magda pap.
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βαρσοβια
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκωτία
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Γράφοντας εδώ την ιστορία αυτού του ταξιδιού από την προετοιμασία έως και την επιστροφή, η αλήθεια είναι ότι το ξανά έζησα όλο. Υπήρχαν και περιστατικά τα οποία δεν θα αναφέρω αλλά τα περισσότερα τα έγραψα όπως τα ζήσαμε ακριβώς. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτική γινόταν και ελπίζω να βοηθήσω με τις πληροφορίες μου μέσα από την ιστορία όσους σκοπεύουν στο μέλλον να επισκεφτούν αυτές τις δύο πόλεις. Ελπίζω να μην σας κούρασα και να χαρήκατε αυτή την πρώτη μου ταξιδιωτική συγγραφική προσπάθεια. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη και όσοι θελήσετε πληροφορίες ή έχετε απορίες πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω. Εύχομαι όλοι να βγούμε πολύ πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση που βιώνουμε και να μην χάσουμε την όρεξη για τα ταξίδια εξαιτίας του φόβου. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να σχεδιάσουμε το επόμενο ταξίδι όλοι μας χωρίς άγχος και μια ευκαιρία να είμαστε πιο οργανωμένοι και έτοιμοι να το χαρούμε με την ψυχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Γωγώ, η οποία με βοήθησε πάρα πολύ με τις φωτογραφίες της Ιστορίας και την επιμέλεια εννοείται (έστελνα, έβαζε φωτογραφίες, διόρθωνε, μου ξανά έστελνε και άντε πάλι). Και θα κλείσω με την άποψη της καθεμιάς για αυτό το ταξίδι για να καταλάβετε ότι το ίδιο ταξίδι ο καθένας το βιώνει διαφορετικά και ξεκινάω με εμένα:
Μάγδα: Νυρεμβέργη, μια όμορφη μεσαιωνική πόλη με όμορφη Χριστουγεννιάτικη αγορά, ακριβή, ιδανική για οικογένειες λόγω των πολύ ωραίων μουσείων και αξίζει μια επίσκεψη για δύο μέρες το πολύ. Και εννοείται μια και επίσκεψη στο Bamberg επιβάλλεται!!!!! Η Πράγα πάλι είναι έρωτας!!! Θα ξαναπήγαινα και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη φορά. Μια πανέμορφη, ρομαντική μεσαιωνική Πόλη που όλοι πρέπει να την επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους, πανέμορφη την περίοδο των γιορτών, με πολύ όμορφο στολισμό και πολλά δρώμενα, αξιόλογα μουσεία και πολλά όμορφα πάρκα και κτήρια. Την επόμενη φορά θα πάω όμως Άνοιξη σίγουρα γιατί πιστεύω ότι θα είναι ακόμη πιο όμορφη και εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης……...η Πράγα κερδίζει πολλές πόλεις με διαφορά!!!!!!!!!!

Γωγώ: Φωτογραφικά μιλώντας, μπορώ να πω ότι η Νυρεμβέργη έχει συγκεκριμένες εικόνες, που σίγουρα θα απαθανατίσετε! Γεφυράκια, ποταμάκια, γραφικά κτίρια.. εξαρτάται βέβαια και ποια εποχή θα πάτε, όπου η φύση έχει διαφορετικά χρώματα! Μου άρεσε, γιατί είναι μια πόλη που την περπατάς και για τους ¨καλλιτέχνες¨, πάντα υπάρχει ευκαιρία για ιδιαίτερες φωτό. Ωστόσο δεν είδα κάτι να με ενθουσιάσει. Αρκούν δύο μέρες να δείτε τα βασικά, είναι ακριβή και καλό είναι να συνδυαστεί με άλλη εξόρμηση! Το Bamberg το προτείνω! ένιωσα ότι βρίσκομαι στην πολυτέλεια της Γερμανίας, καθαρή πόλη, προσεγμένα κτίρια, μια όμορφη ησυχία σε μια πόλη που κινείται ήρεμα!
Όσον αφορά στην Πράγα, με γοήτευσε πολύ! Σταματούσα πολλές φορές για να συλλάβω τις εικόνες που έβλεπα, προτού φωτογραφίσω! Ολόκληρη η πόλη ένα παραμύθι, απίστευτη αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα αγάλματα, εξαιρετική λεπτομέρεια! Εδώ η μηχανή μου πήρε φωτιά, όπως αντιλαμβάνεστε! Μια μεγαλοπρέπεια που σε μετέφερε στην εποχή των ιπποτών άψογα συνυφασμένη με το σήμερα! Σίγουρα χρειάζεται περισσότερες μέρες για να την χαρείτε, είμαι τυχερή όμως που είχα την ευκαιρία να την επισκεφθώ, έστω και για μια μέρα! Σας εύχομαι με τη σειρά μου υγεία, καλά ταξίδια και να ζείτε τις στιγμές!

Ελένη: Είχα ξαναπάει Πράγα παρ’ όλα αυτά δεν είχα πρόβλημα να ξαναπάω και δεν είχα άδικο. Η πόλη αυτή είναι παραμυθένια!!!!Ευφραίνεται η ψυχούλα σου και πάντα έχει κάτι καινούριο να σου προσφέρει. Εγώ νόμιζα ότι έβλεπα νέα πράγματα, απλώς επειδή τα κοίταζα από άλλη οπτική γωνία. Νόμιζα ότι ήμουν στο παράδεισο . Η Νυρεμβέργη δε μπορεί να συναγωνιστεί σε ομορφιά την Πράγα. Όμως το Bamberg ήταν γλυκούλι και χαριτωμένο μέχρι εκεί όμως. Φυσικά πέρασα τέλεια γιατί είχα την κατάλληλη παρέα.

Βιβή: Η Πράγα εντυπωσιακή,μαγική,παραμυθένια!Πας και ξανά πας και θα ήθελα να ξαναπάω άλλη εποχή!!!! Η Νυρεμβέργη όμορφη,μου άρεσε σαν εμπειρία αλλά δεν θα ξανά πήγαινα.

Και μερικές φωτογραφίες από όλο το ταξίδι μας που αγαπάμε πολύ για να κλείσει όμορφα αυτό το δημιουργικό συγγραφικό ταξίδι.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε την ιστορία μας!!!!!!
Τα λέμε στο επόμενο ταξίδι!!!!!!!
Fantastic Four!!!!!

Last edited: