Οικονομικό social!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως μετά τον covid, είναι ότι έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ τιμών ατομικών οργανωμένων από τον καθένα και τιμών γραφείων. Προσφορές αεροπορικών δεν υπάρχουν όπως υπήρχαν, τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα, άρα κάποια ταξιδιωτικά έχουν αρκετά συμπαθητικές τιμές για τις παροχές τους.

paefstra

Member
Η εκδρομή που έψαχνα εγώ για Μαρόκο κόστιζε γύρω στα 2500 ανα άτομο. Ήταν δεκαήμερη. Οι οικονομικότερες 6ημερες υπήρχαν ακόμη κάποιες θέσεις.
Επίσης όταν έψαξα για Ιαπωνία μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν αν υπάρξει ακύρωση γιατί ήταν Full. Εκεί αν θυμάμαι καλά εβγαινε 6χιλιαρο το άτομο από Θεσ/νικη. Δε με ειδοποίησαν ποτέ.
Μιλάω πάντα για τελικές τιμές με φόρους.
Δεν ειναι περιεργο σε μια κοινωνια που οι ανισοτητες μεγαλωνουν κσθε χρονο. Ειδα ολα τα στοιχεια της σχετικης ερευνας που ποσταρα χθες. Το 5% των Ελληνων ζει καλυτερα απο περσι και προπερσι ενω αυξηθηκαν οσοι δεν εχουν στην ακρη ενα 500ρικο. Γιατι να μη γεμισουν οι θεσεις των ακριβων εκδρομων απο αυτους? Το 5% στα 9 εκ κατοικων ειναι μεγαλος πληθυσμος- καμια 400.000 ανθρωποι.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως μετά τον covid, είναι ότι έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ τιμών ατομικών οργανωμένων από τον καθένα και τιμών γραφείων. Προσφορές αεροπορικών δεν υπάρχουν όπως υπήρχαν, τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα, άρα κάποια ταξιδιωτικά έχουν αρκετά συμπαθητικές τιμές για τις παροχές τους.
Δε θα συμφωνήσω σ'αυτό! Και μιλάω με συγκεκριμένα παραδέιγματα. Μπορεί να ισχύει αυτό που λες σε κοντινούς, ευρωπαικούς προορισμούς. Δεν το έχω ψάξει, δεν το ξέρω. Στα μακρινά η διαφορά ανέρχεται σε χιλιάρικα. Χωρίς προσφορές στα αεροπορικά και με 4αστερα ξενοδοχεία.

Akisvar

New Member
Η εκδρομή που έψαχνα εγώ για Μαρόκο κόστιζε γύρω στα 2500 ανα άτομο. Ήταν δεκαήμερη. Οι οικονομικότερες 6ημερες υπήρχαν ακόμη κάποιες θέσεις.
Επίσης όταν έψαξα για Ιαπωνία μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν αν υπάρξει ακύρωση γιατί ήταν Full. Εκεί αν θυμάμαι καλά εβγαινε 6χιλιαρο το άτομο από Θεσ/νικη. Δε με ειδοποίησαν ποτέ.
Μιλάω πάντα για τελικές τιμές με φόρους.
Λογικό, έτσι όπως έχουν ανέβει οι τιμές για καλοκαιρινές διακοπες π.χ. Ενός μέσου ξενοδοχείου στην Χαλκιδική για δέκα ημέρες + όλα τα γύρω γύρω κόστη κατά την διάρκεια των 10 αντίστοιχων ημερών, σου λέει ο άλλος "δίνω τα ίδια και πάω κάπου που μπορεί να μην έχω την ευκαιρία να ξαναπάω και προφανώς δεν έχω ξαναδεί". Βέβαια και ένα 5% του πλυθυσμου να μπορεί να αντέξει οικονομικά ακριβές διακοπές μιλάμε για περίπου μισό εκατομμύριο, οπότε λογικό να γίνονται sold out αυτές οι εκδρομές.

paefstra

Member
Νομιζω κατι αντιστοιχο βλεπουμε και σε συγκεκριμενα καταστηματα με πολυτελεις μαρκες. Πριν μια 10ετια στο Attica εβλεπες πολυ περισσοτερο κοσμο. Πηγα καναδυο φορες τους τελευταιους μηνες και οι οροφοι ηταν αδειοι απο πελατες. Το πρωτο που σκεφτηκα ειναι πως επιβιωνει τετοια μαγαζαρα. Προφανως αν μπουν 5 πελατες του 5% και κανουν τεραστιους τζιρους επιβιωνει. Δεν χρειαζεται πολλους αλλα γενναιους πελατες

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δε θα συμφωνήσω σ'αυτό! Και μιλάω με συγκεκριμένα παραδέιγματα. Μπορεί να ισχύει αυτό που λες σε κοντινούς, ευρωπαικούς προορισμούς. Δεν το έχω ψάξει, δεν το ξέρω. Στα μακρινά η διαφορά ανέρχεται σε χιλιάρικα. Χωρίς προσφορές στα αεροπορικά και με 4αστερα ξενοδοχεία.
Εξαρτάται και ποια μακρινά. Πχ στην Κουβα εδω και μερικά χρόνια ειναι γύρω στα 1800-2100 ένα πακέτο 8-9 ημερών. Και να μην πας σε 5ρα και να πας σε 4στερα δε θα τα βγάλεις πολυ φτηνοτερα μόνος σου. Αντίθετα σε άλλους προορισμούς ναι, υπάρχει διαφορά.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Δεν ειναι περιεργο σε μια κοινωνια που οι ανισοτητες μεγαλωνουν κσθε χρονο. Ειδα ολα τα στοιχεια της σχετικης ερευνας που ποσταρα χθες. Το 5% των Ελληνων ζει καλυτερα απο περσι και προπερσι ενω αυξηθηκαν οσοι δεν εχουν στην ακρη ενα 500ρικο. Γιατι να μη γεμισουν οι θεσεις των ακριβων εκδρομων απο αυτους? Το 5% στα 9 εκ κατοικων ειναι μεγαλος πληθυσμος- καμια 400.000 ανθρωποι.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που διάβασα στην έρευνα. Η απορία μου είναι γιατί δεν έχουν στην άκρη το 500αρικο. Λόγω χαμηλών εισοδημάτων ή λόγω προηγούμενης και νυν κακοδιαχείρησης των οικονομικών τους? Ή υπερκαταναλωτισμού? Δε μου το λέει αυτό η έρευνα.

paefstra

Member
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που διάβασα στην έρευνα. Η απορία μου είναι γιατί δεν έχουν στην άκρη το 500αρικο. Λόγω χαμηλών εισοδημάτων ή λόγω προηγούμενης και νυν κακοδιαχείρησης των οικονομικών τους? Ή υπερκαταναλωτισμού? Δε μου το λέει αυτό η έρευνα.
Νομιζω οτι αν εισαι στο κατω κατω επιπεδο μονο αν καλυψεις τα βασικα δεν μενουν για καταναλωση ουτε υπερκαταναλωτισμο.
Συνηθως θυματα του υπερκαταναλωτισμου ειναι τα μεσαια εισοδηματα που θελουν να διακρινονται απο τα χαμηλα μεσω της εικονας τους και σε αυτους απευθυνεται το μαρκετινγκ. Τοτε μπορει να γινει κακοδιαχειριση.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Νομιζω οτι αν εισαι στο κατω κατω επιπεδο μονο αν καλυψεις τα βασικα δεν μενουν για καταναλωση ουτε υπερκαταναλωτισμο.
Συνηθως θυματα του υπερκαταναλωτισμου ειναι τα μεσαια εισοδηματα που θελουν να διακρινονται απο τα χαμηλα μεσω της εικονας τους και σε αυτους απευθυνεται το μαρκετινγκ. Τοτε μπορει να γινει κακοδιαχειριση.
Το άρθρο όμως δεν αναφέρεται μόνο στα χαμηλά εισοδήματα αλλά στο 55% των νοικοκυριών. Που σημαίνει ότι εμπεριέχονται και τα μεσαία εισοδήματα. Εκεί βρίσκεται η ένστασή μου.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη one more time
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Εξαρτάται και ποια μακρινά. Πχ στην Κουβα εδω και μερικά χρόνια ειναι γύρω στα 1800-2100 ένα πακέτο 8-9 ημερών. Και να μην πας σε 5ρα και να πας σε 4στερα δε θα τα βγάλεις πολυ φτηνοτερα μόνος σου. Αντίθετα σε άλλους προορισμούς ναι, υπάρχει διαφορά.
Ναι για Κούβα δεν ξέρω (ακόμη :)). Μπορώ να μιλήσω για ΗΠΑ και Αργεντινή.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Η μεσαία τάξη συνεχώς φθίνει και αν συνεχιστεί αυτό προβλέπω θα έχουμε πάλι 2 τάξεις.
Το πιο αηδιαστικό όλων είναι πως το ευχαριστιουνται ιδιαίτερα οι πρώην "φτωχοί" οπαδοί Παναγοπουλου κλπ
Η σκληρότητα και η απανθρωπια τους είναι απίστευτη και τα μόνα παιδιά που τους ενδιαφέρουν είναι τα δικά τους.
Ουε και αλίμονο ένα άλλο παιδί από οικογένεια που τα βγάζει δύσκολα πέρα να περάσει απο Πανελλήνιες σε τοπ σχολή και να ξεπεράσει το δικό τους. Μέχρι που να επιδιώκουν να χάσουν τη δουλειά τους οι γονείς φτάνουν.
Τραγικό αυτό που έχει συμβεί γιατί μαζί με το εύκολο χρήμα δεν ανέβηκε καθόλου το επίπεδο τους

paefstra

Member
Το άρθρο όμως δεν αναφέρεται μόνο στα χαμηλά εισοδήματα αλλά στο 55% των νοικοκυριών. Που σημαίνει ότι εμπεριέχονται και τα μεσαία εισοδήματα. Εκεί βρίσκεται η ένστασή μου.
Προφανως ειναι μια χοντροκομμενη ερευνα που δεν εκανε τον διαχωρισμο χαμηλων και μεσαιων.
Περπατας στο κεντρο της Αθηνας και καθε τρεις και λιγο βλεπεις μαγαζια με μεταχειρισμενα ρουχα στα 3 ευρω που ειναι γεματα κοσμο. Ε, απο τα χαμηλοτερα γεμιζουν και ποσο "υπερκαταναλωτισμο" να χρεωσεις σ αυτον που πληρωνει λιγοτερα απο 1 καφε για 1 ρουχο?
Δεν ξερω πως ειναι στην επαρχια αλλα η αγορα στο κεντρο της Αθηνας εχει αλλαξει δραματικα και ειναι ακτινογραφια της ανισοτητας.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.411
Μέλη
40.045
Νεότερο μέλος
Babis83

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom