιστωτικών μέσων για λογαριασμό πελατών, περιλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών θεματοφύλακα.
Το έκανα copy από το σάιτ.

Αυτός ο θεματοφύλακας λοιπόν αναλαμβάνει τα χρεόγραφά σου, και στη συνέχεια επιλέγεις πού θα πάνε, στην σχεδόν απίθανη περίπτωση (όσο πιθανή είναι να ρίξουν κανόνι και τράπεζες τελοσπάντων) που κλείσει η freedom.

paefstra

Member
@James ο ελληνικος φορεας δεν αναλαμβανει τιποτε εκτος Ελλαδας, αυτο λεει. Αν, λεμε αν, θα ψαχνεις το δικιο σου στην Κυπρο. Απλα το βρισκω περιπλοκο και ενδεχομενως ακριβο.
Δεν τολμω καν να σκεφτω πως ρυθμιζονται τα κληρονομικα απο Κυπρο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.331
Μέλη
39.988
Νεότερο μέλος
guru

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom