Γερμανία Τσεχική Δημοκρατία Οι FANTASTIC FOUR στην Χριστουγεννιάτικη ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ και στην Παραμυθένια ΠΡΑΓΑ!!!!!!!

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία

Τέλη Νοεμβρίου του 2018, τέσσερις σχεδόν άγνωστες μεταξύ μας και φαινομενικά αταίριαστες κοπέλες, τολμήσαμε ένα τριήμερο ταξιδάκι στην όμορφη και παγωμένη Κρακοβία!!!!! Στην ετερόκλητη αυτή παρέα, η καθεμιά βρήκε τον ρόλο της: Η Ελένη έδινε 📽σκηνοθετικές εντολές λήψεως των φωτογραφιών, η Γωγώ εκτελούσε τις λήψεις 📸(επ’ ουδενί μην κόψει τις κορυφές των κτηρίων θα την σκότωνε η Ελένη), η Βιβή πλήρωνε💶 τα πάντα ως οικονομική διευθύντρια της παρέας(που μ’ ένα περίεργο τρόπο τα λεφτά αυξάνονταν) και εγώ ως leader (αναγνωρισμένη από όλη την παρέα😉) τις έτρεχα από εδώ και από εκεί συνέχεια όλες τις ημέρες, για να προλάβουμε να δούμε όσα είχα βάλει στο πρόγραμμα των τριών ημερών.📑
Το πείραμα πέτυχε, περάσαμε τέλεια, με πολλά απρόοπτα, που ευτυχώς όλα κατέληγαν σε τρελά γέλια! Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Fantastic Four!!!
InkedIMG_9138_LI.jpg


(Η φωτό από το πρώτο μας ταξίδι στην παγωμένη Κρακοβία)Θυμηθείτε αυτές τις φατσούλες, ίσως μας συναντήσετε σε ένα από τα επόμενα ταξίδια σας! Μη διστάσετε να μας χαιρετήσετε!
  1. Μάγδα, Leader ομάδας
  2. Ελένη, Σκηνοθέτης, καλλιτεχνική επιμέλεια
  3. Βιβή, Οικονομική δ/ντρια
  4. Γωγώ, Φωτογράφος

Η δεύτερη απόπειρα λοιπόν, να ταξιδέψουμε παρέα, μας βρίσκει να προσγειωνόμαστε στην όμορφη Χριστουγεννιάτικη Νυρεμβέργη!!!!!! Τι λέτε? Πάμε να σας ξεναγήσω????

IMG_5750.JPG



Α!!!!Θα πάρετε και μια γεύση από Χριστουγεννιάτικη Πράγα γιατί ήταν να μην πάρουμε φόρα!!!!


E308A544-6AA1-4D21-A7A2-816FC4E337B1.jpeg




ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το συγκεκριμένο ταξίδι ξεκινήσαμε να το σχεδιάζουμε πάρα πολύ νωρίς, θα έλεγα σχεδόν μόλις γυρίσαμε ενθουσιασμένες από την Πολωνία. Με το που άλλαξε η χρονιά και μπήκε το 2019, άρχισα να κοιτάω και να ψάχνω προορισμούς για χειμωνιάτικο πάλι ταξίδι (γιατί μυαλό δεν βάζουμε μετά το τόσο κρύο που φάγαμε στην Κρακοβία), μιας και σε όλες μας αρέσει η περίοδος πριν τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς🎄⛄ λόγω στολισμού, αλλά και γιατί όλες μπορούσαμε να κανονίσουμε να λείψουμε τότε από τις υποχρεώσεις μας (δουλειά, συζύγους, παιδιά). Και αφού διαβάζω μανιωδώς ταξιδιωτικές ιστορίες εδώ και κοιτάω και τις ιστοσελίδες των αεροπορικών για προσφορές, λίγο πριν το Πάσχα βλέπω στο site της Ryanair μια ανακοίνωση για νέα σύνδεση με δρομολόγια από Αθήνα για την πόλη της Νυρεμβέργης απευθείας. Τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν από Νοέμβριο και μάλιστα πολύ πρόσφατα είχα κάνει και μια συζήτηση στην δουλειά μου με μία συνάδελφο, η οποία είχε γεννηθεί και μεγαλώσει σ’ αυτήν την πόλη, λέγοντας μου ότι έχει μία από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την Ευρώπη και φημίζεται για αυτό. Στέλνω μήνυμα στα κορίτσια και τους λέω με χαρά: ’’Βρήκα που θα πάμε τελικά!!!!Στην Νυρεμβέργη!!!!! Αφού έγινε η απαραίτητη συνάντηση συνοδεία καφέ και πέσανε και άλλες ιδέες στο τραπέζι( Μπρατισλάβα, Βιέννη) αποφασίσαμε να πάμε τελικά στην Νυρεμβέργη σε συνδυασμό με κάποιες κοντινές εξορμήσεις, ώστε να πάρουμε μία γεύση Βαυαρίας και να δούμε κάτι πιο παραδοσιακό και γραφικό!!!


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ξεκίνησα λοιπόν από Απρίλη να παρακολουθώ τις τιμές στα αεροπορικά✈ , οι οποίες όλο και ανέβαιναν με αποτέλεσμα να τα κλείσουμε αρχές Ιουνίου στην τιμή των 143,52€ το άτομο μετ’ επιστροφής με προτεραιότητα, χειραποσκευή και μία μεγάλη βαλίτσα και για τις τέσσερις μαζί (ευτυχώς στην Κρακοβία από λάθος της Ελένης που αγόρασε βαλίτσα καταφέραμε να φέρουμε souvenir, δεν χώραγε τίποτα στις χειραποσκευές). Θα αναχωρούσαμε 01/12/2019 και θα επιστρέφαμε πρωί στις 05/12/2019. Και ευτυχώς που τα κλείσαμε τα εισιτήρια, έστω και έξι μήνες νωρίτερα, γιατί αποδείχτηκε ότι είχε ζήτηση η Νυρεμβέργη (ακούγαμε συνέχεια ελληνικά τις μέρες που ήμασταν εκεί) και οι τιμές δεν έπεσαν ποτέ, αντιθέτως αυξήθηκαν.
Και αφού κλείσαμε τα εισιτήρια, σειρά είχε η αναζήτηση καταλύματος🏠. Αφού το έψαξα αρκετά και απορρίψαμε τα διαμερίσματα (δεν υπήρχε μεγάλη διαθεσιμότητα στο κέντρο, τιμές τσιμπημένες και χωρίς ασανσέρ τα περισσότερα) καταλήξαμε να κάνουμε κράτηση στο B&B Hotel Nürnberg-City, στην τιμή των 640,00€ τα 2 δίκλινα για 4 βράδια χωρίς πρωινό, με δωρεάν ακύρωση, χωρίς προπληρωμή και πληρωμή στο κατάλυμα δηλαδή κόστισε στην καθεμιά 160€ η συνολική διαμονή στην Νυρεμβέργη. Και μιας και είχαμε κλείσει εισιτήρια και διαμονή, αποφασίσαμε να ευχαριστηθούμε το ελληνικό καλοκαίρι ⛱ και από Σεπτέμβρη θα ξεκινούσα εγώ να ψάχνω αξιοθέατα, εστιατόρια και ημερήσιες εκδρομές που είχαμε σκοπό να κάνουμε.
Στις 9 Σεπτεμβρίου έρχεται ένα e-mail 💻από την αγαπημένη μας Ryanair,το οποίο θα μας άλλαζε όλο το σχεδιασμό(το καταλάβαμε αργότερα) . Στο e-mail μας ενημέρωναν ότι άλλαξε η ώρα πτήσης της επιστροφή μας και από 06:30 το πρωί,τελικά θα πετούσαμε στις 18:10 το απόγευμα εάν συμφωνούσαμε και δεν ακυρώναμε τα εισιτήρια. Εγώ πανευτυχής που κερδίσαμε μια ακόμη μέρα και που δεν πληρώσαμε τζάμπα διανυκτέρευση απαντάω θετικά στο e-mail και αρχίζω να ψάχνω πληροφορίες αρχικά για την Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης. Η αγορά έχει ένα καταπληκτικό δικό της site αυτό https://www.christkindlesmarkt.de/en/ στο οποίο θα βρείτε τα πάντα (πότε ανοίγει, πότε κλείνει, τις εκδηλώσεις, τους εκθέτες, την παράδοση, τι μπορείς να κάνεις στην αγορά, περιηγήσεις, χάρτη της αγοράς, κ.α. ) και το οποίο εμένα με βοήθησε πολύ στην οργάνωση και στην συγκέντρωση πληροφοριών και για τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Στην συνέχεια έψαξα πληροφορίες για το κάστρο, το μουσείο σιδηροδρόμων , το μουσείο παιχνιδιών, την εκκλησία St.Lorenz,το γερμανικό εθνικό μουσείο, κ.α. Και φυσικά έψαχνα πληροφορίες για τις μετακινήσεις μας, από και προς το αεροδρόμιο και από το ξενοδοχείο προς τα αξιοθέατα (ας είναι καλά το google maps και το google earth….πάντα κάνω μια περιήγηση εικονική πριν πάω). Ετσι μετά από πολύ ψάξιμο, ανακάλυψα την κάρτα NUREMBERG CARD, πληροφορίες θα βρείτε εδω https://tourismus.nuernberg.de/en/booking/nuernberg-card-city-card/ η οποία με 28,00€ το άτομο σου παρείχε δωρεάν πρόσβαση για 2 ημέρες σε όλα τα ΜΜΜ και σε όλα τα μουσεία και αξιοθέατα της πόλης. Την κάρτα ή την παραγγέλνεις από το site ή την προμηθεύεσαι από τα γραφεία τουρισμού που υπάρχουν στο αεροδρόμιο και μέσα στην πόλη. Εμείς τελικά την εκδώσαμε στο αεροδρόμιο,μας διευκόλυνε πολύ και συνέφερε και οικονομικά όπως αποδείχτηκε.
Είχαμε αποφασίσει να μην μπούμε σε όλα τα μουσεία, εκκλησίες αλλά στα βασικά γιατί θέλαμε να πάμε και κάποιες ημερήσιες εκδρομές ώστε να δούμε και λίγο επαρχία Βαυαρίας. Ήμασταν σε δίλημμα ανάμεσα στο Bamberg ή στο Rothenburg ob der Tauber (που όλοι έλεγαν ότι είναι πολύ όμορφο χωριό) για την ημερήσια εκδρομή μας αλλά τελικά το γεγονός ότι στο δεύτερο,έπρεπε να κάνεις 2 αλλαγές στα τρένα και μιάμιση ώρα στο σύνολο για να φτάσεις, τελικά επιλέξαμε να πάμε στο Βamberg, για το οποίο είχε συνέχεια δρομολόγια και ήταν μόλις 50 λεπτά. Και αφού έχω καταλήξει στο τι θα επισκεφτούμε στο περίπου και έχω ήδη ένα πλάνο φτιάξει, έρχεται μια συζήτηση με ένα φίλο, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Νυρεμβέργη πρόσφατα. Μου εξηγεί ότι για όλα αυτά που σχεδιάζω αρκούν τρεις ημέρες γιατί είναι μικρή πόλη και τα περισσότερα είναι μαζεμένα στο κέντρο. Εμείς όμως έχουμε πέντε μέρες γεμάτες στην διάθεση μας και αρχίζω να κοιτάω τον χάρτη για το που αλλού κοντά στην πόλη μπορούμε να πάμε. Κοντινές πόλεις είναι το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, η Πράγα και τότε μου καρφώνεται στο μυαλό να πάμε αρχικά μονοήμερη στην Πράγα. Περνάω από το μαγαζί της Βιβής και της λέω την ιδέα μου και μου απαντάει: ’’Εγώ μέσα είμαι, αλλά γιατί δεν πάμε 2 μέρες?’’ Το σκεφτόμουν γιατί η πτήση της επιστροφής ήταν ούτως ή αλλιώς από την Νυρεμβέργη αλλά όντως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε και 1 διανυκτέρευση στην Πράγα. Το μόνο που κατηγορώ τον εαυτό μου είναι το γεγονός ότι εάν το είχα σκεφτεί νωρίτερα δεν θα πληρώναμε το ξενοδοχείο στην Νυρεμβέργη για ένα βράδυ που τελικά δεν μείναμε. Ενθουσιασμένη που θα πηγαίναμε και Πράγα (είχα πάει το 2014 Χριστούγεννα και την είχα ερωτευτεί,Ελένη είχε πάει το 2008, η Βιβή και η Γωγώ δεν είχαν πάει) αρχίζω να ψάχνω τρόπους πως θα πάμε και που θα μείνουμε. Τελικά έκλεισα εισιτήρια με την Flixbus με 34,00€ άτομο μετ’ επιστροφής με θέση επιλεγμένη και βαλίτσα. (Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά εισιτήρια εάν το κλείσεις νωρίς και δεν σε ενδιαφέρει το που θα κάτσεις). Στην Πράγα δεν δυσκολεύτηκα να κλείσω διαμέρισμα γιατί υπήρχε μεγάλη διαθεσιμότητα και σε τιμές πολύ καλύτερες από την Νυρεμβέργη και στο κέντρο της πόλης. Έτσι έκανα κράτηση στο Six Continents, ένα διαμέρισμα (South America), το οποίο βρισκόταν δύο στενά από την κεντρική πλατεία της Παλιας Πόλης στην τιμή των 103,00€ δηλαδή 25,75€ το άτομο για ένα βράδυ. Οπότε η εκδρομή στην Πράγα,κόστισε στην καθεμία 60,00€ και αυτό είναι το θετικό αυτών των χωρών, ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι κοντά η μία πόλη στην άλλη, με καλή συγκοινωνιακή σύνδεση και εύκολο να τις επισκεφτείς,έχεις και χαμηλό κόστος μετακίνησης.Και αφού σας ζάλισα με την οργάνωση (παρθένος στο ζώδιο όπως καταλάβατε😂)και σας ανέφερα τα βασικά, πάμε να ξεκινήσουμε την αφήγηση του όμορφου ταξιδιού μας στην όμορφη Νυρεμβέργη και στην Παραμυθένια Πράγα.

IMG_5761.JPG


IMG_6294.JPG

IMG_6287.JPG



 
Last edited:

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
Σε λίγες μέρες η συνέχεια!!!!
Είναι γραμμένη όλη η ιστορία αλλά λόγω του ότι είναι η πρώτη φορά που ανεβάζω,δυσκολεύομαι λίγο με τις φωτογραφίες όποτε θα την βάζω κομμάτι κομμάτι!Ελπιζω να σας αρέσει όταν ολοκληρωθεί και να σας φανεί χρήσιμη σε μελλοντικό σας ταξίδι!!!
 

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
1η ΗΜΕΡΑ


Επιτέλους έφθασε η μέρα που όλες περιμέναμε Κυριακή 01/12/2019 και αφού έρχονται η Ελένη με την Γωγώ στο μαγαζί της Βιβής (εκεί ήταν το σημείο συνάντησης), μας φορτώνει ο Φώτης (αδελφός της Βιβής) με μία δυσκολία θα έλεγα καθ’ ότι 4 εμείς και 1 αυτός 5 και 5 βαλίτσες, υπήρχε μια στενότητα χώρου, όπως καταλαβαίνετε και μας πηγαίνει στο αεροδρόμιο. Η ώρα 08:30 και εμείς πετάγαμε 10:40. Κάνουμε check-in και δίνουμε την μεγάλη βαλίτσα που είχαμε πάρει και μετά αρχίζει το show . Για να πάμε στο gate της Ryanair γυρίσαμε όλο το Ελευθέριος Βενιζέλος πάνω σε κυλιόμενους διαδρόμους που τελειωμό δεν είχαν και όπως λέει η φίλη μου η Ελένη, στο τέλος νομίζαμε ότι θα φθάσουμε έτσι στην Νυρεμβέργη.
EF98C4D4-DDB7-4B5D-97CF-B077848978D4.jpeg

IMG_5634.JPG

IMG_5636.JPG

IMG_5643.JPG


Η πτήση ήταν εξαιρετική αν και το αεροπλάνο της Ryanair ήταν πιο μικρό από το περσινό που είχαμε πετάξει για Κρακοβία .Προσγειωθήκαμε στις 12:25 ώρα Νυρεμβέργης, στο μικρό και συμπαθητικό αεροδρόμιο της πόλης. Παίρνουμε την βαλίτσα, τουαλέτα και κατευθείαν στον γκισέ των πληροφοριών για να εκδώσουμε την Nuremberg Card,
IMG_5658.JPG

IMG_5659.JPG



ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε και το μετρό για το ξενοδοχείο. Όντως μια εξυπηρετική υπάλληλος μας έβγαλε τις κάρτες ρωτώντας μήπως θέλαμε να την ενεργοποιήσουμε με αυριανή ημερομηνία επειδή ήταν μεσημέρι και Κυριακή για να μην χάσουμε την ημέρα. Πληρώσαμε με την προπληρωμένη κάρτα που χρησιμοποιούμε ως παρέα και την έχουμε φορτώσει χρήματα, κάτι σαν κοινός λογαριασμός, για να μην βγάζουμε πορτοφόλια όλες παρά μόνο για τα καθαρά προσωπικά έξοδα μας. Της εξήγησα ότι θέλαμε κανονικά να την ενεργοποιήσει γιατί είχαμε σκοπό να την χρησιμοποιήσουμε από σήμερα. Μας εξήγησε ότι βγαίνοντας ακριβώς έξω από την πύλη του αεροδρομίου και ακριβώς από κάτω ήταν ο σταθμός του μετρό [ υπήρχε ασανσέρ] και λειτουργούσαν [βαγόνια] τρένα χωρίς οδηγό ώστε να μην φοβηθούμε να μπούμε. Την ευχαριστήσαμε, κατεβήκαμε στο μετρό γραμμή U2, Flughafen, η στάση που είμασταν στο αεροδρόμιο, και μετά από 15 λεπτά και μία στάση μετά τον κεντρικό σταθμό των τρένων Haupt-Bahnhof κατεβήκαμε στην επόμενη στάση Οpernhaus. ανεβήκαμε τις σκάλες από την αριστερή πλευρά και βγήκαμε ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει, το B&B Hotel Nürnberg-City. Το ξενοδοχείο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ήτανε πάρα πολύ καλό, σε εξαιρετικό σημείο όπως αποδείχθηκε, τα δωμάτια άνετα αν και φαινόντουσαν μικρά ήταν πλήρως λειτουργικά, ζεστά και με καλό στρώμα κρεβατιού.
IMG_5660.JPG
IMG_5661.JPG
IMG_5661.JPG
IMG_5662.JPG
IMG_5663.JPG
IMG_5664.JPG
IMG_5665.JPG
IMG_5666.JPG
IMG_5667.JPG

Θέα από το δωμάτιο.

Αν και είχαμε κάνει κράτηση πολλούς μήνες πριν, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το check-in, το μόνο που υπενθύμισα στην κοπέλα στη ρεσεψιόν ήταν ότι θέλαμε τα δωμάτια να είναι ψηλά για να έχουν θέα στα τείχη της παλιάς πόλης, και για αυτό μας έδωσε δωμάτια στον 4ο όροφο, τα οποία είχαν καλή θέα. Μας έδωσε την κάρτα που έγραφε τον κωδικό, ο οποίος άνοιγε το δωμάτιο και την είσοδο στο ξενοδοχείο. Μας είπε κάποιες πληροφορίες για το ξενοδοχείο, την πληρώσαμε για να μην έχουμε εκκρεμότητα, μιας και δεν θα είχαμε και πρωινό, και ανεβήκαμε στα δωμάτια. Αφήσαμε τα πράγματα μας και ντυθήκαμε ζεστά. Η ώρα είχε πάει 14:00 και ξεκινήσαμε για την εξερεύνηση της Χριστουγεννιάτικης Νυρεμβέργης. Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, στρίψαμε δεξιά στην οδό Weidenkellerstrade και αμέσως αριστερά στην οδό Sandstrade (όπως έλεγε το google maps μου που με βοήθησε πολύ σε όλη την εκδρομή και αφού είχα αποθηκεύσει και όλα τα αξιοθέατα στο tripadvisor λογαριασμό μου, είπαμε παρθένος στο ζώδιο, δεν αφήνω και πολλά στην τύχη) βρεθήκαμε στο Μουσείο Μεταφορών και Σιδηροδρόμων της Νυρεμβέργης, περίπου δηλαδή στα 300μέτρα από το ξενοδοχείο. Αφού μόλις φθάσαμε τα κορίτσια με πείραζαν λέγοντας μου ότι σήμερα τις έχω κουράσει πολύ γελώντας!!!! Ήταν όλα όντως πολύ κοντά!

IMG_5681.JPG

Μπήκαμε στο μουσείο κάνοντας χρήση της Nuremberg Card και πραγματικά άξιζε, γιατί είναι ένα ξεχωριστό μουσείο. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου που είναι αυτή https://www.dbmuseum.de/museum_en. Στο συγκεκριμένο μουσείο στεγάζεται και το μουσείο επικοινωνιών και είναι ένα από τα παλαιότερα τεχνικά μουσεία της Ευρώπης. Άνοιξε το 1899 ως αυτοκρατορικός Βαυαρικός σιδηροδρομικός σταθμός και είναι, εξαιτίας αυτού, ο παλαιότερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης. Στο μουσείο μπορείτε να δείτε τμήματα του αυτοκρατορικού τρένου του Λουδοβίκου ΙΙ, το πρώτο τρένο που κινούνταν με ατμό, ένα αυθεντικό τρένο που κινούνταν με κάρβουνο του 1829, εξπρές τρένα συγκεκριμένων και πρωτοποριακών μηχανών.
Μας άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι έχει πάρα πολλές μακέτες τρένων σε μικρογραφίες, μια ολόκληρη αίθουσα η οποία η μισή είναι διαμορφωμένη με καθίσματα και ο κόσμος παρακολουθεί έναν μηχανοδηγό να κινεί πολλά τρένα σε μία τεράστια μακέτα που καλύπτει την υπόλοιπη αίθουσα. Επίσης υπάρχουν αναπαραστάσεις βαγονιών, στολές που φορούσαν όσοι εργάζονταν παλιά και πολλές μινιατούρες τρένων αλλά και άλλων μέσων συγκοινωνίας.
IMG_5684.JPG

IMG_5685.JPG

IMG_5686.JPG


IMG_5694.JPG

IMG_5859.JPG
IMG_5871.JPG
IMG_5883.JPG
IMG_5888.JPG

IMG_5737.JPG

Στο μουσείο επικοινωνιών μπορείτε να θαυμάσετε την εξέλιξη της τεχνολογίας μιας και θα δείτε αντικείμενα σχετικά με την μεταφορά και την διανομή της αλληλογραφίας, ασυρμάτους, παλιά μοντέλα κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεις ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχει διαδραστική αίθουσα με τρενάκι που κάνει βόλτα μικρά παιδάκια και τραπέζια δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους. Ένα εξαιρετικό μουσείο ιδανικό για οικογένειες που σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη από όλους.

IMG_5714.JPG
IMG_5715.JPG
IMG_5717.JPG
IMG_5719.JPG
IMG_5723.JPG
IMG_5734.JPG
IMG_5736.JPG

IMG_5730.JPG
IMG_5732.JPG
IMG_5735.JPG

72483479-3C6F-4995-B983-96268B6E14DF.jpeg



Αφού περάσαμε ένα όμορφο δίωρο στο μουσείο, βγήκαμε και διασχίζοντας την οδό Lessingstrade έχοντας στα δεξιά μας το όμορφο κτήριο του Κρατικού θεάτρου της
6BBBB073-8B9B-45C5-B7A5-E8E0CBE5E93A.jpeg
Νυρεμβέργης διασχίσαμε κάθετα την οδό Frauentorgraben, περάσαμε πάνω από την τάφρο που περιβάλει τα τείχη και μπήκαμε από την αυτή την είσοδο μέσα στην Παλιά Πόλη. Συνεχίσαμε ευθεία στην οδό Kartausergasse συναντήσαμε το Εθνικό Γερμανικό Μουσείο και μετά χαζεύοντας μέσα στα στενάκια βγήκαμε στην οδό Konigstrabe απ΄ όπου ξεκινάει στην ουσία η καρδιά της παλιάς πόλης. Περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια και χαζεύοντας ήδη τους ξύλινους χριστουγεννιάτικους πάγκους που πουλούσαν στολίδια, παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, κατευθυνθήκαμε προς την εκκλησία St.Lorenz όπου την θαυμάσαμε απ’ έξω.
IMG_5738.JPG

Κρατικό Θέατρο

IMG_5746.JPG


Εκκλησία St. Lorenz

Περάσαμε την γέφυρα του ποταμού Pegnitz φθάσαμε στην πλατεία Hauptmart με την επιβλητική γοτθική Εκκλησία της Παναγίας (Frauenkirche) , το 19μετρο Schöner Brunnen (Όμορφο Σιντριβάνι), διακοσμημένο με 40 περίτεχνα γλυπτά,το Δημαρχείο, η ογκώδης St.Sebalduskirche και η αβανταδόρικη γέφυρα Maxbrücke, που ενώνει δύο ιστορικές πλατείες, είναι μερικά από τα πιο φωτογενή αξιοθέατα στη Νυρεμβέργη και εκεί όπου ήταν στημένη η τεράστια Χριστουγεννιάτικη αγορά με τα πάνω από 200 πάγκους που πουλούν ξύλινα στολίδια Χριστουγέννων και αγγελάκια Rauschgoldengel, λουκάνικα στο χέρι, γερμανικό ζεστό κρασί (Glühwein) και γερμανικά χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως τα Zwetschgenmännle (ανθρωπάκια από δαμάσκηνα) και η Lebkuchen (μελόπιτα). Υπήρχε πάρα πολύς κόσμος να χαζεύει, να τρώει και να ψωνίζει μιας και ήταν Κυριακή απόγευμα και η αγορά είχε ανοίξει πριν δύο ημέρες. Μπροστά από την γοτθική εκκλησία Church of Our Lady ήταν στημένη μια εξέδρα και μια χορωδία τραγουδούσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάτι που έκανε την ατμόσφαιρα άκρως εορταστική.
IMG_5749.JPG
IMG_5751.JPG
IMG_5812.JPG
IMG_5833.JPG
IMG_5754.JPG
IMG_5758.JPG
IMG_5762.JPG


Schoner Brunnen (Όμορφο Συντριβάνι)



IMG_5763.JPG


Χριστουγεννιάτικη Αγορά


IMG_5766.JPG


Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Πάγκοι με στολίδια και ζαχαρωτά

IMG_5819.JPG

IMG_5821.JPG
IMG_5822.JPG
IMG_5825.JPG


IMG_5846.JPG



Αφού χαζέψαμε για λίγη ώρα, αποφασίσαμε να πάμε να φάμε κάτι και να επιστρέψουμε μετά στην πλατεία. Κατηφορίζοντας τον ίδιο δρόμο που ανεβήκαμε, κάτσαμε στο Burgerheart που ήταν το μόνο που βρήκαμε άδειο τραπέζι και φάγαμε ένα παραδοσιακότατο burger που λέει και η Ελένη για να είμαστε σίγουρες ότι θα φάμε. Βέβαια οι τιμές στα ύψη. Για δυο burgers,δύο μερίδες πατάτες και δυο νερά εμφιαλωμένα δώσαμε 36,00€. Αφού ζεσταθήκαμε και γεμίσαμε προσωρινά το στομάχι μας, ξαναβγήκαμε στην οδό Konigstrabe και αφού βγάλαμε τις φωτογραφίες μας στην γέφυρα με θέα το Heilig-Geist-Spital το «Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος» το οποίο βρίσκεται εδώ απ’ τον 14ο αιώνα και φαίνεται σαν να επιπλέει πάνω στο ποτάμι,
IMG_9567.JPG
κατευθυνθήκαμε δεξιά όπου ήταν στημένη η παιδική Χριστουγεννιάτικη αγορά η οποία ήταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερη με εκπληκτικές παιδικές παραστάσεις στις σκεπές των περιπτέρων και ένα μεγάλο καρουζέλ στημένο στην μέση.

Αναπαραστάσεις με κούκλες στην παιδική Χριστουγεννιάτικη αγορά

IMG_5787.JPG
IMG_5792.JPG
IMG_5793.JPG
IMG_5795.JPG
IMG_5796.JPG
IMG_5797.JPG


Πανοραμική άποψη της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς
IMG_5807.JPG
IMG_5829.JPG


Στην συνέχεια περάσαμε την γέφυρα και διασχίσαμε την πλατεία χαζεύοντας τον κόσμο που είχε μαζευτεί γύρω από το σιντριβάνι προκειμένου να στρίψει τον κρίκο και να κάνει ευχή όπως ήθελε η παράδοση, ανεβήκαμε την οδό Burgstrabe με κατεύθυνση το κάστρο. Χαζεύοντας στα όμορφα δρομάκια της πόλη βρεθήκαμε στον πιο φωτογραφημένο δρόμο της Νυρεμβέργης,την οδό Weissgerbergasse με τα ξυλόγλυπτα και πολύχρωμα σπίτια που επιβίωσαν από τον βομβαρδισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και όντως ήταν πολύ όμορφα. Έτυχε να περνάει και μια άμαξα και νόμιζες αλήθεια ότι ζεις στο μεσαίωνα. Σε συνδυασμό με τον ωραίο φωτισμό και στολισμό ήταν όντως μαγικά. Κατενθουσιασμένες με την ομορφιά που βλέπαμε γύρω μας όλη την ώρα ζητούσαμε συνέχεια φωτογραφίες από την Γωγώ. Επίσης μας βοήθησε πολύ και ο καιρός, ο οποίος ήταν εξαιρετικός με θερμοκρασία στους 8ο Κελσίου, κάτι που μας είχε στοιχίσει στην Κρακοβία αφού λόγω του ψύχους, δεν την χαρήκαμε στο περπάτημα όπως θα θέλαμε.

IMG_5771.JPG
IMG_5772.JPG
IMG_5773.JPG
IMG_5838.JPG
IMG_5839.JPG
IMG_5840.JPG

IMG_9563.JPG
IMG_9566.JPG


Επιστρέψαμε μέσα από τα στενά (είναι πολύ εύκολη η παλιά πόλη και προσανατολίζεσαι μια χαρά εάν θυμάσαι που είναι το ποτάμι) στην Κεντρική πλατεία και είχε έρθει η ώρα να πιούμε γερμανικό ζεστό κρασί (Glühwein), το οποίο το αγοράζεις σε κούπες (φτιάχνονται ειδικά για την Χριστουγεννιάτικη αγορά διαφορετικές κάθε χρόνο) για τις οποίες εάν πληρώσεις 1€ παραπάνω,κρατάς την κούπα και δεν την επιστρέφεις, όπως και κάναμε άλλωστε.

IMG_5824.JPG


Και αφού ήπιαμε το κρασάκι μας πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο, κάνοντας όμως μια στάση στον Κεντρικό Σταθμό των Τρένων όπου στεγάζονται πολλά μαγαζιά, Supermarket και εστιατόρια για να προμηθευτούμε κάποια πράγματα και να ρίξουμε και μια ματιά στο Σταθμό. Μόλις φθάσαμε στο ξενοδοχείο καταλάβαμε την κούραση μας και κοιμηθήκαμε σχεδόν αμέσως μετά τα απαραίτητα τηλεφωνήματα με Ελλάδα και η ώρα δεν ήταν ούτε καν 22:00 φανταστείτε. Και ναι κάναμε τόσα πράγματα μέσα σε λίγες ώρες!!
 

Attachments

Last edited:

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Είχα πάει πριν 3 χρόνια Μόναχο στις χριστουγεννιάτικες αγορές, ωραία ήταν, αλλά μου φαίνεται ότι οι αγορές της Νυρεμβέργης είναι απείρως ωραιότερες!
 

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
Είχα πάει πριν 3 χρόνια Μόναχο στις χριστουγεννιάτικες αγορές, ωραία ήταν, αλλά μου φαίνεται ότι οι αγορές της Νυρεμβέργης είναι απείρως ωραιότερες!
Πολύ όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορες αλλά πολύ πολύ ακριβές!Ενα μπισκότο είχε 3,50€!!!Τα μαγνητάκια ξεκινούσαν από 4€!Επειδη πήγαμε και Πράγα μετά η Νυρεμβεργη μας φάνηκε πανάκριβη!!!
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Πολύ όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορες αλλά πολύ πολύ ακριβές!Ενα μπισκότο είχε 3,50€!!!Τα μαγνητάκια ξεκινούσαν από 4€!Επειδη πήγαμε και Πράγα μετά η Νυρεμβεργη μας φάνηκε πανάκριβη!!!
Κάτσε να σου πω κάτι να γελάσεις: Ρώταγα κι εγώ τιμές, μου λέγανε και φρίκαρα από την ακρίβεια. "Μα γιατί είναι τόσο ακριβά?" ρώτησα τελικά. "Είναι όλα handmade", ήταν η απάντηση. Την άλλη μέρα με τη φίλη μου σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά φάγαμε μια πάρα πολύ πικάντικη πίτσα και μ΄έπιασε ακατάσχετη δίψα. Βλέπω ένα κιόσκι με νερά, ζητάω ένα μικρό μπουκαλάκι, "3 ευρώ", μου λέει η πωλήτρια. Χωρίς να το θέλω (χμ!χμ!) μου ξέφυγε αθώα: "Γιατί? είναι handmade?" Η φίλη μου διπλώθηκε στα γέλια, η γερμανίδα πωλήτρια όμως έκανε κάτι μούτρα!!!
 

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
Κάτσε να σου πω κάτι να γελάσεις: Ρώταγα κι εγώ τιμές, μου λέγανε και φρίκαρα από την ακρίβεια. "Μα γιατί είναι τόσο ακριβά?" ρώτησα τελικά. "Είναι όλα handmade", ήταν η απάντηση. Την άλλη μέρα με τη φίλη μου σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά φάγαμε μια πάρα πολύ πικάντικη πίτσα και μ΄έπιασε ακατάσχετη δίψα. Βλέπω ένα κιόσκι με νερά, ζητάω ένα μικρό μπουκαλάκι, "3 ευρώ", μου λέει η πωλήτρια. Χωρίς να το θέλω (χμ!χμ!) μου ξέφυγε αθώα: "Γιατί? είναι handmade?" Η φίλη μου διπλώθηκε στα γέλια, η γερμανίδα πωλήτρια όμως έκανε κάτι μούτρα!!!
Και πολύ καλά της είπες!!!!🤣🤣🤣
Και εμείς τα ίδια...όπως λέει και η Ελένη στην Γερμανία δεν είναι must το νερό!!!!Για αυτό πίνουν μπυρες!!!
Πάντως η πιο οικονομική που έχω πάει είναι η Πολωνία!Και ωραία και οικονομικά!!!
 

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

'Έχοντας βάλει εννοείται ξυπνητήρι (αν και ξύπνησα πολλές φορές την νύχτα από την ζέστη που έκανε στο δωμάτιο) και έχοντας έτοιμο το πρόγραμμα της ημέρας, φύγαμε από ξενοδοχείο στις 9 π.μ. Περάσαμε μπροστά από τον Κεντρικό Σταθμό των τρένων και μπήκαμε στην Παλιά Πόλη απο το Handwerkerhof Nurnberg. Είναι μία όμορφη γειτονιά με μεσαιωνικά παραδοσιακά σπιτάκια που τα περισσότερα λειτουργούν ως καταστήματα δώρων και τέχνης.
IMG_9559.JPG

IMG_9571.JPG

IMG_9572.JPG
IMG_9574.JPG


Ακολουθώντας την οδό Konigstor απέναντι από το πολυκατάστημα Galeria, καθήσαμε για πρωινό στο πολυσύχναστο CASA PANE(αλυσίδα καταστημάτων στην Νυρεμβέργη). Για πληροφορίες και κριτικές δείτε εδώ http://www.der-beck.de/filialen/casa-pane. Έχει ποικιλία σε είδη ψωμιού, σφολιατοειδή προϊόντα και λίγα γλυκά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ικανοποιητικό αλλά όχι και φθηνό. Πήραμε τέσσερα (04) εσπρεσάκια, από ένα ντόνατ και μια τύπου πίτα η καθεμία. Πληρώσαμε 24€ δηλαδή 6€ το άτομο. Δεν ενθουσιαστήκαμε αλλά χορτάσαμε.
IMG_6092.JPG

IMG_6720.JPG


Νερό όμως εάν ήθελες μόνο σε σφηνοπότηρο!!!!! Ναι καλά ακούσατε σε ποτήρι από σφηνάκι, για να μην καταναλώσεις και πολύ!!! Και ιδού οι αποδείξεις.....
IMG_5898.jpg


Αφού φάγαμε, βγήκα πρώτη έξω, τα κορίτσια ετοιμάζονταν (ήθελε και κάποια ώρα το ντύσιμο για να βγεις έξω-το βγάλε όταν έμπαινες σε κλειστό χώρο) και καθώς τις περίμενα και έβγαζα φωτογραφίες, άκουγα τρεις ηλικιωμένους κύριους να μιλάνε ελληνικά και να γελάνε. Εγώ δεν μπορούσα να μην χαμογελάσω και αυτοί με κοιτούσαν απορημένοι. Είχε πλάκα η όλη κατάσταση μέχρι που τους μίλησα ελληνικά και μετά με μεγάλη χαρά μου συστήθηκαν. Είχαν πάει στην Νυρεμβέργη μικρά παιδιά με τους γονείς τους και τώρα ήταν συνταξιούχοι. Μου είπαν ότι παλιά, η πόλη ήταν πιο ωραία αυτή την εποχή, γιατί είχαν όντως χειμώνα με χιόνια, κάτι που έκανε πολύ όμορφη την περιοχή, σε συνδυασμό με την Χριστουγεννιάτικη αγορά (σημειωτέον ο καιρός ηλιόλουστος και με θερμοκρασία στους 7ο C). Αφού τους χαιρέτισα και τους ευχήθηκα καλές γιορτές, συνεχίσαμε περπατώντας. Περάσαμε την Χριστουγεννιάτικη αγορά και ανεβήκαμε την ανηφόρα που οδηγούσε προς την είσοδο του Κάστρου.
IMG_6088.JPG

IMG_6080.JPG
IMG_6082.JPG

IMG_5910.jpg

IMG_9556.JPG
IMG_9557.JPG


IMG_9575.JPG
IMG_9576.JPG

IMG_6073.JPG
IMG_5906.JPG

IMG_5921.jpg

IMG_5904.jpg


Το κάστρο της Νυρεμβέργης (Kaiserburg Nuremberg) https://www.kaiserburg-nuernberg.de/englisch/castle/ έχει την καλύτερη θέα προς την πόλη. Σε μεταφέρει νοητά στην εποχή του μεσαίωνα, με την τάφρο ανάμεσα στις πολεμίστρες και τον όμορφο κήπο. Στο κάστρο χρησιμοποιήσαμε και πάλι την Nuremberg Card, την οποία δείξαμε και μας έδωσαν τα εισιτήρια, που ήταν απαραίτητα για να περνάμε στους διάφορους χώρους του κάστρου.
IMG_6065.JPG
IMG_6044.JPG

IMG_5918.jpg

IMG_5919.jpg
IMG_5922.jpg
IMG_5928.jpg
IMG_5931.jpg
IMG_6035.JPG
IMG_6036.JPG
IMG_6040.JPG

IMG_5944.jpg

Αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους του κάστρου, κατηφορίσαμε προς την παλιά πόλη από την πλευρά που είναι το σπίτι του Αlbrecht Durer's House πληροφορίες https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...mberg_Middle_Franconia_Franconia_Bavaria.html
IMG_5946.jpg
IMG_5947.jpg
IMG_5950.jpg
IMG_5952.jpg

IMG_9554.JPG
IMG_5945.jpg


με επόμενη στάση και επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιών το οποίο μας ενθουσίασε. Στο μουσείο παιχνιδιών https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...mberg_Middle_Franconia_Franconia_Bavaria.html μπήκαμε εννοείται με την χρήση της κάρτας για μία ακόμη φορά και χαζέψαμε αρκετή ώρα, ειδικά στον όροφο με τα κουκλόσπιτα- μακέτες καθώς και με τις μινιατούρες.
IMG_6169.JPG
IMG_6170.JPG
IMG_5954.jpg
IMG_5959.jpg
IMG_5963.jpg
IMG_5965.jpg
IMG_5966.jpg
IMG_5987.jpg
IMG_5990.jpg
IMG_5992.jpg
IMG_5995.jpg
IMG_5997.jpg
IMG_5998.jpg
IMG_6009.jpg
IMG_6011.jpg
IMG_6022.JPG
IMG_6023.JPG


Φεύγοντας, περιπλανηθήκαμε στα στενά θαυμάζοντας τις όμορφες προσόψεις σπιτιών και μαγαζιών και κατευθυνθήκαμε στο Κεντρικό Σταθμό των Τρένων για να πάρουμε το τρένο για το Bamberg. Είχα ψάξει από πριν για το πως θα πάμε, από την εφαρμογή DB Navigator και είχα βρει ήδη τις ώρες των τρένων. Κατευθυνθήκαμε στο αυτόματο μηχάνημα και βγάλαμε ένα εισιτήριο για 4 άτομα , είναι μετ’ επιστροφής και κοστίζει 46,00€. Κατευθυνθήκαμε κατευθείαν στην πλατφόρμα και επιβιβαστήκαμε στο υπερσύγχρονο τρένο τους και μετά από 4 στάσεις και 45 λεπτά κατεβήκαμε στο σταθμό του Bamberg.
IMG_6098.jpg
IMG_6100.jpg
IMG_6102.jpg
IMG_6104.jpg
IMG_6105.jpg
IMG_6106.jpg

IMG_9578.JPG
IMG_6107.jpg
IMG_6109.jpg
IMG_6110.jpg
IMG_6111.jpg

Το Bamberg ή Βαμβέργη είναι πόλη της Γερμανίας, που βρίσκεται στη βόρεια Βαυαρία, πάνω στον ποταμό Ρέγκνιτς, κοντά στη συμβολή του με τον Μάιν, περίπου 63 χλμ. βόρεια της Νυρεμβέργης. Είναι κτισμένη σε χαμηλούς λόφους γύρω από τους οποίους εκτείνονται εύφορες πεδιάδες. Αξιόλογα κτίρια της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός, ένας από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία που κτίσθηκε περί τον 10ο αιώνα μέχρι τον 13ο αιώνα, το παλαιό δημαρχείο που υπέστη ζημιές το 1945, κατά την ανατίναξη της πλησίον γέφυρας από τους εθνικοσοσιαλιστές, το παλαιό Ανάκτορο, το νέο Ανάκτορο, καθώς και ο γραφικός πύργος Άλτενμπουργκ του 10ου αιώνα. Γύρω από την πόλη υφίστανται βιομηχανίες ζυθοποιίας, υποδημάτων και κλωστοϋφαντήρια. Η πόλη είναι διάσημη για τη Rauchbier, δηλαδή την καπνιστή μπύρα. Βγαίνοντας από το σταθμό κατευθυνθήκαμε ευθεία και αφού περάσαμε την γέφυρα του ποταμού, κάναμε μια σύντομη βόλτα χαζεύοντας τα πολύ όμορφα σπίτια ψάχνοντας το κέντρο https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...amberg_Upper_Franconia_Franconia_Bavaria.html και το Παλιό Δημαρχείοhttps://www.tripadvisor.com.gr/Attr...amberg_Upper_Franconia_Franconia_Bavaria.html.
IMG_6112.jpg
IMG_6115.jpg
IMG_6119.jpg
IMG_6120.jpg
IMG_6128.jpg
IMG_6130.jpg
IMG_6131.jpg
IMG_6132.jpg
IMG_6135.jpg


IMG_9580.JPG
IMG_9584.JPG

IMG_9583.JPG

IMG_9579.JPG


IMG_6180.JPG
IMG_6627.JPG


Βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και κατευθυνθήκαμε σε μία παραδοσιακή ταβέρνα με το όνομα Kachelofen πίσω από το Δημαρχείο. https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...amberg_Upper_Franconia_Franconia_Bavaria.html Γευτήκαμε όλες εξαιρετική σούπα με πατάτα, σνίτσελ εννοείται εγώ, πέστροφα η Βιβή λόγω νηστείας και λουκάνικα Νυρεμβέργης η Ελένη με τη Γωγώ {τα οποία δεν τους άρεσαν} και ήπιαμε και 4 ποτήρια καπνιστής μπύρας που φημίζεται το Bamberg. Συνολικά για όλα δώσαμε 60,20 €. Το προσωπικό είναι πολύ εξυπηρετικό, ενώ έχει και ιδιαίτερη διακόσμηση, οπότε μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ικανοποιημένες σε γενικές γραμμές.
IMG_6137.jpg
IMG_9582.JPG

IMG_6174.JPG
IMG_6142.jpg
IMG_6160.JPG
IMG_6161.JPG
IMG_6162.JPG

Το Bamberg έχει πολύ όμορφο κέντρο, ήταν ωραία στολισμένο και κάναμε μια βόλτα, για να πάρουμε και από εκεί τα αναμνηστικά μας και τα μικρό-δωράκια.
Έπειτα, πάλι στον σταθμό και επιστροφή στην Νυρεμβέργη. Φτάνοντας στον Κεντρικό Σταθμό, πήγαμε να βρούμε την στάση των λεωφορείων της Flix Bus, μιας και το πρωί φεύγαμε στις 07:25 για την Πράγα και δεν ήθελα πρωινές εκπλήξεις, του στυλ ‘’που είναι η στάση;’’. Βρήκαμε με πολύ ευκολία την στάση (Kate-Strobel-Strabe, 90402 Nuremberg, δύο δρόμοι δίπλα από τον Σταθμό) μιας και στην εφαρμογή της Flix Bus που είχα κατεβάσει στο κινητό υπάρχουν οι διευθύνσεις από όλες τις στάσεις σε όλες τις πόλεις. Η νύχτα μας όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς είχαμε όρεξη για βάφλα με σοκολάτα.
IMG_6148.jpg
IMG_6152.jpg

Κατευθυνθήκαμε για μια ακόμη φορά προς το κέντρο και την Χριστουγεννιάτικη Αγορά και επιτέλους βρήκαμε τραπέζι στο ALEX https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g187310-d807765-Reviews-ALEX_Nurnberg-Nuremberg_Middle_Franconia_Franconia_Bavaria.html το οποίο έχει θέα όλη την Πλατεία από το μπαλκόνι του και είναι πολύ ωραίο σημείο να τραβήξεις φωτογραφίες. Τελικά λόγω κακής συνεννόησης (υπήρχε ένα θέμα με το τι καταλάβαιναν στα αγγλικά οι Γερμανοί) δε φάγαμε βάφλα με σοκολάτα, αλλά βάφλα με μία υπόνοια σιρόπι σοκολάτας !!!!!!!!!! Όντας πολύ κουρασμένες και μιας και είχαμε να φτιάξουμε και την βαλίτσα για την αυριανή πρωινή αναχώρηση, πήγαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
 

Attachments

Last edited:

magda pap.

Member
Μηνύματα
186
Likes
632
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ


Πρωινή έγερση στις 06:00 (η Γωγώ με την Ελένη ένα σοκ με την ώρα το πάθανε),ετοιμαζόμαστε, παίρνουμε μια βαλίτσα εγώ με την Βιβή και άλλη μια τα κορίτσια, κατεβαίνουμε στο σταθμό του μετρό κάτω από το ξενοδοχείο, μία στάση και κατεβαίνουμε στον Κεντρικό Σταθμό. Αγοράζουμε κάποια πράγματα από ένα μαγαζί, που λειτουργεί 24ωρο μέσα στο σταθμό, για να έχουμε φαγητά για το ταξίδι και στις 07:00 ήμασταν ήδη στην στάση του Flix Bus. https://global.flixbus.com/ Το λεωφορείο ήρθε 10 λεπτά νωρίτερα. Ο οδηγός μας ζήτησε τα εισιτήρια, τα οποία τα είχα και εκτυπωμένα, και στην εφαρμογή της flixbus στο κινητό. Επίσης μας ζητήθηκε να του επιδείξουμε τα διαβατήρια μας, εφόσον θα αλλάζαμε χώρα και έπρεπε να γίνει ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας, γιατί δεν υπήρχε έλεγχος στα σύνορα. Μπήκαμε, κάτσαμε στις επιλεγμένες θέσεις που είχαμε αγοράσει και μετά από μια διαδρομή τρεισήμισι ωρών φθάσαμε στην πανέμορφη Πράγα. Το ταξίδι με το λεωφορείο ήταν πολύ καλό, οι θέσεις άνετες, υπήρχαν πρίζες για φόρτιση κινητών και είχε και καλό δωρεάν wi-fi.
IMG_9526.JPG
(όπως βλέπετε άνετο το λεωφορείο και η Βιβή με την Ελένη έριξαν και έναν υπνάκο μέχρι την Πράγα)
Μόλις φθάσαμε στον σταθμό Praha Florence UAN (στις 10:30) καλέσαμε το αγαπημένο μας από την Κρακοβία Uber https://www.uber.com/gr/el/ με προορισμό το διαμέρισμά μας Six Continents στην οδό Husova 231/12. Αρχικά πήγαμε στην οδό Retezova 5 που είναι η ρεσεψιόν. Κάναμε check in, αφήσαμε τις βαλίτσες μας, γιατί το διαμέρισμα θα ήταν έτοιμο σε δύο ώρες, και ξεκινήσαμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση της Πράγας, από που αλλού, από την Κεντρική Πλατεία της Παλαιάς Πόλης https://www.prague.fm/el/53075/%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b7/ Εκεί βρίσκεται το γνωστό αστρονομικό ρολόι της Πράγας https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g274707-d275152-Reviews-Old_Town_Hall_with_Astronomical_Clock-Prague_Bohemia.html και ο Ναός της Παναγίας του Τyn https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g274707-d313660-Reviews-Church_of_Our_Lady_before_Tyn-Prague_Bohemia.htmln. Ο κόσμος πάρα πολύς!
IMG_6281.JPG
IMG_6237.jpg
IMG_6240.jpg
IMG_6248.jpg
IMG_6249.jpg
IMG_6250.jpg
IMG_6252.jpg
IMG_6277.JPG
IMG_6280.JPG
IMG_6254.jpg

Επειδή η Γωγώ δεν αισθανόταν πολύ καλά από το ταξίδι, καθήσαμε σε ένα καφέ της Πλατείας, να τσιμπήσουμε κάτι και να περάσει η ώρα μέχρι την παραλαβή του διαμερίσματος. Πριν πάμε στο διαμέρισμα, πήγαμε στο ανταλλακτήριο που βρίσκεται στην οδό Kaprova &Mailesova ( https://www.youtube.com/watch?v=gd77Fs7UEic μας το πρότεινε ντόπιος ξεναγός στην Πράγα ) και κάναμε τις πρώτες μας Τσέχικες Κορώνες.
IMG_6219.jpg
IMG_6222.jpg


Στις 12:30 πήραμε τα κλειδιά και μπήκαμε στο διαμέρισμα, το οποίο ήταν πάρα πολύ ωραίο και άνετο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος με δύο μείον όμως. Πρώτον δεν υπήρχε ασανσέρ, κάτι που το γνώριζα βέβαια όταν έκανα την κράτηση. Συνεπώς, εάν μπεις και βγεις αρκετές φορές, είναι κουραστικές οι σκάλες, γιατί είναι λίγο απότομες και ειδικά αν μένεις στο δεύτερο όροφο όπως εμείς. Το δεύτερο μειονέκτημα, το οποίο ανακαλύψαμε στην πορεία, η τουαλέτα βρισκόταν πίσω από το υπνοδωμάτιο, χωρίς παράθυρο και χωρίς καλό εξαερισμό.
IMG_6215.jpg
IMG_6224.jpg
IMG_6225.jpg
IMG_6226.jpg
IMG_6228.jpg


Αφού τακτοποιήσαμε τα πράγματα, αφήσαμε την Γωγώ να ξαπλώσει για να συνέλθει, και οι υπόλοιπες τρεις ξεχυθήκαμε στα στενάκια της Παλιάς Πόλης. Δεν μπορούσα να μην θαυμάζω τα όμορφα κτήρια και να σκέφτομαι πόσο όμορφη είναι η Πράγα. Και την πρώτη φορά που είχα πάει ενθουσιάστηκα, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο, γιατί ήταν πολύ ωραία στολισμένη και πολύ καθαρή επίσης. Επειδή θυμόμουν αρκετά την περιοχή στο κέντρο και πως να κυκλοφορήσω, αποφασίσαμε με τα κορίτσια να πάμε προς την Πλατεία Wenceslas. https://www.prague.fm/el/18763/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%83%CE%BB%CE%B1%CF%82/ Χαζέψαμε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, που ήταν και εκεί στημένη, και στα μαγαζιά που υπήρχαν δεξιά και αριστερά. Ψωνίσαμε τα σουβενίρ μας, η Ελένη έμπαινε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, γιατί έψαχνε κάτι βιβλία για τα παιδιά της, ενώ εγώ με την Βιβή χαζεύαμε τις όμορφες μαγισσούλες που πουλούσαν σε όλους σχεδόν τους πάγκους.
IMG_6270.jpg
IMG_6271.JPG
IMG_6264.jpg

Κάποια στιγμή πεινάσαμε και τσιμπήσαμε κάτι από μία καντίνα. Γενικά η Πράγα είναι αρκετά οικονομική και μας φάνηκε η διαφορά σε σχέση με την Νυρεμβέργη. Ξαφνικά, εκεί που περπατούσαμε χάνουμε την Ελένη, η οποία ανακάλυψε στην είσοδο ενός μαγαζιού μια πανοπλία ιππότη, και έτρεξε να βάλει το κεφάλι της για να την φωτογραφίσουμε. Και από πίσω, να ΄σου και η Βιβή, που ομολογουμένως και λόγω σκούφου, βγήκε καλύτερη στη φωτογραφία. Βέβαια, αυτό που δεν είδε ούτε η Ελένη ούτε η Βιβή, ήταν την ταμπελίτσα στο πλάι, που ήταν σκόπιμα τοποθετημένη εκεί, και έλεγε ότι πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό για να φωτογραφηθείς!! Βγαίνει λοιπόν ο κύριος μέσα από το μαγαζί και ζητούσε τις Κορώνες του! Κατόπιν μιας μικρής έντονης συζήτησης, αποφασίσαμε να του δώσουμε τα χρήματα και συνεχίσαμε την βόλτα μας.
IMG_6267.jpg
IMG_6268.jpg


Eπιστρέψαμε στο διαμέρισμα για μια σύντομη ξεκούραση μιας ώρας και να δούμε, πως ήταν και η Γωγώ που την είχαμε αφήσει πίσω. Ανασυντάξαμε δυνάμεις και εφόσον η φωτογράφος της παρέας μας ένιωθε καλύτερα, ξαναβγήκαμε στους δρόμους της Παλιάς Πόλης και οι τέσσερις αυτή την φορά. Χαζέψαμε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Κεντρική Πλατεία, και βγάλαμε φωτογραφίες από την εξέδρα που είχανε φτιάξει. Από εκεί, είχες θέα σε όλη την πλατεία!

IMG_6283.jpg
IMG_6285.jpg
IMG_6287.jpg

IMG_9528.JPG
IMG_6288.jpg
IMG_6328.JPG
IMG_6331.JPG


Μετά κατευθυνθήκαμε μέσω της οδού Κarlova στην Γέφυρα του Καρόλου. https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/gefyra-toy-karoloy.html Για να την διασχίσουμε χρειαστήκαμε μία ώρα, γιατί ανά δύο λεπτά σταματούσαμε για φωτογραφίες. Η αλήθεια είναι, ότι η θέα προς την Καστρούπολη και τη Mala Strana, είναι συγκλονιστική! Είχε και τέλειο καιρό, οπότε μπορούσες να απολαύσεις τη βόλτα πάνω στη Γέφυρα χωρίς να παγώνεις.
IMG_6290.jpg
IMG_6309.jpg
IMG_6382.JPG
IMG_6379.JPG
IMG_6378.JPG
IMG_6376.JPG
IMG_6311.JPG
IMG_6371.JPG


Αφού περάσαμε στην απέναντι πλευρά και μπήκαμε στην Μala Strana https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/mikri-poli.html ακολουθώντας την οδό Mostecka,
IMG_6299.jpg

φτάσαμε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/ekklisia-toy-ag-nikolaoy.html
IMG_6300.jpg

Από την οδό Malostranske Namesti πήραμε το τράμ 22 για να πάμε στην Καστρούπολη. https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/kastroypoli.html. Βγάλαμε εισιτήριο μέσα στο τραμ με την χρεωστική κάρτα με κόστος 24 Κορώνες έκαστη και κατεβήκαμε στην στάση Prazsky Hrad. Περπατήσαμε την οδό U Prasneho mostu (όλο το δρομολόγιο με το google maps εδώ https://www.google.com/maps/dir/Μάλα+Στράνα,+Prague+1,+Τσεχία/Κάστρο+της+Πράγας,+Hradčany,+Prague+1,+Τσεχία/@50.0913495,14.3992944,16z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x470b94e3e8a99aff:0xc8f2b21d66118b88!2m2!1d14.4038934!2d50.0877053!1m5!1m1!1s0x470b951e6c24b7c3:0x2acf3c88af12259f!2m2!1d14.4016165!2d50.0910966!3e3 ) και μπήκαμε μέσα στην Καστρούπολη αφού προηγουμένως περάσαμε έλεγχο από τους αστυνομικούς (σωματικό).
Στην προσπάθεια έκδοσης εισιτηρίου στο τραμ
IMG_6630.JPG

Μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο, που ήταν ο Ναός του Αγίου Βίτου https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/kathedrikos-naos-toy-ag-vitoy.html ο φωτισμός ήταν τόσο όμορφος, που ο Ναός έμοιαζε εξωπραγματικός!
IMG_6573.JPG

IMG_6364.JPG
IMG_6367.JPG
IMG_6360.JPG
IMG_6363.JPG
IMG_6369.JPG

Υπήρχε στην πίσω πλευρά του Ναού μια μικρή Χριστουγεννιάτικη Αγορά με πολύ όμορφη διακόσμηση. Κάναμε την βόλτα μας μέσα στους χώρους του Κάστρου, https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/kastro-tis-pragas.html η αλήθεια είναι ότι δεν θέλαμε να φύγουμε, γιατί ήταν τόσο όμορφα, όμως έπρεπε να προλάβουμε να δούμε και τα υπόλοιπα που είχα βάλει στο πρόγραμμα.
IMG_6362.JPG

Ωστόσο, θα ερχόμασταν και αύριο το πρωί, για να επισκεφτούμε και το εσωτερικό του Ναού και των Παλατιών. Βγήκαμε λοιπόν από την Κεντρική Είσοδο του Κάστρου στην Hradcany Square.
IMG_6358.JPG

Η θέα της Πράγας από ψηλά ήταν απλά συγκλονιστική και τα λόγια περιττά. Απλά δείτε τις φωτογραφίες…..
IMG_6357.JPG
IMG_6356.JPG



Στην συνέχεια κατεβήκαμε από τα σκαλιά θαυμάζοντας τις όμορφες γειτονιές, περάσαμε από τον τοίχο του Τζον Λένον https://www.travel2prague.cz/gr/odigos-polis/axiotheata/toichos-toy-tzon-lenon.html και την Jojn Lenon Pub και διασχίσαμε ξανά τη Γέφυρα του Καρόλου, πιο γρήγορα αυτή τη φορά, γιατί είχαμε να προλάβουμε μία κράτηση για φαγητό.
IMG_6351.JPG
IMG_6349.JPG
IMG_6347.JPG

IMG_6567.JPG

Φτάσαμε πάλι στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και μέσω της οδού Celetna και αφού περάσαμε έξω από το Μουσείο της Madame Tussauds, φτάσαμε στην ταβέρνα U Pavouka https://www.travel2prague.cz/gr/drastiriotites/mesaioniki-vradia-sti-folia-tis-arachnis.html και https://upavouka.com/ στην οποία είχα κάνει κράτηση από Ελλάδα. Σε αυτήν την μεσαιωνική ταβέρνα είχα ξαναπάει εγώ το 2014. Είχαμε κάνει εκεί ρεβεγιόν Χριστουγέννων, μου άρεσε πολύ κι επειδή τα κορίτσια θέλανε κάτι ιδιαίτερο, αποφασίσαμε να φάμε εκεί το πρώτο βράδυ στην Πράγα. Μας άρεσε πολύ και διασκεδάσαμε αρκετά, όποτε ήταν το καλύτερο κλείσιμο μιας πολύ όμορφης ημέρας.
IMG_6342.JPG
IMG_6341.JPG
IMG_6339.JPG
IMG_6336.JPG
IMG_6333.JPG
IMG_6314.jpg
IMG_6313.jpg
IMG_6324.jpg
IMG_6327.jpg
IMG_6323.jpg

Περίπου στις 22:30 τελείωσε το πρόγραμμα, πληρώσαμε τον ευγενέστατο σερβιτόρο μας, και φύγαμε με κατεύθυνση το διαμέρισμα μας, γιατί η κούραση ήταν πολύ αισθητή σε όλες μας πλέον.
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.574
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom