Οι 10 Καλύτερες Παραλίες του Κόσμου

sotos

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Νομίζω ότι στις τροπικές θάλασσες η διαύγεια των νερών εξαρτάται κυρίως από την εποχή και δυστυχώς το καλοκαίρι που συνήθως ταξιδεύουμε στις περισσότερες περιπτώσεις τα νερά είναι θολά.
Επίσης, λόγω του τρόπου που ταξιδεύουμε, ποτέ δεν μένουμε σε θέρετρα ή ξενοδοχεία πολυτελείας, έτσι για να βουτήξουμε στη θάλασσα / ποτάμι κλπ πρέπει να αφήσουμε στην άμμο όλη μας την περιουσία, κάτι που δεν θα το συνιστούσα για κανένα μέρος του κόσμου.
Και για να λυθεί το μυστήριο σε ποιες (φωτογραφικά μόνο) άψογες παραλίες αναφέρθηκα το μήνυμά μου αφορούσε, παραλίες κυρίως στην Ταϋλάνδη (Κο Σαμούι, Κο Πανγκάν, Κράμπι, παραλίες στο Βιετνάμ (CuaDai, κοντά στο HoiAn), στη Σρι Λάνκα, παραλίες στην Ερυθραία (Αφρική), στη Ναμίμπια και στο Εκουδόρ. Σε άλλες περιοχές (Φιλιππίνες, Ινδονησία) συναντήσαμε πράγματι πολύ ελκυστικές παραλίες, αλλά στο σύνολο των χωρών που έχουμε επισκεφτεί τελικά ήταν η μειοψηφία.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.978
Likes
9.431
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σωτηρη εχειs δικιο οτι η εποχη παιζει ρολο στη διαυγεια των νερων σε συγκεκριμενα ομωs μερη.
Για παραδειγμα ειχαμε παει στο Μεξικο-Μπελιζ αρχεs Ιουνιου που ειναι η low season και παρολο που το Μεξικο ηταν απιθανο απο αποψη καθαροτηταs νερων , το Μπελιζ που ειναι στα νοτια συνορα του , ηταν πολυ θολα τα νερα στιs ακτεs.Τα νησια του Μπελιζ παλι ηταν μια χαρα. Mαs ειπαν οτι ηταν λογω τηs εποχηs.

Εξεπλαγην για την Ταυλανδη και συγκεκριμενα για το Κο Σαμουι και Κο Πανγκαν, αλλα για να το λεs ετσι θα ειναι.Εγω ειχα παει τελοs Φεβρουαριου με αρχεs Μαρτιου και ηταν καταπληκτικα , οποτε μαλλον παιζει ρολο η εποχη. Για τα αλλα μερη ευχαριστω που τα αναφερειs για να εχω υποψη μου :).
Χαρηκα για το σχολιο που αφορα τιs Φιλιππινεs και τιs ελκυστικεs παραλιεs :D.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.839
Likes
18.912
Παιδιά, η καθαρότητα (μάλλον η διαύγεια του νερού) εξαρτάται από πολλούς εποχικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, εάν έχει βρέξει τις προηγούμενες μέρες ή αν έχει λίγο κύμα, λογικό δεν είναι σε παραλίες με πολύ ψιλή άμμο αυτή να έχει ανακατευτεί στο νερό?

Πάντως, θεωρώ την Ελλάδα ευλογημένη σε αυτό τον τομέα, διότι έχει μοναδικά νερά σε διαύγεια αφού οι παραλίες της κατά συντριπτικό ποσοστό είναι προστατευμένες από την ανοικτή θάλασσα....

Εμένα μου αρέσουν πάρα μα πάρα πολύ οι ελληνικές θάλασσες, αλλά ήρθε ο καιρός να ξανοιχτούμε πιο μακριά :cool:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.978
Likes
9.431
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μα κι εδω στην Ελλαδα δεν ισχυει αυτο? Οταν εχει κυμα , η το χειμωνα με τιs βροχεs , οι θαλασσεs μαs ειναι ιδιεs με το καλοκαιρι? Κρινω απο την Κερκυρα που η πανεμορφη παραλια μαs που 'βλεπει' Ιταλια , το χειμωνα ειναι ανακατεμενη με την αμμο και δε θυμιζει τιs καλοκαιρινεs τηs δοξεs.
Πολυ πιο προστατευμενεs ειναι οι ακτεs που εχουν κοραλλιογενη υφαλο για παραδειγμα. Οι Μαλδιβεs εχουν απο τα πιο διαυγη νερα και ολο το χρονο μαλιστα.Η Μπορα μπορα το ιδιο..
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Οι θαλασσες στην Ελλαδα δεν επηρεαζονται σε καμια περιπτωση οσο πχ ΝΑ Ασια!
Αλλο μεσογειος,αλλο Ινδικος ωκεανος...
Ζωη αν δεις τις θαλασσες της Ταυλανδης Αυγ.-Σεπτ. θα ξενερωσεις!
Καμια σχεση με Νοε-Μαρτιο! Πολυ φυκι και το χρωμα τους ειναι σαν σουπα! Ειχα την τυχη-ατυχια να τις επισκεφτω και τις δυο εποχες!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.978
Likes
9.431
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οκ θα φροντισω να μην παω προs ΝΑ Ασια τη συγκεκριμενη εποχη αφου μου αρεσει η καθαρη κρυσταλλινη θαλασσα , βοηθαει και στο σνορκελιν.
GTS εσυ Αυγουστο δε θα παs στην περιοχη? Ευχομαι να εχειs ηρεμεs-διαυγειs θαλασσεs.
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Το καλό είναι ότι θα πάει ανατολικά, οποτέ μάλλον θα είναι καλύτερα, σωστά?
 

Zizel

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
θα επιθυμούσα New York
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρικη
Ως Θεσσαλονικια εχω φαει την Χαλκιδικη με το κουταλι στην κυριολεξια.Πριν απο μερικα χρονια δεν μπορουσα να διανοηθω καλυτερες διακοπες απο οτι στη Χαλκιδικη και συγκεκριμενα στο δευτερο ποδι οπου και λατρευω και γνωριζω και την πιο απομακρη παραλια.
Να φανταστητε ημουν σαντορινη πριν μερικα χρονια και περιμενα ποτε θα περασουν οι μερες για να παω για καμπινγκ στον αρμενιστη.Απιστευτη παραλια πραγματικα.

Τωρα πια τιποτα δεν ειναι το ιδιο..δεν θα μιλησω μονο για την βρωμια που μας χαρακτηριζει πλεον σαν χωρα αλλα και για τους ανθρωπους..περσυ ηταν και η τελευταια φορα που εκανα το λαθος να θελω να παραθερισω εκει..Απατεωνες,κλεφτες,αγενεις οι κατοικοι της Χαλκιδικης.
Λες και μας κανουν χαρη..απιστευτες κωμικοτραγικες καταστασεις που δεν θα κανω τον κοπο να σας διηγηθω μιας και νομιζω ολοι λιγο πολυ ξερετε τι συμβαινει.

αποφασισα πλεον πως ηρθε η ωρα να ανοιξω τα φτερα μου για αλλους τοπους που θα σεβαστω και θα με σεβαστουν και με τα ιδια και ισως λιγοτερα λεφτα απο οτι μας ζητανε οι *&@%#$^%χαλκιδικιωτες.:mad:

Παντως ειμαστε αξιοι της μοιρας μας που εχουμε καταστρεψει αυτον τον πανεμορφο τοπο που λεγεται Ελλαδα..ειναι ολα θεμα νοοτροπιας,μαθαμε να ειμαστε παρτακιδες και να μη σεβομαστε το περιβαλον και τους ανθρωπους.:shock::shock::shock:

η εμπορευματοποιηση εχει και τα ορια της και εμεις τα ξεπερασαμε προ πολλου.
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Σε ένα από τα πολλά chain mail ένα που περιέχει κάποιες πραγματικά πολύ ωραίες παραλίες.
Το ανέβασα για όποιον το θέλει. Είναι 3,3mb
Εδώ το link
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights

kostass2001

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σευχέλλες
Ως μεγάλος fan των παραλιών (δυστυχώς μέχρι στιγμής μόνο των ελληνικών:(, μέχρι το καλοκαίρι, που θα πάω Σευχέλλες...:clap:), δεν μπορώ να μην πάρω θέση στο θέμα. Για μένα καλύτερη παραλία στην Ελλάδα είναι η Γραμβούσα στα Χανιά. Είναι κάτι το μοναδικό. Αλλά και όσες αναφέρθηκαν στο θέμα, είναι επίσης πολύ όμορφες. Πολύ ωραία είναι και η παραλία Λαλάρια στη Σκιάθο, όπως και η Αντίσαμη στη Κεφαλονιά. Στην Ελλάδα βρίσκεις, αν το ψάξεις λίγο, ό,τι θες-δυστυχώς, όμως, και εμείς δεν το πολυψάχνουμε. Από την άλλη είναι αλήθεια ότι και η ασυντόνιστη τουριστική ανάπτυξη έχει χαλάσει πολλά μέρη:mad:.
Τώρα για τα εξωτικά μέρη, όσο και αν δεν έχω προσωπική εμπειρία, πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε διακοπές τον Αύγουστο. Μόνο που τα εξωτικά μέρη (ή τέλος πάντων τα περισσότερα) έχουν χειμώνα τότε. Δεν είναι δυνατόν να βρούμε τότε τον απόλυτο εξωτικό παράδεισο που είδαμε στις φωτογραφίες στο internet. Είναι σαν να έρθει κάποιος ξένος διακοπές στην Ελλάδα τον Μάρτιο, και να παραπονεθεί γιατί δεν είδε τον καταγάλανο ουρανό, τις πανέμορφες ζεστές παραλίες και τον ελληνικό ήλιο, με τον οποίο διαφημίζουμε κυρίως την Ελλάδα στο εξωτερικό...:bash:.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.181
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom