Οι καλύτερες πόλεις για ψώνια

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εδω εχουν 45 ευρω το κιλο στο Zonar's , στο Laduree δεν θα εχουν 65 ?
Στο Laduree εχουν πανω απο 80€/Kg ενω καποιες γευσεις οπως αυτα με γευση τσιχλοφουσκας ειναι ακομα πιο ακριβα.
 

Maracuya

Member
Μηνύματα
55
Likes
49
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Αν ειστε διατεθειμενοι λοιπον να πληρωσετε μια ολοκληροι περιουσια για μερικα σοκολατακια να καποια απο τα καλυτερα ζαχαροπλαστεια του Παρισιου Pierre Herme, Laduree, Fauchon, La patisserie des Reves, Lenotre, Pain du Sucre, Patisserie Sadaharu Aoki κα
Και να προσθέσω και την αγαπημένη μου Angelina σε αυτά. Τουλάχιστον εγώ 200 ευρώ σε ζαχαροπλαστείο δεν είχα ξαναδώσει ποτέ στη ζωή μου. Και ένα περίεργο πράγμα...δεν το έχω μετανοιώσει! :xmas_mrgreen:

Μονο σ'εμενα φαινεται χαζο να σπαταλας χρονο απο ενα ταξιδι για ψωνια; Οκ, ακομα κ αν καποια πραγματα εχουν καλυτερη τιμη, θεωρω οτι ο χρονος στο ταξιδι ειναι πολυτιμοτερος. Δεν εχω ψωνισει σχεδον ποτε στο εξωτερικο, παρα μονο καποια προιοντα Apple στις ΗΠΑ.
Συμφωνώ.

Αν είναι να χάσεις την εμπειρία του τόπου για να κάνεις shopping, τι σόι ταξιδιώτης είσαι?

Αλλά από τη δεύτερη επίσκεψη σε ένα μέρος και μετά, που υποτίθεται το έχεις δει ήδη, είναι αποδεκτό να αφιερώσεις λίγο, πεπερασμένο, μέρος από το χρόνο σου για ψώνια, αν είναι να επωφεληθείς είτε ποιοτικά (κάτι που δε βρίσκεις στη βάση σου) είτε σε τιμές.
Συμφωνώ και με τους δύο, και επιπλέον ιδίως σε ορισμένα ταξίδια που γίνονται με low budget δε μπορείς να βάζεις και ψώνια στο πρόγραμμα εκ των πραγμάτων.
Όμως, κάποια πράγματα έτσι κι αλλιώς έχεις ανάγκη να τα αγοράσεις σε μία σεζόν οπότε ξέροντας οτι θα πας ταξίδι σε πόλη που ενδείκνυται μπορείς απλά να το προγραμματίσεις για τότε. Πχ ήμουν Φλωρεντία το καλοκαίρι κι ενώ ήξερα οτι χρειαζόμουν ένα δερμάτινο δεν αγόρασα. Και τώρα απλώς το έχω μετανοιώσει γιατί θα το έπαιρνα και θα το πάρω έτσι κι αλλιώς.

Αντίθετα, στην Αμερική πριν από 1.5 χρόνο έτυχε και έκλεισα (εν αγνοία μου) εισιτήρια για τέλη Νοέμβρη που έπεφτε η black friday και εννοείται οτι ξόδεψα όλη μου τη μέρα στα εμπορικά (Macy's κλπ). Κοιτάζοντας τους αναλυτικούς των καρτών όταν γύρισα, είχα δώσει 90 ευρώ συνολικά στα Tommy Hilfigher έχοντας αγοράσει φανελάκια, πουλόβερ, φόρμες, τσαντάκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς που εδώ τα πουλάνε 5 φορές ακριβότερα. Τα ίδια και στα Gap. Πήρε μία φίλη μου δώρο στον δικό της ένα πουλόβερ 70 ευρώ που το ίδιο στην Αμερική κάνει 25.
Όταν γύρισα έλεγα στους γονείς μου οτι ένα άτομο το οποίο κάνει ΟΛΑ του τα ψώνια στην Αμερική αν καθίσει και υπολογίσει τί θα πλήρωνε αν αγόραζε τα ίδια στην Ευρώπη του βγαίνει χαλαρά διαφορά ίση με το αεροπορικό εισιτήριο και με λέγανε παλαβή.:xmas_evil:
Και φυσικά από τότε δεν έχω ξαναδώσει ούτε μισό ευρώ για να αγοράσω αμερικάνικη μάρκα εδώ. Περιμένω απλώς το επόμενο ταξίδι.

Επιπλέον, πιστεύω πως αν δεν έχεις τρελό περιορισμό χρόνου, τύπου ξέκλεψα ένα 3ήμερο και δε με παίρνει, και μόνο που έχεις πληρώσει αεροπορικά για να πας κάπου το να μείνεις και μία μέρα παραπάνω για μια χαλαρή βόλτα στην αγορά δεν είναι και τίποτα. Εγώ σε πολλά ταξίδια μου το προγραμματίζω έτσι. Ή έστω να αφιερώνω ένα πρωινό αν όχι ολόκληρη μέρα.

Στα όσα αναφέρθησαν για το UK να συμφωνήσω με τη συμφορουμίτισα που ανέφερε τα Dorothy Perkins. Και πολύ ωραία ρούχα και value for money.

Και μιας που ανοίξαμε και τέτοιο θέμα εδώ, δε μπορώ να κρατηθώ, θα το πω. Κάνω βόλτα πριν κάποιες μέρες στο Χαλάνδρι και από περιέργεια ρωτάω ένα μαγαζί που είχε φέρει κάποια ελάχιστα κομμάτια Alviero Martini πόσο έκανε ένα πορτοφόλι που είχα δει στο σάιτ της εταιρείας οτι το κοστολογούσαν 110 ευρώ. Μου κάνει η τύπισσα 170. Μετά τη ρωτάω πόσο κάνει ένα τσαντάκι (τυπου κασετινάκι) που είχα ψωνίσει από την Ιταλία ολόιδιο 30 ευρώ και μου λέει 45. Ε δεν ξέρω για 'σας, αλλά εγώ είμαι ικανή να πάω και μέχρι την Ιταλία ένα 2ήμερο μόνο και μόνο για να πάρω 3 τέτοιες τσάντες και να μην τους τα δώσω στους αρχικλέφτες εδώ. Δηλαδή σε μία τσάντα μεγαλύτερη και προφανώς ακριβότερη, πόσα κερδίζουν???:xmas_evil:
 

alma

Member
Μηνύματα
3.753
Likes
15.230
Tα Alviero Martini είναι ακριβά σε όλα τα μαγαζιά της Ελλάδας.Και στην Ιταλία δεν νομίζω ότι είναι φτηνά.Κανονική τσάντα κάτω από 250-300 ευρώ δύσκολα βρίσκεις.Άμα κάνει 110 στην Ιταλία και 170 στην Ελλάδα το πορτοφόλι....:xmas_evil:
 

North66

Member
Μηνύματα
4.311
Likes
5.067
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Maracuya said:
...και να μην τους τα δώσω στους αρχικλέφτες εδώ. Δηλαδή σε μία τσάντα μεγαλύτερη και προφανώς ακριβότερη, πόσα κερδίζουν???:xmas_evil:
Ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας πουλάει όσο βγαίνει και όσο θέλει να κερδίσει. Τα 200 που έδωσες στο επώνυμο ζαχαροπλαστείο πιστεύεις ότι δεν ήταν 'κλεψιά' με το ίδιο σκεπτικό;
 

Maracuya

Member
Μηνύματα
55
Likes
49
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας πουλάει όσο βγαίνει και όσο θέλει να κερδίσει. Τα 200 που έδωσες στο επώνυμο ζαχαροπλαστείο πιστεύεις ότι δεν ήταν 'κλεψιά' με το ίδιο σκεπτικό;
Όχι απόλυτα αν σκεφτείς πως όλα τα καλά ζαχαροπλαστεία του Παρισιού είναι πανάκριβα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις το ίδιο προϊόν δηλαδή φθηνότερα. Αν μου έφερναν στην Αθήνα κάποιο από αυτά και πούλαγε με διπλάσια τιμή (λέμε τώρα γιατί σαν σενάριο μόνο ως επιστημονικής φαντασίας μπορεί να ακουστεί) θα το θεωρούσα.

Τελοσπάντων εγώ ήθελα με τα παραδείγματα που παρέθεσα απλώς να υποστηρίξω οτι σε ορισμένες περιπτώσεις συμφέρουν τα ψώνια απ' έξω ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσεις πολύτιμο χρόνο από το τουριστικό μέρος του ταξιδιού.:xmas_wink:
 

Maracuya

Member
Μηνύματα
55
Likes
49
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Ούτε εγώ θυμάμαι. Με έπιασε κοκομπλοκ εκεί μέσα ως κλασική γλυκατζού. Ήθελα να πάρω και κάποια δωράκια σε φίλους και οικογένεια και έχασα τη μπάλα.
Πήρα 4-5 κουτιά μακαρόν, 2 μπουκάλια που είχαν ένα ρόφημα υγρής σοκολάτας το οποίο το ζεσταίνεις πριν το καταναλώσεις (η πρωσοποποίηση της κόλασης :xmas_cheesygrin:), κάτι άλλα κουτάκια που μπορούσες να επιλέξεις σοκολατάκια, κάτι τάρτες λεμόνι...ό,τι έβλεπα το ήθελα σα μωρό παιδί. :xmas_redface:

Και ξέχασα να αναφέρω και στο προηγούμενο ποστ την αγαπημένη μου και κατά πολλούς καλύτερη chocolaterie του Βελγίου, "Τhe chocolate line" που έχει σίγουρα στη Brugge και στην Αμβέρσα.
 

Juan2013

Member
Μηνύματα
56
Likes
25
Αμα θες και μ' ενα καλαθι σοκολατακια το φτανεις το ποσο... Τι απορεις;
Απλά, όταν πήγα έκατσα κ ήπια μια σοκολάτα κ έφαγα ένα κρουασάν κ νόμιζα ότι τα είχε καταναλώσει κ η φίλη μας επί τόπου, αλλά όπως έγραψε παραπάνω, φρόντισε να έχει ...ενισχύσεις για το γυρισμό.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Tα Alviero Martini είναι ακριβά σε όλα τα μαγαζιά της Ελλάδας.Και στην Ιταλία δεν νομίζω ότι είναι φτηνά.Κανονική τσάντα κάτω από 250-300 ευρώ δύσκολα βρίσκεις.Άμα κάνει 110 στην Ιταλία και 170 στην Ελλάδα το πορτοφόλι....:xmas_evil:
Να συμφωνησω ..στα duty free στη Ρωμη τα ειχα βρει ..χαμηλοτερα μεν απο Ελλαδα ..αλλα οχι με τρομερη διαφορα.

Και για να επιστρεψω στο αρχικο ερωτημα =Νεα Υορκη και ξερο ψωμι.Φρενιτιδα Ευαγγελια ..φρενιτιδα ..το μοναδικο ταξιδι που δανειστηκα απο τη συνταξιδιωτισσα μου.
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
853
Likes
779
Να το παιξω εξυπνη και να πω σε οσες αγαπουν ιταλικες τσαντες: Gattinoni! Θυμηθητε το ονομα αυτο σε 2-3 χρονακια!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.279
Μηνύματα
886.161
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom