Ουγγαρία Ουγγαρία: Στην Βουδαπέστη με την ηλικιωμένη μητέρα μου

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Είχα υποσχεθεί στην μητέρα μου ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη οι δυό μας. Κατέληξα στην Βουδαπέστη α)γιατί είναι οικονομική και β)γιατί την είχα απωθημένο από παλιά που δεν μπόρεσα να την επισκεφθώ όταν είχα βρεθεί στην λίμνη Balaton. Παρασκευή λοιπόν 29 Μαϊου φθάσαμε στη Βουδαπέστη με υπέροχο, ανοιξιάτικο καιρό.

Επέλεξα να πάμε με οργανωμένο γκρουπ - με το Joy tours συγκεκριμένα - για να νοιώθω περισσότερο ασφαλής σε περίπτωση που είχα κάποιο απρόοπτο με τη μητέρα μου. Το πρακτορείο είναι έντιμο και συνεπές και δεν έχω κανένα παράπονο αλλά όταν επέστρεψα και τα υπολόγισα διαπίστωσα πως, αν είχαμε πάει μόνες μας, το ταξίδι θα μας είχε κοστίσει ακριβώς τα μισά - εννοείται βέβαια πως δεν θα είχαμε μείνει σε ξενοδοχείο 4 αστέρων όπως με το πρακτορείο.

Εντάξει, το ξέρω, δεν ανακάλυψα και την πενικιλίνη :) αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν κάποιος έχει επαφή με το ίντερνετ και γνωρίζει λίγα αγγλικά δεν έχει λόγο να μην το οργανώσει μόνος του. Άλλωστε οι Ούγγροι είναι φιλικοί, οι νεώτεροι μιλούν αγγλικά και οταν δεν ξέρουν είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε άπταιστη .... νοηματική. Όσο για το αίσθημα ασφάλειας που είπα πριν, εκ των υστέρων διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την όποια ανταπόκριση θα έβρισκα σε περίπτωση ανάγκης, γιατί η εντύπωση που σχημάτισα για τον κύριο που αντιπροσώπευε το πρακτορείο εκεί, δεν ήταν και η καλύτερη.

Τέλος πάντων. Πληρώνουμε τα λάθη μας και τα πάθη μας (και τους φόβους μας προσθέτω εγώ). Το ταξίδι πήγε περίφημα και δεν θα προσθέσω πολλά διότι έτσι κι αλλιώς στο φόρουμ έχουν γραφεί όλα. Για να καταθέσω όμως και τη δική μου συμβολή (τι στο καλό; εγώ τόσα έχω πάρει από εσάς!) θα πω τα εξής:

1. Η Βουδαπέστη είναι άξια της φήμης της. Είναι πόλη για επισκέπτες κάθε ηλικίας (αν εξαιρέσω ίσως την Βούδα που η μαμά μου δυσκολεύτηκε να περπατήσει - παρόλο που εκεί συναντήσαμε πολλά γκρουπ με ηλικιωμένους, κυρίως Βρετανούς και Ασιάτες).
2. Το δίκτυο ΜΜΜ είναι εξαιρετικό και σε πάει παντού (η κίτρινη γραμμή του μετρό έμοιαζε με ψεύτικο τρενάκι) και τα ταξί προσιτά. Παράδειγμα: για διαδρομή περίπου 9 χλμ έδωσα 12€.
3. Προτείνω ένα γεύμα σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά. Υπάρχουν πολλά και με μεγάλη διακύμανση στις τιμές. Οι ίδιοι οι Ούγγροι δεν τα θεωρούν κομμάτι της παράδοσής τους, δεν συμπαθούν τους τσιγγάνους, τα προβάλλουν όμως ... για ευνόητους λόγους. Αν και τουριστικά έχουν ιδιαίτερο χρώμα και ατμόσφαιρα για ρομαντικούς.
4. Απολαύσαμε επίσης τον περίπατό μας στο City Park και το φαγητό μας εκεί στο Robinson restaurant πάνω στη λιμνούλα (2 μεγάλες μερίδες πάπια, μία σαλάτα και 2 μπύρες 50€).
5. Η επίσκεψη στην καμπή του Δούναβη και τα Παραδουνάβια χωριά δεν με εντυπωσίασε. Ίσως αν ήταν το πρώτο μου ταξίδι στην κεντρική Ευρώπη να μου έκανε εντύπωση αλλά αν κάποιος έχει ταξιδέψει αρκετά, νομίζω δεν θα βρει κάτι ιδιαίτερο εκτός από το Szentendre (Σαιντ Αντρε) που είναι πολύ γραφικό και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Άλλωστε απέχει μόλις 27 χλμ από την Βουδαπέστη.
6. Χρήσιμη σελίδα: visitbudapest.com και
7. Θα ξαναπάω οπωσδήποτε - αυτή τη φορά με τον καλό μου: α) για να ξαναπάω στα βιολιά β) για να απολαύσω την Βούδα και γ) για να την περπατήσω ατελείωτα μα ατελείωτα αφού με τη μαμά μου υπήρχαν περιορισμοί (καινούρια απωθημένα απέκτησα μ' αυτή την πόλη!)

Προς το παρόν καταστρώνω σχέδια για Σκανδιναβία το καλοκαίρι πραγματοποιώντας έτσι το - μέχρι πριν λίγο καιρό - ονειρεμένο μου ταξίδι. :clap:Πως τα καταστρώνω; Με τη δική σας βοήθεια φυσικά!!!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Να προσθεσω οτι για πολιτες της ΕΕ ανω των 65 ετων τα μμμ στη Βουδαπεστη ειναι δωρεαν.
Φτού! Αν το ήξερα θα είχα γλυτώσει καμμιά δεκαριά €:(. Χαλάλι μανούλα είναι αυτή! Ξέρεις όμως αν αυτό ισχύει και στη Σουηδία - Νορβηγία; Λέω τώρα!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Οχι,δεν γνωριζω.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Σε ευχαριστώ greco.
Όταν βρίσκεις εδώ τόσο πρόθυμους συμφορουμίστες τι το ήθελες κυρία μου το πρακτορείο;:(
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Ξέρεις όμως αν αυτό ισχύει και στη Σουηδία - Νορβηγία;
Για τους νέους κάτω των 20 και για τους ηλικιωμένους άνω των 65 υπάρχει μειωμένο εισιτήριο και αντίστοιχα μειωμένη Travelcard 1,3,7 ημερών με έκπτωση περίπου 40%.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Κανονικά αυτή η περιγραφή δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στις ταξιδιωτικές ιστορίες;
Μήπως γίνεται ένας καλός moderator να την μεταφέρει;
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Κανονικά αυτή η περιγραφή δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στις ταξιδιωτικές ιστορίες;
Μήπως γίνεται ένας καλός moderator να την μεταφέρει;
Καλή μας Dina,έδωσες κάποιες πληροφορίες για την Βουδαπέστη και όχι μια ολοκληρωμένη ιστορία....αλλά ας αφήσουμε τους mod να αποφασίσουν:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom